View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Tyristor_ badatel

315.18 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 1:48 pm Post subject: c65 totálně mimo provoz(v hajzlu) |
|
|
Povím Vám pohádku se špatným koncem. Před půl rokem jsem si c65 vymáchal ve sněhu a vypadly mi klávesy 2,4,5,6 a červenej telefon, i když se dokázal zapnout. Odnes jsem ho dop servisu a tam mi řekli, že opravit to lze jen výměnou přední desky(za 7000 Kč ). Na to jsem se vysral, ale stejně chtěli 200 za diagnostiku a přišel jsem o záruku. Nakonec se klávesnice rozjela sama od sebe, s tim , že tu 2 jsem musel pořádně promáčknout. Zhruba po půl roce mi začaly vapadávat klávesy 4,5,6 naprosto bez důvodu a samy se zase vracely do funkce. 2 fungovala stále na silné zmáčknutí. Asi před čtrnácti dny jsem si koupil kabel, že si změním rozložení klávesnice, ale než jsem jel na hory, stihl jsem jen patchnout bootcore tou JAVA aplikací, co se dává k V-klay. Pak jsem používal foun zase mimo povolený teplotní rozsah a napadalo do něj trocha vloček. Druhý den se mi začal sám od sebe vypínat, ale tomu jsem nepředkládal nějaký význam. Den na to stávkoval při zapnutí, musel jsem strašlivě promáčknout zapínací tlačítko a vypadával tak po čtvrt hodinách. Situace se zhoršila natolik, že se nezapl jinak, než že jsem sundal kryt,a pořádně zmáčkl ten plech přední desky u prostředního pravého šroubu. To fungovalo zhruba tři dny, ale když jsem se pak doma snažil zazálohovat paměť stihl jsem tak jen telefonní seznam. Telefon pak přestal spolupracovat úplně, ale spojil se s V-klayem. Za chvilku ale ani to ne, při zavádění toho druhého binu mi V-klay ohlásí nějakou chybu, něco jako:error COM 7 Loader: Open: No response from ChaosBootkey bin2, přesný znění si nepamatuju. Při zapnutí se stlačením plechu telefonu problikne displej, pípne a displej pomalu zhasíná, jako když se prudce vyndá baterka. Displej jde krátkým zmáčknutím červeného telefonu okamžitě ztmavit do vypnuta(jako, že postupně ta bílá nemizí zleva doprava, ale hned to zhasne). Ke věmu mi ještě vytek sám od sebe pixel nebo víc, prostě mám na displeji černý flek 3x3 mm. S tím už se asi nedá moc dělat, co? Máte někdo nějaký nápad, jak by to šlo spravit? Můžu v tomhle stavu ještě nějak vytáhnout věci z paměti? Dá se třeba nějak spravit ta přední deska, nemoh jsem ji rozebrat. Dík za každou radu. Doufám, že se mi to podaří zpravit, protože jinak bych asi musel na Siemense zanevřít.  |
|
Back to top |
|
 |
Pischkot pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 2:27 pm Post subject: |
|
|
Mam takovej pocit, že tu plechofku můžeš vzít a zkusit jí prodat tak maximálně do sběru. Ale příběh to je krásnej
A nevim, proč bys chtěl zanevřít na siemens, když sis ten telefon vymáchal. Myslim že ať vymácháš jakejkoliv telefon (Kromě siemens řady M a jinejch odolnejch telefonů) tak dopadne stejně, ale dělej jak myslíš.  _________________ Nokia 5110 (problémy s displayem) -> C35i (vypranej od maminky) -> M35i (chudák je někde v šupleti) -> M65 + svítítko |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

Joined: 08 Nov 2005 Posts: 1469 Location: Bratislava Telefón: HTC Wizard
0.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 3:03 pm Post subject: |
|
|
No vymenit by to islo lenze to by si musel vymenit prakticky vsetko okrem predneho krytu a tlacitiek... Displej - ked hovoris ze ti "vytiekli" pixely - zrejme ti v tej zime zmrzol tekuty krystal a nieco vnutri roztrhol
Dalej doska - zrejme dost zoxidovana podla toho co hovoris s tymi tlacitkami...
Takze sa asi fakt oplati novy telefon z hladiska casu a aj financii - nova doska stoji viac ako cely telefon (ja mam stastie ze mne ked ju menili nezistili ze mi spadol do vody - ale len na 2 sekundy potom som ho vybral - ty si ho tam mal asi trochu dlhsie..., inak by som musel kupovat novy fon...) ked skusis ist na www.inoteska.sk - to je ofic. servis Siemens na Slovensku - a stiahnes si cennik tak tam najdes RF Board - 10 000 Sk
No v kazdom pripade podla toho co pises ti odporucam kupit si telefon rady M (napr. M65) _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 3:34 pm Post subject: |
|
|
zanevřít na Siemens? Proboha zaco? Co popisuješ si si způsobil sám. Pojem oxidace ti nic neříká?  _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0 |
|
Back to top |
|
 |
Pischkot pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 4:18 pm Post subject: |
|
|
sem si vzpoměl, mi to trochu připomíná to téma co tu bylo: "M65 je odolný" jak ho ten týpek mrsknul proti zdi vší silou a pak se divil že mu neuznali záruku.  _________________ Nokia 5110 (problémy s displayem) -> C35i (vypranej od maminky) -> M35i (chudák je někde v šupleti) -> M65 + svítítko |
|
Back to top |
|
 |
Tyristor_ badatel

315.18 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 5:17 pm Post subject: |
|
|
Sory, ale debilní je, je právě ta oxidace. Z čeho je sakra vyrobený? Když nechám mosazný plíšek venku dva roky na dešti, tak má kontakt stále. Nevim, proč ta deska s klávesnicí se nedá rozebrat, aby šla vyčistit. A to člověk nemůže používat mobil v ziměa když sněží? Je to prostě blbý. Ale řekněte mi, můžu nějak zazálohovat paměť? Opakuji, že poškozená je jen ta deska s tlačítky, hlavní je v poho. |
|
Back to top |
|
 |
Tyristor_ badatel

315.18 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 5:19 pm Post subject: |
|
|
PS: nemáte někdo schéma klávesnice? |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

0.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

0.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 5:42 pm Post subject: |
|
|
No a k tej zalohe pamati... Kym ti nepojde stlacit cervene tlacitko tak asi nie... Vsetky programy totiz chcu stlacit tlacitko pri spajani... (myslim servisne). No a suborovy explorer telefonu ide len pri zapnutom fone na co potrebujes tiez cervene tlacitko... _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
Tyristor_ badatel

315.18 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 7:37 pm Post subject: |
|
|
Co způsobuje ten problém, že to jen blikne? Někdo tu někdy psal, že mu tohle dělal foun po zaseknutí.
PS: Dá se k něčemu využít samotná základní deska? |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

0.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 7:55 pm Post subject: |
|
|
Oxidacia, poskodeny displej, vselico...
No doska, ak je dobra (co podla mna nie je - oxidacia) sa da pouzit ako rezervny diel, vzhladom na to, ze nova stoji 10 000 _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 8:16 pm Post subject: |
|
|
Tyristor_ wrote: | Co způsobuje ten problém, že to jen blikne? Někdo tu někdy psal, že mu tohle dělal foun po zaseknutí.
PS: Dá se k něčemu využít samotná základní deska? |
Vše se dá opravit - teda skoro - a vše se dá využít, případně mě kontaktuj na ICQ či SZ. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Tyristor_ badatel

315.18 SMM
|
Posted: Sun May 14, 2006 6:07 pm Post subject: |
|
|
Moje pohádka měla nakonec šťastný konec. Našel jsem servis kde dělali i trochu jiné opravy, než jen výměnu desky a tak mi to za pětikilo zpravili. Bohužel mi chlápek, co mi to předával, nedokázal říct, co že mi to tam vlastně vyměnili, ale asi EEPROMku. Takže vstříc lepším zítřkům! |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

0.00 SMM
|
Posted: Sun May 14, 2006 8:34 pm Post subject: |
|
|
"Vymeniť" EEPROM pri HW chybe nestačí. EEPROM je iba malá časť vo flash pamäti kde sú uložené nastavenia atď, takže je to SW záležitosť.. _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon May 15, 2006 8:47 am Post subject: |
|
|
Tady bylo myšleno eeprom jako HW součástka ne číst fullflash. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
|