View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Martinek 2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 5:33 pm Post subject: SX1_firmware_help-please |
|
|
Mám na zkušené uživatele tohoto telefonu velkou prosbu-přes internetový aukční server AUKRO.CZ jsem si objednal od jednoho člověka tento telefon a problém je v tom, že se "prý" musí přehrát firmware, přičemž telefon nelze vůbec zapnout, dokonce se ani nenabíjí po připojení k síti. Existuje nějaká možnost, jak to udělat?
Všem předem moc a moc děkuji za rady a pomoc, opravdu si nevím rady. |
|
Back to top |
|
 |
yaqwsx táta fóra

Joined: 12 Dec 2005 Posts: 1027 Location: Takové městečko nedaleko Kroměříže
209083.66 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 5:53 pm Post subject: |
|
|
Tak FW prehrajes pomoci nasledovneho navodu(jínak vzdy se podivej do faq A KDYBY TO TAM NEBYLO TAK SE PTEJ FAQ):
atk navod
a pokud nenaskoci do swupu tak tady _________________ Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/ |
|
Back to top |
|
 |
Martinek 2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 6:07 pm Post subject: |
|
|
Děkuji mockrát, toto jsem již četl, ale myslel jsem, že jde o něco jiného-telefon se mi do rukou dostal v tomto stavu a nevěděl jsem, že problém je v tomto bodě. Avšak nemám COM servisní kabel pro řadu x55. Nenašel by se zde někdo, kdo by mi s tímto pomohl osobně? Jsem z Mladé Boleslavi, přijel bych, nabídl bych i finanční vyrovnání. |
|
Back to top |
|
 |
yaqwsx táta fóra

209083.66 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 6:20 pm Post subject: |
|
|
Martinek 2 wrote: | Děkuji mockrát, toto jsem již četl, ale myslel jsem, že jde o něco jiného-telefon se mi do rukou dostal v tomto stavu a nevěděl jsem, že problém je v tomto bodě. Avšak nemám COM servisní kabel pro řadu x55. Nenašel by se zde někdo, kdo by mi s tímto pomohl osobně? Jsem z Mladé Boleslavi, přijel bych, nabídl bych i finanční vyrovnání. |
On nenaskoci do SWUPu?Jo a pokud sis to precet poradne,docet ses ze ten COM portu muze byt i emulovany _________________ Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 6:42 pm Post subject: |
|
|
Ještě jedna věc, je nabitá baterie?? I když telefon nereaguje, tak na jeho oživení musí být baterie nabitá.
Kabel - sice může být i emulovaný COM na USB ale musí to být servisní kabel typu DCA510, ne datový DCA540. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Martinek 2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 6:49 pm Post subject: |
|
|
Ne, nenaskočí. Ten návod jsem četl pořádně, ale jsem opravdu počítačový analfabet a s tím virtuálním COM portem je to problém-ta stránka, na kterou to tam odkazuje již neexistuje.. |
|
Back to top |
|
 |
Martinek 2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 6:51 pm Post subject: |
|
|
Ta baterka je možná vybitá, nemám ale možnost ji nabít jinde, než v zrovna teď nefunkčním telefonu. Které Siemensy by jí mohly vzít? |
|
Back to top |
|
 |
yaqwsx táta fóra

209083.66 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 6:54 pm Post subject: |
|
|
Martinek 2 wrote: | Ne, nenaskočí. Ten návod jsem četl pořádně, ale jsem opravdu počítačový analfabet a s tím virtuálním COM portem je to problém-ta stránka, na kterou to tam odkazuje již neexistuje.. |
No to je je tam spatny odkaz(http:///)musis ten text vybrat a vlozit jako adresu do prohlizece
Martinek 2 wrote: | Ta baterka je možná vybitá, nemám ale možnost ji nabít jinde, než v zrovna teď nefunkčním telefonu. Které Siemensy by jí mohly vzít? |
SX1 jinak je tu thread kdo nabiji baterky
JO a proc musi byt baterka plne nabita,kdyz prehrani FW ji temer nevybii? _________________ Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
|
Back to top |
|
 |
Martinek 2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 7:10 pm Post subject: |
|
|
Myslím, že jen pro jistotu, kdyby se něco podělalo a tak.. Nenapsal byste sem prosím někdo jednoduše odkaz na ten ovladač, i IE ani v Opeře se mi to neotevřelo, netuším proč(a psal jsem to snad správně).
Ten thread jsem hledal a nenašel, kdo to dělá, prosím(jestli jsem to správně pochopil, mohl by mi někdo dobít baterii, kterou bych pak použil při flashování). Stejně bych ale dal nevím co za to, kdyby se mě někdo ujal a s telefonem si pohrál osobně-četl jsem o srazech "SiemensManiaků", nechystá se někdy znovu podobná akce, nebo toto již upadlo? |
|
Back to top |
|
 |
Martinek 2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 7:12 pm Post subject: |
|
|
A používám klasický W. XP |
|
Back to top |
|
 |
Martinek 2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 7:25 pm Post subject: |
|
|
Bohužel, hledal jsem na těchto stránkách-http://www.ftdichip.com/FTSupport.htm#DriverSupport a zmiňovaný ovladač jsem tam prostě nenašel, nevim, estli to je mou bídnou angličtinou nebo tím, že neumím hledat, ale prosím naveďte mne někdo-hledám konkrétně "XP Certified version". |
|
Back to top |
|
 |
yaqwsx táta fóra

209083.66 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Martinek 2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 7:51 pm Post subject: |
|
|
Nastavení dle popisu jsem provedl, ale nejsem si jistý, že jsem nainstaloval SX1 ovladač, bylo tam COM5!, který se dal upravit. Také nevím, jak jej nyní použí-jednoduše připojím kabel k PC(a mobil ke kabelu) a hotovo(můžu postupovat dle návodu)? |
|
Back to top |
|
 |
yaqwsx táta fóra

209083.66 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 7:59 pm Post subject: |
|
|
Martinek 2 wrote: | Nastavení dle popisu jsem provedl, ale nejsem si jistý, že jsem nainstaloval SX1 ovladač, bylo tam COM5!, který se dal upravit. Také nevím, jak jej nyní použí-jednoduše připojím kabel k PC(a mobil ke kabelu) a hotovo(můžu postupovat dle návodu)? |
Ano pak postupuj podle navod _________________ Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
|
Back to top |
|
 |
Martinek 2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 01, 2007 9:48 pm Post subject: |
|
|
Mám stále problém s tím COM portem, u jakéhokoli jiného než 1 mi to píše problémy s rychlostí(nedostupná), u jedničky se to nerozjede, myslím, že ten ovladač snad vůbec nemám nainstalovaný a nebo špatně... Nenašla by se tu dobrá duše, která by mi s instalací pomohla(je to ten ovladač, co uploadoval yaqwsx, čímž mu také děkuji). Nejlépe asi po ICQ-mé je 337366816, budu tam určitě později odpoledne a celý večer, kdyžtak prosím zanechte zprávu, určitě se ozvu. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|