clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Prehrani Firmware, Velky problem !! Mozna pomuze i jinym !!

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Prehrani Firmware, Velky problem !! Mozna pomuze i jinym !!
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Martyone
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jan 08, 2007 10:56 pm    Post subject: Prehrani Firmware, Velky problem !! Mozna pomuze i jinym !! Reply with quote

Mam zde problem.

Jedna se o Siemens SX1
Pouzivam kabel DCA-540 - uz jsem s nim preinstalovaval firmware.
Kdyz zapojim telefon k PC - Zapnu ho pres ,, stredove tlacitko + cervene
sluchatko ,, tak me ho PC detekuje.

V ovladacich panelech ho mam pod slozkou:
USB porty a konkretne po Siemens SWUP.

PC ho tedy najde.

Kdyz spustim firmware 15 CZ tak me ho nenajde, furt pise
Can`t initialize USB Device.
zkousel jsem project vsechny moznosti USB a jsem si jist ze to delam spravne.

Pokud vse odkrizkuji a necham tam pouze ,, Core ,, tak me napise

Processing Egold core image
Can`t load Update-Sw, maybe update of this sw not alloved !
SW-Update not sucefull !

Nevim jak postupovat dal, PC ho najde ale program na prehrani firmware
ne, najde se nekdo kdo poradi ??
Po trojhmatu me to pise at kontaktuji vyrobce

Ted jsem zkousel firmware 07 CZ a rika me to telefon nebyl nalezen ( 9 )

na FirmWare 13 chtel uz prahrat FirmWare nabehlo zelene okno a tam se me to asi kouslo. 10m nic, ani carka

Zkousel jsem posledni trojhmat a to uz take nefacha, kdyz to udelam nabehne me 1 milimetr ze neco udelal a pak se to kousne.

Je to totalni dead ze mam pravdu ?? Ten telefon se stal asi nepristupnym.

Dekuji za odpoved

Last edited by Martyone on Tue Jan 09, 2007 12:36 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Martyone
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jan 08, 2007 11:46 pm    Post subject: RE: Reply with quote

HELE: Tohle me nebudete asi verit.

Kdyz jsem delal trojhmat tak me nabehl a kdyz jsem prestal drzet ty tlacitka tak se me kousl.

Zkusil jsem je tedy drzet: Trojhmat projel !!!
A ted to prehravani FirmWare ! Kdyz drzim stredove tlacitko + cervene sluchatko tak me to jede !! Jak to mam ale udzet neakejch 10 min. mam problem z 1 minutou !

Pro vsechny co maji podobny problem co ja at to zkusi !! Me to asi pomuze, kdyz-tak se ozvu jak jsem dopadl, sice me nikdo neporadil ale myslim si ze tohle je dost velky prinos pro SiemensManii - Nova zkusenost :-) :-) Ted jen jestli funguje.
Back to top
Martyone
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 12:07 am    Post subject: RE: Reply with quote

Prosim, potrebuji navod jak mam nabyt baterii u Siemensu Sx1 bez telefonu, TZN pouze baterie a nabijecka, dekuji
Back to top
oOJaNcOo
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 8:34 am    Post subject: Reply with quote

ja som potreboval tiez raz nabit baterku a nebol nikto kto ma Sx1 tak som ju nabil pomocou dritov sice neje to bohvie co ale potom som nemal problem.neviem ci ti to pomoze ale mozno ano.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Martyone
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 9:18 am    Post subject: RE: Reply with quote

No nastesti baterka je uz nabyta. Co ale znamena ?

Processing Egold core image
Can`t load Update-Sw, maybe update of this sw not alloved !
SW-Update not sucefull !
Back to top
oOJaNcOo
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 9:27 am    Post subject: Reply with quote

tak s tym skusenosti nemam FW som prehraval ale ja som nemal ziaden problem. sorry
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 9:43 am    Post subject: Re: RE: Reply with quote

Martyone wrote:

Kdyz jsem delal trojhmat tak me nabehl a kdyz jsem prestal drzet ty tlacitka tak se me kousl.

A ted to prehravani FirmWare ! Kdyz drzim stredove tlacitko + cervene sluchatko tak me to jede !! Jak to mam ale udzet neakejch 10 min. mam problem z 1 minutou !

Pro vsechny co maji podobny problem co ja at to zkusi !! Me to asi pomuze, kdyz-tak se ozvu jak jsem dopadl, sice me nikdo neporadil ale myslim si ze tohle je dost velky prinos pro SiemensManii - Nova zkusenost :-) :-) Ted jen jestli funguje.

Na 99,9 procent klasická HW závada MMI - deska po klávesnicí na které je plno součástek. Ta deska je nalomená, či poodchlýplá součástka a když na ni talčíš tak to přimáčkneš do správné polohy a jede, ale jakmile pustíš tak to chcípne.
Jedinou šancí, s výsledkem tak 1:1, je si nechat ti desku přpájet (od odborníka kdo umí s horkovzdušnou pájkou), pokud je to pouze jemně odchlýple součástky se chytnou zpět, nebo to přestane fungovat úplně. I kdyby jsi to udržel celou dobu flashování tak ti ten telefon stejně nenaběhne.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Martyone
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 12:00 pm    Post subject: Re: RE: Reply with quote

Krokodýl wrote:

Na 99,9 procent klasická HW závada MMI - deska po klávesnicí na které je plno součástek. Ta deska je nalomená, či poodchlýplá součástka a když na ni talčíš tak to přimáčkneš do správné polohy a jede, ale jakmile pustíš tak to chcípne.
Jedinou šancí, s výsledkem tak 1:1, je si nechat ti desku přpájet (od odborníka kdo umí s horkovzdušnou pájkou), pokud je to pouze jemně odchlýple součástky se chytnou zpět, nebo to přestane fungovat úplně. I kdyby jsi to udržel celou dobu flashování tak ti ten telefon stejně nenaběhne.

No, tak to jsi me na 99,9 procent moc neuklidnil, kolik stoji nova MMI deska aby na sobe mela Flash 32 MB, chci mit na disku c 11 mega Very Happy
Back to top
Martyone
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 1:06 pm    Post subject: ... Reply with quote

Dopadlo to tak ze jsem se uz poradne nas... a telefon sel proti zdi. Dopadlo to tak ze na me zacal mluvit Cesky :-) Uz nerika kontart the retailer ale kontaktujte vyrobce :-) a nemusim drzet ty tlacitka na trojhmat. Nejde me ale SX1 software update. Sekne se, asi poleti znova :-)
Jinak Benq-Siemens je tak vyborna firma ze jsou zrale na presdrz..¨,, oni nemaji zadny servis na opravu siemensu. Furt me odkazujou na zakaznickou linku ze nemaji od roku 2005 pravomoce na opravu a na zakaznicke me opravujou zpet na ty co ty pravomoce nemaji. Hlavne ze si tam nasra..i to sve BENQ
Back to top
Sirus
čestný člen
čestný člen

7910.50 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

Nova doska stala (neviem ci sa este da zohnat) 130 eur. To sa ti viac oplati kupit bazarovu funkcnu SX1.

A s tym cestovanim SX1 proti stene, to sem ani nepis, lebo nikto, podotykam nikto nebude beztrestne nicit SX1... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

SX1 + 1GB Pretec = > fw 12Sk>14Sk>15Ru>15It>15Gr>15CZ

"Ak mas raz SX1, uz nie je cesty spat!"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
xXxTRA^^
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5896.92 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 7:14 am    Post subject: Reply with quote

tim ze hodis sx1 proti stene ji jeste vice DO*****!!!!!!! nech ji byt na pokoji a dej ji prepajet

IMG Hosting | iProtebe
Back to top
Martyone
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Jan 11, 2007 8:52 am    Post subject: RE: Reply with quote

Koupim si novou, tuhle budu mit na nahradni dily, mam displej, vypracku, baterku, tlacitka, jostick, fotak,
horni klavesy, slot na mmc - vyskakuje, to obcas delaval. No krom te desky mam vse ok. Doufam ze si vyberu
Simense z 32 MB flash. Snad to nejni v te limitovane verzi McLarren
Back to top
Dan Kaser
pisatel
pisatel

22.60 SMM
PostPosted: Sun Jan 14, 2007 1:54 pm    Post subject: Re: RE: Reply with quote

Martyone wrote:

me se ted stalo uplne to sami...kdyz sem zavrel FExplorer tak se sek no co vytah sem braterku a pak nesel zapnout...trojhmat kdyz sem ho furt drzel tak nabeh az na nastavovani hodin a zase se sek, kdyz nedrzel sek se hned na splashscreenu...do swup nejde,kdyz dam normalne cervenej telefonek pro zapnuti, zcerna obrazovka, pri zapojeni nabijecky - zcerna obrazovka...nevim jestli ma cenu zkouset oziveni s DCA-510
madmike
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sun Jan 14, 2007 8:45 pm    Post subject: Re: RE: Reply with quote

Dan Kaser wrote:
Martyone wrote:

me se ted stalo uplne to sami...kdyz sem zavrel FExplorer tak se sek no co vytah sem braterku a pak nesel zapnout...trojhmat kdyz sem ho furt drzel tak nabeh az na nastavovani hodin a zase se sek, kdyz nedrzel sek se hned na splashscreenu...do swup nejde,kdyz dam normalne cervenej telefonek pro zapnuti, zcerna obrazovka, pri zapojeni nabijecky - zcerna obrazovka...nevim jestli ma cenu zkouset oziveni s DCA-510

nebudete tomu věřit .. ale včera mi taky odešel ... SX sek ham kous trojhmat .. a konec .. ale naběhne do swupu .. ale v PC se naistalvoali ovladače bůhví čeho a jen to zahlásilo že hardware neběží správně...ale nemůžu ho odstranit .. a teď už ani najít .. telefon to taky nenajde .. když sem to zkoušel podle návodu tady ze siemensmanie s serialovym kabelem , tak sem se zadrhnul na problému kdy ve SWUP FW nastävuji - manual switch seriovy port a rychlost .. ale ať nastavím jakou koliv rychlost a jaký koliv COM tak to napíše "This speed not possible on this Comport" - myslím že je to něco jako " tato rychlost není možná na ten COM " .. s tím taky boužel si nevím rady .. kdyby něco někoho napadlo .. prosím Think d'oh! Crying or Very sad

Fight for Freedom... Freedom forever

-------------------------------------------

freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz
Back to top
Dan Kaser
pisatel
pisatel

22.60 SMM
PostPosted: Sun Jan 14, 2007 9:41 pm    Post subject: Re: RE: Reply with quote

mohl bys to treba zkusit s usb
Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1 All times are GMT + 1 Hour