clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - S75 - tel. zázraků-GPRS atd.

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

S75 - tel. zázraků-GPRS atd.

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PajaSx5
mecenáš
mecenáš

61.00 SMM

Příspěvky na SM: 500,-
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 8:16 pm    Post subject: S75 - tel. zázraků-GPRS atd. Reply with quote

Zdravím.Mám S75 a jsem konsternován.Mám ho asi měsíc.Za tu dobu jsem několikrát přehrál FW, dokonce se mi po mnoha potížích podařilo vygenerovat i kódy v PU atd.Nicméně Vklay prostě ten loader nebere, nebo možná bere já už nevím :-) Píše to cosi chyba čtení ovladače telefonu,neexistuje kritický parametr MCUMemFuBu
No ale hlavní problém je, že na tom nedokážu rozchodit GPRS.Zaplať pánbůh CSD funguje, což je alespoň něco, stejně to je levnější.
Ale to GPRS mě stejně štve.Chytrá SMS od Oskara mi ještě ani jednou nepřišla.Nechal jsem si jí poslat snad 1000x.Chytrá SMS od Siemense udělá to samý jako když si to nastavím ručně podle techfora, tj že pustím WAP prohlížeč, zeptá se to jestli má použít GPRS (i když ho mám zaplý explicitně).No dám mu ano, chvíli cosi dělá, pak napíše že spojení GPRS odmítnuto a když dám opakovat tak Chyba:Síť nedostupná.Pořád.Oskarlinka neporadila,techforum taky ne,nevím co s tím sráčem.Master reset taky nic.Tak já už nevím.Mám FW 40.

Last edited by PajaSx5 on Fri Sep 22, 2006 10:07 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
country776
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 9:59 pm    Post subject: Re: S75 - tel. zázraků-GPRS atd. Reply with quote

PajaSx5 wrote:
Zdravím.Mám S75 a jsem konsternován.Mám ho asi měsíc.Za tu dobu jsem několikrát přehrál FW, dokonce se mi po mnoha potížích podařilo vygenerovat i kódy v PU atd.Nicméně Vklay prostě ten loader nebere, nebo možná bere já už nevím :-) Píše to cosy chyba čtení ovladače telefonu,neexistuje kritický parametr MCUMemFuBu
No ale hlavní problém je, že na tom nedokážu rozchodit GPRS.Zaplať pánbůh CSD funguje, což je alespoň něco, stejně to je levnější.
Ale to GPRS mě stejně štve.Chytrá SMS od Oskara mi ještě ani jednou nepřišla.Nechal jsem si jí poslat snad 1000x.Chytrá SMS od Siemense udělá to samý jako když si to nastavím ručně podle techfora, tj že pustím WAP prohlížeč, zeptá se to jestli má použít GPRS (i když ho mám zaplý explicitně).No dám mu ano, chvíli cosi dělá, pak napíše že spojení GPRS odmítnuto a když dám opakovat tak Chyba:Síť nědostupná.Pořád.Oskarlinka neporadila,techforum taky ne,nevím co s tím sráčem.Master reset taky nic.Tak já už nevím.Mám FW 40.

uz sem to tu nekde psal ptal sem se na techforu od naseho velmi kvalitniho operatora a tam my rekly ze nemam vubec nastavovat proxi tak to zkus taky a uvidis

monak
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 10:11 pm    Post subject: Reply with quote

Kámoška má SL75 a a žádná java aplikace se jí nechtěla spojit přes GPRS.Nainstalil jsem ji tam operu mini a ejhle,ta se spojila.Od té doby ji spojení přes GPRS funguje jak má.

Výhled SX1.Vyzkoušel jsem SX1 a zase jsem se raději vrátil k C55.Výhled CX75 nebo Motorola MPX220.Nakonec jsem šel do K700i a urychleně se ho koukám zbavit.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PajaSx5
mecenáš
mecenáš

61.00 SMM

PostPosted: Fri Sep 22, 2006 10:17 pm    Post subject: Re: S75 - tel. zázraků-GPRS atd. Reply with quote

country776 wrote:
PajaSx5 wrote:
Zdravím.Mám S75 a jsem konsternován.Mám ho asi měsíc.Za tu dobu jsem několikrát přehrál FW, dokonce se mi po mnoha potížích podařilo vygenerovat i kódy v PU atd.Nicméně Vklay prostě ten loader nebere, nebo možná bere já už nevím :-) Píše to cosy chyba čtení ovladače telefonu,neexistuje kritický parametr MCUMemFuBu
Ale to GPRS mě stejně štve.Chytrá SMS od Oskara mi ještě ani jednou nepřišla.Nechal jsem si jí poslat snad 1000x.Chytrá SMS od Siemense udělá to samý jako když si to nastavím ručně podle techfora, tj že pustím WAP prohlížeč, zeptá se to jestli má použít GPRS (i když ho mám zaplý explicitně).No dám mu ano, chvíli cosi dělá, pak napíše že spojení GPRS odmítnuto a když dám opakovat tak Chyba:Síť nědostupná.Pořád.Oskarlinka neporadila,techforum taky ne,nevím co s tím sráčem.Master reset taky nic.Tak já už nevím.Mám FW 40.

uz sem to tu nekde psal ptal sem se na techforu od naseho velmi kvalitniho operatora a tam my rekly ze nemam vubec nastavovat proxi tak to zkus taky a uvidis

mno tak nic,to je stroj, funkčně sice Siemensy s řadama nabejvaj ale s kvalitou jdou dolu
Back to top
PajaSx5
mecenáš
mecenáš

61.00 SMM

PostPosted: Sat Sep 23, 2006 12:17 am    Post subject: Reply with quote

monak wrote:
Kámoška má SL75 a a žádná java aplikace se jí nechtěla spojit přes GPRS.Nainstalil jsem ji tam operu mini a ejhle,ta se spojila.Od té doby ji spojení přes GPRS funguje jak má.

Mno Opera tam je a taky nezabírá.Ani když jsem dal do profilu spojení přes proxy, ani když ne.
Back to top
monak
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 8:22 am    Post subject: Reply with quote

PajaSx5 wrote:
monak wrote:

Mno Opera tam je a taky nezabírá.Ani když jsem dal do profilu spojení přes proxy, ani když ne.

Já jsem ji vyplnil jen APN.Nic jiného.

Výhled SX1.Vyzkoušel jsem SX1 a zase jsem se raději vrátil k C55.Výhled CX75 nebo Motorola MPX220.Nakonec jsem šel do K700i a urychleně se ho koukám zbavit.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
carnero
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 8:25 am    Post subject: Reply with quote

Na pripojeni S75 na GPRS Vodafone potrebujes jen tyto udaje:

v NAP (posledni zalozka)
APN: internet
DNS 1: 217.077.161.130
DNS 2: 217.077.161.131
,,, ostatni udaje nevyplnovat nebo nechat jak jsou!

Opera DNS nepotrebuje, pristupuje primo k IP adrese.

A na druhe zalozce v Aplikace vyberes WAP browser a Java a kliknutim na Seznam pripojeni (Connect. list) vyberes pripojeni (viz. vyse). Krome aktivace GPRS na strane operatora nepotrebujes nic dalsiho.

Zadne proxy! Proxy jsou potreba jen pro MMS.

S takovym nastavenim mi fungovaly vsechny FW, ktere jsem mel (kazdy od verze 17 do 42.

Neni od veci jit do Extra/Aplikace a na konkretni aplikaci vybrat misto WAP profile ten druhy (jsou tam dva + novy).

PajaSx5
mecenáš
mecenáš

61.00 SMM

PostPosted: Sat Sep 23, 2006 9:21 am    Post subject: Reply with quote

carnero wrote:
Na pripojeni S75 na GPRS Vodafone potrebujes jen tyto udaje:

v NAP (posledni zalozka)
APN: internet
DNS 1: 217.077.161.130
DNS 2: 217.077.161.131
,,, ostatni udaje nevyplnovat nebo nechat jak jsou!

Opera DNS nepotrebuje, pristupuje primo k IP adrese.

A na druhe zalozce v Aplikace vyberes WAP browser a Java a kliknutim na Seznam pripojeni (Connect. list) vyberes pripojeni (viz. vyse). Krome aktivace GPRS na strane operatora nepotrebujes nic dalsiho.

Zadne proxy! Proxy jsou potreba jen pro MMS.

S takovym nastavenim mi fungovaly vsechny FW, ktere jsem mel (kazdy od verze 17 do 42.

Neni od veci jit do Extra/Aplikace a na konkretni aplikaci vybrat misto WAP profile ten druhy (jsou tam dva + novy).

tak vyzkoušeno stále to samý, síť není dostupná, pochopil bych to kdyby ten tel uměl jen EDGE a ne GPRS nebo kdyby tu GPRS nešlo, ale když s S55 šlo bez problémů tak fakt mi z toho jde hlava kolem
Back to top
carnero
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 23, 2006 9:26 am    Post subject: Reply with quote

Krome nahrani MAP/FFS (fw40 se bez nich docela sr***) me napada uz jen posledni moznost - servis, ta funguje celkem dobre Smile
PajaSx5
mecenáš
mecenáš

61.00 SMM

PostPosted: Sat Sep 23, 2006 10:31 am    Post subject: Reply with quote

carnero wrote:
Krome nahrani MAP/FFS (fw40 se bez nich docela sr***) me napada uz jen posledni moznost - servis, ta funguje celkem dobre Smile

mno jo servis,taky mě to napadlo,když je ta mrcha v záruce tak ať se činí
jen mi řekni, nahrát MAP+FF můžu, ale k čemu to bude?Tohle nastavení by se mělo zrušit už jen master resetem ne?
Back to top
carnero
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Sep 24, 2006 8:38 am    Post subject: Reply with quote

K cemu presne FFS/MAP je nevim, ale mam pocit ze je to vazba mezi filesystemem a firmware (tj. ze ty spravne soubory najde tam, kde je hleda a ze budou mit presne ten spravny format). Nechci Ti kecat, v tom se tu vyznaji jini a mozna Ti i napisi co presne FFS/MAP dela, ale faktem je, ze FW40 se mi bez nahrani prislusneho FFS/MAP sekal, nechtel pripojit a asi petkrat denne vypinal. Po nahrani slapal uplne nadherne bez nejmensich problemu... takze to NECO dela...
PajaSx5
mecenáš
mecenáš

61.00 SMM

PostPosted: Sun Sep 24, 2006 10:39 am    Post subject: Reply with quote

carnero wrote:
K cemu presne FFS/MAP je nevim, ale mam pocit ze je to vazba mezi filesystemem a firmware (tj. ze ty spravne soubory najde tam, kde je hleda a ze budou mit presne ten spravny format). Nechci Ti kecat, v tom se tu vyznaji jini a mozna Ti i napisi co presne FFS/MAP dela, ale faktem je, ze FW40 se mi bez nahrani prislusneho FFS/MAP sekal, nechtel pripojit a asi petkrat denne vypinal. Po nahrani slapal uplne nadherne bez nejmensich problemu... takze to NECO dela...

Dobrý, ale pak se musím zeptat kde si je sehnal?Já našel FFS a MAP jen v jednom článku a to pro FW 20.V downloadech je jen FF a záloha FLEX paměti.
Back to top
chronos88sk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Nov 02, 2006 8:42 am    Post subject: podobne Reply with quote

mam podobny problem, s nastavenim Orangewapu pre S75.

Telefon som nastavil analogicky podla navodu
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?p=225413&sid=2ca82e4f534673412419829c09c7ebd7#225413
a dat z orange, ale stale mam chybovu hlasku, ze Chyba siete!
GPRS mam zapnute.
Jedine co ma napada, ci netreba mat na strane Orange mat povoleny nejaky net balik (Orangeworld) ci co to maju....
K MMS som sa zatial nedostal, mozno ze to sa mi podari, idem skusit....
Back to top
PajaSx5
mecenáš
mecenáš

61.00 SMM

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 12:51 pm    Post subject: Re: podobne Reply with quote

chronos88sk wrote:
mam podobny problem, s nastavenim Orangewapu pre S75.

Telefon som nastavil analogicky podla navodu
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?p=225413&sid=2ca82e4f534673412419829c09c7ebd7#225413
a dat z orange, ale stale mam chybovu hlasku, ze Chyba siete!
GPRS mam zapnute.
Jedine co ma napada, ci netreba mat na strane Orange mat povoleny nejaky net balik (Orangeworld) ci co to maju....
K MMS som sa zatial nedostal, mozno ze to sa mi podari, idem skusit....

zdar, mě to už chodí, s novou SIM kartou

flemo
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3205.06 SMM
PostPosted: Thu Nov 02, 2006 12:56 pm    Post subject: Re: S75 - tel. zázraků-GPRS atd. Reply with quote

PajaSx5 wrote:
neexistuje kritický parametr MCUMemFuBu

Rovnaky problem som mal aj ja, ked som sa snazil vytvorit si loader pre VKlay V3.3 pomocou papua utils. Nakoniec bolo riesenie jednoduche, aj ked ma udivilo - namiesto loadera pre VKlay 3.2 som vygeneroval pre 3.0 a s nim mi to chodi.

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum