View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
mc.cerny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 5:28 pm Post subject: jak rozběhnout GPS modul? |
|
|
Nainstaloval jsem si aplikaci "GPSka" z této adresy - http://jiri.etnetera.cz/gpska/manual.html . Podle návodu ,by se mi při spuštění aplikace měly ukázat parametry "GPS Info" - základní informace o poloze, rychlosti a směru pohybu. Prostě to co leze z GPS modulu. Ale všude to píše -unknown- a po chvíli u "State:" -TEMPORALILY UNAVAILABLE- . Ani u originální NAVIGACE se v nastavení neobjeví souřadnice a nad družicí je červený X.
Mohl by někdo helpnout? Nebo je chyba ve founu....? dik |
|
Back to top |
|
 |
spike ostřílený diskusník

Joined: 16 Aug 2005 Posts: 524 Location: Kocourkov v Jižních Čechách Phone: HTC Artemis 2081.72 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 5:45 pm Post subject: |
|
|
Ve skutečnosti se tu už o tomhle psalo. Možná bys mohl trochu hledat.
Jestli máš úplně novej foun, pravděpodobně se ti ještě nenačetla poloha, Při prvním zapnutí to může trvat až 1 hodinu. Musíš zapnout aplikaci a dát foun (SXG) ven na místo s dobrým výhledem. V aploikacích si zkontroluj jestli náhodou nemáš zaplý simulátor, ale to bys tam měl polohu.
jirkab wrote: | Myslím, že zde bylo i zmíněno jak se dá urychlit to když mobil tvrdohlavě odmítá zobrazit polohu.
Používám tento postup: Pokud se mi do cca 5minut neukáže pozice je většinou jasné, že je někde chyba. Zapnu si GPSone(pomocí 000000 a zeleného sluchátka) dám "get position" a po cca minutě se mi objeví chybová hláška o nemožnosti spojení s gps modulem anebo tak něco. Vyskáču z této nabídky "C"éčkem a pustím GPSku. Mobil se do dvou minut restartuje sám od sebe. Potom spustím java aplikaci kterou chci na GPS používat a do 2 minut mám signál ze satelitů - už jsem to několikrát ověřil a zatím mi to pokaždé fungovalo.
(Jak zde již někdo zmínil chyba je i podle mého způsobována změnamy v EFS telefonu , např. nakopírováním nových souborů a to i včetně karty.) Nejlepším řešením by bylo udělat ve vypínací nabídce systémový reset celého telefonu včetně gps modulu. |
Tohle bych pak taky zkusil...
A pročti si linky o gps ...  _________________ -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-
Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB |
|
Back to top |
|
 |

Joined: 16 Aug 2005 Posts: 524 Location: Kocourkov v Jižních Čechách Phone: HTC Artemis 2081.72 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
mc.cerny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 6:58 pm Post subject: |
|
|
Ta urychlená verze zjištění polohy mi nefunguje, tak zítra vyzkouším tu "hodinovou". To musím spustit a nechat ležet,běžet original Navigaci, nebo stačí GPSka?
dík za rady |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Sep 07, 2006 7:06 pm Post subject: |
|
|
Lepší je ta gpska _________________ -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-
Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB |
|
Back to top |
|
 |
FOXXX VIP

Joined: 20 Sep 2004 Posts: 2424 Location: Zubří (okres Vsetín) Phone: HTC HD 14880.90 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 7:13 pm Post subject: |
|
|
Naopak. Rozhodně je na vyhledávání lepší originál aplikace od VDO. _________________ S10, C35, C40, 2x S35, S45, ME45, M55, S55, S65, S75, CF110, SL45i, SXG-75, HTC Artemis, HTC Touch Cruise
HKW600,HTC Touch HD
 |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Sep 07, 2006 7:27 pm Post subject: |
|
|
Nojo, jenže vůbec netušíš, co se děje. Úplně nej bude J2N, protože ukazuje kolik satelitů je vidět modulem. _________________ -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 8:43 pm Post subject: |
|
|
mc.cerny wrote: | Ta urychlená verze zjištění polohy mi nefunguje, tak zítra vyzkouším tu "hodinovou". To musím spustit a nechat ležet,běžet original Navigaci, nebo stačí GPSka?
dík za rady | A restartoval se ti telefon sám? Napsalo ti v menu GPS One -> Get position - chybu?
Pár základních věcí: telefon při úplně prvním chytání se na satelity (po koupení anebo po nahrání nového fw - jaký máš vlastně v telefonu fw? pokud 22 - dobré, pokud 12 je lepší co nejrychleji upgradovat na 22) je třeba umístit na volné prostranství s co největším úhlem volného výhledu na oblohu (nejlépe žádné budovy okolo, natož zkoušet chytit signál satelitů uvnitř budov apod...) Pustit libovolnou aplikaci, která si aktivuje vnitřní GPS modul. Jak radí ostatní na poprvé je asi nejlepší výrobcem nainstalovaná java aplikace pod názvem v menu extra: "Navigace". Zkontrolovat v nastavení aplikace, aby byl vybrán "internal" anebo v počeštění "vnitřní modul". Potom přepnout do menu aplikace číslo 3 - "Cestovní info" a tam vybrat poslední záložku "Aktuální poloha" - aplikaci klidně nechat běžet anebo položit na pozadí a nejpozději do hodiny by se měla objevit informace o zeměpisné šířce a délce polohy kde je telefon. Již jsem zde jednou psal, že s úplně novou, prázdnou a v PC naformátovanou MMC kartou kingston 256MB se mi nepodařilo chytit polohu na dvou SXG75 (které s jinou kartou zobrazovaly polohu do dvou minut ) do té doby dokud jsem na kartu nenahrál obrázek a melodii - nepomohlo dokonce ani kartu vyndat - telefon bez karty- dokud jsem tam nedal kartu, která již byla používáná, tak se telefon prostě na satelity nechytil .
Jinak naprostý souhlas se "spike". Nejlepší je si o problematice něco přečíst, myslím, že je tam popsáno vše, včetně našich začátečnických problémů, naprosto stejných co momentálně máš. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
mc.cerny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Sep 08, 2006 3:17 am Post subject: |
|
|
Na parametry jsem zapoměl. - FW22, karta kingstone 1GB (používaná), telefon mám asi 3 týdny.
U té urychlené verze mi to napsalo chybu "errNo 0x100004 INFO_UNAVAIL requested location......" a po spuštění original nav. nebo GPSky žádný restart neproběhl. Je sice pravda ,že to bylo v bytě.... Teď jdu do práce a budu chytat vlny.... dík za tipy... |
|
Back to top |
|
 |
mc.cerny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Sep 10, 2006 8:30 am Post subject: |
|
|
Ještě jednou dík za rady. GPS jede, teď se budu snažit dělat mapy. |
|
Back to top |
|
 |
gutus kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 12, 2006 1:20 pm Post subject: |
|
|
dejte mi sem prosím link na j2n a nejlíp aby to šlo stáhnout přímo do founu, protože nemám kabel _________________ Alcatel OT 302=>Siemens A60=>Siemens SXG75: GPSka onboard, 1GB CPA, HHB750 |
|
Back to top |
|
 |
|