clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Jak obnovit smazanou T9?

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Jak obnovit smazanou T9?
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Sat Mar 25, 2006 9:03 am    Post subject: Reply with quote

No chlapci to domyslely, ale uživatelé občas ne Laughing .
Je prostě neslučitelné udělat formát datové oblasti a potom tam dohrát jenom něco, třeba T9. I na PC obnovuješ po formátu potřený obsah, to samé je v telefonu. Jak nahrát T9 je popsáno o pár příspevků výše, potřebný soubor FFS pro tebe je zde http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/backups/M75_FLEX.zip .
Ale ty jsi vlastně ani nenapsal jak jsi o T9 přišel? Pouze jsi smazal nebo jsi udělal formát?

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fox_cz
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 25, 2006 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

(neřekl sem že nejsem vůl Angel )

Porstě sem si hrál s mobilem vytáhl sem paměťvku dal ji spátky - telefon ji už nenašel. tak sem jji vytáhl dal se ji zpátky - zas nic... no to sem opakoval asi dvacetkrát. Potom sem přemýšlel jak telefeon donutit aby si zkontroloval jestli v te čtečce neco je nebo ne. Tak se našel formátování karty ( v mobilu) hodilo to ceduli že přidu o vššcka data na kartě potomm druhou - skoro tu samou akorát s rozdílem že ža míst na kartě tam bylo v telefonu. Si říkám dvě hlášky za sebou - asi chce mít siemens jistotu že se m se nasplet (furt sem si myslel že paměť telefonu zůstane nednotčená) chtělo to pin2 ten sem mu ochotně dal (co by člověk neudělal pro rozchození paměťovky)
Telefon prosí ať že čekám - tak čekám - si říkám paráda kartu to našlo a už ji to formátuje.
Nakonec sem se dočkal - va telefonu nic a paměťovka setjně nejde. nevadí - aspoň sem si vyčistil místo v paměti - támata si tam nahážu z netu a hry sem setejně nehrál.

Ve škole mně kámoš s tím samým mobilem ujistitl ža paměťovka je definitivně v pí.... a že se mu stalo to samé (no nic stejně sem chtěl větší)

Po obědě sem chtěl napsat tatovi sms-ku T9 vypadla tak se si z prvu myslel že si ji stačí nastavit - a ejhle - mobil hlási že se vyskytla chyba.

Tak sem doma nažhavil linku a hledám na siemens-mánii radu a zjišťuju že to nebude "také ľahké" Anxious

Quote:
BTW - to mám teda udělat všecko podle návodu a potom tam nakopírovat T9 ? nebo se mi tam ta T9-ítka dostane už po té reinstalaci. Question
BTW a ta záruka tím utrpí nebo ne?

karf666
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 25, 2006 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Krokodýl wrote:
S touto závadou jsem se potkal i u S65, po formátu disku přišel kluk že chce nahrát T9 a po volbě mobil zarznul. Řešení je prosté a už ti bylo razeno viz výše. Udělej si zálohu vlastních soubor /hry, aplikace, adresář../ a nahraj FFSinit který totálně obnoví disk jako z výroby.
Prostě přehrání T9 nepomůže,má to více souvislostí.
Postup je zde http://www.siemensmania.cz/content.php?id=223 a FFS pro tvůj telefon je tady http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/backups/CX75_FLEX.EXE

zkusil jsem tenhle postup - rozbalit zálohu flexmemory na disk a zkopírovat do telefonu jen slovníky T9 z té zálohy. Telefon pak jde spustit. Fungují ale jen slovníky ze zálohy a čeština mezi nima neni. Když tam teda nahraju tuhle tak po vybrání se telefon zasekne na prosím počkejte. vypnout/zapnout ale jde a ostatní jazyky fungují. Mam proto podezření, že ten českej slovník je vadnej. Všechny tyhle slovníky totiž mají menší velikost než ty ze zálohy.
Byl by někdo s cx75 s fw12 (možná i 13) ochoten mi poslat na mail zálohu slovníku T9 ze svého telefonu? thx

//EDIT: VYŘEŠENO konečně. stačí nahrát korektní slovník
Code:
t9cs.ldb 119915kB
.
buď si stáhněte zálohu T9 z telefonu CX65 zde
nebo samotný slovník zde
Back to top
View user's profile Send private message
Fox_cz
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 28, 2006 1:00 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/backups/M75_FLEX.zip

Neměly by být v tom archivu i složka system?

Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Tue Mar 28, 2006 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

Já už vážně nevím jak to psát, aby to bylo srozumitelné všem, hned v úvodu jsem psal jak rozbalit komplet obsah disku z programu FFSinit a v něm je i složka data/system/T9.

WinMobile
Back to top
bigboban
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 31, 2006 8:51 pm    Post subject: funguje!! Reply with quote

Tak nakonec mě zachránil karf666. Výše popsané rady nefungovaly a to nejspíše díky tomu, že T9 soubor z uváděné zálohy prostě nepasuje k mému fw. Je překvapivé, že potom co jsem nakopíroval T9 na kterou dal odkaz karf666 (z CX65) začalo všechno ihned a zcela uspokojivě fungovat.

Ještě jednou opakuji, že starý fw psal s diakritikou, nový píše bez ní. Přitom záloha T9 na tomto serveru je pro CX75 jen jedna! A která? No skoro se mi zdá že právě ta s diakritikou, protože ta od karfa píše bez diakritiky.

Možná spekuluju, ale zkuste mi někdo z odborníků vysvětlit zda se to, jestli píše mobil s diakritikou nebo ne mění ve fw nebo jen v T9 souboru? Question
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Sat Apr 01, 2006 8:33 am    Post subject: Reply with quote

Diakritika v SMS není záležitostí T9, ale firmware. Když jsi dal do telefonu, který psal v SMS s diakritikou nový firmware, tuším že 13, tak i bez změny T9 /což je samostatný soubor a není součástí firmware/ tak diakritika z SMS zmizela.
V ostatních místech /e-mail, .../ diakritika nadále zůstala.

WinMobile
Back to top
karf666
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 01, 2006 9:07 am    Post subject: Reply with quote

Krokodýl wrote:
Diakritika v SMS není záležitostí T9, ale firmware. Když jsi dal do telefonu, který psal v SMS s diakritikou nový firmware, tuším že 13, tak i bez změny T9 /což je samostatný soubor a není součástí firmware/ tak diakritika z SMS zmizela.
V ostatních místech /e-mail, .../ diakritika nadále zůstala.

to co popsal bigboban (u mě je situace stejná) ale naznačuje, že diakritika je i záležitostí t9 protože než jsem zformátoval paměť (a přišel o t9) tak jsem psal zprávy s diakritikou a s diakritikou je to i ukládalo ale co jsem nahrál t9 z CX65 tak to píše výhradně bez diakritiky.

Radik_jo
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu May 18, 2006 2:04 pm    Post subject: Smazáni stare T9 Reply with quote

ja jsem uděla tu samou chybu akorat nevim jak mam smazat tu nahranou t9 když se mi telefon kouše - kabel nemam a mam jen BT
EidzEm
VIP
VIP

5862.50 SMM
PostPosted: Thu May 18, 2006 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.7soft.de/download/VisSie275c_setup.exe
Tento program by mal vediet komunikovat s mobilom aj cez BT. Ja som ho neskusal, lebo nemam BT, ale malo by to fungovat. T9 je ulozena v 0:\Data\System\T9\.
Dufam, ze som pomohol aspon trosku Angel

dolfik
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sun May 21, 2006 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

jo todle se mi presne taky stalo akorat jako bonus este nemuzu nastavit mp3 jako vyzvaneni( http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=20176&highlight= ) ...tu t9 muzu poslat tu uz mam
dolfik
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sun May 21, 2006 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

neco podobnyho se mi taky stalo ...tu t9 mam a funguje uz bez problemu muzu ti ji poslat

http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=20176&highlight=

dec
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 20, 2006 8:52 pm    Post subject: zdravím Reply with quote

Zdravím, psal jsem to už v jednom tématu, ale teď jsem našel tenhle topic, který se k tomu přímo vztahuje, tak snad se nebude nikdo zlobit, když to sem napíšu znova.
Mám tel cf110 (není můj, o to je to horší). Nemám zálohu fullflashe, protože jsem nechtěl řezat TP. Telefon měl původní FW verzi 11cz, ale protože je trochu pomalejší (hlavně při psaní sms), chtěl jsem vyzkoušet, jestli to nový fw verze 14 nezlepší. Nezlepšil a navíc není český. Takže jsem chtěl vrátit zpět verzi 11cz, což jsem provedl tak, že jsem nejdříve nahrál verzi 07winswup, abych pak mohl nahrát 11cz. To všechno proběhlo bez problémů, ale zmizela mi česká t9 a nevím, jak ji do telefonu dostat. Zkoušel jsem vytvořit vlastní userswup verzi z fullflashe, která je k dispozici tady na serveru, jenže z ní se mi nedaří nic vygenerovat (z jiných to jde, ale z týhle to nejde, píše to nějakou chybovou hlášku, která není navíc přeložená, takže místo ní vidím jen otazníky a různý další znaky).

Neví někdo, jak tam tu t9 dostat? Díky moc.
Back to top
kavalo
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 29, 2006 11:42 am    Post subject: Reply with quote

Tak jsem se konecne prokosal vsim moznym ohledne te t9 do CX75. Opravdu pasuje pouze ta z cx65. Je bezproblemova. Tedy s firmwarem 25. Porad jsem musel zkouset stesti s t9kou na cx75, ale vytahovat baterku ze zatuhleho mobilu me prestalo bavit.
Ale dekuji vsem za rady.
Back to top
Ovelord
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 29, 2006 4:27 pm    Post subject: Mel jsem teb samej problem Reply with quote

Mam cx75 a nemam tam t9 a kdyz jsem to tam nakopiroval takse m stalo to sami.
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum