clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - GPS Software pre SXG75 (internal)

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

GPS Software pre SXG75 (internal)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 54, 55, 56  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  

Co cakate od GPS v SXG75?
Hlasovu a vizualnu navigaciu do auta
35%
 35%  [ 25 ]
Vizualnu navigaciu (obrazkovu)
32%
 32%  [ 23 ]
Detaily polohy a rychlosti
16%
 16%  [ 12 ]
Roznu "free time" funkcionalitu
15%
 15%  [ 11 ]
Total Votes : 71

Author Message
Roman Aichinger
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 15, 2006 6:56 pm    Post subject: Reply with quote

javascript:emoticon('d'oh!')
d'oh! Už delší dobu čtu zde vaše rady a nápady sám jsem taky majitelem SXG 75a plno věcí jsem si zde našel a odzkoušel.GPSka-ok,Nav4ll-ok,mapy a jejich"výroba"-ok,ale s aplikací J2n1 mám problém .Při zapnutí aplikace se mi místo mapy načte jen modrá plocha s názvem mapy a výřezem,přitom apl.
běží a naviguje jen je slepá.Poraďte mi co stím javascript:emoticon('Pray')
Pray
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 18, 2006 9:52 am    Post subject: Reply with quote

Roman Aichinger wrote:
... s aplikací J2n1 mám problém ...

Nechci tě odrazovat, určitě ti nakonec někdo poradí, ale pokud nejsi extrémně hravý a nemáš spoustu času a trpělivosti, raděj se pokoušej o něco jiného. Bez podpory autorů j2n1 i GPSky je skutečné použití obou programů velmi omezené a úsilí věnované výrobě map přináší na závěr mnohdy rozčarování. Oběma programům jsem věnoval spoustu času, připravil několik map ... a vzdal jsem to. Umím mapy kvalitně vytvářet (spojovat, rozdělovat ...) a kalibrovat a to i pro jiné sw (OZI ...), ale naše uvedené dva prográmky jsou stejně kalibrovatelné pouze na velmi malém území. Nepočítají totiž se zakřivením povrchu a tedy i souřadné sítě. Když k tomu přidám stokrát diskutované technické problémy se stabilitou (GPSka), rychlostí (j2n1) a nemožností reálně umístit víc map najednou v telefonu (400 souborů na kartě), nemá smysl abys rozcházel oba sw.
Mnohé aktivní uživatele GPSky možná naštvu, ale oba prográmky používám spíš jako demo, když chci na někoho udělat dojem a předvést, co všechno SXG75 umí ... wink Jo kdyby někdo šïkovný pokračoval ve vývoji tempem, jakým oba programy vznikly, to by bylo všechno jinak.
Back to top
View user's profile Send private message
Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 18, 2006 10:40 am    Post subject: Reply with quote

Každému je přeci jasné, že GPS v SXG není plnohodnotné GPS. Hlavně jde o to, že je to v jedné krabičce a to je přínosné.Co by jsme také chtěli za 7.000,- Kdo chce používat GPS na úrovni musí se poohlédnout po patřičně kvalitním a také drahém přístroji. A to včetně map. GPS v SXG je vlastně jen orientační pro běžné používání bez vymožeností které dává standardní přístroj např. Garmin
mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 18, 2006 11:29 am    Post subject: Reply with quote

Supermince wrote:
... GPS v SXG není plnohodnotné GPS ...

Po technické stránce JE SXG75 plnohodnotný GPS přístroj, pro potřeby navigace v autě dokonce vlastnostmi srovnatelný s jednoúčelovými navigacemi. Po stránce uživatelské je to samozřejmě zejména v terénu horší, ale to je dáno spíš unikátností našeho stroje a problematickou návratností investice do vývoje sw, než samotnou SXG75. Garmin je príma, ale už mě nebaví nosit sebou SXG75 a ještě Garmina s PDA. Kdyby tak někdo uměl propojit NMEA z SXG75 s PDA Pray ... hned bych nechal Garmina jen na kolo a do hor.
Back to top
Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 18, 2006 11:37 am    Post subject: Reply with quote

mad1 wrote:
Supermince wrote:
... GPS v SXG není plnohodnotné GPS ...

Po technické stránce JE SXG75 plnohodnotný GPS přístroj, pro potřeby navigace v autě dokonce vlastnostmi srovnatelný s jednoúčelovými navigacemi. Po stránce uživatelské je to samozřejmě zejména v terénu horší, ale to je dáno spíš unikátností našeho stroje a problematickou návratností investice do vývoje sw, než samotnou SXG75. Garmin je príma, ale už mě nebaví nosit sebou SXG75 a ještě Garmina s PDA. Kdyby tak někdo uměl propojit NMEA z SXG75 s PDA Pray ... hned bych nechal Garmina jen na kolo a do hor.

Jasně, že program který komunikuje s modulem GPS je důležitej a proto jsou JAVA aplikace limitující. Motor je dobrý ale prostě to řízení vázne. A jak píšeš, také nechci nosit po kapsách hejno přístrojů. A proto byla volba jasná a možnosti přístroje jsem znal Smile

mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 18, 2006 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jsem po opakované reinstalaci odepsal aplikaci nav4All. Pokaždé musím stáhnout znovu hlas, nepomáhá ani smazání aplikace a nová instalace. Kupodivu nejsem schopen provést ani "downgrade" na 6.4.0. Do čistého mobilu se nenainstaluje, jedině znovu 6.6.0. a po přeinstalaci 6.6.0 na 6.4.0 se nic nestane a pořád je tam 6.6.0. Embarassed Napadá někoho, co s tím?
Back to top
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 21, 2006 7:34 pm    Post subject: SXG75 a Nav4All problém Reply with quote

mad1 wrote:
Tak jsem po opakované reinstalaci odepsal aplikaci nav4All. Pokaždé musím stáhnout znovu hlas, nepomáhá ani smazání aplikace a nová instalace. Kupodivu nejsem schopen provést ani "downgrade" na 6.4.0. Do čistého mobilu se nenainstaluje, jedině znovu 6.6.0. a po přeinstalaci 6.6.0 na 6.4.0 se nic nestane a pořád je tam 6.6.0. Embarassed Napadá někoho, co s tím?

Jsem na tom úplně stejně. Zkusil jsem naistalovat hlas chlapa (měl jsem babu) a dělá to totéž, navíc, když chlap mluví a domluví, tak třeba ještě něco řekne baba.
Jakoby délka samplu nebyla stejná a pokud chlap domluví a baba má ještě sílu, tak to dořekne d'oh!
Chce to asi napsat na Nav4All, ale to bychom se nemuseli dočkat..
Nebo najít v systému souborů všechno, co se týče Nav4All, smazat a pořídit si původní verzi. Ach jo, se.. mě to. Původní Nav4All běželo docela slušně a já to používal.
Dobří lidé, je tu někdo schopný s tím něco udělat?? Byl by to HERO!!! Pray

gutus
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 21, 2006 8:46 pm    Post subject: Reply with quote

jo, k GPSce, takže čárky jsem nahradil za tečky, ale pořád to nefachá Brick wall Brick wall Brick wall , mám Nav4all a ten je ideální, až na to, že se v mapách neotáčí ani mapa ani ta šipka, takže třeba se pohybuju rovně, ale kurzor couvá. Nevíte někdo, jak to změnit?
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 7:11 am    Post subject: Re: SXG75 a Nav4All problém Reply with quote

Alpha2 wrote:
mad1 wrote:
viz výše

Jsem na tom úplně stejně. Zkusil jsem naistalovat hlas chlapa (měl jsem babu) a dělá to totéž, navíc, když chlap mluví a domluví, tak třeba ještě něco řekne baba.
Jakoby délka samplu nebyla stejná a pokud chlap domluví a baba má ještě sílu, tak to dořekne d'oh!
Chce to asi napsat na Nav4All, ale to bychom se nemuseli dočkat..
Nebo najít v systému souborů všechno, co se týče Nav4All, smazat a pořídit si původní verzi. Ach jo, se.. mě to. Původní Nav4All běželo docela slušně a já to používal.
Dobří lidé, je tu někdo schopný s tím něco udělat?? Byl by to HERO!!! Pray

Tak jsem ještě zkusil jedno. Odinstaloval jsem Nav4All, načetl přes EFS file system a našel ve složce Brew/shared/Nav4all cca 50 souborů, co zůstaly.
Kopa jich měla název audio...smazal jsem celý adresář.
Nemám sice již babo-chlapovou navigaci, pouze baba, ale problém s nutností stahovat pokaždé audio zůstává. Přitom ale soubor s kecáním ve složce Nav4All je a při opakovaném stažení to píše, že existuje, přepsat.., ale jinak ten zvuk do Nav4All nedostanu.

Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 9:35 am    Post subject: SXG75 a Nav4All problém Reply with quote

Napsal jsem mail na Nav4All support.
Registroval jsem se na webu Nav4All.
Moje zadost ceka na vyrizeni, ma sve ID...
Cekam na odpoved...
Snaha nainstalovat puvodni verzi 6.4.0 selhala Crying or Very sad

Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

A proč se vlastně vracíte k původní verzi 6.4.0.?? Think Já si tam prsknul tu poslední verzi 6.6.0. a vše mrská jak má bez sebemenšího problému Whistle (zatím)
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 8:48 am    Post subject: Reply with quote

Supermince wrote:
A proč se vlastně vracíte k původní verzi 6.4.0.?? Think Já si tam prsknul tu poslední verzi 6.6.0. a vše mrská jak má bez sebemenšího problému Whistle (zatím)

Protože verze 6.4.0 byla funkční na 100%.
Verze 6.6.0 má jediný, ale zásadní problém - nejde hlas/hlasové povely.
Aplikace běží, počítá, ukazuje mapy... vše je super, ale nenaviguje hlasově.
Funguje to pouze po nainstalování, ale po opakovaném zpuštění Nav4All se vytratí hlas. Dá se to vyřešit pouze opětovným stažením hlasu.
Opravdu Ti to beží i s hlasem? Shocked

Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 5:32 pm    Post subject: SXG75 a Nav4All problém vyřešen Reply with quote

Mám to
Po smazání aplikace Nav4All verze 6.4.0 v mobilu zůstaly data 6.4.0 v níže uvedeném adresáři a ty se pohádaly s nově nainstalovanýma datama verze 6.6.0.
Řešením je smazání staré verze Nav4All a následné manuální smazání celého adresáře Nav4All v Brew\Shared\Nav4All třeba v EFS a naistalování Nav4All z webu www.nav4all.com/install
Jak snadné d'oh!

Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

Alpha2 wrote:
Supermince wrote:

Opravdu Ti to beží i s hlasem? Shocked

Pokud by to neběželo, tak to by byl opravdu zásadní problém. U mě to běží dobře a hlas také. Pouze jednou jsem instaloval s ženským hlasem a po zjištění, že se to nedá jsem stáhnul chlapa. Vše běží jak má. Whistle

Franta_X
začátečník
začátečník

115.46 SMM
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 10:17 pm    Post subject: Reply with quote

Postupne se prokousavam timto tematen ( uz jsem si ho samozrejme prosel cele ) a chtel jsme si zprovoznit GPSku. Instalace ok, po resetu mobilu se da aplikace spustit ( je ve Vlastni soubory - Aplikace ), pokud vidim na oblohu tak se mi zobrazuji udaje o poloze , pripadne muzu zadat udaje o poloze do silulatoru. Zkopiroval jsem si nejake tri ruzne mapy Brna a Prahy z http://www.gpsmaps.ic.cz/_private/mapy.htm do nove udelane slozky Maps kterou mam v User.
Jenze: pokud spustim GPSku - Noznosti - Maps - tak mi napise "No maps for this posit" a tim jsem skoncil. Samozrejme jsem si pohlidal, aby udaj aktualni polohy odpovidal mape, pripadne udaje co jsem zadal do simulatoru take "videly" na mapu. Mapy se v prohlizeci souboru normalne zobrazuji a samozrejme jsem k prislusne mape nakopiroval take *.xml . Prosim muzete mi nekdo odpovedet na:
1, aby GPSka fungovala, je nutne mit funkcni pripojeni na internet ? ( to zatim u Eurotelu nemuzu rozchodit, foun pouzivam jen jako modem a v GPSce mam u Maps zatrzeno Layers - Map a Map source - File )
2, pokud se divam v Aplikace - Vlastnosti na GPSku, tak mi to pise , ze se jedna o verzi 0.1.2 a pritom jsem stahoval a instaloval 0.3.3 ( z http://jiri.etnetera.cz/gpska/download.html ) . Velikost je 117k. Mate to take tak ?
3, pokud dam Zabezpeceni, aplikace je oznacena jako Neduveryhodna. Je to OK ?
4, dale v zabezpeceni mam u Cist system souboru - povolit vzdy a u Zmeny syst. souboru - Zeptat se vzdy. Je to tak OK ?

O podobnych problemech s hlaskou "No maps ..." jsem nic necetl, muzete prosim nekdo poradit? Dekuji. F.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 54, 55, 56  Next
Page 44 of 56

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum