clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SXG - chyby

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SXG - chyby
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
JirkaHDV
pisatel
pisatel

683.86 SMM
PostPosted: Tue Jun 26, 2007 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

No já už taky přemýšlím, že se SXGčka už asi co nejdříve zbavím, protože se furt hroutí. Ten jeho FW je prostě katastrofa! Už na něj nemám nervy. Evil or Very Mad Nebo snad někdo už zjistil, jak vychytat většinu těch jeho MUŠEK? Question Nenašel jsem ještě na fóru způsob, který by byl 100%. Ale možná jsem to přehlídl. Jestli jo, tak se nezlobte, ale těch odkazů je tam fakt hodně. Vím, že to sem asi nepatří, ale může mi prosím někdo poradit? Pray Pray Pray Fakt nevím co s ním a už mi leze pěkně na nervy! Díky.
Back to top
View user's profile Send private message
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Phone: HTC Artemis
2081.72 SMM
PostPosted: Tue Jun 26, 2007 8:35 pm    Post subject: Reply with quote

Musíš asi začít tím, jakou mušku chceš odstranit apak ti někdo poradí. Obecné kecy jsou na nic.
Přečti si FAQ

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
Back to top
JirkaHDV
pisatel
pisatel

683.86 SMM
PostPosted: Tue Jun 26, 2007 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

No ono jich je dost, např.:
1. Při kopírování souborů nesní zhasnout displej (musím furt něco mačkat, aby kopčil dál)
2. Přiřazené fotky ke kontaktům se při přích. hovoru nezobrazujou a nevyzvání ani přiřazená melodie ale ta,kterou mám běžně na seznam
3. Při opětovném vložení paměťovky někdy (většinou) nenačte celý její obsah a někdy při otevření obsahu paměť. karty napíše, ze karta byla vložena a že ji načítá, i když jsem s ní ani nehnul
4. V přehrávači zobrazuje soubory, které už jsou dávno smazané a po pokuse je otevřít se restartuje a nejdou ani odstranit
5. Není možné smazat „poškozené“ soubory. Telefon hlásí, že jsou systémové, ale nejsou. Např. Bike.jpg
6. Po nainstalování hry nebo aplikace a restartu founu se nenačte do aplikací/her a přitom je v paměti uložená. Při zkopčení tématu do mob. u něj SXGčko píše, že "není aplikace pro otevření tohoto souboru". V detailech píše u typu souboru "file" i když to je "*.sdt". Po restartu se sice rozbalí, ale aktivovat se nedá.
7. Omezená délka názvu souborů
8. Při přijmu soboru přes bluetooth nepřijme soubor větší než je volná paměť v telefonu
9. Špatná práce telefonu s RS-MMC kartou, některé soubory se po čase jakoby ztratí (přestože na kartě jsou a přes čtečku se zobrazí).
10. Při kopírování dat převážně z PC do mobilu (např. MP3) často háže chybu a ukončí kopírování (a navíc odmítá přijmout soubory s dlouhým názvem).
Toto je jen pár chyb, na které jsem si momentálně vzpomněl. Mnoho z nich už se sice na SM řesilo, ale většinou se nepodařilo tyto problémy vyřešit. Jinak celkovou nestabilitu FW ani nepočítám - nestojí za moc, i když u FW22 se mírně zlepšila. Do customizace se mi moc nechce, protože dosti lidem potom foun umřel, tak z toho mám obavu. Byl bych moc rád, kdyby mi někdo řekl dobrou zprávu, že už na to zná řešení, protože ty chyby člověka dost omezujou v plnohodnotném používání tohoto jinak po HW stránce dobrého founu. Brick wall Budu moc vděčný všem, kteří by mi mohli pomoct zbavit se některých těchto otravných chyb. Pray Předem všem moc díky.
Back to top
Moucha
čestný člen
čestný člen

60.08 SMM
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 8:20 am    Post subject: Reply with quote

1. nejde opravit, je to bohuzel FW v telefone
2. takovy problem jsem nemel, mozna pomuze customizace
3. nesmi zhasnout display, ja to delam tak ze si pustim Navigaci a necham furt zaply display a chvilku pockam nez se to nacte, pozna se to tak ze se ta aplikace uz neseka.
6. hry/aplikace se musi instalovat bud pres JMI nebo pres BMC, ale i tak nemas zaruceno ze budou fungovat, vetsinou pomaha, ze k ty hre musi byt "originalni" jad soubor a ne ten vygenerovany pres BMC nebo pres Jadgen. Nekdy pomaha ze nainstalujes hru do aplikaci a naopak
U temat je to same jako u her, musi se nainstalovat pres BMC
7. to je taky FW v telefonu, ono to bude tim, ze si SXG vytvari nejakou nesmyslnou databazi
8. musis si nastavit ukladani na kartu, ale i tak myslim ze to vubec nepomuze, i kdyz se to uklada rovnou na kartu tak stejne musis mit volny misto v telefonu
10. s tim mam problem akorat kdyz ten soubor ma delsi nazev, u kracich nazvu se mi to nestalo

U te customizace nesmis mit akorat IMEI zacinajici na 00, tedy prototyp. Nebo tam nekde bude napsany not for sale ci prototyp nebo nejak podobne. Jinak se customizace nemusis bat

SM
wmmania.cz
Podpořte SiemensManii
=> HTC Hero, ROM alias HTC Touch
Koukněte co zrovna poslouchám
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JirkaHDV
pisatel
pisatel

683.86 SMM
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Děkuji za odpověď.
ad 1. Škoda že není nějaký patch, který by při kopčení nebo přesouvání souborů (i při načítání karty) "držel" podsvícení zapnuté Sad
ad 3. Tak to určitě vyzkouším. To mě nenapadlo d'oh!
ad 6. Zkoušel jsem to už přes oba, ale výsledek byl stejný jak u her, tak i u témat. SXG nic nezobrazil. Jinak ten "*.jad" soubor byl "originální". Ještě zkusím to, cos napsal, ze nainstaluju hru do aplikací a naopak.
ad 8. Ukládání souborů na kartu mám nastavené, ale i tak se situace nemění. Jinak je to s tím volným místem tak, jak píšeš - záleží na volném místě v telefonu.
ad 10. No někdy to házelo chybu i u kratších názvů. S FW22 mi to zatím ještě neudělalo, ale u starší 12ky několikrát jo. Asi to bylo tou 12kou.
Prototyp naštěstí nemám (byl objednaný z centálního skladu). Můžu udělat tu customizaci i když mám "oficiální FW22 od Siemensu" (tady ze SM)? Ta customizace je přece součástí "3GSwup" a v "oficiálním FW22" vůbec není. Neudělám tím s SXGčka mrtvolku? Question
Back to top
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 10:31 am    Post subject: Reply with quote

3. zkus některou z ověřených her pro SXG. Ono jich na něm dost neběží a telefon to obvykle pozná a při instalaci smaže.

tu kustomizaci udělej podle návodu který tu je a vem ji z toho Flash FW22. Udělej jen customizaci, z návodu pochopíš jak...

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Moucha
čestný člen
čestný člen

60.08 SMM
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 10:58 am    Post subject: Reply with quote

Doplnuju navod na customizaci
http://www.siemensmania.cz/content.php?id=771

SM
wmmania.cz
Podpořte SiemensManii
=> HTC Hero, ROM alias HTC Touch
Koukněte co zrovna poslouchám
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JirkaHDV
pisatel
pisatel

683.86 SMM
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

Díky za pomoc ohledně customizace. Proběhla úspěšně. Smile Teď to jdu testnout, jak a s čím vším to ještě pomohlo. Kdyby Vás ještě něco napadlo nebo jste něco nového zjistili, jak vyřešit nějaké ty chyby, tak to sem prosím napište. Pray Myslím si, že by nebylo špatné sem zhrnout veškerou nápravu těch jeho chyb, ať je to vše po kupě. Vím, že už je něco takového na "FAQ", ale nebylo by špatné, aby vše, co se nějak povedlo napravit bylo po kupě tady, aby to i ostatní nemuseli hledat po celé SM, protože tam těch příspěvků je fakt moc. Ne každý má čas na pročtení celé diskuse. Myslím si, že by to možna pomohlo dosti lidem, co to SXGčko mají taky. To je jen můj osobní názor. Question Jinak ještě jednou díky. Applause
Back to top
JirkaHDV
pisatel
pisatel

683.86 SMM
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 1:11 pm    Post subject: Reply with quote

No tak jsem to všechno prozkoušel a výsledek po té customizaci v podstatě nulový. Jediné plus je snad jen v tom, že jsem se už konečně zbavil souboru "Bike", který mi předtím nešel odstranit. Ale o tomto problému s tímto obrázkem se zde na fóru psalo už x krát. Jinak vše při starém. Při kopčení z PC do SXGčka to zatím ještě chybu nehodilo - taky plus, ale nechci to zakřiknout. Smile Zkusím ho zajít vyreklamovat. Ten prodejce mi připadá solidní a nikdy jsem s ním při reklamaci problém neměl. Think No uvidím jak dopadnu, i když si moc nadějí po tom krachu Benq-Siemense nedávám. Question
+2x S75
+SXG75
- FW22, Hromadná oprava počeštění v1.1, 7 patchů ±2
Back to top
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Phone: HTC Artemis
2081.72 SMM
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

Bod 4.: Přehrál jsi do founu opravenou češtinu? Pravděpodobně zkoušíš pouštět soubory z položky hystorie a ty fakt nefungujou. např. když jsou z karty a ta se vysune a opět vloží do founu. Mimochodem dost mi pomohlo zprovoznění možnosti formátu karty z menu mobilu. Pohledej, někde to tu je taky.
Obrázky u kotaktů a melodie mám osobně v paměti telefonu a ne na kartě, tak je to opravdu bez problému.

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
Back to top
JirkaHDV
pisatel
pisatel

683.86 SMM
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 9:06 pm    Post subject: Reply with quote

Jo tu češtinu jsem si tam dal. Z historie je nepouštím. Pouštím je klasickým způsobem - hudbu z položky "Vše" a stejně tak i u obrázků a fotek. Tam se zobrazujou i ty smazané soubory, jak jsem psal. V té historii to napíše hlášku, že "Jeden nebo více souborů chybí", a to je u historie normální. To patche na formát karty přes menu už mám. Co se týká těch obrázků a melodií, tak ty mám taky (jako jediné) v paměti telefonu, jinak vše ostatní mám na kartě, ale nepomohlo to. Zkusil jsem už customizaci, přehrál jsem FW a obnovil tovární nastavení, ale vše bohužel bez úspěchu. Občas to zvoní správně a zobrazuje se mi i fotka, ale většinou to nejde a zvoní mi ta melodie, kterou mám běžně na ostatní čísla ze seznamu. No v pondělí zkusím tu reklamaci a uvidím, jak pořídím. Moc v to ale nevěřím, ale za zkoušku nic nedám. Kdyby Tě třeba ještě něco napadlo, tak to sem prosím napiš, abych to mohl kdyžtak vyzkoušet. Ještě nad tím budu trochu kutit, jestli na něco ještě nepřijdu. Jinak díky.
+2x S75
+SXG75
Back to top
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 5:20 am    Post subject: Reply with quote

Ohledně vyzvánění zkus smazat nějaký kontakt ze SIM, nechat ho jen v přístroji a nastavit u něho vyzvánění. Pokud jsi tohle nezkoušel, mohlo by to pomoct. SXG s tímhle zlobí a většinou načte jako první údaj ze SIM a na té samozřejmě žádný odkaz na melodii nenajde.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 10:00 pm    Post subject: Reply with quote

Dlouho jsem přemýšlel o této chybě, proč mi to moje SXG nikdy nedělalo.
Člověk zapomíná Brick wall . To bude přesně ono. Touto "chybou" jsme si snad prošli všichni. Od doby S75 vůbec seznam na SIM nepoužívám. Je to přesně to řešení - telefon si bere pro volbu vyzvánění a třeba i zobrazení nejdříve kontakt ze SIM a až potom z adresáře telefonu.
Na WM není nutné řešit toto vymazáním kontaktů ze SIM - je na to tweak registrů pro "disable" kontaktů na SIM kartě. Bohužel v tomto případě (SXG75) je nejlepším řešením její vymazaní.
Avšak speciálně v tomto (a i v některých jiných) případech je vůbec nejlepším řešením reklamace a následné zakoupení naprosto odlišného typu telefonu - rozhodně bez jakéhokoliv náznaku "operačního systému".

Edit: Ještě jedna drobnost s mizením hudebních souborů ze seznamu "Vše" v mediaplaeyru: Není možné, že jsi sobory mazal přes protokol Brew? To pak samozřejmě nefunguje. V seznamu databázového souboru taková položka pořád je přestože je soubor dávno vymazaný. Pokud se taková chyba vyskytne i při vymazávání přes menu telefonu tak to je jiná (nikdy jsem podobný problém nezaregistroval). Znovu opakuji: pro co nejméně problému doporučuji používat co nejméně náročné grafické téma (rozbalená velikost max. 1KB), fw26, často promazávat v paměti telefónu seznamy SMS a hovorů 8) .

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
JirkaHDV
pisatel
pisatel

683.86 SMM
PostPosted: Sat Jun 30, 2007 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Tak s tím seznamem na SIM budu mít asi pořád problémy. Sad Myslím to proto, protože já mám více SIM karet (různé operátory a různé tarify) a více telefonů a SIMky poměrně často přehazuju. Proto potřebuju mít nějaké kontakty i na SIM. Kdybych si do SXGčka měl dát všechny kontakty ze všech karet, tak by mi těch 500 kontaktů v adresáři bohužel bylo málo. Takže se těmto problémům pravděpodobně nevyhnu. Crying or Very sad

Jinak so se týká toho mizením hudebních souborů ze seznamu "Vše" v Mediaplayeru: To se mi stalo po tom, co se mi při vstupu do vlastních složek na RS-MMC zobrazilo hlášení: "Karta byla vložena! Čekejte prosím." Přitom jsem na ni ani nesáhl. Zapomněl jsem říct, že se mi nějakou dobu předtím při procházení menu sám od sebe restartoval. Question Think Poslední dobou to dělá čím dál častěji. Něchci čekat na to, až se mi ho nepodaří zapnout - až bude KO. Sad Soubory z mobilu mažu i kopíruju jen v OBEX. A když ses zmínil o tom FW26, tak do toho se mi moc nechce, protože se tady psalo už pár nelichotivých názorů a vad u této verze, a ti dotyční se pak nakonec v dosti případech vraceli zpět na tu 22ku. Nemám z té 26ky dobrý pocit, i když ta 22 taky za moc nestojí (o žalostném FW12 se už vůbec nemá cenu zmiňovat). Jinak v pondělí ho zkusím jít reklamovat, jak jsem psal. Těch porblémů poslední dobou přibývá a nedaří se je vyřešit. Už jsem toho zkusil za ten rok a půl co ho mám dost, co se tady na SM psalo, ale ne všechno mi pomohlo. Brick wall Sad Už jsem ty problémy vytisknul a v pondělí je beru s sebou a uvidím. Jinak díky. Ještě tam možná zkusím dát ten FW26.

+2x S75
+SXG75
Back to top
Supermince
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Jun 30, 2007 9:40 pm    Post subject: Reply with quote

Tak to jsem zvědavej, jak při té reklamaci pochodíš Rolling Eyes
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum