View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Guest
851.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Ondryska Guest
851.00 SMM
|
Posted: Sat Oct 23, 2004 10:05 pm Post subject: Kabel CX 65 |
|
|
Zdravím,
díval jsem se do servisní dokumentace k cx65 jsem schopen představit si, jak dva odpory identifikují datový kabel, ale jelikož se pro seriovku i USB zřejmě používají ty stejné vodiče musí nějak dojít k přepnutí do do USB módu.
Jelikož se debata vedla vedla kolem seriových i USB kabelů domnívám se, že vaše potíže se točí kolem diference v kabelech.
odpory pro seriovku nemusí být dobré pro USB a opačně.
Mimochodem nemohl by někdo změřit originál USB kabel ohmetremmezi piny 2-5;2-7;1-5;1-7 a 5-7. ???
pořípadě jaké odpory jsou v orig USB ??
j.ondryska@email.cz |
|
Back to top |
|
 |
DamaGer začátečník

Joined: 01 Sep 2004 Posts: 48 Location: SLOVENSKO - TRENCIN
61.00 SMM
|
Posted: Tue Oct 26, 2004 12:54 pm Post subject: |
|
|
rOMAN007 wrote: | DamaGer wrote: | nazdar!
ja mam DK-1 USB nastaveny ako COM3, ale orig firmware mi nenajde mobil, co mam robit?
ja viem ze sa to uz riesilo, ale nemozem to najst, prosim poradte! |
TAK TO JSI SNAD ANI NEMUSEL STEJNOU OTAZKU CPAT DO 20 ODKAZU NE????
Nevim co je DK-1 USB ale jestli se v telefonu hlasi jako 500 nebo 510 tak by to melo jit. Pokud jako 540 tak co vim tak to nejde.
Klikas klikas ono to napise ze nemuze najit telefon a jestli chces manualne tak das ze jo...vyberes com na kterym mas kabel pripojis telefon nechas ho zapnuty a das pokracovat on se pak vypne a program te vyzve at ho zapnes tak jemne zmacnes na zapinani(ne ho drzet dlouho jako kdyz zapinas telefon) a zacne to flasnovat |
asi mam proste smolu! NEJDE TO
akasi chyba "not new Update-Concept" v WinSwupe!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! asi ten phone zahodim niekam daleko !!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Back to top |
|
 |
darnel badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 04, 2004 1:34 pm Post subject: poradite nekdo? |
|
|
Zkousel nekdo upravu popsanou v clanku http://www.siemensmania.cz/content.php?id=152 spolecne s SX1? Funguje to u seriaku a/nebo u USB (v clanku se to pise, ale podle diskuze si nejsem jist)? V USB je zapojeno nejak vic pinu...
Bude upraveny kabel fungovat zpetne i s M55? |
|
Back to top |
|
 |
darnel badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Nov 05, 2004 6:53 pm Post subject: |
|
|
Nikdo neodpovida (znate to, jak jste nedockavi, aby vam to uz fungovalo..), tak se alespon podelim o poznatky.
Kamarad mi napajel na piny 5 a 7 10k SMD rezistory, protoze 15k nemel a nechodi to , SX1 porad pise: Nepodporovane prislusenstvi a VKlay nenabootuje.
Nicmene na funkcnosti upraveneho kabelu s M55 se nic nezmenilo, jde to porad. |
|
Back to top |
|
 |
Servis Guest
851.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
darnel badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 06, 2004 5:55 pm Post subject: |
|
|
No ja myslel, ze kabely pro x65 a SX1 jsou stejne. A tady se diskutuje predelavka x55 kabelu na x65 tj. i na SX1 :-)
Zkousel teda nekdo tu upravu s SX jednickou? :-( |
|
Back to top |
|
 |
ghost_z_kca věrný diskusník

2065.50 SMM
|
Posted: Mon Nov 08, 2004 11:19 am Post subject: Re: Kabel CX 65 |
|
|
Ondryska wrote: | Zdravím,
díval jsem se do servisní dokumentace k cx65 jsem schopen představit si, jak dva odpory identifikují datový kabel, ale jelikož se pro seriovku i USB zřejmě používají ty stejné vodiče musí nějak dojít k přepnutí do do USB módu.
Jelikož se debata vedla vedla kolem seriových i USB kabelů domnívám se, že vaše potíže se točí kolem diference v kabelech.
odpory pro seriovku nemusí být dobré pro USB a opačně.
Mimochodem nemohl by někdo změřit originál USB kabel ohmetremmezi piny 2-5;2-7;1-5;1-7 a 5-7. ???
pořípadě jaké odpory jsou v orig USB ??
j.ondryska@email.cz |
myslis USB mod telefonu?
telefonu je jedno kde je zapojeny kabel, zaujimaju ho iba data do neho. tieto data by mali byt uz od prevodnika napatovych urovni rovnake.
Aj pri USB kabloch sa pridavali nejake odpory, neviem ci tak isto ako pri seriovych, skus Little_S.
Mimochodom u orig. kablu serioveho to je medzi 2-5,2-7 po 14,8k |
|
Back to top |
|
 |
Servis Guest
851.00 SMM
|
Posted: Mon Nov 08, 2004 12:22 pm Post subject: |
|
|
darnel wrote: | No ja myslel, ze kabely pro x65 a SX1 jsou stejne. A tady se diskutuje predelavka x55 kabelu na x65 tj. i na SX1 :-)
Zkousel teda nekdo tu upravu s SX jednickou? :-( |
Vždyť se to v tom odkazu píše! Jeden typ kabelu je na x55/x65 a druhý na x65/X1 - z toho mi logicky vyplývá, že není možné použít kabel z x55 na X1 a naopak, x65 ale funguje s oběma typy. |
|
Back to top |
|
 |
darnel badatel

261.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 09, 2004 1:14 pm Post subject: |
|
|
Sorry, mas pravdu, pise se to tam...
Stejne mi vrta v hlave cim se ty kabely lisi...piny jsou co se tyce "dat" obsazeny uplne stejne. Podle me by to melo byt upravitelne (prip. za cenu, ze uz pres to nepujde ta x55) |
|
Back to top |
|
 |

2065.50 SMM
|
Posted: Wed Nov 10, 2004 12:06 pm Post subject: |
|
|
darnel wrote: | Sorry, mas pravdu, pise se to tam...
Stejne mi vrta v hlave cim se ty kabely lisi...piny jsou co se tyce "dat" obsazeny uplne stejne. Podle me by to melo byt upravitelne (prip. za cenu, ze uz pres to nepujde ta x55) |
nemal som moznos zmerat usb kabel, ale ta uprava by mala byt taka ista. ide o to, ze telefon si kabel overi takym istym sposobom ci uz je to na COM alebo na USB.
takto upraveny kabel potom ide aj na x55 |
|
Back to top |
|
 |
darnel badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Nov 10, 2004 12:56 pm Post subject: |
|
|
No ale Servis se me snazi presvedcit , ze kabely x55/x65 jsou s x65/SX1 nekompatibilni...
No uz mam upraveny seriovy kabel (bohuzel jen 10k odpory), M55 funguje, SX1 ne. Jeste zbyva zkusit hacknout USB kabel ) |
|
Back to top |
|
 |

2065.50 SMM
|
Posted: Wed Nov 10, 2004 1:22 pm Post subject: |
|
|
k tomu ci su kable sx1/x65 a x65/x55 kompatibilne alebo nie sa neviem vyjadrit. podla mna by mali byt, ale upozornujem, ze je to moj nazor, nemam vyskusane
original siemens kabel, ako som pisal vysie na odpory 14,8k. skus dat 15k, prip. to skus aj na usb... |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 18, 2004 11:03 pm Post subject: |
|
|
Mám C65.
Takže udělal jsem si kabel podle návodu ale teď mi to v telefonu píše DCA - 500 ale nespojí se s ničím ani z ATEneblerem což dřív (před úpravou) vpohodě i když bez výsledku.
Je možný že když mi to tohle to píše že by mohl být v kabelu nějaký studeňák já jsem tu úpravu nedělal a kámošovi se podařilo odpájet ještě něco jinýho (ale zapojil to zpět na své místo) tak by mě zajímalo jak bych tohle mohl zjistit a ještě by mě zajímalo PROČ TO KUR*A NEJDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Už mě to normálně deptá naštěstí jsem našel na netu návod na výrobu vlastního IrDA což už by mělo být v pohodě (ale nemůžu nikde sehnad tu blbou IrDA diodu)
Hold jsem asi člověk co má MOOOOOOOOOOOOC velikou smůlu. |
|
Back to top |
|
 |

2065.50 SMM
|
Posted: Fri Nov 19, 2004 9:56 am Post subject: |
|
|
aku upravu si robil? datovy kabel na servisny alebo si doplnal odpory? |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|