View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pluto3 všeználek

Joined: 07 Apr 2005 Posts: 739 Location: Slovácko Vinné Sklepy Phone: SiemensSK65 9404.40 SMM
|
Posted: Fri Apr 07, 2006 7:16 pm Post subject: |
|
|
SMIKEE wrote: | Mě u S65 se to ukazuje když něco přesouvám z fonu na kartu  |
Mě taky! _________________ Siemens S65 FW58 zcizen
Teď používám primár SK65 (volání, SMS), VF845 (+16GB mp3 player, WiFi), náhradní Motorola V3i
Dále: A35, C25, C55, M55, M75 |
|
Back to top |
|
 |
PeterKA začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon May 01, 2006 10:38 am Post subject: |
|
|
Důsledkem této hlášky je použití nekompatibilní java aplikace s typem mobilního telefonu a aktuálním FW v mobilu. Toto se stává za stejných okolností nejen u Siemensů, ale i u Nokií, Sony-Eriksonů a celé řady dalších mob.tel. Obvykle to vyřeší restart mobilu. Doporučuji proto nahrávat jen ty java aplikace nebo hry, určené právě jen pro ten typ telefonu, který vlastníte a současně doporučuji pravidelný upgrade FW, který dle jednotlivých typů telefonů společnost Siemens stále zdokonaluje. |
|
Back to top |
|
 |
lis kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed May 17, 2006 10:41 am Post subject: ME75 FW22 |
|
|
u FW19 vse OK
u FW22 hlasi chyba profilu |
|
Back to top |
|
 |
PeterKA začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri May 19, 2006 10:31 pm Post subject: Re: Chyba v profilu |
|
|
juha wrote: | Omlouvám se, jestli jsem přehlédl podobné téma. Mám C75 a po nahrání nového FW 22 (siemens) se mi stává, že po určité době při pokusu otevřít system souboru (v menu extra) nebo v menu vlastní soubory při pokusu otevřít kterýkoliv z adresářů se místo otevření adresáře vypíše hlášení "Chyba v profilu" telefon je jinak provozuschpný (volání a sms, příp. aplikace) pouze při každém dalším pokusu o otevření adresáře se vypíše tato chyba. Po restartu je system souborů přístupný, ale po nějaké době se situace opakuje. Může mi někdo poradit?...děkuji |
Čtěte pozorně poslední příspěvek ode mne....
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=21274 |
|
Back to top |
|
 |
poemcz začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sat May 20, 2006 9:29 am Post subject: |
|
|
PeterKA wrote: | Důsledkem této hlášky je použití nekompatibilní java aplikace s typem mobilního telefonu a aktuálním FW v mobilu. Toto se stává za stejných okolností nejen u Siemensů, ale i u Nokií, Sony-Eriksonů a celé řady dalších mob.tel. Obvykle to vyřeší restart mobilu. Doporučuji proto nahrávat jen ty java aplikace nebo hry, určené právě jen pro ten typ telefonu, který vlastníte a současně doporučuji pravidelný upgrade FW, který dle jednotlivých typů telefonů společnost Siemens stále zdokonaluje. |
Občas mám pocit že společnost Siemens se firmvarem zabývá až po vypuštění telefonu na trh a používá tak nás jakon testery.  |
|
Back to top |
|
 |
PeterKA začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sat May 20, 2006 9:53 pm Post subject: |
|
|
Asi na tom něco bude. Podařilo se mi otevřít programy verze FW24 řady A4.. a to dvou různých typů a narazil jsem na rozdíly v programování. Znamenalo by to přepisovat téměř celý FW, ale pro kterou verzi se rozhodnout jako správnou je těžké, neboť na jedněch typech telefonů C75 pracuje FW bez potíží a na druhých z druhého závodu zase ne, zakopává a píše Chyba v profilu. Je to paradoxní, ale je to tak.  |
|
Back to top |
|
 |
Kju kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun May 21, 2006 11:06 am Post subject: |
|
|
Tahle chyba se mi taky stává, ale myslím, že to bude chyba přímo v FW, protože dokud jsem nepustil originální Java hru, tak naprosto bez problémů. A to na mobilu používám i Java aplikace vlastní výroby už docela dlouho a všechno v pořádku. Další co mě zaráží je, že i když se tahle chyba objeví, tak vlastně jedině telefon se na svá data nedostane. Když pustím jakoukoliv Java aplikaci, tak ta problém s přístupem k datům nemá, a to ani ta aplikace co se jmenuje nějak jako Správa systému souborů - spustí se a v pohodě zobrazuje fotky, pouští zvuky, atd. Jen z menu telefonu z položky Vlastní soubory se na ně nedá dostat (zobrazí se jen první úroveň a dál už chyba v profilu). Myslím, že je asi jedno, kde ten telefon vyrobili, předpokládám, že v Německu nebo v Číně používají stejně součástky, jen to montuje někdo jinej.
Pokud tady někdo říkal, že stačí jen vypnout a zapnout telefon, tak to sice jo, ale mě to teda nevyhovuje. To je jako kdyby vám každou chvilku na cestě chcípnul motor a vy jste museli znova startovat a předtím ještě auto dokola obejít. Kdybych chtěl telefon jen na telefonování a esemesky, nemusel jsem si kupovat x75. Zkrátka podle mě je to dost nepříjemná chyba. _________________ Kju |
|
Back to top |
|
 |
Antol29 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun May 21, 2006 12:21 pm Post subject: |
|
|
mam FW22 a chyba se mi objevuje, doufam ze to spravi ta FW24ka...ta chyba je ale opravdu maximalne otravna, vypinat a zapinat mobil pokazde kdyz chci nekomu ukazat fotku apod...  _________________
Siemens C75 | Firefox rulez! | IE SUX!!! |
|
Back to top |
|
 |
PeterKA začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 07, 2006 7:01 pm Post subject: Re: ME75 FW22 |
|
|
lis wrote: | u FW19 vse OK
u FW22 hlasi chyba profilu |
Firma Siemens v Münchenu nechala provést kompletní analýzu FW verzí 13,22,24, řady 400 (tzn.s aplikací českého jazyka) pro tlf.SEIMENS C75.
Závěr byl:
1. U verzí FW 13 je telefon schopen pracovat bez hlášek "Chyba v profilu" z důvodu, že FW není tak obsáhlý a HW-modul telefonu je schopen včas smazat a tím vyrovnat rovnováhu paměti telefonu, který je pak připraven pro použítí pro další aplikace.
2. U verzí FW 22 a 24 je zvýšený obsah oběmu dat a FW je tak obsáhlý, že HW-modul telefonu není včas schopen vymazat a tím srovnat rovnováhu paměti telefonu, telefon pak není včas připraven pro další aplikace, dojde k přetečení dat do paměti a tím pádem i k vyvolání chyby u paměťového zásobníku a telefon pak začne hlásit "Chyba v profilu".
Je to stejné jako u PC. Pokud máte nastavenu malou vyrovnávací paměť a malé paměti RAM, čímž je malá i CACHE paměť, počítač se seká, pracuje pomaleji, nebo i zamrzne.
V tomto případě pak dochází k zahlcení paměťových modulů HW-telefonu obsáhlým a složitým FW.
// Nespamuj. Stačí to napsat do jednoho topicu. Ostatní příspěvky se stejným obsahem mažu; jenda.69 |
|
Back to top |
|
 |
Frenk kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Nov 08, 2006 8:46 pm Post subject: Re:-Spravý FW 25 " Chybu v Profilu u cx75 ano či ne |
|
|
Pomůže Fw 25 na chybu v profilu ? _________________ Alcatel 302 ,Nokia 3510i,Siemens CX75 + náký to FW, (Blutut) |
|
Back to top |
|
 |
dankolesny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 09, 2006 9:28 am Post subject: Chyba profilu |
|
|
Frenk wrote: | Pomůže Fw 25 na chybu v profilu ? |
Absolutně ne, jedině jít níž. Poslední český fw, kde to neblblo je 16! _________________ m75, 1gb kingston DV, DC-510, fw25 + zapatchovano, a samozrejme chyba profilu 
Last edited by dankolesny on Sat Nov 11, 2006 12:52 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
wojnar (člen klubu SM) badatel

0.24 SMM
|
Posted: Thu Nov 09, 2006 10:33 am Post subject: |
|
|
Tak tady je jeden nápad: http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=21274&postdays=0&postorder=asc&start=30 , vypadá to sice jako "tonoucí se stébla chytá", ale já jsem si aplikace a hry takto rozsložkoval a hláška "chyba v profilu" se mi už hóóódně dlouho nezobrazila. Občas se zobrazí, to ano, ale je to tak málo, že už nevím kdy naposled. To co se dělo před tím bylo neúnosné. Telefon nevypínám ani na noc, takže něco jako, že je každý den po restartu, neobstojí :-)
PS: brzesko děkuji! _________________ N3210 -> Sie MT50 -> SE T630 -> Sie ME75, fw22 + DCA 500 - home made -> SE C702 -> HTC Desire |
|
Back to top |
|
 |
dankolesny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 11, 2006 11:38 am Post subject: Re:-Spravý FW 25 " Chybu v Profilu u cx75 ano či ne |
|
|
Komu nevyhovuje vypnuti a znovu zapnuti founu, pak je tu možnost jít do Vlasních souborů a v Možnostech vybrat Vyjmout kartu. Pak ji tam znovu zasunout a hlaska je taky pryč. _________________ m75, 1gb kingston DV, DC-510, fw25 + zapatchovano, a samozrejme chyba profilu  |
|
Back to top |
|
 |
hanspunk začátečník

711.72 SMM
|
Posted: Sun Mar 18, 2007 4:25 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem se u C72 zbavil definitivně "chyby v profilu". Prostě jsem před flashem na FW22 zformátoval FFS init a nahrál ten z SM místo původního T-Mobile hnusu. Před tim jsem si jen zazáložil některý složky(český photoeditor,T9,některý záložky). Nacpal jsem tam FW22, nahrál zpět zmíněné složky a jupí čerte, telefon jede a můžu si Java Hry vypínat jak chci. Navíc jsem se tím zbavil i tlačítka T-zones a zbytečného lopocení při nahrávání ikonek z x65. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|