View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Sat Mar 25, 2006 9:03 am Post subject: |
|
|
No chlapci to domyslely, ale uživatelé občas ne .
Je prostě neslučitelné udělat formát datové oblasti a potom tam dohrát jenom něco, třeba T9. I na PC obnovuješ po formátu potřený obsah, to samé je v telefonu. Jak nahrát T9 je popsáno o pár příspevků výše, potřebný soubor FFS pro tebe je zde http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/backups/M75_FLEX.zip .
Ale ty jsi vlastně ani nenapsal jak jsi o T9 přišel? Pouze jsi smazal nebo jsi udělal formát? _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Fox_cz kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 25, 2006 2:28 pm Post subject: |
|
|
(neřekl sem že nejsem vůl )
Porstě sem si hrál s mobilem vytáhl sem paměťvku dal ji spátky - telefon ji už nenašel. tak sem jji vytáhl dal se ji zpátky - zas nic... no to sem opakoval asi dvacetkrát. Potom sem přemýšlel jak telefeon donutit aby si zkontroloval jestli v te čtečce neco je nebo ne. Tak se našel formátování karty ( v mobilu) hodilo to ceduli že přidu o vššcka data na kartě potomm druhou - skoro tu samou akorát s rozdílem že ža míst na kartě tam bylo v telefonu. Si říkám dvě hlášky za sebou - asi chce mít siemens jistotu že se m se nasplet (furt sem si myslel že paměť telefonu zůstane nednotčená) chtělo to pin2 ten sem mu ochotně dal (co by člověk neudělal pro rozchození paměťovky)
Telefon prosí ať že čekám - tak čekám - si říkám paráda kartu to našlo a už ji to formátuje.
Nakonec sem se dočkal - va telefonu nic a paměťovka setjně nejde. nevadí - aspoň sem si vyčistil místo v paměti - támata si tam nahážu z netu a hry sem setejně nehrál.
Ve škole mně kámoš s tím samým mobilem ujistitl ža paměťovka je definitivně v pí.... a že se mu stalo to samé (no nic stejně sem chtěl větší)
Po obědě sem chtěl napsat tatovi sms-ku T9 vypadla tak se si z prvu myslel že si ji stačí nastavit - a ejhle - mobil hlási že se vyskytla chyba.
Tak sem doma nažhavil linku a hledám na siemens-mánii radu a zjišťuju že to nebude "také ľahké"
Quote: | BTW - to mám teda udělat všecko podle návodu a potom tam nakopírovat T9 ? nebo se mi tam ta T9-ítka dostane už po té reinstalaci.
BTW a ta záruka tím utrpí nebo ne? |
_________________ eM sedmdesátpětka koupená ke konci března |
|
Back to top |
|
 |
karf666 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 25, 2006 4:26 pm Post subject: |
|
|
zkusil jsem tenhle postup - rozbalit zálohu flexmemory na disk a zkopírovat do telefonu jen slovníky T9 z té zálohy. Telefon pak jde spustit. Fungují ale jen slovníky ze zálohy a čeština mezi nima neni. Když tam teda nahraju tuhle tak po vybrání se telefon zasekne na prosím počkejte. vypnout/zapnout ale jde a ostatní jazyky fungují. Mam proto podezření, že ten českej slovník je vadnej. Všechny tyhle slovníky totiž mají menší velikost než ty ze zálohy.
Byl by někdo s cx75 s fw12 (možná i 13) ochoten mi poslat na mail zálohu slovníku T9 ze svého telefonu? thx
//EDIT: VYŘEŠENO konečně. stačí nahrát korektní slovník
.
buď si stáhněte zálohu T9 z telefonu CX65 zde
nebo samotný slovník zde |
|
Back to top |
|
 |
Fox_cz kolemjdoucí
1.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Tue Mar 28, 2006 1:36 pm Post subject: |
|
|
Já už vážně nevím jak to psát, aby to bylo srozumitelné všem, hned v úvodu jsem psal jak rozbalit komplet obsah disku z programu FFSinit a v něm je i složka data/system/T9. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 8:51 pm Post subject: funguje!! |
|
|
Tak nakonec mě zachránil karf666. Výše popsané rady nefungovaly a to nejspíše díky tomu, že T9 soubor z uváděné zálohy prostě nepasuje k mému fw. Je překvapivé, že potom co jsem nakopíroval T9 na kterou dal odkaz karf666 (z CX65) začalo všechno ihned a zcela uspokojivě fungovat.
Ještě jednou opakuji, že starý fw psal s diakritikou, nový píše bez ní. Přitom záloha T9 na tomto serveru je pro CX75 jen jedna! A která? No skoro se mi zdá že právě ta s diakritikou, protože ta od karfa píše bez diakritiky.
Možná spekuluju, ale zkuste mi někdo z odborníků vysvětlit zda se to, jestli píše mobil s diakritikou nebo ne mění ve fw nebo jen v T9 souboru?  |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Sat Apr 01, 2006 8:33 am Post subject: |
|
|
Diakritika v SMS není záležitostí T9, ale firmware. Když jsi dal do telefonu, který psal v SMS s diakritikou nový firmware, tuším že 13, tak i bez změny T9 /což je samostatný soubor a není součástí firmware/ tak diakritika z SMS zmizela.
V ostatních místech /e-mail, .../ diakritika nadále zůstala. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
|
Back to top |
|
 |
karf666 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sat Apr 01, 2006 9:07 am Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | Diakritika v SMS není záležitostí T9, ale firmware. Když jsi dal do telefonu, který psal v SMS s diakritikou nový firmware, tuším že 13, tak i bez změny T9 /což je samostatný soubor a není součástí firmware/ tak diakritika z SMS zmizela.
V ostatních místech /e-mail, .../ diakritika nadále zůstala. |
to co popsal bigboban (u mě je situace stejná) ale naznačuje, že diakritika je i záležitostí t9 protože než jsem zformátoval paměť (a přišel o t9) tak jsem psal zprávy s diakritikou a s diakritikou je to i ukládalo ale co jsem nahrál t9 z CX65 tak to píše výhradně bez diakritiky. _________________ phone: Siemens CX75, memory: Kingston 512 RS-MMC, connection: DCA-510, operator: T-mobile |
|
Back to top |
|
 |
Radik_jo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu May 18, 2006 2:04 pm Post subject: Smazáni stare T9 |
|
|
ja jsem uděla tu samou chybu akorat nevim jak mam smazat tu nahranou t9 když se mi telefon kouše - kabel nemam a mam jen BT _________________ Ráďa (CX75) |
|
Back to top |
|
 |
EidzEm VIP

5862.50 SMM
|
Posted: Thu May 18, 2006 2:33 pm Post subject: |
|
|
http://www.7soft.de/download/VisSie275c_setup.exe
Tento program by mal vediet komunikovat s mobilom aj cez BT. Ja som ho neskusal, lebo nemam BT, ale malo by to fungovat. T9 je ulozena v 0:\Data\System\T9\.
Dufam, ze som pomohol aspon trosku  _________________ CX65v50 Master Patch v 5 @ CX70v56 Master Patch 3.1 beta 3 + Elf Loader + vlastnorucne vyrobeny DCA-510 |
|
Back to top |
|
 |
dolfik badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun May 21, 2006 4:57 pm Post subject: |
|
|
jo todle se mi presne taky stalo akorat jako bonus este nemuzu nastavit mp3 jako vyzvaneni( http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=20176&highlight= ) ...tu t9 muzu poslat tu uz mam _________________ C35i-> philips 350(nevydrzel diplej:)-> CX75(TitanGray)+USB(MA-8730P)+rs mmc128Mb |
|
Back to top |
|
 |
dolfik badatel

261.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
dec kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 20, 2006 8:52 pm Post subject: zdravím |
|
|
Zdravím, psal jsem to už v jednom tématu, ale teď jsem našel tenhle topic, který se k tomu přímo vztahuje, tak snad se nebude nikdo zlobit, když to sem napíšu znova.
Mám tel cf110 (není můj, o to je to horší). Nemám zálohu fullflashe, protože jsem nechtěl řezat TP. Telefon měl původní FW verzi 11cz, ale protože je trochu pomalejší (hlavně při psaní sms), chtěl jsem vyzkoušet, jestli to nový fw verze 14 nezlepší. Nezlepšil a navíc není český. Takže jsem chtěl vrátit zpět verzi 11cz, což jsem provedl tak, že jsem nejdříve nahrál verzi 07winswup, abych pak mohl nahrát 11cz. To všechno proběhlo bez problémů, ale zmizela mi česká t9 a nevím, jak ji do telefonu dostat. Zkoušel jsem vytvořit vlastní userswup verzi z fullflashe, která je k dispozici tady na serveru, jenže z ní se mi nedaří nic vygenerovat (z jiných to jde, ale z týhle to nejde, píše to nějakou chybovou hlášku, která není navíc přeložená, takže místo ní vidím jen otazníky a různý další znaky).
Neví někdo, jak tam tu t9 dostat? Díky moc. |
|
Back to top |
|
 |
kavalo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Oct 29, 2006 11:42 am Post subject: |
|
|
Tak jsem se konecne prokosal vsim moznym ohledne te t9 do CX75. Opravdu pasuje pouze ta z cx65. Je bezproblemova. Tedy s firmwarem 25. Porad jsem musel zkouset stesti s t9kou na cx75, ale vytahovat baterku ze zatuhleho mobilu me prestalo bavit.
Ale dekuji vsem za rady. |
|
Back to top |
|
 |
Ovelord pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Sun Oct 29, 2006 4:27 pm Post subject: Mel jsem teb samej problem |
|
|
Mam cx75 a nemam tam t9 a kdyz jsem to tam nakopiroval takse m stalo to sami. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|