View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
milda25 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 06, 2006 10:15 pm Post subject: HeadSet HHS-700 a vypínání CX75 |
|
|
Ahoj lidicky, prosim poradte mi nekdo, co muzu delat. Od sameho zacatku, co mam CX75 mam hrozny problemy. Jednak se mi telefon vypina pri pouzovani bluetooth, ale hlavne a na to se ptam - dnes jsem si koupil original Siemens headset HHS-700. MP3 v nem hrajou velmi pekne, ale zjistil jsem, ze kdyz mam tyto sluchatka pripojeny a nekdo mi zavola, tak behem necele 1 sekundy po zobrazeni cisla volajiciho (ani si nestihnu vsimnout kdo volal, i kdyz v te chvili vejram primo na displej) se mi telefon na tvrdku vypne. A ne jen obcas, zcela vzdycky. Nemate nekdo tuchu, co s tim? Pouzivam fw winswup 25CZ. Mozna namitnete, ze uz byste ho davno odnesli v ramci zaruky do reklamace. Ja ale bohuzel patchoval a kdyz jsem s tim zacinal, vedel jsem kulovy a moc necetl, ja trouba Jinymi slovy nemam puvodni obsah EEPROM. Dal by se tady nekde stahnout origo FF tak, abych ho tam mohl flaknout a odnest telefon do reklamace? Predem moc diky za namety ...
edit: omlouvam se vsem diskutujicim - kdybych se ja mamlas za vcasu podival po SiemensManii, zjistil bych, ze FF je ke stazeni v sekci servisu Stale ale plati ta otazka kolem headsetu. |
|
Back to top |
|
 |
JenaM řád zlaté antény

5904.88 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 2:59 pm Post subject: |
|
|
jo ale kdyz tu FF stahnes tak musis cosi odbleokovat nebo tak neco.. radim ty patche smazat.. to neni vubec tezky pomoci V_klay je to jako kdybys je nahraval..a co se tyce HS tak skus novej FW nebo nevim ... spis pak asi ten servis _________________ Hledat, Zálohovat, at neprijdete o zaruku jako ja!!!!
CX65-FW43ofic.+patche (40 graf+ syst.)_CX65_MRTVEJ
CX75 FW12_DCA-510_par patchu by to lepe slapalo a MMC 512MB Kingston_aplikace nezbytne k zivotu:Gibo SMS,Slovniky UTISOFT,JimmICQ,ReadManiac |
|
Back to top |
|
 |
FOXXX VIP

Joined: 20 Sep 2004 Posts: 2424 Location: Zubří (okres Vsetín) Phone: HTC HD 14880.90 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 3:03 pm Post subject: |
|
|
Ono je taky docela možné, že ten problém po odstranění patchů zmizí... Některé mají různé negativní vedlejší účinky na firmware. _________________ S10, C35, C40, 2x S35, S45, ME45, M55, S55, S65, S75, CF110, SL45i, SXG-75, HTC Artemis, HTC Touch Cruise
HKW600,HTC Touch HD
 |
|
Back to top |
|
 |
milda25 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:29 pm Post subject: |
|
|
FOXXX wrote: | Ono je taky docela možné, že ten problém po odstranění patchů zmizí... Některé mají různé negativní vedlejší účinky na firmware. |
No, v zásadě je to možné, ale bohužel mě to včas nenapadlo. Teď už je to ale jedno, protože dnes v noci jsem udělal generálské rozhodnutí, že vrátím telefon do původního stavu a zkusím reklamaci. Bohužel někde něco nevyšlo a v tuto chvíli mám telefon zcela mrtvý. Proto jsem se rozhodl, že ho včetně celého příslušenství dám k dispozici (viz. sekce Inzerce), tak kdyby jste měl někdo zájem, koukněte tam. Je 9 měsíců starý, v zachovalém stavu (jen trosku odřený na horních rozích a kolem čočky foťáku). Displej OK, klávesnice OK, baterka OK, prostě vše OK, jen ta EEPROMka obsahuje data, která se jí nelíbí  |
|
Back to top |
|
 |
milda25 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:32 pm Post subject: |
|
|
JenaM wrote: | jo ale kdyz tu FF stahnes tak musis cosi odbleokovat nebo tak neco.. radim ty patche smazat.. to neni vubec tezky pomoci V_klay je to jako kdybys je nahraval..a co se tyce HS tak skus novej FW nebo nevim ... spis pak asi ten servis |
Novější FW než tam mám zatím neexistuje a to, že odeberu patche mi bohužel nevrátí záruku, protože v servisu to poznají. Neptej se mě jak, ale někde jsem to tu četl. Jediné řešení prý je nahrát tam originál full flash zálohu. Ale teď už je to stejně jedno (viz. níže) |
|
Back to top |
|
 |
PalDo badatel

268.50 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:33 pm Post subject: |
|
|
Však nech ti teda niekto pošle zálohu EPRROM komu ide na sto percent nie? Ak chceš tak ti pošlem moju  _________________ A35--> C60 --> CX75 fw25Sk/Cz + DCA-510 + RS-MMC DV 1GB Kingston + HHS-700 |
|
Back to top |
|
 |
milda25 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:37 pm Post subject: |
|
|
PalDo wrote: | Však nech ti teda niekto pošle zálohu EPRROM komu ide na sto percent nie? Ak chceš tak ti pošlem moju  |
Problém je však ten, že jsem ho umrtvil zcela dokonale. Ja mám sice tu původní FF zálohu (tu s patchema atd - funkční), ale ten telefon je tak v pr*eli, že se mi ani nespojí s V-Klayem přes kabel. Napíše nějakou nesrozumitelnou hlášku o HW problému na adrese blabla a pošle mě tak do pryč. Nevidím tedy řešení, jak do něj cokoliv nahrát  |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

Joined: 08 Nov 2005 Posts: 1469 Location: Bratislava Telefón: HTC Wizard
0.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:48 pm Post subject: |
|
|
No ja by som sa tak ľahko nevzdával, ale je to samozrejme tvoje rozhodnutie...
Keď si nahrával FF, zapisoval si niečo do BCORE? Ak nie a máš kódy(tie máš, keďže si nahrával FF), tak to musí ísť oživiť.
Tá chyba, ktorú ti VKLAY vypisuje je niečo na spôsob ".. It is not exist a critical MemCfUBU (alebo niečo také)" _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

0.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:51 pm Post subject: |
|
|
PalDo wrote: | Však nech ti teda niekto pošle zálohu EPRROM komu ide na sto percent nie? Ak chceš tak ti pošlem moju  |
To je nanič, keďže každá EEPROM je jedinečná, pretože každý fón má iné IMEI. Dalo by sa to vyriešiť nahratím funkčnej FF a odblokovaním cez PU
milda25: Hodilo by sa vedieť, čo presne si s tým fónom robil.. _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
milda25 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:52 pm Post subject: |
|
|
whitewash wrote: | No ja by som sa tak ľahko nevzdával, ale je to samozrejme tvoje rozhodnutie...
Keď si nahrával FF, zapisoval si niečo do BCORE? Ak nie a máš kódy(tie máš, keďže si nahrával FF), tak to musí ísť oživiť.
Tá chyba, ktorú ti VKLAY vypisuje je niečo na spôsob ".. It is not exist a critical MemCfUBU (alebo niečo také)" |
Ne, ne, ta hláška byla úplně jiná, ale nepamatuju si jí. Jsem ještě v práci, ale za chvíli snad pojedu dom, takto znovu vyzkouším a napíšu jí sem v přesném znění. Do bootcore jsem nezapsal vůbec nic. A pokud se týká kódů, múžeš prosím aspoň nějak letmo vysvětlit, jaké kódy si myslel?
edit 19:56: Tak tady je ta hlaska, kterou mi VKLAY pise pri pokusu o pripojeni tlf.: "A hardware I/O error was reported while accessing COM1 - Loader: Open: No answer from boot ChaosKey2.bin"
Zatim vysledek ozivovacich pokusu s Whitewashem nemam, protoze musel odbehnout, takze jeste nezacal radit Tak snad zitra ...
Last edited by milda25 on Thu Sep 07, 2006 7:01 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

0.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:56 pm Post subject: |
|
|
No keďže si nezapisoval do BCORE tak to musí ísť oživiť.
Prípadne zmaž celý obsah zložky VKLAY\Data\Loaders v PC a znova vygeneruj loader pre VKLAY cez PU (tlačítko PV VKD). Tými kódmi som mal na mysli hlavne SKEY a BKEY (generuje sa pomocou HASH a ESN, ktoré sa získajú pomocou JAVA aplikácie)
Čo robí telefón, keď ho chceš zapnúť? Aspoň pípne? _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
milda25 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:57 pm Post subject: |
|
|
whitewash wrote: | PalDo wrote: | Však nech ti teda niekto pošle zálohu EPRROM komu ide na sto percent nie? Ak chceš tak ti pošlem moju  |
To je nanič, keďže každá EEPROM je jedinečná, pretože každý fón má iné IMEI. Dalo by sa to vyriešiť nahratím funkčnej FF a odblokovaním cez PU
milda25: Hodilo by sa vedieť, čo presne si s tým fónom robil.. |
No, skoro nic V sekci Servis jsem si stáhnul FF pro CX75 fw12, spustil VKLAY, otevřel ten .bin soubor v záložce "Flasher" a pustil zápis do telefonu. Vše doběhlo cca. po hodině a bez chyby. Problém nastal až jsem tlf. odpojil od kabelu a chtěl ho pustit. Jen píp a nic. Chtěl jsem tam tedy vrátit původní svou FF, ale už jsem telefon vůbec nespojil. Ale nekamenuj mě, začínám tušit, že jsem někde nějaký krok neudělal a podělal si to vlastně já. |
|
Back to top |
|
 |
milda25 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 4:59 pm Post subject: |
|
|
whitewash wrote: | No keďže si nezapisoval do BCORE tak to musí ísť oživiť.
Prípadne zmaž celý obsah zložky VKLAY\Data\Loaders v PC a znova vygeneruj loader pre VKLAY cez PU (tlačítko PV VKD). Tými kódmi som mal na mysli hlavne SKEY a BKEY (generuje sa pomocou HASH a ESN, ktoré sa získajú pomocou JAVA aplikácie)
Čo robí telefón, keď ho chceš zapnúť? Aspoň pípne? |
Aaaa, už chápu. Ano, tyto kódy mám vygenerované. Při pokusu o zapnutí udělá přesně to, co jsi napsal. Krátce pípne, ale jinak vůbec nic ... |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

0.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 07, 2006 5:04 pm Post subject: |
|
|
Výborne, tak to pôjde oživiť. Spravil si všetko správne, až na to, že si zabudol odblokovať telefón (to musíš vždy po nahratí CUDZEJ FF). Poď na ICQ _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
milda25 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Sep 08, 2006 11:06 pm Post subject: |
|
|
Tak jen, abyste vedeli, jaky jsou Siemens servisy parchanti - po te, co jsem spolecne s Whitewashem zjistil, ze muj telefon je skutecne nenavratne ztracen (timto mu vrele dekuji za snahu o pomoc), jsem se rozhodl, ze zkusim stesti a odnesu telefon do zarucni opravy. Dnes rano jsem tak ucinil a za 2 hodiny mi prisla SMS, ze zakazka je dokoncena v cene 0 Kc. Zaradoval jsem se a vyrazil si vyzvednout svuj telefon. Jake bylo me nemile prekvapeni, kdyz mi pri predavani tlf. oznamili, ze reklamace nebyla uznana a telefon mi vraci neopraveny Kdyz mi ale sdelili duvod, myslel jsem, ze dam nekomu par facek. Ten duvod totiz byl, ze nemuzu uplatnit zaruku, protoze mam zaoxidovane kontakty na desce, coz znamena, ze v tom telefonu se vyskytla tekutina, ktera tam nemmela co delat, ze pry mi telefon zmoknul nebo neco podobneho. Coz je samozrejme blbost - dam krk na to, ze do toho telefonu nikdy, opakuji nikdy nepronikla ani kapky cehokoliv, co mohlo byt tekute. Mozna tak, ze vzdusna vlhkost se tam mohla dostat, ale s tim nikdo nic neudela, maj delat kvalitni pristroje! Jako tresnicku na dortu mi nabidli opravu mimozarucni (tedy mnou hrazenou) s tim, ze vymeni celou systemovou desku. Skvele az do doby, nez mi oznamili cenu - 9000 Kc !!! Chapete to?!?! Telefon, ktery jsem pred necelym rokem kupoval fungl novy za 5500 Kc,mi ted chteji opravit za "pouhych" 9000 Kc. Tim me teda dorazili Muj zaver? Siemens je docela dobra vec do doby, dokud nepotrebujete uplatnit zaruku Kdyby mi rekli, ze neuznavaj reklamaci kvuli neodbornemu zasahu do SW telefonu, nereknu ani slovo, ale jestlize me vyrazili kvuli necemu, za co ja rozhodne nemuzu, to me teda fakt dopalilo  |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|