View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
_anonym_ badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 02, 2006 5:48 pm Post subject: Ovládání x65 přes kabel počítačem |
|
|
Ahoj, potřeboval bych zjistit 2 vaci a to:
1.) je možné nějak přes kabel zjistit průběh vytáčeného hovoru? Myslím něco jako to, že číslo neexistuje, že to vyzvání, nebo že je např. obsazeno.
2.) existuje nějaká komponenta do Delphi, nebo nějaký program, který by šel dávkově ovládat a to na ovládání telefonu přes kabel? Potřeboval bych si naprogramovat utilitku, která by vytáčela zadané číslo tak dlouho, dokud by se na něj nedovolala (přes kabel). Pokud už něco podobného existuje, tak to ani nebudu muset programovat . Kdyby existoval i nějaký patch (jeden jsem už zkoušel, ale bez úspěchu, možná jsem jej ale jenom špatně nastavil) který by vytáčel bez přestávky, dokud se nedovolá, také by mi bohatě stačil .
Díky všem za příp. odpovědi .
PS: hledal jsem tady na fóru i jinde a nic jsem zatím nenašel, ale myslím si, že už jsem někde něco podobného viděl . _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Wed Aug 02, 2006 10:59 pm Post subject: |
|
|
No k tomuhle slouzi AT prikazy, napriklad cislo vytocis poslanim prikazu
ATD 800123456;
Pokud je obsazeno, mel by telefon odepsat BUSY. Zavesis prikazem
AT+CHUP
Dalsi prikazy si najdes v dokumentaci, nejlepe primo od siemensu, da se toho delat docela dost. Posilas to normalne na seriovy port, ve windows treba pres hyperterminal. Do delphi jsem nejake komponenty pro seriovy port videl, urcite by to slo primo pres win api.
Na vytaceni bez prestavky by stacilo najit nejakou utilitku pro modem, ale nikdy jsem to nepotreboval  |
|
Back to top |
|
 |
_anonym_ badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 03, 2006 12:31 pm Post subject: |
|
|
moc, moc děkuju, fakt jsi mi pomohl, to co mi radíš mě nenapadlo thx
EDIT: Všechno mi funguje, akorát jsem se zasekl u problému, že bych potřeboval číslo vytočit pro běžný hovor a ne datové připojení. Poradí někdo, zda je to vůbec možné? Potřeboval bych pomocí počítače vytočit telefon a potom mobil vzít do ruky a normálně s ním telefonovat (až to někdo zvedne).
Díky moc za příp. odpovědi  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Thu Aug 03, 2006 2:35 pm Post subject: |
|
|
Pokud to zadas tak jako jsem psal:
ATD 800123456;
Mel by to byt normalni hovor, aspon mne na SK65 to fungovalo, zacala tam mektat infolinka. Vtip je v tom stredniku , bez nej to zrejme bude datovy hovor, coz muze zpusobit trosku problemy.  |
|
Back to top |
|
 |
_anonym_ badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 03, 2006 2:50 pm Post subject: |
|
|
Aha, moc děkuju, máš pravdu, já jsem ten středník zapomněl . Takže THX . _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|