clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SL75 fw24

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SL75 fw24
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Reply to topic     Forum Index -> Firmware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vilik13
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Fri Apr 14, 2006 5:30 pm    Post subject: FLEX pro SL75 nejde nahrát Reply with quote

Zdravím,
koupil jsem si SL75 a mám silnej pocit že jsem zase naběh jedný "firmě". Co mě tedy s**e : SMS nastavení T9 cz není. Inu nahrál jsem FW24CZ ale T9 opět nic. Tak jsem chtěl nahrát FLEX a ten sice telefon najde i by chtěl jet ale skončím s hláškou že nelze vytvořit cache\. Když dohraju jenom soubor slovníku tak dostanu hlášku při jeho vybrání že soubor je nečitelný.
Setkal jste se někdo s něčím podobným? Nebo jak tam dostat FW i s CZ T9?

Dík za radu
Jarda
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Fri Apr 14, 2006 6:35 pm    Post subject: Re: FLEX pro SL75 nejde nahrát Reply with quote

vilik13 wrote:
Zdravím,
koupil jsem si SL75 a mám silnej pocit že jsem zase naběh jedný "firmě". Co mě tedy s**e : SMS nastavení T9 cz není. Inu nahrál jsem FW24CZ ale T9 opět nic. Tak jsem chtěl nahrát FLEX a ten sice telefon najde i by chtěl jet ale skončím s hláškou že nelze vytvořit cache\. Když dohraju jenom soubor slovníku tak dostanu hlášku při jeho vybrání že soubor je nečitelný.

Dík za radu
Jarda

Mám zkušenosti pouze s S75, ale ty telefony jsou až na drobnosti naprosto stejné. Takže máš dvě možnosti: nechat si nový fw nahrát v servisu anebo zavést do telefonu Skey pomocí programu Papua Utils a uvést tím telefon do factory mode. Potom ti již půjde nahrát ffs bez problémů. Přesný návod jak postupovat je popsán v tématu S75 - koupeno, zkušenosti.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vilik13
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Apr 16, 2006 3:51 pm    Post subject: Re: FLEX pro SL75 nejde nahrát Reply with quote

jirkab wrote:
vilik13 wrote:
Zdravím,

Dík za radu
Jarda

zavést do telefonu Skey pomocí programu Papua Utils a uvést tím telefon do factory mode. Potom ti již půjde nahrát ffs bez problémů.

Skusil jsem papua utils ale nepochodil jsem :-(
Při pokusu načíst kody z telefonu se foun vypne a SW zahlásí že se mu tel nepodařilo přepnout do modu B cosi. Mohlo by to být typem kabelu? (neorig. USB kabel z kabelmánie emulujíci COM port) Vyzkouším to ještě jednou po svátcích to bych měl mít k dispozici originální DCA-540 kabel.

Jarda
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Apr 16, 2006 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

Na kabel DCA-540 směle a hned zapomeň. K těmto operacím je potřeba zatím pouze DCA-510 ( anebo tuším DCA-500 - ale s tím nemám zkušenosti). A jak jsem psal je potřeba přečíst návod jak na věc. Protože z S75 ti PU kódy samo o sobě nevyčte. Je třeba použít java aplikaci px75v1, atd, atd, atd.... wink (číst, číst, číst - anebo, že by to bylo jinak Smile )
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vilik13
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 20, 2006 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
přečíst návod jak na věc. Protože z S75 ti PU kódy samo o sobě nevyčte. Je třeba použít java aplikaci px75v1, atd, atd, atd.... wink (číst, číst, číst - anebo, že by to bylo jinak Smile )

Jo je to tak, číst a číst. Nicméně dle všech dostupných návodů - SKEY jsem zavedl nicméně FLEX se chová stejně (viz výše). Napadlo mě zda to nemůže způsobovat nějaká nekonzistence verzí FW a FFS. Prosím mohl by sem někdo kdo má oficiální CZ telefon uveřejnit kompletní informaci po *#06# Třeba mě něco z toho trkne a posune dál.

Dík Jarda
Back to top
Rousek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 03, 2006 10:40 am    Post subject: OFICIALNI FW 31 Reply with quote

V sekci firmware jsem našel odkaz na FW 31 s označením,že je oficiální od Siemense. Na jejich stránkách ( http://www.benq-siemens.com/cds/frontdoor/0,2241,hq_en_0_130289_rArNrNrNrN_xcs%253A130989_xcp%253A130852_pd138335%253A144504,00.html#anchor138335) ale ještě není. Resp. mám v mobilu variant A402 a ten tam nemají.

Mám otázky:
1. Jaký variant je ten na www.siemensmania.cz?
2. Lze A402 nahradit něčím jiným?

Díky Pavel
Back to top
View user's profile Send private message
budik01
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Wed May 03, 2006 10:46 am    Post subject: Reply with quote

no podle souboru co se da na siemensmanii stahnout je to A400,myslim ze by se to melo dat normalne pouzit..ale moc se v tom znaceni nevyznam ja pouzivam ceskou A400 jak v S75 tak SL75 obe fw31 a bez problemu..
Orpheus
čestný člen
čestný člen

14900.34 SMM
PostPosted: Wed May 03, 2006 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

Na Siemensmaniu davam variant 400 lebo je to lg4 a v tom je CZ/SK
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Rousek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 6:55 am    Post subject: Chyby FW31 Reply with quote

Nahrál jsem nový FW31. Doručenky jsou v pořádku ale:

1) foun se pořád nahodile vypíná
2) zvonění při příchozích hovorech je jiné než je nastaveno. Mám nastaveno zvonění v mp3 a telefon z neznámých důvodů používá nějaké svoje vlastní (nepoužívám žádné skupiny)

Co s tím ???
Back to top
vilik13
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed May 10, 2006 1:51 pm    Post subject: Re: Chyby FW31 Reply with quote

Rousek wrote:
Nahrál jsem nový FW31. Doručenky jsou v pořádku ale:

1) foun se pořád nahodile vypíná
2) zvonění při příchozích hovorech je jiné než je nastaveno. Mám nastaveno zvonění v mp3 a telefon z neznámých důvodů používá nějaké svoje vlastní (nepoužívám žádné skupiny)

Co s tím ???

Ve FW31 je bug a mp3 vyzvánění nelze používat. Je ovšem možné převést mp3 na waw a to fungujo OK. Co se týče nahodilého vypínání mám ten samej problém = opět bug. Snad příští FW bude lepší Sad
Back to top
Rousek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu May 11, 2006 10:51 am    Post subject: MP3 BUG Reply with quote

To je zajímavý problém. MP3 mám nastavnou jako vyzvánění, které někdy zvoní (tj. se mp3 přehraje) a někdy nezvoní nic a někdy nějaký standardní zvuk. Při pokusu o přehrání melodie z adresáře to nehraje.

Jo a z 53 kB zvonění v mp3 se mi vygeneroval 1,2 MB WAV, což je na 2 věci.

Pavel
Back to top
vilik13
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu May 11, 2006 6:07 pm    Post subject: Re: MP3 BUG Reply with quote

Rousek wrote:
To je zajímavý problém. MP3 mám nastavnou jako vyzvánění, které někdy zvoní (tj. se mp3 přehraje) a někdy nezvoní nic a někdy nějaký standardní zvuk. Při pokusu o přehrání melodie z adresáře to nehraje.

Jo a z 53 kB zvonění v mp3 se mi vygeneroval 1,2 MB WAV, což je na 2 věci.

Pavel

Ach jo Sad Někteří se ani nesnaží se o tom něco zjistit a čekají až to bude pečený a rovnou do votevřený huby. Pro převod mp3 do wawu na siemense se používá toto http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/software/mp3siem.exe a kupodivu ty wawy jsou menší než mp3 8)

Jarda
Back to top
Rousek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon May 15, 2006 1:27 pm    Post subject: Diky Reply with quote

Diky moc.
Back to top
Krokus
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu May 25, 2006 9:37 am    Post subject: Upgrade FW pomocí DCA 510 u SL75 Reply with quote

Prosím o radu začátečníkovi - po CX65 mám kabel DCA 510, hodí se mi i k upgrade FW u nové SL75?
Back to top
budik01
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Thu May 25, 2006 11:28 am    Post subject: Reply with quote

ano hodi,FW jim jde bezproblemu aktualizovat.
Reply to topic     Forum Index -> Firmware All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum