View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
winhix Guest
851.00 SMM
|
Posted: Thu Oct 07, 2004 2:34 pm Post subject: Kabel z x45 na x65? |
|
|
Ahoj, zkousel jsem predelavat kabel z me stare dobre M45 na x65 a nebezi mi to. Jde to vubec nebo jen zbytecne plytvam casem ... Dekuju |
|
Back to top |
|
 |
pytlák badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Oct 07, 2004 6:40 pm Post subject: Re: Kabel z x45 na x65? |
|
|
winhix wrote: | Ahoj, zkousel jsem predelavat kabel z me stare dobre M45 na x65 a nebezi mi to. Jde to vubec nebo jen zbytecne plytvam casem ... Dekuju |
Rozhodně to vyzkoušej, já jsem před časem jeden takovej neoriginální COM kabel z řady x35 (45) předělával a dopadlo to celkem úspěšně. Po koupi c55 a m55 jsem chtěl kabel i pro ně. Protože jsem měl i c35 dále, tak jsem nechtěl kabel zrušit. Kabel jsem přestřihl a opět spojil pomocí samce a samice 3,5mm stereo jacka. Z kousku káblíku samce stereo jacka a konektoru telefonu jsem si udělal novej nádstavec původního kabelu (pozor na pořadí pinů!). Přehazováním těchto nádstavců jsem mohl používat telefony x35 (45) i x55. Po koupi c65 se situace opakovala - zase se chci připojovat k PC. Spravily to dva odpory 15 kOhm v koncovce do telefonu (tato úprava telefonům x55 nevadí). SiMoCo, Freia, V_Klay, MPM, original Siemens Update, WinSwup - vše O.K. Jen c65 jsem při update FW musel nastavit port ručně, telefon nebyl detekován automaticky. Po těchto úpravách mám kabel pro x35, x45, x55, x65,...a kdo ví kam dál Vlastně nemám má ho už jeden kolega. Musím koupit nový - jenom doufám, že tolik úprav už nebudu muset dělat.  |
|
Back to top |
|
 |
winhix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Oct 08, 2004 8:21 am Post subject: |
|
|
Prave, ze jsem to zkousel take, ale nebezi mi to a to jsem uz vycerpal vsechny moznosti zapojeni. Nenasel by si nejake schema? Tady na strankach jsem narazil na zapojeni konektoru x35,45 ale zaprve mi tam nesedi barvy a za druhe nemam zapojeny pin 3 ale 4 coz je zasadni problem. Pritom je to original siemens x45. Nevim jak dal... ;o)  |
|
Back to top |
|
 |
pytlák badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Oct 08, 2004 4:08 pm Post subject: |
|
|
winhix wrote: | Prave, ze jsem to zkousel take, ale nebezi mi to a to jsem uz vycerpal vsechny moznosti zapojeni. Nenasel by si nejake schema? Tady na strankach jsem narazil na zapojeni konektoru x35,45 ale zaprve mi tam nesedi barvy a za druhe nemam zapojeny pin 3 ale 4 coz je zasadni problem. Pritom je to original siemens x45. Nevim jak dal... ;o)  |
Nevím jestli nebude problém v tom, že já měl neorigo kabel a ty originál Siemens.
drátky, které byly v konektoru x35 jsem napájel do konektoru x55(65) takto:
x35 -> x55 ()
pin 1 -> pin2 (orange)
pin 5 -> pin3 (green)
pin 6 -> pin4 (white)
pro x65 jsem musel ještě přidat dva odpory jak tu bylo už vícekrát zmíněno, pak to bez problému chodilo.  |
|
Back to top |
|
 |
oslik kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Nov 03, 2004 1:20 pm Post subject: |
|
|
Právě jsem dokončil předělávku orig. kabelu z M45 na S65 kabelu a vypadá to že funguje.
Takže:
1. Barvy se nsehodují
2. Není zapojen pin 3 ale 4 - jinak dle schématu viz výše
3. Je třeba na pin 5 a 7 připájet 15k rezistory a připijit na pin 2
(článek "Úprava neoriginálního kabelu pro Simens řady x65")
bez této úpravy není kabel telefonem detekován
Toť vše a včil sa uvidí co bude všechno fungovat |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|