clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - jak rozběhnout GPS modul?

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

jak rozběhnout GPS modul?

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mc.cerny
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 07, 2006 5:28 pm    Post subject: jak rozběhnout GPS modul? Reply with quote

Nainstaloval jsem si aplikaci "GPSka" z této adresy - http://jiri.etnetera.cz/gpska/manual.html . Podle návodu ,by se mi při spuštění aplikace měly ukázat parametry "GPS Info" - základní informace o poloze, rychlosti a směru pohybu. Prostě to co leze z GPS modulu. Ale všude to píše -unknown- a po chvíli u "State:" -TEMPORALILY UNAVAILABLE- . Ani u originální NAVIGACE se v nastavení neobjeví souřadnice a nad družicí je červený X.
Mohl by někdo helpnout? Nebo je chyba ve founu....? dik
Back to top
View user's profile Send private message
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Phone: HTC Artemis
2081.72 SMM
PostPosted: Thu Sep 07, 2006 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

Ve skutečnosti se tu už o tomhle psalo. Možná bys mohl trochu hledat.
Jestli máš úplně novej foun, pravděpodobně se ti ještě nenačetla poloha, Při prvním zapnutí to může trvat až 1 hodinu. Musíš zapnout aplikaci a dát foun (SXG) ven na místo s dobrým výhledem. V aploikacích si zkontroluj jestli náhodou nemáš zaplý simulátor, ale to bys tam měl polohu.
jirkab wrote:
Myslím, že zde bylo i zmíněno jak se dá urychlit to když mobil tvrdohlavě odmítá zobrazit polohu.
Používám tento postup: Pokud se mi do cca 5minut neukáže pozice je většinou jasné, že je někde chyba. Zapnu si GPSone(pomocí 000000 a zeleného sluchátka) dám "get position" a po cca minutě se mi objeví chybová hláška o nemožnosti spojení s gps modulem anebo tak něco. Vyskáču z této nabídky "C"éčkem a pustím GPSku. Mobil se do dvou minut restartuje sám od sebe. Potom spustím java aplikaci kterou chci na GPS používat a do 2 minut mám signál ze satelitů - už jsem to několikrát ověřil a zatím mi to pokaždé fungovalo.
(Jak zde již někdo zmínil chyba je i podle mého způsobována změnamy v EFS telefonu , např. nakopírováním nových souborů a to i včetně karty.) Nejlepším řešením by bylo udělat ve vypínací nabídce systémový reset celého telefonu včetně gps modulu.

Tohle bych pak taky zkusil...
A pročti si linky o gps ... Not talking

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
Back to top
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

2081.72 SMM
PostPosted: Thu Sep 07, 2006 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

Aspoň tahle:
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=19237
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=20066&postdays=0&postorder=asc&start=645
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=21142

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
Back to top
mc.cerny
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 07, 2006 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

Ta urychlená verze zjištění polohy mi nefunguje, tak zítra vyzkouším tu "hodinovou". To musím spustit a nechat ležet,běžet original Navigaci, nebo stačí GPSka?

dík za rady
Back to top
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

2081.72 SMM
PostPosted: Thu Sep 07, 2006 7:06 pm    Post subject: Reply with quote

Lepší je ta gpska

Back to top
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Thu Sep 07, 2006 7:13 pm    Post subject: Reply with quote

Naopak. Rozhodně je na vyhledávání lepší originál aplikace od VDO.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

2081.72 SMM
PostPosted: Thu Sep 07, 2006 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

Nojo, jenže vůbec netušíš, co se děje. Úplně nej bude J2N, protože ukazuje kolik satelitů je vidět modulem.

Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Thu Sep 07, 2006 8:43 pm    Post subject: Reply with quote

mc.cerny wrote:
Ta urychlená verze zjištění polohy mi nefunguje, tak zítra vyzkouším tu "hodinovou". To musím spustit a nechat ležet,běžet original Navigaci, nebo stačí GPSka?

dík za rady
A restartoval se ti telefon sám? Napsalo ti v menu GPS One -> Get position - chybu?

Pár základních věcí: telefon při úplně prvním chytání se na satelity (po koupení anebo po nahrání nového fw - jaký máš vlastně v telefonu fw? pokud 22 - dobré, pokud 12 je lepší co nejrychleji upgradovat na 22) je třeba umístit na volné prostranství s co největším úhlem volného výhledu na oblohu (nejlépe žádné budovy okolo, natož zkoušet chytit signál satelitů uvnitř budov apod...) Pustit libovolnou aplikaci, která si aktivuje vnitřní GPS modul. Jak radí ostatní na poprvé je asi nejlepší výrobcem nainstalovaná java aplikace pod názvem v menu extra: "Navigace". Zkontrolovat v nastavení aplikace, aby byl vybrán "internal" anebo v počeštění "vnitřní modul". Potom přepnout do menu aplikace číslo 3 - "Cestovní info" a tam vybrat poslední záložku "Aktuální poloha" - aplikaci klidně nechat běžet anebo položit na pozadí a nejpozději do hodiny by se měla objevit informace o zeměpisné šířce a délce polohy kde je telefon. Již jsem zde jednou psal, že s úplně novou, prázdnou a v PC naformátovanou MMC kartou kingston 256MB se mi nepodařilo chytit polohu na dvou SXG75 (které s jinou kartou zobrazovaly polohu do dvou minut ) do té doby dokud jsem na kartu nenahrál obrázek a melodii - nepomohlo dokonce ani kartu vyndat - telefon bez karty- dokud jsem tam nedal kartu, která již byla používáná, tak se telefon prostě na satelity nechytil Think .
Jinak naprostý souhlas se "spike". Nejlepší je si o problematice něco přečíst, myslím, že je tam popsáno vše, včetně našich začátečnických problémů, naprosto stejných co momentálně máš.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
mc.cerny
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 08, 2006 3:17 am    Post subject: Reply with quote

Na parametry jsem zapoměl. - FW22, karta kingstone 1GB (používaná), telefon mám asi 3 týdny.
U té urychlené verze mi to napsalo chybu "errNo 0x100004 INFO_UNAVAIL requested location......" a po spuštění original nav. nebo GPSky žádný restart neproběhl. Je sice pravda ,že to bylo v bytě.... Teď jdu do práce a budu chytat vlny.... dík za tipy...
Back to top
mc.cerny
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Sep 10, 2006 8:30 am    Post subject: Reply with quote

Ještě jednou dík za rady. GPS jede, teď se budu snažit dělat mapy.
Back to top
gutus
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Sep 12, 2006 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

dejte mi sem prosím link na j2n a nejlíp aby to šlo stáhnout přímo do founu, protože nemám kabel
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum