clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Koupit nebo ne? Vaše zkušenosti.

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Koupit nebo ne? Vaše zkušenosti.

Reply to topic     Forum Index -> Telefony na platformě BREW
View previous topic :: View next topic  

Jste nadšeni nebo spíše zklamání z EF81?
Jsem nadšen, mohu jen doporučit!
37%
 37%  [ 9 ]
Neutrální pocity, design je super, firmware nic moc.
37%
 37%  [ 9 ]
Hrůza! EF81 nebrat!
25%
 25%  [ 6 ]
Total Votes : 24

Author Message
getc
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Aug 20, 2006 9:49 am    Post subject: Koupit nebo ne? Vaše zkušenosti. Reply with quote

Chci si koupit EF81, ale po přečtení fora o tomto modelu převažují spíše negativní pocity. Především pomalý a mnohdy nefunkční firmware je obrovskou překážkou. Siemens jsem vždy považoval za horší značku mobilů právě kvůli špatným firmawarům.

Jediným plusem je opravdu povedený design.

Koupit si jej nebo raději doporučujete něco jiného? Chci vědet zkušenosti uživatelů, kteří jej mají. Šli byste do něj znova?

Konkurentem EF81 jsou např. Nokia 6233 (hrozný design), Samsung E900 (nejsem si jist dotykovými senzory), Nokia N73
Back to top
View user's profile Send private message
N3o21
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5892.50 SMM
PostPosted: Sun Aug 20, 2006 9:56 am    Post subject: Re: Koupit nebo ne? Vaše zkušenosti. Reply with quote

Hlavne EF81 je spis BenQ. A spatny FW ma asi proto ze ty sikmooci co to delaj nerozumej tomu BREW chipu od Qualcommu, aspon si to myslim.

Jinak siemens mel povedeny FW, ale ne hned ty brvni verze, tj pravda, proto kdo si koupil telefon kdyz to byla uplna novinka musel si upgradovat fw, a nebo mel telefon nake chyby.

Ja osobne EF81 nemam, ale rozhodne bych si ho nekupoval. Bezi na BREW, ale ten nic novyho neprinasi, takze to uz bych si rads koupil nejaky symbianovy telefon (ja mam vyhlidnutou jednu nokii, co ma 3G, pokud se nedockam EL71), ten prinasi vic nez BREW. A nebo nejaky telefon co je este siemens, teda S75, SL75, EL71, E71
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sun Aug 20, 2006 9:58 am    Post subject: Reply with quote

Blokie 6.2.33 je fakt hrozná, Samšuky neberu a N73 už je úplně jiná kategorie fénů...
Ohledně firmwaru se toho dost zlepšilo, teď je česká FW48 a na několika fórech přirovnávali po update na ten FW rychlost v menu k nějakýmu SE (takže asi úspěch, nebo co... Think ).

Mně se EF81 zamlouvá kvůli tomu, že na ni vychází nový FW a je funkčně podobná mojí SXG75, ale nelíbí se mi kvůli tomu, že už je to fenq-Siemens a že je to véčko.

Btw udělal bys možná líp, kdybys poslal SZ lidem, co EF81 mají. Jedině oni ti poskytnou aspoň 9 mm argumentů pro a proti... Idea

reALTom
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Aug 20, 2006 11:46 am    Post subject: Reply with quote

Mám EF81, před FW48 bych řekl nekupovat, teď už je to super. S tímto firmwarem se také prodloužila výdrž baterie a to markatně. Po této verzi už bych se ho nebál doporučit. A ten design taky není nejhorší Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
prihlas
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Aug 21, 2006 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

No super ako super, novy fw sice trochu pomohol, ale mobil ako taky ma niekolko nedostatkov. Zalezi na vkuse, narocnosti a potrebach kazdeho uzivatela. Mna napriklad vytaca do bezvedomia (ved uz som si tu postazoval): 1. Po zaklapnuti lastury vypne aj java aplikacie. Potom je rozpozerana Opera alebo Jimm uprostred komunikacie uplne v pr***i! To je nonsens a moja blbost ze som si to pri kupe neoveril, ale povazoval som to uz pri tomto modeli za samozrejmost, kedze ostatne znacky aj lacnejsej kategorie s tymto problem nemaju. Vyriesil som to s drievkom ktore zabranuje doklapnutiu, chodim s tym ako pako a kazdy sa ma pyta na co to mam. Nuz tak odpoviem, ze jeden vol je Benq a ten druhy ja...
2. Nepodporuje pracu a editaciu s TXT subormi. Telefon ich proste neopozna a smytec.. CX nemal problem... Ked teda napr. exportujem historiu z Jimma, tak si mozem precitat akurat velke gulove, pretoze vyexportovany subor ani neuzrie svetlo divneho sveta brew EF81.. Alebo niekomu Jimm vyexportuje history? Este ze ma ta Opera vstavany filemanager s prehliadacom ako som spominal vyssie a daju sa precitat maily, ktore hodia obsah textu do suboru bez nazvu, ale da sa precitat ako TXT..
3. Ked uz je to vraj managersky telefon, tak by som si chcel do kalendara vlozit poznamky bez velkeho obmedzenia. Avsak po par znakoch je koniec pisania... a je po managerovi, aj ked ziaden nie som a s tymto mobilom urcite nikdy nebudem...
4. Dalsia nepochopitelna vec, ako moze ci vlastne nemoze mobil rolovat po spustenych obrazkoch! Kazdy vypnut a posunut sa dalej, hroza, tie nahlady na obrazky co pribudli v novom fw je sice pekna vec, ale problem to riesi len ciastocne, ze aspon mam tusaka aky obrazok otvorim...
5. No a kralom Bedarov je program MPM. Ako moze, ci vlastne zasa nemoze taky robustny program zalohovat nastavenia telefonu! Nad to by som sa povzniesol, lebo tych par profilov mam v maliku a je slusna podpora z webu. Ale aj tak napr. 5 mailovych schranok nastavovat, ked by som nemusel.. Ale to, ze mozem zalohovat tel. zoznam len cez Outlook je len dalsim nonsensom. Aj v nom vsak nevyexportuje vsetko, opyta sa ma co mi je prednejsie, no pikoska... A nastavenia exportu kto ho chce plne zvladnut so vsetkymi vlastnostami, moze si vziat nocnu a uvarit silne kafe... mali by davat uzivatelom teda licenciu na Office, lebo nie kazdy domaci uzivatel si ho moze legalne dovolit... Apropo, to malo co napisete v mobile do kalendara Vam Outlook pri exporte ci importe este viac zostrihne... Celkom dobra cenzura, hehehe... O kde mali v Indonezii ci kde Budhu, ktory mal dozerat na prakticku technicku dokonalost a nie len na vzhlad. Mam pocit ze vnutro telefonu sa niekedy podoba ich svatemu kravskemu zaludku...
6. Fotoaparat - z tych farieb co produkuje som zmateny a v grafickom editore mam co dohanat, ale to je zasa len vec vkusu, tiez som si tu uz poplakal niekde vyssie...
7. Baterka - sice uz drzi lepsie, ale stretavam sa s tym, ze ked mam dlhsie pustenu java app, som na sieti a len sem tam pisem uz na obed musim dat baterku nabijat a cudujem sa ze ju vobec udrzim v ruke, lebo zacne varit... na to som tiez nebol zvyknuty. Samozrejme podsvietenie mam na 20%... ale to moze byt zasa len subj. pocit...
8. Nepodporuje USB Mass Storage

Este nejake nedostatky by sa nasli, ale spomenul som len tie ktore konkretne mna trapia a zasa berme ze ani ziaden mobil neni dokonaly. Aby to nevyzeralo ze EF81 len hanim, to nie, uz som si skoro zvykol, ved clovek vydrzi viac nez kon... Ma celkom dobre prepracovany telefonny zoznam a celkovo jednoduche a prehladne menu. Uz je pomerne svizny, neseka ani videohovor - co sa neda povedat napr o videohovore N6280. Mobilek sa pekne polozi na stol, naklopi a videohovor je kludny. Kdezto ked sa musi mobil drzat v ruke, mate pocit, ze na druhej strane je zemetrasenie. Perfektny mailovy klient a prehliadac, spojenie so sietou stabilne a bezproblemove. Vyznavaci MP3 si pridu na svoje, dvd film nakopceny cez citacku kariet v mp4 ci 3gp taktiez bez problemov, streaming bez problemov... Avsak na konkretnu otazku ktora padla vyssie, ci by som sa k nemu vratil znova, odpovedam NIE. Uz to bude Symbian, poskulujem po N73, ale to ma este cas. EF81 ma vyzval na suboj a verim ze ho polozime spolocne na lopatky. Zbrane uz sa tvoria, napr. Siemens komunikator, ked to autor zbozne dotiahne do konca, QPST a pod.. Odpustite dlhe citanie ak ste docitali, niekedy sa to so mnou neda vydrzat Silenced

getc
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Aug 21, 2006 6:18 pm    Post subject: Reply with quote

diky za příspěvky. Když je ta EF81 tak nedomyšlená, tak co třeba EL71? je taky firmwarove tak slabá? Nebo je EL71 na tom líp něž EF81.
Back to top
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Mon Aug 21, 2006 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

to vlastně ani nikdo pořádně neví... Na Slovensku FW sprasili operátoři a u nás se stále neprodává... Ale když, tak tam budou "jen" klasické siemensovské nemoci a ne jako u brew

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Reich
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Nov 16, 2006 6:15 pm    Post subject: Naleštěné utrpení Reply with quote

Abych nebyl příliš emocionální: proklínám den, kdy jsem si tu volovinu koupil. Kterýkoli z telefonů, které jsem měl pčed tím, byl lepší, přinejmenším rychlejší. Na sestavení hovoru se čeká průměrně 20 s (!). Kontakty nelze posílat přes SMS. Nic nefunguje jak má (viz mé předchozí příspěvky). Pohyb v menu je žalostně neefektivní a nelogický. Překlad FW do češtiny je ubohý a nevýstižný a v některých položkách zcela nesrozumitelný. Koupil jsem si mini SD kartu, abych to využil alespoň jako MP3 přehrávač. Zasunul a přišel jsem o vibrace (navždy - nejdou ani po vysunutí karty). Fajle nelze efektivně kopírovat ani přes BT, ani přes kabel. Když je zkopíruju v počítači, karta je pak čtena v telefonu hodinu a pak další tři strávím vytvářením play-listů skladbu po skladbě - jinak to nejde. PC SW neumožňuje psát SMS z PC. Systém kontaktů mne donutil, abych vymazal všechny ze SIM karty, abych neměl všechno v seznamu 2x. Je to managerský stroj pro ty managery, kteří chtějí jen managovat svůj telefon a jinak nic. Chce-li to snad někdo koupit, prodám levně!
Back to top
kavicky
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Nov 20, 2006 2:18 pm    Post subject: Re: Naleštěné utrpení Reply with quote

No, tak má svoje muchy. Laughing
Avšak manažér, čo si nedokáže "zmanagovať" svoj telefón, je slabý manažér.
Viem, že ten telefón by mal prácu uľahčiť, ale ja mu to prepáčim (hlavne kvôli dizajnu). 8)
So SVN 48, to až také strašné nieje.
Ak máš iný názor, skús napr. N73 (ako prihlas - myslím, že je doteraz spokojný), alebo K800i (ten sa mi tiež zdá celkom fajn)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Mon Nov 20, 2006 9:37 pm    Post subject: Re: Naleštěné utrpení Reply with quote

Reich wrote:
Abych nebyl příliš emocionální: proklínám den, kdy jsem si tu volovinu koupil. Kterýkoli z telefonů, které jsem měl pčed tím, byl lepší, přinejmenším rychlejší. Na sestavení hovoru se čeká průměrně 20 s (!). Kontakty nelze posílat přes SMS. Nic nefunguje jak má (viz mé předchozí příspěvky). Pohyb v menu je žalostně neefektivní a nelogický. Překlad FW do češtiny je ubohý a nevýstižný a v některých položkách zcela nesrozumitelný. Koupil jsem si mini SD kartu, abych to využil alespoň jako MP3 přehrávač. Zasunul a přišel jsem o vibrace (navždy - nejdou ani po vysunutí karty). Fajle nelze efektivně kopírovat ani přes BT, ani přes kabel. Když je zkopíruju v počítači, karta je pak čtena v telefonu hodinu a pak další tři strávím vytvářením play-listů skladbu po skladbě - jinak to nejde. PC SW neumožňuje psát SMS z PC. Systém kontaktů mne donutil, abych vymazal všechny ze SIM karty, abych neměl všechno v seznamu 2x. Je to managerský stroj pro ty managery, kteří chtějí jen managovat svůj telefon a jinak nic. Chce-li to snad někdo koupit, prodám levně!

Not talking S těma 20s bych to zas tak nepřeháněl. Telefon je sice pomalejší, ale znam i horsi. Se starší verzí fw ani nevím jake to bylo, protože jsem si hned po koupi nahrál 48, takže nemužu hodnotit, a co se týče té SD karty, tak bych ty časy taky mírnil, krom toho také záleží asi na nastavení PC a možná i výrobci SD karty. Jedině s čím bych určitě souhlasil je to zdvojení čísel v seznamu kontaktů.

BenQ-Siemens EF81/fw 58 CZ + MicroSD 1GB Transcend (BQS Crying or Very sad -> ?)
---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Mon Nov 20, 2006 9:58 pm    Post subject: Re: Koupit nebo ne? Vaše zkušenosti. Reply with quote

N3o21 wrote:
Hlavne EF81 je spis BenQ. A spatny FW ma asi proto ze ty sikmooci co to delaj nerozumej tomu BREW chipu od Qualcommu, aspon si to myslim.

Jinak siemens mel povedeny FW, ale ne hned ty brvni verze, tj pravda, proto kdo si koupil telefon kdyz to byla uplna novinka musel si upgradovat fw, a nebo mel telefon nake chyby.

Ja osobne EF81 nemam, ale rozhodne bych si ho nekupoval. Bezi na BREW, ale ten nic novyho neprinasi, takze to uz bych si rads koupil nejaky symbianovy telefon (ja mam vyhlidnutou jednu nokii, co ma 3G, pokud se nedockam EL71), ten prinasi vic nez BREW. A nebo nejaky telefon co je este siemens, teda S75, SL75, EL71, E71

Shame on you nevím kde bereš tu myšlenku, že EL71 je ještě siemens a EF81 není, napsaný na obou je Benq-Siemens a krom toho oficiální představení EL71 bylo o 2 měsíce později než u EF81

BenQ-Siemens EF81/fw 58 CZ + MicroSD 1GB Transcend (BQS Crying or Very sad -> ?)
---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
derek19
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

No k tomu ci ho kupit alebo nekupit, mozno ti pisem trocha neskoro ale aspon to posluzi inym. Rozhodne si ho kup- te. Je to nadherny telefon, s kvalitnych materialov, no s kvalitnych, určite kvalitnejsich ako je plast a výborne vyzera.
Vynika dizajnovo spomedzi ostatných, ved staci sa pozriet na ponuku nokie Rolling Eyes a je to vydno ze nic dizajnovo nove nepriniesli uz dobre dlho, stale tie iste modeli s minimalnymi zmenami- myslim zmenami v dizajne. Ved to je uz opozerane!!! Dalsim prikladom mozem dat sony ericsson, proste nuda!
Na margo toho ze to je managersky telefon a nema poznamky. To managersky, to je len asi velká túžba vsetkých výrobcou aby manageri mali "managersky telefon". V reklamach ukazuju vysmiatych managerov ako riesia svoje firemne problemy prostredníctvom managerskych telefonov, ale videli ste uz ozajstneho managera s takym telefonom??? Brick wall Akoze mam vela kamaratov co robia managerov vo velkych spolocnostiach s obrovskym obratom, futbalovemu klubu, ale ziadny nemá taký telefon, to nikto z nich nevyuživa! A vůbec si neviem predstavit ako si manager píse dlhý text do mobilu, ked si to moze zapísat rýchlejšie do bloku, ktorý ma uložený vo svojej aktovke z pštrosí kúže. Alebo si to moze este týchlejšie nahrat do telefonu kedze obsahuje v kvázi diktafon. Alebo mu to vybaví sektretárka ... Tak to bolo na margo akoze managerskych telefonou, ktere aj tak využivaju iba technologicky nadšenci pozor to nieje uražka, tym myslim aj seba.

Dalsia vec na margo rolovania obrazkov, preboha ludia, ako často rolujete obrazky v telefone??? ........ Dalsia vec fotoaparat, tie casi, kedy nahradi mobil fotoaparat este pridu, ziadny, opakujem ziadny mobil, myslim teraz predavany na slovensku a v cechach nenahradi fotoaparat, tomu sa mozu priblizovat 8mpx mobily predavane v Japonsku Applause .

Dalsia vec VÁHA, nechapem ako sa niekto moze stazovat ze je tažky, ved je vyrobeny zo magnezia, ocely, aluminia a mineralneho skla, viete si to predstavit ze by bol ten telefon lahky a zaroven vyrobeny s tychto kovov? Si predstavte ze si kupy nejaky biznismen Vertu zo zlata za cca 1 000 000,- a stažuje sa ze vážy pol kila-neberte doslovne Very Happy ? Ved kolko má važit ked je zo zlata??? ...

Dalsia vec karta ukrytá pod baterii, zasa ludia, ako často vyberate kartu z mobilu? Kazdy den? Not talking ...
To že nemá radio, neviem ako vy ale ja nepočúvam rádio vůbec, radšej si stiahnem pesničky ktore sa mi pacia do mobilu a nebudem pocuvat 10 pesniciek, ktore sa mi aj tak nepacia a hraju ich v radii stale dokola.
A takto by som mohol pokračovat s dalsimi vecami ale to by bolo nadlho ...
Určite bych doporučoval si ho kupit, v spoločnosti si všimnú všetci skůr EF81 ako N73 , N 80, .... a důležitá vec je se vymikat z priemeru, upozornit na seba, ci uz zenu alebo niečo iné a chlapy povedzme si to narovinu, ide nam hlavne o tie zeny a nie o funkcie v telefone. Takže EF81 je spravna volba. Cest tomu kto vydržal dokonca.

cicolably
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

suhlasím z derekom
doteraz som nemal rad siemens a preferoval Nokiu,ericssony nemám rad odkedy je tam to tlačítko šipka spät

no mam naj FW verziu 58 a všetky muchy skoro su vyriešené,ešte rýchlejší,obrázky roluju a všetko ako ma byť.stačí.na net sa da pripojiť wap ide fotky ak je slnečno su krasne(ako každý telefon,tie kvazy LEDblesky su na prd tak ako nočne foto)
neviem el71 orange firmware riadne blbne telefonom a ef81 od orange nemám neviem aký je.
dizajn je super neviem kolko telefonov je kovových ale okrem vertu a 8 rada nokii som nič nevidel,noo ešte V3 od hororoly,každý hučí že ho všetci kopíruju,a pritom je to otras okrem displeja a kovu a hrubky,blbosť,nelogické menu písanie sms horor a pamäť nič,a to prehráva mp3,viem V3i ma slot na karty,ale po 2 rokoch výroby na to prišli amíci.
a ešte rýchlosť mobilu,mal niekto v ruke n70,80 so symbianom ? takk tam to tiež trvá kým sa niekde dostanete.ericssony konečne zrýchlili .a to je vsjo houk
mam EF81 a som spokojný
Back to top
eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Souhlasim, rozdil mezi fw 48 a 58 je neskutečný, prostě vše je rychlejší, asi bych už teď neměnil. 8)
---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Telefony na platformě BREW All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum