clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Svévolné znehodnocování nastavených radio-stanic a playlistu

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Svévolné znehodnocování nastavených radio-stanic a playlistu

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 12:40 pm    Post subject: Svévolné znehodnocování nastavených radio-stanic a playlistu Reply with quote

Arrow Možná hodně z vás nemá přiřazeno všech 10 stanic ke tlačítkům, ale já ano a hned záhy jsem zjistil, že to moc k ničemu není.
Tyhle předvolby se prostě po určité době ztrácí a telefon si prostě jednu stanici sám od sebe přiřadí třeba ke třem tlačítkům (a ty dvě jiné stanice se tedy přepíšou tou jednou Brick wall ).
Nezjistil jsem ale, proč je tomu tak. V úvahu připadala možnost, že se to děje, když jsou dvě stanice "blízko" sebe, čili kolem 1 Mhz, ale to jsem zavrhl, protože mi takhle splynuly stanice naladěný i "dál" od sebe.

Ale co je zajímavé, tohle splývání "funguje" po řadách:
takže když jsem měl na tlačítku 1 přiřazeno 90,7 ; na 2: 91,5 ; na 3 93,4, tak se pak 91,5 nastavila i na 1. nebo 3. tlačítko. Nebo se 93,4 sama nastavila i pro tlačítko 6 a 9, kde původně byly jiný stanice (zase ta řada - hezky pod sebou... Laughing Think Brick wall )

Na nějaké pravidlo, kdy se tohle stává, jsem taky nepřišel - někdy po několikerém vypnutí/zapnutí rádia, někdy během poslechu - když zmáčknete jednou (nebo dvakrát - pokud mezitím naběhl spořič) vedlejší tlačítko, nebo tlačítko v řadě pod sebou, jak jsem popsal, tak na něm taky budete mít stanici, kterou právě posloucháte. Brick wall

Arrow Stejně tak mě poslední dobou (u rádia to takhle šašilo od počátku, tady to začalo dělat až teď) nefungují playlisty.
Přestanou fungovat po vypnutí-zapnutí telefonu s hláškou, že jeden nebo víc souborů chybí Brick wall. Přitom když se podívám do toho playlistu, když chci odebrat nebo přidat soubory, jsou tam všechny písně a na kartě jsou ty písně taky všechny. Not talking
// edit: Btw možná by stačilo tyhle dva soubory (u playlistu M3U a u rádia to byla nějaká databáze, kde byly vidět frekvence stanic, když se zeditovala), nastavit ve fonu jako READ-ONLY. Think

A neodpustím si trochu patosu na závěr, když řeknu, že to snad bude řešit novější firmware. Confused

N3o21
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5892.50 SMM
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 12:48 pm    Post subject: Reply with quote

Nefungujici playlisty budou asi diakritikou Wink s tim sme mel problem na palmu, kdyz sem do naj nahraval muziku a ID3 byli v kodovani Win1250 a v PDA bylo nastaveno nejaky to ISOxxx

A to s tim radiem bude urcite resit novejsi fw Smile
podle toho jak to vykladas, tak telefon si nekam ulozi ty stanice.
pri nekterych operacich si ale nejak zameni poradi, nebo zacne pocitat o jednu vise. Podle me uplne banalni programova chyba, kterou delam v programech obcas i ja ve skole Smile (zacinam pocitat misto od 0 od 1, presto ze v celym programu ukladam od 0...)
proste tj zalezitost FW... chybicka se vloudi wink
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Sat Jul 15, 2006 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

u m3u to neni vypnutim / zapnutim, ale znovu načtenim karty. Dělat se s tim nedá nic, telefon si sám generuje vlastní playlist, kterej asi obsahuje adresování skladeb v paměti...

u rádia mi to nic nedělá, ale mam nastavený asi jen 3-4 stanice

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Miroslav Šůs
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 16, 2006 8:12 am    Post subject: Reply with quote

To radio mne to taky nedela. Sice nemam vsech 10, ale jen 9 stanic. Tak to vyzkousim, jak budu mit cas
Bonfire
čestný člen
čestný člen

Phone: HTC HD2
9259.32 SMM

Příspěvky na SM: 110,-
PostPosted: Sun Jul 16, 2006 10:06 am    Post subject: Reply with quote

u radia mi nic takoveho nedela, mam stanice 0-6, zkus si ale zamknout klavesy (jit na hl. displej a zamknout), pac muzes nekdy treba jit omylem na jinou frekvenci a podrzet pak treba trojku a ono se ti to na tu trojku ulozi...
Xelibri X1,X3,X4,X7,X8

>> Siemens Museum <<

Koupím Siemens, který nemám.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Mon Jul 17, 2006 11:01 pm    Post subject: Reply with quote

THX, Bonfi. Nevím proč, ale až dosud jsem měl ve zvyku v rádiu, když naběhl spořič, tlačítko té určité stanice držet, a ne dvakrát zmáčknout. To bylo ono... Brick wall Whistle
A k těm playlistům - skutečně přestávají fungovat po znovunačtení karty.
Ale tohle znovunačítání u mě probíhá tak při každým druhým zapnutí telefonu; domnívám se, že o tom, jestli se karta bude znovu načítat, rozhoduje doba, jak dlouho byl telefon vypnutý (vypnutý déle = větší pravděpodobnost znovunačítání). Neutral

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum