clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Výdrž baterie u ME75

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Výdrž baterie u ME75
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cirda
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 1:30 pm    Post subject: Výdrž baterie u ME75 Reply with quote

I když se telefon celý den nepoužije, musí se večer nebo druhý den znovu nabít. Síla signálu je asi 3/4, osvětlení na 20%, bez spořiče. Telefon jsem kupoval pro jeho "dlouhou výdrž" popisovanou v recenzích a teď tohle. Výměna baterie moc nepomohla. Při minimálním signálu se výdrž rapidně zkracuje, ale 4 nebo 5 "čárek" signálu ze 6-ti přece není zase tak málo. Mohlo by mít na výdrž vliv plné obsazení paměti? Starý C35 vydržel bez problémů 10 dní, nejradši bych se k němu vrátil. Napište svoji výdrž ME75, díky.
Back to top
View user's profile Send private message
mates.75
všeználek
všeználek

4269.72 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

Jak máš ME75dlouho???Správně hned po koupi bys měl baterii v telefonu 3X úplně nabít i vybít..3X nabiješ,pak vybiješ třeba hraním her...Takhle bys to měl udělat 3X za sebou,aby byla baterie zformátovaná..Jestli se výdrž nezlepší,šel bych do servisu. Confused
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
fly2
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 6:50 pm    Post subject: Reply with quote

toto už je u li-lon a li-pol baterií poněkud z módy Brick wall
reklamuj mas-li bat do stáří 6 měsíců

Lakva
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

Z módy je úplné vybíjení - to Lithiovkám vůbec nedělá dobře, ba právě naopak...
Ale cyklus nabít a vybít tak do půlky je po nákupu potřeba minimálně 3x, spíš 5x. Pokud ani pak baterka nevydrží aspoň 3 dny při takovém signálu, je něco špatně a reklamoval bych...

Nokia 5210>M75+SM(fw13+patche)=sqělej foun!!!

IrDA,BT,kabel,MSi FT-200,i-Tec BT GPS

------------

To nejlepší, co může člověk sám pro sebe udělat, je pomáhat ostatním.

-Já vím, že to zní divně. Ale zkuste si to!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fly2
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 6:56 pm    Post subject: Reply with quote

Lakva wrote:
Ale cyklus nabít a vybít tak do půlky je po nákupu potřeba minimálně 3x, spíš 5x. Pokud ani pak baterka nevydrží aspoň 3 dny při takovém signálu, je něco špatně a reklamoval bych...

jsi si jist těmi cykly? Brick wall

fly2
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

jinak máti má c75-ku a vydrží 7 dní určitě... (820 mAh bat)
DavidT
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 7:06 pm    Post subject: Reply with quote

fly2 wrote:
Lakva wrote:

jsi si jist těmi cykly? Brick wall
Já bych řek že je to ze začátku jednou nabít jednou vybít a pak normalní režim pak to eště chvilku trvá než je plná kapacita.Jinak tomu prospívá nabíjet průběžně a né úplně do mrtě to není dobrý.Tim, se snižuje životnost.A eště není dobrý přerušovat nabíjení.

S: C65>M75 >Sony Ericsson P1i

Firmware:13

Operátor: Vodafone

Kabel: DCA-510

Stav telefonu: OK

Karta: RS-MMC DV 1024 MB
Back to top
Lakva
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 7:08 pm    Post subject: Reply with quote

"Jist" z vlastní zkušenosti s M75. Nic lepšího nemám... Můj Nikon D70 se pravděpodobně choval pří prvních cyklech podobně, jenž když je to nové, člověk si s tím hraje víc, navíc baterka tohohle foťáku je vysloveně nesmrtelná (1800 snímků na jedno nabití není vyjímkou).
S tím founem jsem si ale nijak extra první dny nehrál, měl jsem jinou práci... Přitom když jsem ho přines domů někdy kolem 2., hned jsem ho nabil, a v noci mezi 1. a 2. jsem ho nabíjel znova, protože už byl pod půlkou... Říkal jsem si, že to je dost tragický, aby nevydržel ani den, ale během pár cyklů se to razantně zlepšilo. Teď mi na signálu kolem -70 dB vydrží tak 3 dny a má 20-30%.
Protože ale hodně poslouchám MP3 a nechci baterku trápit, nabíjím každy večer při 45-80% (poslouchám denně tak mezi půlhodinou a 3 hodinama).
O víkendu, když neposlouchám, nemusím nabíjet vůbec a nejdu pod polovinu.
A že Lithiová baterka nemá ráda úplné vybití, mám taky vyzkoušené.

------------

Back to top
cirda
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 11:05 pm    Post subject: Reply with quote

Telefon mám asi 2 měsíce, novou baterii měsíc. Podle návodu jsem ji nejdřív opakovaně nabil a vybil. Píše se v něm o třech cyklech nabít-vybít. Výrobce baterii nabije a tím začne první cyklus - nebylo by pak lepší baterii spíš nejdřív vybít, tím ukončit první cyklus a pak teprve podruhý nabíjet? Souhlasím s tím, že Li-on by se neměla vybíjet úplně. Ale má nějakej smysl ji nabíjet, když je teprve na půlce kapacity?
Back to top
View user's profile Send private message
Martasek06
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

cirda wrote:
Telefon mám asi 2 měsíce, novou baterii měsíc. Podle návodu jsem ji nejdřív opakovaně nabil a vybil. Píše se v něm o třech cyklech nabít-vybít. Výrobce baterii nabije a tím začne první cyklus - nebylo by pak lepší baterii spíš nejdřív vybít, tím ukončit první cyklus a pak teprve podruhý nabíjet? Souhlasím s tím, že Li-on by se neměla vybíjet úplně. Ale má nějakej smysl ji nabíjet, když je teprve na půlce kapacity?

O Li-On se vseobecne uvadi,ze po pocatecnim "formatovani" bys ji mel nabijet kdxykoliv uvidis nabijecku....hluboke vybijeni jim ani Li-Pol vubec ale vubec nedela dobre.
A s poctem nabijecich cyklu(nez se baterie ekolog. zevnitr "rozlozi" sama) si nedelej hlavu vube.Tzhle baterie maj pocet cyklu mezi 250-300 cca. 2 Roky...a po 3-letech se zacnou "rozkladat" samy od sebe,bez ohledu na to jestli si je pouzival ci ne.
Vzhledem k dnesnimu trendu mobilu,a jejich stridani je pravdepodobny ze mobil driv do roka prodas,nez bys kupoval novou baterii.
Vyrobci nas neustale zaplavuji novymi a dokonalejsimi kousky a malokdo odola,ze..... Smile

PALM Zire 72
Back to top
Lakva
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 11:39 pm    Post subject: Reply with quote

Má smysl nabíjet i od půlky. Lithiovky NEMAJÍ paměťový efekt, takže úplné vybíjení není vůbec potřeba, ba naopak těm baterkám přímo škodí. Vážně nevím, proč v manuálech pořád je, že se to má úplně vybíjet. Kámoš má na SE-čku dokonce aplikaci, která spustí všechno včetně vibračního motorku, aby baterku co nejrychleji vysála do mrtě. Já bych to po zkušenostech už prostě NEUDĚLAL!

Lithiovky se můžou nabíjet kdykoliv, v prvních cyklech by se asi opravdu nemělo nabíjení přerušovat, nicméně to baterce neuškodí, jen to oddálí nástup plné kapacity.
To několikeré nabití (ne vybití) se doporučuje v manuálu k D70 dokonce i po delší době nečinnosti - Lithiovky totiž mají oproti Niklům podstatně vyšší samovybíjení, ztratí polovinu náboje během 2-6 měsíců. A jsou-li delší dobu pod určitou úrovní, tak je potřeba je znovu "zformovat" (píšu to v uvozovkách, protože se opravdu nejedná o formování známé z Niklů, tedy nabít-vybít) než poskytnou opět plný výkon.

Někde někdo Lithia přirovnal k závodnímu koni - Nenechte ho vyhladovět xmrti, ale nepřekrmujte ho. A Trénujte ho, jinak jde forma dolů.

------------

Back to top
Martasek06
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu May 11, 2006 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

Nezbyva nez souhlasit co jsi napsal,je to tak Smile

PALM Zire 72
Back to top
mates.75
všeználek
všeználek

4269.72 SMM
PostPosted: Thu May 11, 2006 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Souhlasim,napsal jsem to,co mi poradili po koupi a v manuálu...Já stejně taky úplně nevybíjím baterii,ale jenom tak na 1 dílek.. Whistle
Back to top
Lakva
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Thu May 11, 2006 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

Já už když jsem pod půlkou, začínám být nervozní a hledám síť nebo USB.
Možná jsem paranoidní, ale opravdu se mi z těch několika zkušeností zdá, že úplné vybití hodně zhorší vlastnosti baterky. Přijde mi, že pak po úplném nabití velmi rychle ztratí nějaké procento napětí a je dobře jí hodit na nabíječku znovu, aby měla opravdu plný náboj.

K čemu bych to přirovnal... Nová baterka je jako láhev na vodu - vodu do ní nalejete libovolnou rychlostí a je to.
Ale jakmile se vybije úplně, mám pocit, že se začne víc a víc chovat jako nádoba naplněná molitanem - když lejete vodu pomalu, tak se to napustí v pohodě. Ale pokud se jí pokusíte nalejt rychle, tak to brzo přeteče, vy vypnete vodu v domění, že je plno... a za minutu zjistíte, že se ta voda vsákla hlouběji a povrch molitanu už je polosuchej... Sad
Prostě se s tou baterkou chemicky něco stane a nevím, jak (jestli vůbec) to napravit.

------------

Back to top
Bonfire
čestný člen
čestný člen

Phone: HTC HD2
9259.32 SMM

Příspěvky na SM: 110,-
PostPosted: Thu May 11, 2006 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

lithiovky se poskodi az po vybiti pod urcitou mez, myslim ze 3,3V. pokud mate nekdo patchem zobrazene napeti baterky, zjistite, ze telefon se tvari jako uplne vystaveny pri 3,4 - 3,5V, dobre vi co dela, prave proto aby baterku neznicil, takze muzete vybijet jak chcete (pres telefon, jinak ji opravdu muzete znicit). je ale zajimave, ze prestoze neni treba formatovani, ja jsem na S65 baterku neformatoval a vydrzi tak 2 dny, kamos na S65 formatoval asi 4x a vydrzi mu az 4 dny bezneho pouzivani, takze na tom asi neco bude... no rozhodne na vas nedam a u SXG75 baterku zformatuju wink
Xelibri X1,X3,X4,X7,X8

>> Siemens Museum <<

Koupím Siemens, který nemám.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum