clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Zruseni nastaveni aktualniho zabezpeceni "Pouze tato S

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Zruseni nastaveni aktualniho zabezpeceni "Pouze tato S

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
krejcipetr
začátečník
začátečník

64.00 SMM
PostPosted: Fri Dec 22, 2006 10:06 am    Post subject: Zruseni nastaveni aktualniho zabezpeceni "Pouze tato S Reply with quote

Dobry den, potrebuji vymazat aktualni nastavene zabezpeceni "Pouze tato SIM".

Po zadani prislusneho kodu to napise Chyba operace.
Na tel. to chce PUK, v manualu a v servisu rikaji kod pristroje.
Ani jedno nefunguje. Na hotline mi rekli, ze je potreba udelat master reset telefonu, ze prehrani firmware nepomuze.

Nevite nekdo jako udelat master reset telefonu?

Diky Petr
Back to top
View user's profile Send private message
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Fri Dec 22, 2006 6:27 pm    Post subject: Re: Zruseni nastaveni aktualniho zabezpeceni "Pouze tat Reply with quote

Funkce Pouze tato Sim se zadává a vypíná po zadání kódu přístruje (to že ten kdo to překládal tam dal požadavek na PUK to blbě přeložil).
Master reset anebo podle menu Tovární nastavení se provede přes menu telefonu v Nastavení. Ale pokud budeš požadovat provedení "master resetu" alias "továrního nastavení" zase to bude po tobě chtít kód přístroje. Tento kód jsi buď ty anebo někdo do telefonu zadal přes menu nastavení -> zabezpečení - je to tam však tak zmateně přeložené, že se to dá velice lehce při zadávání zvrtat. ( v úpravách cs menu jsem se snažil tyto ptákoviny odstranit - ještě tam mám v tomto směru lehký nedodělek o kterém vím a ke kterému jsem se ještě nedostal abych ho opravil a to je ten, že při fyzické změně sim karty to na startovací obrazovce požaduje zadání "Zadání SIM-USIM:" nebo nějaká podobná blbost, správně tam bude "Kód přístroje:" ).
Takže ať tak anebo tak stejně budeš potřebovat kód přístroje!

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
krejcipetr
začátečník
začátečník

64.00 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 7:09 pm    Post subject: Re: Zruseni nastaveni aktualniho zabezpeceni "Pouze tat Reply with quote

Jasne, pokud to nezadam kod napotreti spravne, tak se mobil pro zadani kodu pristroje zablokuje. Mam jit do servisu, kde ho zase odblokuji, ale chteji za to kacaky. Muj dotaz je ten, zda-li neexistuje nejaky navod, abych si zruseni kodu pristroje udelal sam.

Diky.
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

Jak jsem již několikrát psal: rozkrájel jsem se na vlasové nudličky a znovu poskládal zpět a zatím nic (zkoušel jsem i několikrát udělat přehrání fw a customizaci a porovnat ty zálohy (se známýmy kódy), které to vrací zpět do telefonu - nic - nemám na to (v té záloze jsou i NV items, ale tam to na 85% není).
Psal sutrus, že se mu to povedlo, sliboval návod tak ho zkus naťuknout. Jinak servis: v Praze myslím 600,- na Kladně 300,- (orientační ceny). Mě to teda v Praze udělali zadarmo (mě teda ne, ale jedné známé jsem to vyřizoval, ale bylo to druhý den po koupi a řekl jsem, že jsme tam žádný kód nezadávali a přesto to bylo bloklé, zřejmě i to tak bylo a hlavně jsme to kupovali u nich - chtělo by zjistit jak to řeší oni, když místo přehrání servisním fw radši vymění desku Think ).

sutrus
VIP
VIP

661.00 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 8:19 pm    Post subject: Reply with quote

Tak do me netukejte. Na svem telefonu se mi to povedlo pouze 2x a uz nikde jinde.
Naopak ja bych napsal ze na 85% to je v NVItem protoze se mi to povedlo jenom prehranim zalohy NVItem.
Bohuzel zatim nic vic a pokud bych na to prisel budete (siemensmaniaci ) prvni kdo se to dozvi.

edit: klidne tam tu zalohu muzete nahrat. Beh telefonu to (aspon doufam ) nijak neovlivni

S10, C25, S35, S45, SL45, S55, SL65, SX1, SXG75, SL91, HTC Kaiser
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

No pak je ještě jedna možnost: jesti chceš pošlu ti svojí zálohu NV Items a napíšu ti svůj kód. Ten pak zkusíš po obnově zadat a uvidíme. Ale moc bych si od toho nesliboval, ale co kdyby náhodou.
sutrus
VIP
VIP

661.00 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 8:43 pm    Post subject: Reply with quote

Testnout to muzem. Podle me to budou dve NVItem polozky ktere se navzajem kontroluji a jedna bude zaviset na fyzickem stavu telefonu.
Napr. IMEI telefonu a nejak z tohoto cisla prepocitany kod. Popripade cokoli jineho. Opravdu netusim

edit: Jeste adresa sxg@spssoftware.cz
Moji zalohu mas na netu. Urcite vis kde.

S10, C25, S35, S45, SL45, S55, SL65, SX1, SXG75, SL91, HTC Kaiser
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

Máš to v poště. Kód přístroje: 1234. Poslal jsem toho co nejméně snad to bude stačit.

Edit: Tak jsem o tom přemýšlel a napadlo mě toto: udělal jsem komplet zálohu NVItems s jedním kódem přístroje. Pak jsem kód změnil. Vrátil jsem tam tu zálohu s původním kódem. Samozřejmě restart telefonu, který je proveden automaticky po dokončení restore bez zásahu uživatele. No a bohužel se tam neobjevil ten kód přístroje ze zálohy, ale zůstal tam ten kód zadaný po vytvoření zálohy...Něco podobného jsem i zkoušel, když jsem se tenkrát snažil to "rozlousknout" jen si to už přesně nepamatuji, protože to bylo někdy v červnu, když jsem to řešil.
Jenom pro zajímavost je dobré si třeba ve WinHexu synchronizovaně porovnat dvě takové zálohy .qcn dělané těsně po sobě - kolik je tam rozdílů Think .

mISHA
badatel
badatel

275.16 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Mon Sep 17, 2007 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

mladenci, prosim jak to dopadlo s tim kodem pristroje? povedlo se?
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Mon Sep 17, 2007 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

Ne, nepovedlo.
kocica.karel
badatel
badatel

100981.70 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Sat Feb 28, 2009 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

Caute lidi, jak je možné nahrát zálohu do telefonu NV Items? Díky
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sat Feb 28, 2009 9:13 pm    Post subject: Reply with quote

Pomocí programu QPST - software download - milionkrát řešeno. Doporučuji řídit se radou jednoho velikána počátku 20-ého století, V.I.Lenina: učit se, učit se, učit se! (ten vykříčník jsem si tam přidal Embarassed ).
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum