clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Na jednom počítači kabel funguje, na druhém ne! 64-bit? X2?

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Na jednom počítači kabel funguje, na druhém ne! 64-bit? X2?

Reply to topic     Forum Index -> Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pinom
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Nov 09, 2006 6:58 pm    Post subject: Na jednom počítači kabel funguje, na druhém ne! 64-bit? X2? Reply with quote

Zdravím,
řeším zajímavý problém.

Řekněme že mám k dispozici 2 počítače, jeden osobní doma, druhý v práci.
1) AMD Athlon 64 X2 4400+ Toledo, 1 GB RAM, deska MSI řady K8, chipset Nvidia Nforce4.
2) Intel Pentium 4, 512 MB RAM, desku neznám, chipset Intel 845E.

V obou počítačích mám Windows 2000 a Gentoo Linux, který používám převážně. Jedná se softwarově a co se týká nastavení o identické stroje. Ovšem když chci připojit svůj Siemens CX65 pomocí kabelu DCA-510 a přenášet data (hlavně foto), tak v jednom případě nastává problém. Na počítači v práci je vše OK, ale na tom 64-bitu doma spojení po několika sekundách skončí. MPM ve windows hlásí chybu, že není možné vytvořit další systémový semafor a v Linuxu se prostě připojený svazek odmountuje, resp. hlásí chybu, že není připojen.

Nevím, čemu mám tento problém přičítat, 64-bit architektuře procesoru? Vícejádrovému procesoru? (v Linuxu mám SMP jádro, windows také pracují s oběma jádry.) Nebo chipsetu svojí základní desky? Každopádně problém se týká jak Windows, tak Linuxu, po chvíli spojení spadne a v případě Windows je pro pokračování nutný restart, v Linuxu stačí odpojit a připojit telefon a znovu namountovat svazek. Ve Windows mám pro kabel ovladače z tohoto webu (Prolific něco ...) a poslední verzi MPM. V Linuxu využívám pro kabel ovladač pl2303 jako modul jádra a svazek mountuju klasicky jako typ siefs (v systému mám podporu siefs).

Máte někdo podobnou zkušenost? Víte někdo co s tím?
Back to top
View user's profile Send private message
Reply to topic     Forum Index -> Hardware All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum