View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
doglik pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 9:18 am Post subject: |
|
|
Takže vy tipujete ani ne 3% z registrovaných? nevím, bych řek že víc... _________________ C35 (death) -> M55 fw10 -> M55 fw 91+mnoho patchů -> S75 (tovární fw 35 ) -> Update SW 47 - original Siemens |
|
Back to top |
|
 |
Palec badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 9:21 am Post subject: |
|
|
groll wrote: | Ale těch 300 lidí, že za rok zaplatí je myslím opravdu reálné. 8) | Take si myslim ze je to realne dosahnout. _________________ MT50->fw18 | ME75->fw22 |
|
Back to top |
|
 |
groll pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 9:36 am Post subject: |
|
|
doglik wrote: | Takže vy tipujete ani ne 3% z registrovaných? nevím, bych řek že víc... |
Já tipuju, že ty 3% to zaplatí hned příští měsíc. Nebudeme si nic nalhávat ale těch 100 000 členů co tady kdosi uvedl, aktivních vidím tak do 5 000 a těch opravdu hodně aktivních tak do 1 000. A né všichni budou chtít zaplatit.
pro ten zbytek co například nepracují nebo nechtějí přispět touto částkou by bylo třeba měsíční, právě přes SMS. dejme tomu za 30,--
Ta 100,-- přes b. ú. není zase moc a kvůli menší částce dělat bankovní převod je celkem blbý. Přes SMS jde zase většina do jiné kapsy.
Na konci roku se vyhodnotí co přebývá. Podle toho kolik by toho bylo, by se s tou částkou naložilo. Ale to _________________ C35 -> M55 FW11 + plno patchů -> EL71 FW38 + 256Mb Apacer g:´)) |
|
Back to top |
|
 |
macin3 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 9:41 am Post subject: |
|
|
no to je všechno strašně pěkný.---
máme teda 2 lidi kteřé daj 2 kila,3 kteří kilo,5lidí kteří 50 a 30 kteří 10k...
je to mazec ja bejt adminem tak nevím,ti co daj těch 10k nikdy nedaj 150 poněvatč si to nemůžou dovolit a ti co by daly i ty 2 kila a budou moct jen 10k tak přijdete o kupu peněz...
je fakt že když se to tu zpoplatní návštěvnost rapidně klesne,kdybych tyhle stránky neznal tak bych do nich nedal ani korunu,ale teď když semka chodím pár let bych byl schopnej za půl roku to kilo dát,přinejhorším i těch 150....
pokud by to šlo ještě uděšlat tak že by se za každou sekci platilo jinak...(např. tuningovej fw 30k,patch 3k,winsvup 40k....nebo tak něco...)
každopádně bych udělal anketu kolik by byl každy schopnej dát, a pokud by to bylo málo,tak bych zrušil ty dowlandy...však ono na netu se to sežene dycky...  _________________ To na tom stromě ..... to jsem já :-)
C25 ---------->C55 ---------->M55 ---------->S65 FW 58 + Patchy + neorig. kabel + Bluetooth+HF + 256 RS-MMC = nej mobil |
|
Back to top |
|
 |
hans kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 9:43 am Post subject: |
|
|
Zdar, ze začátku jsem tu byl denně, stahl si spoustu užitečných věcí, vždy se našel někdo kdo dokázal poradit. Chci poděkovat lidem kteří to celou dobu táhnou a věřím, že se povede siemens manii zachovat. (kdysi jsem se pohádal i s babou z technického která mi chtěla koupit nokii. Řekl jsem že chci telefon, ne hračku) Teď sem chodím spíš vyjímečně, stahuji minimum a teď jsem přihlášený jen kvůli psaní do diskuze. 100Kč dneska nic není, a troufnu si tvrdit že ani pro studenta. Když jeden den vynechá hospodu a nekoupí si jedny cigarety, má to doma hned. Poplatek bych vybral spíš roční, protože (mluvím za sebe) znám prostředí, je tu ke stažení vše co potřebuju, je to na jednom místě, fórum je pohodové, rady fundované a než bych lezl po googlu, procházel dvacet stránek a ztratil hodinu času, to si raději kilo či dvě na rok klidně předplatím. Je mi líto těch kdo tady ušetří, aby to prolili v knajpě. Dejte číslo konta a já určitě pošlu. |
|
Back to top |
|
 |
majjkyy pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 9:58 am Post subject: |
|
|
Já jdu do toho.Není problem rocni poplatek.Myslim ze je tu dost rozumnych a platby schopnych lidi.(siemensmaniaků)A je fakt ze kilo nebo dve rocne nikoho nezabijou.Za Gibo daj lidi taky stovku a ani nemrknou.Tak proc ne tady A ani nebudu řesit ze bych dotoval nejake stahovače neplatiče . _________________ C35-M35-M55-C65 překopla na CSL65_FW53-Elfpack 1.8++ a dál ???možná C75 |
|
Back to top |
|
 |
groll pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 10:00 am Post subject: |
|
|
Navrhuji postup, prověřit, kolik je opravdu aktivních členů.
Já jsem si dal kritérium podle počtu příspěvků 100. což je přesně 401 lidí.
I tito né všichni budou chtít zaplatit, ale těch 300 by roční příspěvek dát mohlo. (jsem optimista). Takže to máme 300*100=30 000,-- což by na roční provoz mělo stačit.
Ale zase není úplně fér aby 300 lidí zaplatilo za všechny ostatní, stejně jako jste to dělali vy doteď za nás.
Proto bych navrhoval i Premium SMS, dejme tomu za 20, 30,-- na měsíc. Což pro nestálého diskuzníka bude bohatě stačit, na to aby si stáhnul pár věcí pro svůj telefon.
To bych odhadnul tak na dalších 200 lidí za rok.
S tím co by břebylo by se zaplatily náklady na vedení dvou účtů (český a slovenský) plus by se nechala nějaká rezerva na provoz dopředu. záleží kolik by se vybralo.
A pokud by přecejen ještě něco zbylo, může se vypsat nějaká soutěž nebo utratit na zkvalitnění stránek, udělat anketu, za co to utratit. Ale to předbíhám. Po roce by se to opět opakovalo, pokud bude mít dále smysl web na tomto rozsahu vést dál. To záleží na BENQ-SIEMENS, jak to bude s telefony vypadat.
Ještě bych navrhnul, aby se roční poplatek vztahoval na kalendářní rok a tudíž se nemuselo přesně hlídat, do kdy kdo.
Otázkou je jak letos, když do konce roku zbývají 3-4 měsíce. Zda budou lidi ochotní tu 100 zaplatit i za tuto dobu. Já ANO.
Chtělo by to anketu na přední stránku  _________________ C35 -> M55 FW11 + plno patchů -> EL71 FW38 + 256Mb Apacer g:´))
Last edited by groll on Wed Sep 13, 2006 10:07 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
groll pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 10:04 am Post subject: |
|
|
macin3 wrote: |
pokud by to šlo ještě uděšlat tak že by se za každou sekci platilo jinak...(např. tuningovej fw 30k,patch 3k,winsvup 40k....nebo tak něco...)
každopádně bych udělal anketu kolik by byl každy schopnej dát, a pokud by to bylo málo,tak bych zrušil ty dowlandy...však ono na netu se to sežene dycky...  |
To je už moc složitý systém. Musí to být co nejjednodušší. čím jednodušší, tím víc lidí ti to dá. _________________ C35 -> M55 FW11 + plno patchů -> EL71 FW38 + 256Mb Apacer g:´)) |
|
Back to top |
|
 |
macin3 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 10:08 am Post subject: |
|
|
pro groll....
nevím,podle mě 300 lidí stovku nedá...do dvacky možná,ale tohle těžko říct...
do konce roku bych to dal za pade a bylo by... _________________ To na tom stromě ..... to jsem já :-)
C25 ---------->C55 ---------->M55 ---------->S65 FW 58 + Patchy + neorig. kabel + Bluetooth+HF + 256 RS-MMC = nej mobil |
|
Back to top |
|
 |
weasel pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 10:16 am Post subject: |
|
|
Z mé vlastní zkušenosti, když se má jednat o placení něčeho, co dříve bylo z darma..nebo placení, prostě příspěvky na chod..tak většina lidí nic nezaplatí a raději půjde jinam, kde to zdarma je a nebo to bude hledat na netu. Je pravdou, že v mém případě se ta věc týkala něčeho jiného..chtěli jsme pořizovat nový server, aby mohlo být více lidí online (šlo o herní server, ale podstata je stejná). Nakonec jsme server koupili z větší části ze svého. Příspěvky nepokryly ani 10% a to nepočítám to, že linku hráči vůbec neplatili..nejhorší na tom všem je to, že i když se to dělá zadarmo, tak se najde spousta lidí, kteří budou kritizovat proč to nejede jak má, proč nejde tohle a tamto (neuvědomují si, žena druhé straně je někdo, kdo to dělá ze svýho nadšení, nic za to nemá a navíc ještě musí vydržet tuny nadávek)..pokud se něco začne zpoplatňovat, tahle skupina převážně odejde (říkám jí vyžírkové), potom se najde další, která zaplatí, ale začne se hned ozývat, jakmile něco nebude podle jejich představ (vždyť my jsme zaplatili, proč to není tak a tak?? a proč vlastně máme za to, když jsme zaplatili stejný práva jako ti, co nezaplatili??) a poslední skupinou jsou ti, co platí, ale i přesto si uvědomují, jak náročný je provoz a správa všeho kolem a že čas, který je do toho investován nikdy zaplacenej nebude (to jsou ti, co dokáží ocenit práci jiných, aniž by požadovali z toho benefity) - těch je bohužel nejmíň......neřeknu vám návod, jak vybírat příspěvky (sám jsem na to nepřišel a nikdy nepřijdu. Navíc neumím prosit o peníze). Ale věřte, že těch, kdo přispěje bude sakra málo. Bohužel to je realita a obraz naší společnosti. Mít všechno a nezaplatit za to ani korunu.
Co se týče zpoplatnění downloadů, je to krok špatným směrem. Většina lidí si to raději najde jinde a zadarmo. A těch, co to zaplatí pomocí SMS podle mě zase nebude tolik. Spíš bych se přikláněl k ročnímu příspěvku možná ve výši 200 nebo i 500..ale zase, všechno je relativní. Nikdo neví, kolik lidí přispěje.
Nejlepším řešením v této situaci je opravdu sehnat nějaký firmy, kteří by si sem umístily reklamu za pár stovek měsíčně. A nebo, udělat na optice 20Gigabit linku, vlastní server a neomezený data..jenže tohle je na počáteční investice to nejnáročnější, co může být a navíc je tu jistota, že se prachy do toho vložený nevrátí a pokud ano, tak za moooooc dlouho.
V tomto případě bych snad navrhoval zredukovat soft ke stáhnutí jen na to nejnutnější (co to bude je na rozhodnutí adminů) a zbytek+i to nejnutnější prodávat na CD v e-shopu za rozumnou cenu (dejme tomu 100). Vím, že koupě CD by byla jednorázová záležitost, ale dalo by ses tím možná i dobře kouzlit..
Každopádně, finanční pomoc z mé strany čekejte..neříkám, že bude nějaká zázračná (bohužel si to teď nemůžu dovolit), ale jsem schopen něco poslat..
Přeji vám chladnou hlavu při rozhodování o budoucnosti SM  _________________ C25 -> S45 -> S55 -> S65 fw 50 -> SXG 75 fw22
Život je příliš krátký na to abychom ho dokázali prožít celý podle svého... |
|
Back to top |
|
 |
mario_liptov administrátor

265151.79 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 10:27 am Post subject: |
|
|
Pzrite pani, neni problem zaplatit nejake clenske 10Skk/mes., ale nebol by som rad aby som musel banke zaplatit vysoku ciastku za prevod hotovosti. Sak neni problem poslat listom ale tam zasa niekomu navyse platis prachy. Naozaj dajte ucet v slovenskej banke a rocny poplatok ak sa bude pohybovat radove do 150Skk, tak ho poslem. Variabilny simbol mozu ludia davat svoj NICK. |
|
Back to top |
|
 |
groll pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 10:40 am Post subject: |
|
|
to: weasel
Toto není herní server. odtud se v podstatě není kam jinam uvrtnout. Já o podobném serveru nevím. Alespoň né v češtině nebo slovenštině. A i když mi angličtina navadí, tak abych si vše překládal by mě taky nebavilo.
Navíc nenavrhuji zpoplatnit každý download, ale členství jako takové...
I když člověk zde není členem, dozví se zde plno věcí ;-)
to omezení uložených dat a CD, je podle mě krok zpět. Musel by jsi pořát vydávat nové verze, podle toho, jak rychle by se to mazalo. možná bych o to CD doplnil E-SHOP.
Jakmile odtud většinu dat smažeš, odejde podle mého názoru ještě víc lidí. Ne, hned, ale časem, protože stejně zjistí, že si to musí najít jinde...
Do konce roku bych to tedy vyřešil, jak napsal macin3 50,-- s tím, že tito členové by dostaly něco jako VIP členství, více méně by to byla ale sbírka. A podle toho jak by se to osvědčilo bych postupoval dále. Co vy na to? Hlavně i administrátoři, na vás to záleží
 _________________ C35 -> M55 FW11 + plno patchů -> EL71 FW38 + 256Mb Apacer g:´)) |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 10:54 am Post subject: |
|
|
Tak som sa pomaly prekusal touto diskusiou (ta rychlost SM je ozaj otrasna).. Cakal som ze k tomuto raz pride a weitless s romulusom si povedia,ze uz toho je dost.
Aj ked som sa doteraz nie velmi staral o to,kolko je na SM dat,aky je traffic,co stoji server a pod. veci, staral som sa hlavne o jej obsah. Aj ked urcite viac ako polovica (mozno aj 2/3) downloadov na SM presla cez moj comp,ani odhadom si netrufam tvrdit, kolko toho na serveri SM vlastne je. Takze o napade s nejakymi premiestnovackami downloadov je zbytocne sa bavit...uz len preto,ze kto by to tak asi vsetko urobil?Bola by to nepredstavitelna praca.
Moznost platenia downloadov je blbost,na to sme sa vacsinou zhodli,rovnako si neviem ani predstavit urobit to stylom - nechajme tu iba to dolezite...a co je to dolezite?
Najschodnejsia cesta je forma dobrovolnych prispevkov,paci sa mi Sirusov navrh. Myslim ze na oznacenie Mecenas Siemensmanie moze byt kazdy siemensmaniak nalezite hrdy,podporil predsa stranku,ktoru pravidelne navstevuje a v mnohom mu pomohla. Robi sa to tak na mnohych strankach a forach s vysokou navstevnostou a trafficom. Kto chodi na jedno nemenovane warezove forum,vie o com pisem.To ako formou,to je uz iba vec dohody.
Takze ak chcete SM ako jej uzivatelia zachranit,pomozte...ak nie,tak potom to mozeme naozaj iba zabalit. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
flemo ostřílený diskusník

3205.06 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 11:05 am Post subject: |
|
|
mario_liptov wrote: | Pzrite pani, neni problem zaplatit nejake clenske 10Skk/mes., ale nebol by som rad aby som musel banke zaplatit vysoku ciastku za prevod hotovosti. Sak neni problem poslat listom ale tam zasa niekomu navyse platis prachy. Naozaj dajte ucet v slovenskej banke a rocny poplatok ak sa bude pohybovat radove do 150Skk, tak ho poslem. Variabilny simbol mozu ludia davat svoj NICK. |
www.paypay.sk, ako som uz uviedol vyssie, taketo problemy riesi _________________ ....S65-AX75-CX75-EL71-E71-SXG75-E71-S68-C81-M81 |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Wed Sep 13, 2006 11:28 am Post subject: |
|
|
flemo wrote: |
www.paypay.sk, ako som uz uviedol vyssie, taketo problemy riesi |
Tohle je IMHO pro nas ucel hrozne složity, na to se kazdej vykasle, nekde se este registrovat atd.
Nejaky rocni prispevek cca 100 kč je podle me OK, ikdyz uz se tady ozvyali nekteri "chudi studnenti" (studentu jako takovych je tady urcite velke procento), ze si nemuzou dovolit platit velky castky...zajimavy je, ze telefon za x tisic pro ne problem obvykle neni, ani placeni vyučtovani/nakup kreditu.  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|