clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - GPS Software pre SXG75 (internal)

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

GPS Software pre SXG75 (internal)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 54, 55, 56  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  

Co cakate od GPS v SXG75?
Hlasovu a vizualnu navigaciu do auta
35%
 35%  [ 25 ]
Vizualnu navigaciu (obrazkovu)
32%
 32%  [ 23 ]
Detaily polohy a rychlosti
16%
 16%  [ 12 ]
Roznu "free time" funkcionalitu
15%
 15%  [ 11 ]
Total Votes : 71

Author Message
mirfil
začátečník
začátečník

75.80 SMM
PostPosted: Fri Sep 08, 2006 11:50 am    Post subject: J2N1 Reply with quote

čus zkoušim ted tuto aplikaci ale nezobrazuje mit o počty satelutu piše mi to jenom toto cz.itg.gps.mylocationirs179, ale počty satelutu nikde. Co to má zobrazovat. Nevíte nekdo o nejake aplikaci co má datum a čas a počty satelitu....+ mapy ktere si tam dam sam.
Back to top
View user's profile Send private message
Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 08, 2006 11:56 am    Post subject: Reply with quote

Tak to bych chtěl taky Think
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sat Sep 09, 2006 10:51 pm    Post subject: Reply with quote

Na Nav4all je ke stažení nová verze jejich navigace: 6.6.0. Zatím jsem nezkoušel rozdíly proti předchozím verzím, ale jedna pozitivní věc tu je: zatím nesplnili svoje výhrůžky, že od 15.8.2006 se bude za trasy platit - zatím pouze za datovou velikost stažených tras, map apod.
Měli by konečně dodělat zobrazení rychlosti a s tím související akustické upozornění při její překročení (zajímalo by mě jestli to nejede pouze na SXG anebo i na ostatních telefonech Think ).
Edit: oproti předchozím verzím jsem nezaznamenal žádné podstatné změny Think .

Nemáte náhodou někdo email na jejich technickou podporu pro čr? Nedávno mi něco posílali tuším ze seznamu, ale nemůžu najít nikde tu adresu ani na jejich stránkách Brick wall .

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Sep 12, 2006 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jsem si už taky nainstaloval Nav4all a musím říci, že jsem spokojenej. Akorát jsem ve výběru hlasu zvolil ženu a zní to jako Gay Laughing A mel bych jeden dotaz. Ve výběru map je funkční jen ta první nabídka nebo vám jde i např. TOP ?? nebo jiné? Think
mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 13, 2006 1:32 pm    Post subject: Nav4all Reply with quote

Tak jsem svého Garmina odnesl do servisu ... ano, ano, nejen SXG75 se kazí wink a zůstal jsem tím pádem bez signálu pro PDA s TomTom navigací. SXG75 mě teď musí navigovat po světě. Znovu jsem prošel všechny softy a jediný použitelný a bezplatný je nav4all.
Zde jsou mé drobné provozní zkušenosti:
- ovládání je pro silné povahy, ale po týdnu už jsme si na sebe zvykli;
+ má velmi slušné mapové podklady (pokrytí CZ);
- má občas nepochopitelný výpočet trasy, který člověka nutí jet nelogickou cestou, tady mají co dohánět;
- někdy považuje za "logické" pokračování cesty odbočku a pokud máte jet rovně, ohlásí odbočku do leva (na dálnici je to velmi komické);
- nikdy mi neohlásil po přejetí odbočky, abych se vrátil na "správnou" trasu, což je divné;
- nepochopitelně ukazuje délku "rovné" trasy, nikoliv dalšíh pokyn (odbočku) se vzdáleností, jak je to obvyklé u jiných sw;
- VELMI chybí na navigační i mapové obrazovce aktuální rychlost.
Doporučení pro nav4all - pokud ho nezpoplatní, je to do auta dobrá volba, ale člověk musí používat častěji než u jiných sw vlastní rozum v kombinaci s papírovou mapou. Navigaci v SXG75 jsem doposud používal spíš jako hračku, ale nav4all by po dokončení mohlo být docela dobrým řešením. Oproti dodávané navigaci VDO je hlavní výhodou bezplatný provoz a pokrytí CZ, jinak je ovšem VDO o třídu lepší.
Back to top
gutus
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 13, 2006 6:23 pm    Post subject: Reply with quote

Mohli byste mi někdo pomoci? Mám problém s vytvářením kalibračních souborů .xml pro GPSku, postupuji podle návodu, přesto mi to píše can´t parse "nazev_souboru.xml" v příkladu xml souboru na jiri.etnetera.cz/gpska jsem našel úplně dole pod údaji o rozích ještě nějaká další čísla, měly by to být rozměry png obrázku, ale pořád mi to nefunguje.

Jsem z toho úplně v háji Sad Shocked Brick wall , jinak, jaká je stránka, ze které se dá stáhnout nav4all přímo do founu?

lubo1
pisatel
pisatel

715.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 13, 2006 6:35 pm    Post subject: Reply with quote

gutus wrote:
Mohli byste mi někdo pomoci? Mám problém s vytvářením kalibračních souborů .xml pro GPSku, postupuji podle návodu, přesto mi to píše can´t parse "nazev_souboru.xml" v příkladu xml souboru na jiri.etnetera.cz/gpska jsem našel úplně dole pod údaji o rozích ještě nějaká další čísla, měly by to být rozměry png obrázku, ale pořád mi to nefunguje.

Jsem z toho úplně v háji Sad Shocked Brick wall , jinak, jaká je stránka, ze které se dá stáhnout nav4all přímo do founu?

a prepises carky na tecky v tom xml?(v poznamkovym bloku si edituj ten xml soubor,dej ctrl+h a tam dej do najit , a do nahradit . a dej nahradit vse..

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Wed Sep 13, 2006 8:00 pm    Post subject: Re: Nav4all Reply with quote

mad1 wrote:
...- má občas nepochopitelný výpočet trasy, který člověka nutí jet nelogickou cestou, tady mají co dohánět....

Naprosto přesně jsi to ve svém příspěvku vystihl Applause . Jediné co bych jen doplnil: ve městě volím styl jízdy: F6 - nejkratší a na delší vzdálenosti: F2 - ekonomické (neřeší okresky, kde jsou dálnice a přes města vede po hlavních průjezdních trasách, alespoň většinou Very Happy). Jo a málem bych zapoměl: jednoznačně to chce v této konkrétní aplikaci vybrat mužský hlas (ta ženská je fakt hrozná).

Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 13, 2006 10:13 pm    Post subject: Re: Nav4all Reply with quote

jirkab wrote:
Jo a málem bych zapoměl: jednoznačně to chce v této konkrétní aplikaci vybrat mužský hlas (ta ženská je fakt hrozná).

A něco k těm mapám by jsi neměl? Myslím výběru?

mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 14, 2006 7:12 am    Post subject: Re: Nav4all Reply with quote

jirkab wrote:
ve městě volím styl jízdy: F6 - nejkratší a na delší vzdálenosti: F2 - ekonomické ... vybrat mužský hlas (ta ženská je fakt hrozná).

Díky za radu se styly jízdy, na F2 skutečně plánuje lépe. Jinak jsem vyzkoušel hlasů několik a potvrzuji, že pouze CZ/muž je snesitelný. Není nad hlas té milé slečny z CZ lokalizace VDO Smile
K neduhům nav4all bych přidal ještě nevhodné zobrazení mapy, nejsou na něm názvy obcí a vůbec není způsob vykreslení mapy na SXG75 ideální (barevné schéma, tloušťky čar ...).
Plánování trasy je oproti zdravému selskému rozumu problematické u všech sw, jen míra je různá. Jenže u sw pro mobilní tlf. přibývá problém s obtížnou editací trasy. Např. TomTom (pro PDA), nebo R66 (PC) bez potíží umožní trasu projít a vložit bod, přes který se má jet a tím chybu sw napravit.

2 gutus: nav4all stáhneš kupodivu podle návodu na www.nav4all.cz (popř. com) Smile Jinak je možné přímo v mobilu zadat http://www.nav4all.com/install ... což je v tom návodu napsané.
2 supermince: asi jsem natvrdlý Sad , ale nechytil jsem, na co se s těmi mapami nav4all ptáš ...
2 all: k platbám za nav4all jsem si až teď všiml dobré zprávy ... dovolil jsem si ji přidat přímo v obrazovém originále
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Thu Sep 14, 2006 1:56 pm    Post subject: Re: Nav4all Reply with quote

Supermince wrote:
A něco k těm mapám by jsi neměl? Myslím výběru?
No jasně měl , chodí mi také pouze první odkaz z výběru. A jak správně poznamenal "mad1" je to velice chudé na detaily zobrazení - prakticky k ničemu.
mad1 wrote:
...2 all: k platbám za nav4all jsem si až teď všiml dobré zprávy...
Chodím tam často, ale toho jsem si prostě nevšiml - to je celkem hodně dobrá zpráva, horší je to v tom, že jim to bude než to doladí trvat zřejmě do toho roku 2008 (než se za to odváží vybírat peníze ).

Zeptám se znova: máte někdo prosím mail na jejich cz podporu? Chtěl bych si s nimi začít dopisovat .

mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 11:36 am    Post subject: Re: Nav4all Reply with quote

Mail na podporu sice nemám, ale chuť jim napsat mám občas taky. Teď se mi např. už potřetí stalo, že mi zmizel nahraný hlas. Typuji, že se to stalo po reinstalaci na 6.6.0 (předtím to nikdy nedělalo) a po každém spuštění programu musím hlas natáhnout znovu. Je to jen anomálie mojí instalace, nebo vám to někomu dělá taky?
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

Jednou se mi to po reinstalaci 6.6.0 také stalo, ale teď už ne. Think
Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

Mozna,ze jsem trochu mimo misu,ale jak mam udelat poradnou mapu?nemyslim jak ji nakalibrovat,s tim si po precteni navodu snad poradim...ale jde mi o to,jak ji ulozit,vzdy se mi ulozi jen ten zazoomovany vyrez z kouskem mapy,ten soubor ma nejakych 44kb,pritom na webu od GPSky je ze mapa muze mit az 350kb.Jak tedy obsahnout vetsi plochu do 1 souboru?Mam infomapu13

Zadáno 12.5.2012-Nabízím k prodeji autorádio: http://aukro.cz/show_item.php?item=2342361883
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

jediné. co mě napadá, je v nějakém editoru slepit víc map do jednoho obrázku Think Ale mělo by to smysl, kdyby se s tím někomu chtělo hrát. Největší chyba "GPSky" je totiž v přecházení mezi mapama. Tak jen s chutí vymýšlej a zkoušej Very Happy

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 54, 55, 56  Next
Page 43 of 56

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum