clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - GPS Software pre SXG75 (internal)

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

GPS Software pre SXG75 (internal)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 54, 55, 56  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  

Co cakate od GPS v SXG75?
Hlasovu a vizualnu navigaciu do auta
35%
 35%  [ 25 ]
Vizualnu navigaciu (obrazkovu)
32%
 32%  [ 23 ]
Detaily polohy a rychlosti
16%
 16%  [ 12 ]
Roznu "free time" funkcionalitu
15%
 15%  [ 11 ]
Total Votes : 71

Author Message
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Sun Nov 26, 2006 9:12 am    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
Jak zde již někdo psal na interním modulu SXG75 i mě také nejvíce vadí jeho pomalý start (než se "chytí"na satelity) a především nevyzpytatelnost s jakou se chytá. Především to, že někdy se prostě "za boha" chytit nechce.
Již jsem zde uvedl jeden návod jak dosáhnout spolehlivého chycení GPS modulu. Jelikož ani toto není zrovna nejrychlejší, začal jsem se tím ještě více zabývat. Není to sice ideální situace, protože neřeším problém tam kde je (ve FW), ale spíš oklikou.
Přišel jsem na to, že když dodržím postup který uvedu tak zatím mám 100% úspěšnost chycení se kolem cca. 2minut.
1. Pokaždé když chci navigovat zapnu nejdříve zjištění polohy volbou "000000" a odeslat zeleným telefonem -> GPSOne -> Get Position
a) pokud se objeví souřadnice z této volby vyskáču a normálně pustím navigaci a ta do deseti vteřin ukazuje polohu a je po problému.
b) pokud se objeví error vyskáču z volby "C" a mobil vypnu (error se objeví za půl minuty). Tento případ nastane většinou.
2. Mobil zapnu, spustím navigaci a do půl minuty mám polohu.

Tento postup testuji již 14 dní a zatím bez problémů - je samozřejmě nutné při startu mít dobrý výhled na oblohu.
Tak zatím mi tento návod 3x fungoval a jednou ne. To je proti tomu minulému výrazný úspěch. Podle něho se mi telefon nerestartoval téměř vůbec. Mám (měl jsem) ještě jeden svůj postup. něco mezi oběma těma od jirkyb. Pokud se mi vestavěná aplikace delší dobu nenašla, tak jsem ji nechal běžet na pozadí a zároven s ní jsem zadal GPSOne -> Get Position. Nechal jsem je běžet společně a po chvíli se telefon opět restartoval a pak už to šlo rychle. U SXG ale návod pro jeden telefon, nemusí vždy fungovat na druhém Rolling Eyes

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Nov 26, 2006 11:29 am    Post subject: Reply with quote

Tak tady bych si dovolil nesouhlasit.
GPSku (aplikaci od "mho") používám poměrně často a většinou pouze s on-line mapama ze seznamu a není problém!
Calibration error! to hodí většinou, když se přepnu do mapy a GPS jěště nedodal "kompletní" info o poloze. (v položce speed a course nesmí být N/A - o tom, že musí být vyplněné údaje o poloze ani nemluvím - samozřejmost).
Jinak souhlas s tím, že u GPSky je verze 0.3.4. konečná Crying or Very sad . Psal jsem už asi před dvěma měsíci "mho", ale bohužel bez odezvy.
U TB nebyl problém s mapama pro GPSku - pouze je třeba dodržet postup a uspořádání souborů podle návodu od "kruch" - lehce jiné než pro GPSku.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Sun Nov 26, 2006 11:35 am    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
...pouze je třeba dodržet postup a uspořádání souborů podle návodu od "kruch" - lehce jiné než pro GPSku.
muzes to upresnit? me to totiz taky nefungovalo..

Zadáno 12.5.2012-Nabízím k prodeji autorádio: http://aukro.cz/show_item.php?item=2342361883
Back to top
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Sun Nov 26, 2006 11:48 am    Post subject: Reply with quote

je to jednoduché... musíš do nějaké složky nahrát *.xml, na stejném místě vytvořit složku "set" a do ní dát *.png

Back to top
Franta_X
začátečník
začátečník

115.46 SMM
PostPosted: Mon Nov 27, 2006 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
... s on-line mapama ze seznamu a není problém ...
Calibration error! to hodí většinou, když se přepnu do mapy a GPS jěště nedodal "kompletní" info o poloze ....

Nutnost kompletni info ze satelitu je mi jasna a dal jsem GPSce samozrejme dostatek casu, presto mi on-line mapy nejedou. Po pozadavku na on-line mapy napise dotaz "Povolit aplikaci Neduveryhodny pristup na internet?" to chvili premysli a pak suse vypise "Calibration error".
Kdyz otevretu v internim prohlizeci www.mapy.cz ( predpokladam, ze GPSka se dozaduje techto stranek ) se mi stranka nacte, ale tam kde ma byt mapa CR je okno s cervenym napisem " Pro spravnou funkcnost aplikace je vyzadovan zapnuty javascript va vasem prohlizeci".
Chova se vam to stejne, nebo je problem v mem nasteveni SXG ?
Pokud to mate take tak, je nutne pro funkcni on-line mapy neco znemit v nastaveni ( oproti vychozimu) ?

T1018, C25, C35, A55, A57, A70, SE T68, SXG75, E90
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kruch
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 10:57 am    Post subject: Reply with quote

Franta_X wrote:
Protoze se od MHO uz asi zadne dalsi verze GPSky nedockame, instaloval jsem TB 0.9.3 . Predevsim proto, abych mel udaje o poloze ve formatu S42 ( a mohl se orientovat v tistenych turistickych mapach). Instalace bez problemu, ukazuje mi to aktualni polohu. Ale kdyz prepnu na S42 tak udaj polohy je stale "stupne, minuty, vteriny". Shocked Tak nevim. Chodi vam nekomu korektne format S42 ?

S-42 je datum, ne format souradnic. Alespon tak to chapu Smile. Jak vypadaji souradnice na te mape?
Back to top
View user's profile Send private message
Franta_X
začátečník
začátečník

115.46 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 11:08 am    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
Franta_X wrote:
.... chodi vam nekomu korektne format S42 ?

S-42 je datum, ne format souradnic. Alespon tak to chapu Smile. Jak vypadaji souradnice na te mape?

Uz jsem tady o problemu S42 psal ( stranka 46 v tomto tematu ), tak ti to posilam na e-mail.

Back to top
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Phone: HTC Artemis
2081.72 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 6:10 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:

Tak tomu říkám tupost !!!
Jestli nevíš vůbec nic o souřadnicích, souřadnicových systémech a vůbec o orientaci, včetně GPS, tak si nejdřív aspoň něco přečti, než vypustíš z huby takovou kravinu. Ne, že bych ti neporadil, ale pro takový tupouny je to ztráta času. Shame on you
EDIT by spike:// sypu si popel na hlavu, zbytečně jsem vybouchnul, nervíky jsou svinstvo
PS: S-42 je referenční elipsoid(jednoduše síť souřadnic) ze kterých se vychází, používala ho do nedávna naše armáda a samozřejmě dřív i celá Varšavská smlouva, ale pokud mluví o stupních, tak tyto souřadnice se obvykle vyčítají v metrech

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB

Last edited by spike on Mon Jan 01, 2007 5:00 pm; edited 1 time in total
Back to top
mydyingbride
VIP
VIP

3071.50 SMM

Příspěvky na SM: 200,-
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 6:40 pm    Post subject: Reply with quote

spike wrote:
kruch wrote:

Tak tomu říkám tupost !!!
Jestli nevíš vůbec nic o souřadnicích, souřadnicových systémech a vůbec o orientaci, včetně GPS, tak si nejdřív aspoň něco přečti, než vypustíš z huby takovou kravinu. Ne, že bych ti neporadil, ale pro takový tupouny je to ztráta času. Shame on you

To jsi jako nazval tupounem Krucha Question Člověka, který sám vytváří vynikající program i pro SXG s názvem TrackBuddy? No buď jsem to já nepochopil, nebo nejdřív čti sám koho urážíš.. Not talking

M35i -> MT50-> M65 -> SXG75/fw22 | IMS-700 | Graphic Tunning by MDB + HTC HD
Back to top
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Phone: HTC Artemis
2081.72 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 7:07 pm    Post subject: Reply with quote

Jo, možná jsem přestřelil, ale pokud sis přečetl tu citaci, tak se mi nediv.
Nikde jsem tam nezaznamenal ani náznak ironie. Pokud je znalej, tak to nechápu. A jestli je rozumnej, tak pochopí můj přehmat a já se mu tímto omlouvám.
PS: TrekBuddy nepoužívám, takže ho opravdu neznám.

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
Back to top
Franta_X
začátečník
začátečník

115.46 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

kruch wrote:
...S-42 je datum, ne format souradnic...

spike wrote:
Tak tomu říkám tupost !!! ....

mydyingbride wrote:
To jsi jako nazval tupounem Krucha Question Člověka, který sám vytváří vynikající program i pro SXG s názvem TrackBuddy? No buď jsem to já nepochopil, nebo nejdřív čti sám koho urážíš..

spike wrote:
.. jo, možná jsem přestřelil ..... se mu tímto omlouvám.

Dovolim si takovou malou vsuvku, snad to trosku zklidni vas zvednuty adrenalin.
Uplne kazdy z nas obcas rekne blbost a naopak obcas jsme nazvani nepravem blbcem. Mam vyzkousene, ze nejlepsi reseni je se na to povznest ( samozrejme pokud se nejdna o neco zasadniho ) . Ono se totiz vzdy brzy ukaze, jak to doopravdy je. A navic, pokud je nekdo "lama" nebo neni, tak to je dost subjektivni zalezitost.

Shrnuti: pojdme radeji resit spolecne problemy a povznesme nad malichernosti.

Back to top
mydyingbride
VIP
VIP

3071.50 SMM

Příspěvky na SM: 200,-
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

Žádná adrenalin, prostě jsem nepochopil, že Spike může něco takového říct na adresu vývojáře vlastního programu.. Very Happy A pro Spike: pokud sleduješ tuhle sekci o GPS, měl by jsi číst o všem, co se tu píše a určitě doporučuju kouknout na TrackBuddy.. wink
http://www.linuxtechs.net/kruch/tb/forum/index.php

M35i -> MT50-> M65 -> SXG75/fw22 | IMS-700 | Graphic Tunning by MDB + HTC HD
Back to top
Alpha2
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 9:42 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
Tak tady bych si dovolil nesouhlasit.
GPSku (aplikaci od "mho") používám poměrně často a většinou pouze s on-line mapama ze seznamu a není problém!
Calibration error! to hodí většinou, když se přepnu do mapy a GPS jěště nedodal "kompletní" info o poloze. (v položce speed a course nesmí být N/A - o tom, že musí být vyplněné údaje o poloze ani nemluvím - samozřejmost).
Jinak souhlas s tím, že u GPSky je verze 0.3.4. konečná Crying or Very sad . Psal jsem už asi před dvěma měsíci "mho", ale bohužel bez odezvy.
...

S tím Callibration error mám zcela stejnej problém.
Ale koukám, že píšeš o verzi 0.3.4. a já mám poslední 0.3.3...
Na http://jiri.etnetera.cz je odkaz přímo v programu GPSka, stránky ale neběží a na jiných stránkách jsem našel jen verzi 0.3.3.
Kéž by byl problém v tomto.
Prosím JirkaB, máš-li link na verzi 0.3.4, napiš ho sem. Děkuji. A2

Bonfire
čestný člen
čestný člen

Phone: HTC HD2
9259.32 SMM

Příspěvky na SM: 110,-
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

0.3.4 je ta testovaci verze v downloadu, je tam jenom jad...
jinak ja mam i v 0.3.4 i 0.3.3 problem s online mapama, GPS ma signal, mobil lezi na miste, prepnu na online mapy, 0.3.3 chce pristup na internet, povolim, chvili calibruje a pak error... 0.3.4 mi napise error hned, ani nechce na internet.. zajimavy

Xelibri X1,X3,X4,X7,X8

>> Siemens Museum <<

Koupím Siemens, který nemám.
Back to top
mad1
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Nov 29, 2006 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

Nějaký čas jsem neměl čas číst pravidelně fórum. Teď mi přijde skoro neuvěřitelné, že na off line mapy ještě někdo používá něco jiného než TB. Já sám jsem GPSku i j2n1 před časem smazal a dokonce jsem vymazal i mapy (neměl jsem jich zase tak málo ...). Nikomu nic nevnucuji, ale zkuste se na TB podívat, je to jiná třída oproti předchozím programům.
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 54, 55, 56  Next
Page 50 of 56

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum