View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Jaroslav Štěpánek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed May 31, 2006 3:22 pm Post subject: SiMoCo a infraport |
|
|
Lze připojit ME 75 pomocí infraportu a SW SiMoCo a jak ? |
|
Back to top |
|
 |
inflater začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed May 31, 2006 3:46 pm Post subject: |
|
|
Malo by sa dat vojto
Su 2 moznosti (mam CX65 ale to by malo fungovat aj na tvojom)
[b]1.moznost[/b]:
Normalne si pripoj Irda k PC a aktivuj si infrak v telefone. Nechaj ho nech ho windows najde a mal by najst "nove hardwarove zariadenie", mne to naslo GPRS via IRDA. Kedze ovladac bol nepodpisany tak som to radsej neinstaloval ale potom som to riskol a nastastie sa nestalo nic (zatial). Hardware "GPRS via IRDA" sa mi spravil ako keby bol pripojeny cez COM4 a nie cez IRDA (je viditelny v Spravcovi zariadeni iba vtedy ked windows detekuje infracerveny prenos v telefone). Potom som odstartoval Simoco a tam som zvolil port COM4. Neviem ci sa nahodou neznizi stabilita systemu instalovanim tohto driveru (raz mi zacal dokonca aj GameMaker padat ale tebe mozno nebude robit take mini-problemy ako mne).
Keby ti system padal tak zapni infrak a nechaj nech windows detekuje mobil a normalne to ODINSTALUJ v Spravcovi (GPRS via IRDA).
[b]2.moznost[/b]
Nainstaluj si IrComm2k z
[http://www.ircomm2k.de]
odzipuj to kdesi a nainstaluj IrComm2k. Vykasli sa na to ze nie je driver podpisany a nainstaluj to. Potom sa ta to spyta na port - aky chces, vyber. Po uspesnej instalacii spusti SiMoCo a vyber port a klikni na Pripojit >>.
[b]Dolezite:[/b]
Ten odzipovany zostatok (subory Ircomm2k) si nechaj. Po dokonceni prace odporucam odinstalovat (cez ten Setup.exe ktory najdes v tom unzipovanom a kliknutim na Uninstall) pretoze ten Ircomm2k niekedy zaziera system. Ked budes chciet zas pracovat s Simoco tak si proste znovu nainstaluj driver a potom odinstaluj.
Malo by to fungovat (s mojou CX65 oboje )
inflater[/code] |
|
Back to top |
|
 |
TheRaduxs kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed May 31, 2006 4:13 pm Post subject: ME45 infraport + SiMoCo |
|
|
Chtěl bych se s vámi podělit o svůj zážitek:
Vlastním již moc nepoužívanou outdoorku ME45 s infraportem.Koupil jsem za pár korun infraportový adaptér do USB.Pod Windowsem jsem ho nastavil na virtuální port COM3.Po zapnutí SiMoCo normálně prohledám porty a program mi najde klasicky ME45.Adaptér se tedy chová jako kabel - SiMoCo to nerozpozná.
Ale již po delší době jsem zakoupil datový kabel neb je tato varianta lepší,stabilnější a šetří baterii mobilu. _________________ TheRaduxs |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Wed May 31, 2006 8:22 pm Post subject: |
|
|
Simoco spoľahlivo pracuje so zariadeniami na portoch COM 1-9: či kábel, Irda, alebo BT.
Ba dokonca Simoco takto vie komunikovať aj s inými značkami, mám odskúšané N6021 - je to asi tá istá norma, v prípade značky Motorola je to poslabšie.
Verím, že ak si kúpim Benq Siemens, tak aj tí budú dodržiavať normu Siemens, lebo pre mňa je Simoco najčastejšie používaný program  |
|
Back to top |
|
 |
davidsterba kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 08, 2006 2:12 pm Post subject: Ještě jednou ME 75 a infraport |
|
|
Nedaří se mi spojit ME 75 a SiMoCo přes infraport. Koupil jsem si USB IrDA adaptér a po připojení jej najdu ve správci zažízení jako síťové zařízení (mám Win ME) a vůbec nevím, jak tomu mohu přiřadit nějaký virtuální COM port.
Existuje něco jako IrCOMM2k pro Win ME?
Poradíte mi někdo prosím.
Děkuji David |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Thu Jun 08, 2006 8:31 pm Post subject: Re: Ještě jednou ME 75 a infraport |
|
|
davidsterba wrote: | Nedaří se mi spojit ME 75 a SiMoCo přes infraport. ... a vůbec nevím, jak tomu mohu přiřadit nějaký virtuální COM port. |
Doporučujem postup, ktorý sa mi vždy osvedčil:
1. Po pripojení mobilu na infraport pozri v Nastavenia... Modem, na akom Com porte je, a taký nastaviť v Simoco, ak je väčší ako 9 prestaviť ho na COM 1-9,
2. Ak tam modem nie je, tak po pripojení na Infraport nastaviť modem ručne na niektorý z COM 1-9. |
|
Back to top |
|
 |
somi kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 09, 2006 6:58 am Post subject: Re: SiMoCo a infraport |
|
|
Jaroslav Štěpánek wrote: | Lze připojit ME 75 pomocí infraportu a SW SiMoCo a jak ? |
SiMoCo je dobrý program ale na běžné rychlé přetěpávání používám Obex Commander. Zatím na něm fungovaly všechny mobily.
http://intradarma.com/OBEXCommander.html
Zkus _________________ Člověk se učí celý život ... |
|
Back to top |
|
 |
|