View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Sun Oct 31, 2004 10:23 am Post subject: |
|
|
slideman wrote: | BEZY wrote: | 2 Slideman> máš špatně adresu. Musíš dát vyhledat A0C20000 o délce 00020000. Pak najet na řádek 15250, sloupec 0A a změnit 0A na O2(nebo 5 jestli chceš po 5%). Pak ještě musíš najet na řádek 15260 sloupec 04 a opět změnit 0A na 02 nebo 05 |
Přes jaký program najíždíš na řádky??Já mám v_klay a tam jen zadáváš..
Napiš please ten patch sem celý..Nebo mi ho pošli...Mail,ICQ,MSN.. |
Na ty řádky najíždím v PSPadu(www.stahuj.cz).A postup:
V x65flashru zadám A0C20000 a délku 00020000. Dám read flash a zadám kam to chci uložit. Uložený soubor otevřu v PSPadu a najedu na řádek 15250,sloupec 0A a změnim hodnotu z 0A na 05 pak najedu na řádek 15260,sloupec 04 a změnim hodnotu z 0A na 05.
PS: Hodnota 0A znamená 10%, takže můžeš změnit na jakýkoli číslo-ale raději jen na násobky 100(02,05...)
Dodatek:pak to celý pochopitelně musíš uložit na původní adresu, ale to si určitě pochopil  _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0
Last edited by BEZY on Sun Oct 31, 2004 10:42 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
slideman badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Oct 31, 2004 10:28 am Post subject: |
|
|
BEZY wrote: | slideman wrote: | BEZY wrote: | 2 Slideman> máš špatně adresu. Musíš dát vyhledat A0C20000 o délce 00020000. Pak najet na řádek 15250, sloupec 0A a změnit 0A na O2(nebo 5 jestli chceš po 5%). Pak ještě musíš najet na řádek 15260 sloupec 04 a opět změnit 0A na 02 nebo 05 |
Přes jaký program najíždíš na řádky??Já mám v_klay a tam jen zadáváš..
Napiš please ten patch sem celý..Nebo mi ho pošli...Mail,ICQ,MSN.. |
Na ty řádky najíždím v PSPadu(www.stahuj.cz).A postup:
V x65flashru zadám A0C20000 a délku 00020000. Dám read flash a zadám kam to chci uložit. Uložený soubor otevřu v PSPadu a najedu na řádek 15250,sloupec 0A a změnim hodnotu z 0A na 05 pak najedu na řádek 15260,sloupec 04 a změnim hodnotu z 0A na 05.
PS: Hodnota 0A znamená 10%, takže můžeš změnit na jakýkoli číslo-ale raději jen na násobky 100(02,05...) |
A co je vlastně ta Iluminace?? _________________ SIEMENS CX65 (FW 5-> 8-> 12-> 12SE-> 14-> 16 neofic. -> 25 -> 36 -> 25 -> 43 ->50:-) + systémové a vlastní grafické patche-BEJVÁVALO
NYNÍ SIEMENS SX1(v opravě), takže záložák MT50 |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sun Oct 31, 2004 10:36 am Post subject: |
|
|
slideman wrote: |
A co je vlastně ta Iluminace?? |
Žeby podsvícení??  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
slideman badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Oct 31, 2004 11:03 am Post subject: |
|
|
Už to mám..Je to v poho..Můžu nastavovat osvětlení po 2%..  _________________ SIEMENS CX65 (FW 5-> 8-> 12-> 12SE-> 14-> 16 neofic. -> 25 -> 36 -> 25 -> 43 ->50:-) + systémové a vlastní grafické patche-BEJVÁVALO
NYNÍ SIEMENS SX1(v opravě), takže záložák MT50 |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Sun Oct 31, 2004 2:28 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem o tom patchovani x65 precetl tady ty fora, myslim, ze to vsechno chapu, ale zkouset to zatim nebudu, nezda se mi to moc uzitecny, kdyby radsi fungoval ten kontrast...
Ale vrta mi porad hlavou, jak se vlastne zjistilo, CO se ma v tom hexaeditoru menit? Ne jak to zjistim ja, ja si to prectu tady, ale jak se povedlo tenhle patch vubec vymyslet? To si nekdo otevre flash a postupne meni hodnoty a pak zjistuje, jestli jde telefon rozjet nebo jestli se nahodou nezmenilo neco uzitecnyho? Nebo to zverejnuje nekdo, kdo pracuje u Siemensu a treba vytvarel software pro ty mobily?
Nedivil bych se, kdyby se na to uz nekdo ptal, ale nechci to vsechno prochazet a nenapada me, co napsat do vyhledavani... _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Sun Oct 31, 2004 2:36 pm Post subject: |
|
|
Jo, toť otázka. Někdo si s tim asi musel pohrát. Vlastně jen stačí najít zdroj tý funkce., pak už se to je dopočítá. To s tim podsvícenim je lehký, co se má měnit. 0A znamená 10, takže 05 znamená 5. Otázka je jak přišli přímo na ten zdroj  _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0 |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Sun Oct 31, 2004 2:50 pm Post subject: |
|
|
BEZY wrote: | Jo, toť otázka. Někdo si s tim asi musel pohrát. Vlastně jen stačí najít zdroj tý funkce., pak už se to je dopočítá. To s tim podsvícenim je lehký, co se má měnit. 0A znamená 10, takže 05 znamená 5. Otázka je jak přišli přímo na ten zdroj  |
Jo, sestnactkovou soustavu zvladam, chapu, co znamenaj ty hodnoty. Ale nevim, jak zjistili to misto, kde se to ma menit. "Vlastne jen staci najit zdroj te funkce" - zni to tak jednoduse...  _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Sun Oct 31, 2004 8:35 pm Post subject: |
|
|
A jeste jedna naivni otazecka...
Ta javova aplikace slouzi, pokud si dobre vzpominam, provedeni upravy na bootcore. A tim uz prijdu o zaruku, co? Jenze bez tehle upravy si bootcore nezazalohuju, takze tam potom nebudu moct nahrat neupravenou verzi. Takze proste mam po zaruce, i kdyz nakonec zadnej patch neaplikuju.
Vzhledem k tomu, jaky mam stesti, mobil za chvilku urcite poputuje do servisu na reklamaci... Proste sem posranej, ze mi ho pak nebudou chtit opravit zadarmo, kdyby se NAHODOU neco stalo. Ale otazka je jestli na to vubec muzou v servisu prijit? Teda prijit na to muzou urcite, ale jestli se budou SNAZIT na to prijit...
Diky za schovivave rady... Jo a jeste porad bych se rad dozvedel, jak se hledaj ty mista pro zmenu hodnot.  _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sun Oct 31, 2004 10:47 pm Post subject: |
|
|
oookoook wrote: | A jeste jedna naivni otazecka...
Ta javova aplikace slouzi, pokud si dobre vzpominam, provedeni upravy na bootcore. A tim uz prijdu o zaruku, co? Jenze bez tehle upravy si bootcore nezazalohuju, takze tam potom nebudu moct nahrat neupravenou verzi. Takze proste mam po zaruce, i kdyz nakonec zadnej patch neaplikuju.
Vzhledem k tomu, jaky mam stesti, mobil za chvilku urcite poputuje do servisu na reklamaci... Proste sem posranej, ze mi ho pak nebudou chtit opravit zadarmo, kdyby se NAHODOU neco stalo. Ale otazka je jestli na to vubec muzou v servisu prijit? Teda prijit na to muzou urcite, ale jestli se budou SNAZIT na to prijit...
Diky za schovivave rady... Jo a jeste porad bych se rad dozvedel, jak se hledaj ty mista pro zmenu hodnot.  |
O zaruku IMHO přijdeš, ale v serisu jim určitě nestojí za to trávit čas hledáním jestli si někde měnil jedničku za nulu Kdyby měli zkoumat takhle každej mt, tak by toho moc neopravili 8) _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Back to top |
|
 |
bredy začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Nov 01, 2004 10:32 am Post subject: Divné adresy |
|
|
Ty adresy na C65 jsou nějaké ujeté. Jak mám patchovat něco na adrese 00b6xxxx když vše začíná na A0000000 |
|
Back to top |
|
 |
bredy začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Nov 01, 2004 10:42 am Post subject: |
|
|
busch wrote: | O zaruku IMHO přijdeš, ale v serisu jim určitě nestojí za to trávit čas hledáním jestli si někde měnil jedničku za nulu Kdyby měli zkoumat takhle každej mt, tak by toho moc neopravili 8) |
Aby ses nepletl, český servis čte i tyhle stránky. Jestli pak oni nemají aplikaci, kam zapojí telefon a na obrazovce jim vyskočí seznam patchů na tvém telefonu včetně bootcoore patch  |
|
Back to top |
|
 |
bredy začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Nov 01, 2004 11:05 am Post subject: |
|
|
BEZY wrote: | Jo, toť otázka. Někdo si s tim asi musel pohrát. Vlastně jen stačí najít zdroj tý funkce., pak už se to je dopočítá. To s tim podsvícenim je lehký, co se má měnit. 0A znamená 10, takže 05 znamená 5. Otázka je jak přišli přímo na ten zdroj  |
Podle mne je to celkem jednoduché, když máš ten správny HW. Stačí připojit desku telefonu k nějakém analyzátoru, tj adresy napojit na adresovou sběrnici, data na datovou sběrnici, dále pak hodiny a na počítači jsi už schopen celkem solidně sledovat, jaké adresy procesor čte a které části programu vykonává. |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Mon Nov 01, 2004 11:48 am Post subject: |
|
|
bredy wrote: | busch wrote: | O zaruku IMHO přijdeš, ale v serisu jim určitě nestojí za to trávit čas hledáním jestli si někde měnil jedničku za nulu Kdyby měli zkoumat takhle každej mt, tak by toho moc neopravili 8) |
Aby ses nepletl, český servis čte i tyhle stránky. Jestli pak oni nemají aplikaci, kam zapojí telefon a na obrazovce jim vyskočí seznam patchů na tvém telefonu včetně bootcoore patch  |
Jo, toho se taky bojim. Jim by treba proste stacilo pripojit mobil na patcher a bud se to pripoji a ma zmenenej bootcore, nebo to napise, ze na to maj pustit tu javovou aplikaci. A hned vi, jak na tom ten mobil je a Siemensu by to usterilo docela dost penez. _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Mon Nov 01, 2004 12:03 pm Post subject: |
|
|
bredy wrote: | busch wrote: | O zaruku IMHO přijdeš, ale v serisu jim určitě nestojí za to trávit čas hledáním jestli si někde měnil jedničku za nulu Kdyby měli zkoumat takhle každej mt, tak by toho moc neopravili 8) |
No tak to teda nevim nevim... _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Back to top |
|
 |
bredy začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Nov 01, 2004 12:17 pm Post subject: |
|
|
oookoook wrote: | Jo, toho se taky bojim. Jim by treba proste stacilo pripojit mobil na patcher a bud se to pripoji a ma zmenenej bootcore, nebo to napise, ze na to maj pustit tu javovou aplikaci. A hned vi, jak na tom ten mobil je a Siemensu by to usterilo docela dost penez. |
Na druhou stranu patch proběhl javovou aplikací. Co když jsem odněkud stáhnul nějakou javu a ona mi patchla bootcore? Co já chudák BFU o tom mohu vědět? Mohu přece stahovat libovolně javové aplikace bez ztráty záruky, |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|