clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Chyby S75 - muze to byt jenom firmwarem?

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Chyby S75 - muze to byt jenom firmwarem?

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Quattrop
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 5:00 pm    Post subject: Chyby S75 - muze to byt jenom firmwarem? Reply with quote

Mam S75 asi 2 mesice. Je to FW 35 a ma tyhle mouchy, chtel bych vedet jestli jste se s tema problemama taky setkaly a jestli je vyresil novy FW.

1) Strasne dlouhy start telefonu. Je pouzitelny asi po 40 sek. (driv to bylo dyl-pred restartem do tovar. nastaveni, je to ruzny s ruznejma SIM....)

2) Blbe zpracovava SMS. Pred nedavnem se mi stalo, ze vsechny sms v telefonu (i na SIM) to zmrzacene nacitalo tak, ze souhlasil cas sms a odesilatel, ale celych cca 80 sms melo vlastni text jen 5. Proste to vypadalo, ze mam 5 sms dohromady 80x, pricemz nevim jakym stylem je to vybiralo.
Mimochodem, ted mam v telefonu asi 46 zprav a nejstarsich 15 uz je zase .... a zobrazuje mi to jen 3 ruzny, naskladany jak se tomu zlibi.

3) Zasekava se prehravani videa 3GP, vetsinou v ruznych mistech (neni to blbe udelany video). Chtel jsem na to poustet filmy/serialy, ale smula, po nejaky dobe se zasekne a musim vyndat baterku.

4) Nejde ulozit telefonni cislo napr z sms. Po vybrani, ulozit do tel. seznamu to mozna zaznam nekam ulozi, ale nevim kam. V seznamu to neni. Stara C55 hned nabidla doplnit jmeno a pak ulozila. Ted to jen skoci do seznamu a nic.

5) Obcas se z niceho nic zmeni nastaveni prichozi sms (i uprostred vyzvaneni!!!). I kdyz kouknu na nastaveni, kde mam svoji melodii, prehraje to standardni zvuk.

6) V aplikaci Oskarek, pokud chci vlozit cislo z tel. seznamu, tak se vypne (nevim, jestli je to Oskarkem.)

7) Obcas (ted uz dobu ne) se mu prestane chtit prehravat veskery videa a mp3 a musim ho restartovat.

To je vse, co me zatim napadlo. Mam i strou A55@C55 a k tomu kabel, kterzm jsem to predelaval, ale bohuzel ho S75 nerozpozna. Chtel bych tam vrznout FW47 a novy FFS/MAP, ale nevim jestli to servis ted udela v ramci zaruky. Kupoval jsem ho v Mobilpohotovosti a mam origos zarucak, ale do Prahy do servisu se jen tak nedostanu. Zkusim vlastni servis MP, ale bojim se, ze se mnou vyj..ou. Nenasel by se nejaky dobrak z Brna nebo Havl. Brodu, ktery mi udelal kompletni zalohu a nacpal tam novy FW 47 s FFS tak aby to slo pripadne flashnout zpatky, kdybych to musel reklamovat? diky

P.S: Mimochodem jsem neprisel na to, jak do sms vlozit vlastni cislo. Jde mi tam pridat jen vizitka, coz mi prijde nesikovny. A ani jsem nenasel EMS obrazky, vklada to jenom smajliky, ktery se na jinym telefonu zobrazi jako klasicky :-) apod...
Back to top
View user's profile Send private message
alfah4ns
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

mam s68 a budu vychazet z predpokladu ze fw je podobne:
kdyz chces poslat pres sms kontakt:
v sms das moznosti -> vlozit text -> kontakt-detaily -> vyberes kontakt, je li tam vic cisel tak vyberesjedno cislo a mas ho v sms

kdyz chces ulozit telcislo z sms tak das:
moznosti -> ulozit do (ikonka seznamu) -> otevre se ti seznam, das novy zaznam, na prazdem radku das vlozit, nebo otevres uz existujici kontakt a na radku kde chces dat cislo das vlozit

alfah4ns
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 5:20 pm    Post subject: Reply with quote

k te pomalosti, byl pomaly odzacatku nebo se zpomalil az v prubehu pouzivani?
Loleq007
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

k problemu c.1: Divne. Na me s75 vpoho. po 10s muzu delat co chci
p2: divne
p3: Taky mi to delalo. Kdyz sem pusti cokoli delsiho-naky film. Ted mam new fw-47. vse ok. (predtim sem mel 32)
p4: viz alfah4ns
p5: kravina-asi prehrat fw
p6: me se nevypl akorat zamrzla aplikace. takze sem ji musel ukoncit.
p7: zkus aktualizovat databazi. jinak nesetkal sem se.

Vetsinou stech veci by stacilo prehrani fw.

Quattrop
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 8:36 pm    Post subject: Rychlost Reply with quote

Byl pomaly od zacatku., V krame pri vyzkouseni to bylo odhadem 20 sek. S moji simkou Vodafone to bylo driv dokonce pres minutu (nez naskocila tapeta a telefon zacal reagovat), se sim T-mobile to bylo asi 35 sek. Po navratu do tovarniho nastaveni to "zrychlilo" na cca tech 30 - 40 sek. Uz jsem si zvyknul, ale je to otravny...

Jak rikam, dal bych tam firmware hned, ale sam nemam jak, do ofic. servisu do Prahy to nechci posilat (mesic bez telefonu) a sevisu MP moc neverim. Bojim se, ze si vymysli zoxidovanou desku apod. aby se vyhnuli reklamaci.
Back to top
alfah4ns
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

Loleq007 wrote:

p3: Taky mi to delalo. Kdyz sem pusti cokoli delsiho-naky film. Ted mam new fw-47. vse ok. (predtim sem mel 32
Vetsinou stech veci by stacilo prehrani fw.

hmmm..takze neni co resit, fakt asi pomuze jen nove fw, kazdopadne si co nejdriv porid kabel...sie bez kabelu neni sie... Laughing
me u s68 pri starem fw delalo pip-chcip u narocnejsich aplikaci, urcite se to vyplati

mates.75
všeználek
všeználek

4269.72 SMM
PostPosted: Tue Nov 28, 2006 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

Mimochodem u té 4,tam musíš potvrdit nový záznam,to napíše na prázdném řádku vložit,a potom to doplníš... wink
View user's profile Send private message Send e-mail
smitlik
kolemjdoucí

24.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 05, 2007 4:34 am    Post subject: Zprehazene texty u SMS Reply with quote

Potvrzuju, taky mi to dela neplechu - viz problem 2) - SMSkam v tel se prirazujou uplne zmatene obsahy jinejch SMSek...
Jednou se mi vyskytl i problem 7). Ale jinak je to OK, perfektni telefon... a mam ho z MobilPohotovosti v Brne na Svobodaku... doufam ze mi ho uznaj a nahrajou novej fw. Ted tam je fw 31. Pepeee 604995445
Back to top
Quattrop
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jan 08, 2007 10:26 pm    Post subject: zmeny s novejsim FW Reply with quote

No, mne se podarilo od kamose pujcit neomezenou datovou kartu a zkusil jsem aktualizovat FW pres SOA. Natahla se tam ale "jenom" 40 (teda aspon, to tvrdi telefon). A nastaly tyhle zmeny:
ad.
1) Telefon zacal startovat tak za 15 sek., ale casem uz se zase zpomalil tak na 35sek... nevim :-(
2) Problem s SMS se od te doby neobjevil.
3) Problem se zaseknutym videem se zatim taky neobjevil.
4) ... moje neznalost uz byla vysvetlena ;-)
5) Problem uz se neobjevil
6) Jak taky nekdo psal. Telefon se uz nevypne, ale Oskarek se zrestartuje, takze se v nem tel. seznam neda pouzit.
7) Problem uz se neobjevil...

Suma sumarum zatim spokojenost. Az na ten douhy start. Taky se tu a tam telefon zasekne (v naky aplikaci nebo v nasteveni, menu atd.) Ale nevypne se, jen musim vyskocit zpet na uvodni obrazovku. Ale deje se to opravdu malokdy...

Takze asi nejvetsi vec, ktera me na telefonu stve, je ta hlucnost klavesnice. Obcas me to dost vadi, napr. ve vlaku kde pulka kupe spi a ocividne je to rusi.... Nemate na to nekdo zlepsovak?
Back to top
c.a.e.s.a.r
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 13, 2007 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

1. start pomaly vypinani pomale porat...
2. v sms se mi akorat stavalo (fw24), ze byl spatny prichozi cas.. ted mam fw47 a zatim v poho
3. udajne reseno fw47
4. v klidu...
5. nevim nevim
6. nepouzivam
7. nestalo se mi
Back to top
c.a.e.s.a.r
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 13, 2007 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

akorat se mi stava docela casto ze proste zvuk u sms se neprehraje, vyresi se to restartem..
Back to top
K@n€c
pisatel
pisatel

687.56 SMM
PostPosted: Thu Jan 18, 2007 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

fw47
SE K800i
SE W910i
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website