View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Diamondking rozumbrada

1262.50 SMM
|
Posted: Thu May 18, 2006 10:04 am Post subject: EF81-koupeno-zkušenosti |
|
|
Jestli by to nevadilo, chtěl bych zde schromáždit zkušenosti s koupí, chyby a rady od těch šťastlivců, kteří majiteli tohoto telefonku. |
|
Back to top |
|
 |
budik01 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu May 18, 2006 11:57 am Post subject: |
|
|
prvni dojmy pozitivni po par dnech zkouseni trochu rozpacite.
zpracovani perfektni,je to krasavec.
telefon beha celkem stabilne mrzi me jenom rychlost pri ovladani vnejsiho displaye.spusteni prehravace nebo foceni trva dost dlouho.
Celkem me mrzi psani SMS ktere tefon zkracuje.jinak se na nem pisem celkem dobre.z hlavy me nic nenapada,spise jestli nekdo ma nejake konkretni dotazy rad zodpovim. _________________ ...........Crrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr............. |
|
Back to top |
|
 |
reALTom začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu May 18, 2006 12:30 pm Post subject: |
|
|
Design telefonu a zpracování opravdu solidní, člověk nemá pocit, že drží plastovou hračku. Jinak je možná dobře, že se u nás začal prodávat až týden později, než v Německu, tam lidi chytli ještě více nevychytané verze fw, někteří vraceli zpět dříve, než udělali update. I když je i tady možné, že někdo koupí dovoz a verze fw<23.
Telefon se mi zdá stabilní, opera mini a jimm icq běhá taky v pohodě, dobíjení přes usb se určitě hodí Jestli přístroj s vyššími verzemi fw trochu zrychlí - přál bych si to, ale tak hrozný to zase není.
Ještě k updatu přes GPRS, hlavně nezapomeňte nastavenej wap profil, to pak zjištění existence nové verze fw vyjde draho  |
|
Back to top |
|
 |
Sibstr badatel

270.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Diamondking rozumbrada

1262.50 SMM
|
Posted: Fri May 19, 2006 9:49 am Post subject: |
|
|
Ještě k updatu přes GPRS, hlavně nezapomeňte nastavenej wap profil, to pak zjištění existence nové verze fw vyjde draho
Moc tady to nechápu. Vím, že lze dělat update firmwaru přes GPRS, to znamená "vzdušnou cestou". To potom fičí přes wap? To by bylo opravdu drahé. Já wap neměl nikdy nastavený a ani ho nehodlám nastavovat. A i kdybych ho měl, to by si mobil sám stáhl nový update?
Další je zkracováni sms. To znamená, že píše v t9 s diakritikou, neřeší to nový fw, tak jako třeba u CX 75 to bylo, tuším do fw 12 a potom už v pohodě.
Mobil je to moc krásný a nadupaný, soudě dle foto a údajů, ale já bydlím v takové díře světa, kde snad nebude nikdy. Nejbližší město je Ostrava a tam jsem každou chvíli a ještě ho tam největší prodejci nemají. Proto se omlouvám za tyto dotazy  |
|
Back to top |
|
 |
reALTom začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri May 19, 2006 10:57 am Post subject: |
|
|
No já právě nastavil netové profily wap i přes APN internet.t-mo... a u té kontroly firmwaru jsem omylem ponechal, aby použil pro spojení profil wap. Jen tak kontrola nové verze bez stažení patche se prodražila :-)) Ono i tak to vyjde na nějaké peníze, budou to rozdílové patche cca 1 MB.
Jinak jsem na ten mobil čekal každým dnem od ledna, co o něm psali a 4.května mi přišlo echo z ofiko obchodu na andělu, že je na skladě. Jsem kvůli tomu skončil i dřív v práci  |
|
Back to top |
|
 |
Diamondking rozumbrada

1262.50 SMM
|
Posted: Fri May 19, 2006 11:54 am Post subject: |
|
|
Se máš, tady je díra a já ho chci vidět na živo než si ho koupím, ale vypadá to, že to bude každým dnem. Dík a ahoj  |
|
Back to top |
|
 |
Pantani kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat May 20, 2006 9:28 am Post subject: |
|
|
budik01 wrote: | prvni dojmy pozitivni po par dnech zkouseni trochu rozpacite.
zpracovani perfektni,je to krasavec.
telefon beha celkem stabilne mrzi me jenom rychlost pri ovladani vnejsiho displaye.spusteni prehravace nebo foceni trva dost dlouho.
Celkem me mrzi psani SMS ktere tefon zkracuje.jinak se na nem pisem celkem dobre.z hlavy me nic nenapada,spise jestli nekdo ma nejake konkretni dotazy rad zodpovim. |
Rád bych se zeptal, jestli lze nějak javovou aplikaci přenést na pozadí - např. icq, nebo nějaký přehrávač, třeba jako to umí K750i od SE. |
|
Back to top |
|
 |
budik01 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sat May 20, 2006 9:42 am Post subject: |
|
|
no nemusis na to mit zadnou aplikaci EF81 stejne jako SXG75 podporuje multitasking,takze tam mas pod kontextovymi klavesami tlacitko a muzes pohodlne prepinat mezi spustenymi aplikacemi. zkousel sem mit rozepsanou SMS,spusteneho jimma, prehravac MP3 a fotak:) a telefon uz byl lenivejsi ale bezel.. _________________ ...........Crrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr............. |
|
Back to top |
|
 |
wosuk věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Sat May 20, 2006 11:47 am Post subject: |
|
|
tohle vsechno zaroven jde i u S75 bez patche.. jde ale dat icq na pozadi tak, ze je pouze zakladni displej? _________________ Siemens S8, Alcatel OT easy -> view, N 3310, MT50, M55, S55, S65, S75, SL75 a N73 |
|
Back to top |
|
 |
reALTom začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sat May 20, 2006 6:42 pm Post subject: |
|
|
Ano. |
|
Back to top |
|
 |
Brouczech kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat May 20, 2006 7:42 pm Post subject: java aplikace |
|
|
tak jsem taky zakoupil tohoto krasavce,ale mám tu jeden problémek. Dá se hra či aplikace .jar přesunout normálka do telefonu a instalaci udělat normálke ve phonu?? Vím že na CD je prográmek na přesuny......ale je to celkem otravný a navíš když sem chtěl takhle nainstal Jimma.... stejně v mobilu nikde není vidět Instalace jde OK,pak se me to zeptá jestli chci restart,OK....po znovunaběhnutí se doinstaluje....a konec!!! v mobilu stejně nic neni!!!!! Ještě mam dotaz ohledně temat!!! Přímo zte stránek Siemense jsem si nějaký sosnul....koncovka .std...když si tema přesunu do mobilu,chci ho spustit...a zase ouha....ukáže se chyba a hláška pro tento typ souboru chybí aplikace.....Stále s tím zápasím a nic!!!!Nikde o těch java bo tědlech tematech nic neni,v manualu ani na netu jsem nic nevidel!!! myslíte že mám nějakou ch. v mobilu??nebo jsem tak bl... že to neumim?? Moc Vám díky za případné info..... |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat May 20, 2006 7:58 pm Post subject: Re: java aplikace |
|
|
Doporučuji sledovat téma SXG75 - je to naprosto stejné Brouczech wrote: | Dá se hra či aplikace .jar přesunout normálka do telefonu a instalaci udělat normálke ve phonu?? Vím že na CD je prográmek na přesuny......ale je to celkem otravný a navíš když sem chtěl takhle nainstal Jimma.... stejně v mobilu nikde není vidět Instalace jde OK,pak se me to zeptá jestli chci restart,OK....po znovunaběhnutí se doinstaluje....a konec!!! v mobilu stejně nic neni!!!!! | Jinak než přes JMI z PC java do founu instalovat nejde (občas s nejistým výsledkem asi podle .jadu). Pak lze ještě instalovat tak, že se stáhne nejlépe pouze .jar odkudkoliv z webu interním prohlížečem - tady mám úspěšnost instalace 100% tedy pokud je to java určená pro tento telefon což třeba jimm je. (Má to trochu omezení v tom, že nelze stáhnout .jar větší než cca 300KB (nejvíc co jsem takhle stáhnul byl Mobipocket Reader-312KB)).
Brouczech wrote: | Ještě mam dotaz ohledně temat!!! Přímo zte stránek Siemense jsem si nějaký sosnul....koncovka .std...když si tema přesunu do mobilu,chci ho spustit...a zase ouha....ukáže se chyba a hláška pro tento typ souboru chybí aplikace.....Stále s tím zápasím a nic!!!!Nikde o těch java bo tědlech tematech nic neni,v manualu ani na netu jsem nic nevidel!!! | Téma se dá instalovat pouze z PC přesunem pouze přes BT anebo IrDa. Pošleš to do mobilu, po skončení příjmu ihned mobil vypneš (nezajíždíš nikam do menu) a při zapnutí pokud je téma ve správném formátu to mobil nainstaluje. (má vlastně vůbec IrDa?) _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Pantani kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun May 21, 2006 8:58 am Post subject: |
|
|
budik01 wrote: | no nemusis na to mit zadnou aplikaci EF81 stejne jako SXG75 podporuje multitasking,takze tam mas pod kontextovymi klavesami tlacitko a muzes pohodlne prepinat mezi spustenymi aplikacemi. zkousel sem mit rozepsanou SMS,spusteneho jimma, prehravac MP3 a fotak:) a telefon uz byl lenivejsi ale bezel..:) |
díky za odpověd.
- Někde jsem se dočetl, že umí filtrování hovorů - jak to funguje? Je to normální "whitelist" jako uměly starý SE nebo je to něco víc?
- To tlačítko na klávesnici pro přímej přístup na wap - když ho omylem zmáčknu, kam se dostanu? Doufám, že se to zrovna nepřipojuje. Mám totiž takovej dojem, že bych ho občas zmáčknul omylem a hrozně by mě to rozčilovalo...
- Lze odmítnout hovor, aniž bych telefon musel otevírat?
- lze telefon ztišit na úroven "0" bez odmínutí hovoru aniž bych ho musel otevírat?
- jak se vypíná mikrofon při hovoru (chci se třeba s někým poradit a nechci aby to ten s kým hovořím slyšel) |
|
Back to top |
|
 |
Diamondking rozumbrada

1262.50 SMM
|
Posted: Sun May 21, 2006 12:34 pm Post subject: |
|
|
Taky bych měl dotaz, co všechno obsahuje balíček s mobilem. Myslím kabel adt. Dík |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|