View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Guide-Bot rozumbrada

Joined: 20 Jun 2006 Posts: 307 Location: Praha 8 Telefon: SXG75 (FW22)
1261.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 02, 2006 12:48 pm Post subject: SXGcko a soubory *.SIS |
|
|
umi SXGcko pracovat se soubory *.SIS, pripadne *.SISX ????? nebo to umi jen nokie ? _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Joined: 11 Aug 2005 Posts: 5470 Location: Olomouc Phone: SXG75 132978.34 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Wed Aug 02, 2006 12:51 pm Post subject: |
|
|
to jsou simbian aplikace, ty si radši hledej brew aplikace (*.brw)  _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
Guide-Bot rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 02, 2006 12:53 pm Post subject: |
|
|
ok tatko, to jsem potreboval vedet. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Wed Aug 02, 2006 3:30 pm Post subject: |
|
|
pip@> *.brw?
Abych se trochu rozepsal, co jsem jen za uplynulých pár dní pozjišťoval (=vygooglil): Složka s brew aplikací obsahuje soubory *.bar (obvykle největší, to je veškerá grafika programu), *.mod (zřejmě vlastní program), pak malej soubor s příponou *.isb a ještě menší s příponou *.sig. Pak obsahuje ještě pár herních midi melodií.
Ten soubor *.sig (od spojení "signature file") je jakejsi certifikát, kterej má každá BREW-ová aplikace a tenhle certifikát je nějak založenej na kódu ESN.
Jak už hodně lidí zjistilo, je ho třeba při nainstalování BREWovský aplikace.
Zapomněl jsem ještě na soubor *.mif, jehož účel je podobnej jako u souboru *.sig - je to taky zabezpečení aplikace; určuje třeba, kolikrát nebo na jak dlouho půjde určitá hra spustit (nevím, proč je tomu tak, ale většina BREW her je takhle časově limitovaná). Na tyhle mify už ale existuje prográmek na odstranění těchhle limitů.
No... jde o to, že soubor *.mif (vždycky ve tvaru čtyřmístného čísla, třeba 3080.mif; je zajímavý, že to číslo se vypočítává nějakým algoritmem z názvu té hry/programu) se má nakopírovat do \brew\mif.
Pak se v \brew\mod\ vytvoří adresář 3080 a do něj se nakopíruje všechno, co ta hra/program obsahuje, jak jsem psal výše (kromě toho *.mif souboru).
Co si myslíte, že se stane po restartu telefonu? Správně, ze složky \brew\mif\ soubor 3080.mif zmizel, stejně tak v \brew\mod najednou není po adresáři 3080 ani potuchy. A to už svědčí o tom, že jsme začali správně, telefon na přítomnost BREW aplikace reaguje, byť ne zatím kýženým způsobem. Protože když se v brew\mod\ vytvoří jakejkoli jinej adresář, nijak nesouvisící s názvem (a pravděpodobně i obsahem) souboru *.mif, tak ten tam zůstane i po restartu. Zatím je tedy důvod se domnívat, že toto smazání aplikace má na svědomí neplatný certifikační *.sig soubor.
Stejně mě zajímá, co se stane, pokud se někomu podaří rozluštit kódování toho *.sig souboru (to je vlastně trochu podobný, jako když vznikl JADgen). Zůstane tam složka se hrou, i ten *.mif soubor? Objevila by se snad BREWovská hra ve složce hry, kde jsou jinak jen ty javovské?
Zakomponovali vůbec do SXG75 podporu BREW her, když je po nich všude takové ticho (dokonce i ze strany siemensovských vývojářů - na jednom fóru psal člověk, vyvíjející aplikaci v BREWu pro SXG, že od Siemensu dostal mail, že se od nich nedočká žádné technické podpory, protože s BREWem prý v Siemensu nijak nepracovali )
.
Na druhou stranu si ale ani nemyslím, že BREW hry/aplikace jsou skutečně nějaká výhra (jak tu někdo psal), protože nevypadají o mnoho lépe než ty v javě - ale zase opravdu by mě zajímalo, jestli by tedy na SXG běžely lépe než java a jestli by VŮBEC běžely.
***EDIT: tenhle můj příspěvek má prakticky nulovou informační hodnotu, když jsou všechno zatím (nebo spíš ještě pořád) jenom dohady.
Nereagujte na něj prosím nijak (hlavně na ty řečnické otázky v jeho závěru) ve smyslu, "jestli tam teda ten BREW půjde atd.", nebo radši vůbec nijak. A čekejte na příchod spasitele nebo až se vrátí jirkab. Danke schön. _________________ S LXXV |
|
Back to top |
|
 |
Guide-Bot rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 02, 2006 3:50 pm Post subject: |
|
|
nevim jestli to sem patri, ale kdyz jsem hledal BREW doom rpg, nasel jsem info ze jsou dve verze java a BREW. tedy presneji je tam napsano ze to pujde spustit na telefonech ktere umi BREW 2.0 . a ja se ptam, ktere jine telefony umi BREW 2.0 ? jen tak pro info... _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Estangol badatel

Joined: 20 Aug 2005 Posts: 123 Location: Brno Phone: 720540366 346.10 SMM
|
Posted: Wed Aug 02, 2006 5:58 pm Post subject: |
|
|
V SXGcku je Brew 3.1.3.17 tak by to teoreticky melo jet ne?  |
|
Back to top |
|
 |
Guide-Bot rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 03, 2006 8:13 am Post subject: |
|
|
Estangol wrote: | V SXGcku je Brew 3.1.3.17 tak by to teoreticky melo jet ne?  |
ale jo. ale ta brew verze nikde neni, saprlot-. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Joined: 11 Aug 2005 Posts: 5470 Location: Olomouc Phone: SXG75 132978.34 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Thu Aug 03, 2006 9:49 am Post subject: |
|
|
ccd98 wrote: | pip@> *.brw? |
jsem tipoval radši jdu hledat ELF aplikace (*.elf)  _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|