View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Nezmar začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 02, 2004 2:29 pm Post subject: Zaznamenavanie hovorov ?? |
|
|
ja sa do HW stranky telefonu ani do jeho elektroniky vobec nevyznam,ale:
ako som si tak pozeral servisny manual k C60 napadlo ma:
keby som na 8 a 10 pin na C60 (ext. speaker) napojil nejake vlastne sluchatka, islo by to? popripade to iste s 11 a 12 pínom (ext. mic) ale mikrofon ??
Pravdupovediac, mojim skutocnym cielom (teda momentalne otazkou) by bola moznost zaznamenavat hovory do PC, ak by nieco take bolo mozne (na 8 a 10 pin by som zapojil nie sluchadla ale kabel do vstupu zvuk. karty) ale aj keby to bolo mozne, to by bol iba...no, proste nevyznam sa do toho. tak zhrniem to takto:
je mozne nejakym sposobom zaznamenavat hovory do PC? (resp. do cohokolvek ineho)  |
|
Back to top |
|
 |
Little_S čestný člen

4261.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 02, 2004 4:10 pm Post subject: |
|
|
kludne mozes napojit pin 8 a 10 na line in zvukovej karty, ale ci to pojde neviem, mozno to telefon oklame a ten si bude mysliet, ze je to nejake HF |
|
Back to top |
|
 |
bauer-jan kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 10, 2004 10:22 am Post subject: Záznam hovorů. |
|
|
Nevím jestli jsou to piny 8 a 10(já osobně si myslím,že 8 a 11,ale to je jedno!!!).Já jsem něco podobnýho potřeboval u M 55 a udělal jsem to tak,že jsem koupil ůplně nejobyčejnější HF sadu a u té ustřihl sluchátko a místo něho dal jack.Fungovalo to ale žádný zázraky od toho nečekej!!!
Já to měl napojený na vstup mixpultu,takže jsem si to trošku zkorigoval(frekvenčně) ale jinak to zní velice "telefonně" (bez hloubek,bez výšek).Záleží na tom co s tím zamýšlíš dělat dál... |
|
Back to top |
|
 |
Nezmar začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 10, 2004 2:05 pm Post subject: |
|
|
hmm, nieco take ma aj napadlo, ale neviete mi niekto poradit, kolko stoji najlacnejsie HF? Ja to chcem len tak, "zo srandy". Ved ked si ukladam SMSky tak preco si neodkladat hovory...
doladit sa to da aj na PC... (sound forge, wavelab..). a keby nieco, tak aj mixpult (otcov) sa da splasit |
|
Back to top |
|
 |
bauer-jan kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 11, 2004 7:46 am Post subject: |
|
|
No záleží na tom,kde ho koupíš. Ale myslím si,že cena by neměla přesáhnout 200Kč. Stojí za to se taky podívat po zastavárnách a bazarech s mobilama. Já ho takhle pořídil za 50 Kč!!! No ale i v normálním obchodě by to nemělo bejt drahý. Jo a nejobyčejnější HF znamená:sluchátko-špunt a mikrofon-integrovanej spolu s příjmovým tlačítkem v jeden celek. |
|
Back to top |
|
 |
Nezmar začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 11, 2004 11:54 am Post subject: |
|
|
no, tak to by slo. ved tam vlastne ide iba o ten konektor...
tak skusim sa pozriet po nejakych obchodoch a bazaroch...
vdaka za radu!  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Nezmar začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 11, 2004 6:59 pm Post subject: |
|
|
super! vdaka! nevedel som ze sa da kupit samotny konektor...
je lepsie dat za to 64 sk+par korun za kabel a jack ako niekolko stoviek za headset...
len este jedno ma zaujima: tam na tej stranke su 2 konektory, jeden nabijaci druhy systemovy. ale neviem ci na tom systemovom su aj tie piny ktore su na headsete...teda tie ktore potrebujem. zaroven sa chcem spytat: viete mi niekto (bauer-jan?) poradit ktore piny by som mal teda zapojit? ja som do toho uplne blby. na C60 su piny taketo:
pin 8 - AUDIO_P (out) - external loudspeaker
pin 9 - nic
pin 10 - AUDIO_N - (out/in) - external loudspeaker
pin 11 - GND_MIC - (in) - external microphone
pin 12 - MICP2 - (out) - external microphone
keby som teda zapojil ten 8 a 11, zaznamenaval by som len to "co hovori ten druhy" teda to co pride ku mne, alebo aj to "co hovorim ja" teda aj mikrofon... ??
btw. hanni, ty mas fakt vzdy v rukave (v zalohe) nejake to eso (link)  |
|
Back to top |
|
 |
SPAKO vývojář SiemensManie
261.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 11, 2004 10:21 pm Post subject: |
|
|
Nezmar wrote: | super! vdaka! nevedel som ze sa da kupit samotny konektor...
je lepsie dat za to 64 sk+par korun za kabel a jack ako niekolko stoviek za headset...
len este jedno ma zaujima: tam na tej stranke su 2 konektory, jeden nabijaci druhy systemovy. ale neviem ci na tom systemovom su aj tie piny ktore su na headsete...teda tie ktore potrebujem. zaroven sa chcem spytat: viete mi niekto (bauer-jan?) poradit ktore piny by som mal teda zapojit? ja som do toho uplne blby. na C60 su piny taketo:
pin 8 - AUDIO_P (out) - external loudspeaker
pin 9 - nic
pin 10 - AUDIO_N - (out/in) - external loudspeaker
pin 11 - GND_MIC - (in) - external microphone
pin 12 - MICP2 - (out) - external microphone
keby som teda zapojil ten 8 a 11, zaznamenaval by som len to "co hovori ten druhy" teda to co pride ku mne, alebo aj to "co hovorim ja" teda aj mikrofon... ??
btw. hanni, ty mas fakt vzdy v rukave (v zalohe) nejake to eso (link)  |
Systemovy konektor od fy AVELMAK je plne osadeny vsetkymi pinmi.
Co sa tyka zaznamenavania, tak by som zapojil piny 2 a 10 na konektor typu jack 3,5. Pin 10 na spicku jacku a pin 2 na ten druhu vyvod.
pin 2 je kostra a pin 10 by mal prenasat zvuk obidvoch ucastnikov.
Myslim, ze pin 10 pouziva aj klasicky zaznamnik zabudovany v mobile (napr. model S55), ktory zaznamenava zvuk obidvoch hovoriacich.
Keby si pouzil namiesto pinu 10 pin 8, pravdepodobne by si zaznamenaval iba zvuk toho co hovory ten druhy.
Zaroven nechapem, preco sa tu pise kombinacia ako "8 a 10", ked tam chyba kostra na uzavretie el. obvodu(kostra, zem alebo GND). Preto pisem ako zem pin 2. Ale mozno by fungovala ako zem aj pin 11 namiesto pinu 2.
Neviem to isto , neskusal som to ale nemal by si nic pokazit na mobile. Len treba vzdy radsej vypnut PC, vlozit jack do zvukovky (LINE IN) a az potom zapnut PC, z dovodu napätovej spicky pri vlozeni jacku do konektora zvukovky LINE IN na zapnutom PC .
Ak budem mat cas tak to vyskusam. _________________ Zaujimaju vas doplnky pre PC? Tak klikni sem http://www.porty.szm.sk
Last edited by SPAKO on Thu Aug 12, 2004 11:12 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
Nezmar začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 11, 2004 10:29 pm Post subject: |
|
|
tak to si teda radsej pockam kym to vyskusa niekto (SPAKO) kto sa do toho rozumie. sak to nijak nesuri, takze ja si pockam. VDAKA! |
|
Back to top |
|
 |
bauer-jan kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 26, 2004 7:46 am Post subject: |
|
|
Sorry,že jsem se už pak dlouho neozýval ale byl jsem na dovolený a ještě v ní pokračuju!!! Nemám moc času ale jen co to půjde(asi 30.8.),tak se ozvu i s kompletním zapojením!!! Snad... |
|
Back to top |
|
 |
Nezmar začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 26, 2004 2:55 pm Post subject: |
|
|
tak to by som sa potesil. Vdaka. Pockam...  |
|
Back to top |
|
 |
bauer-jan kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 31, 2004 11:40 am Post subject: Zapojení konektoru |
|
|
Čau!!!
Tak se konečně dostávám k tomu,co jsem slíbil. Takže zapojení konektoru je podle rozkuchanýho HF takovýhle:
1-NEZAPOJENO
2-PROPOJENO S VÝVODEM č.5
3-PROPOJENO S VÝVODEM č.4 a č.6
4-VIZ VÝŠE
5-VIZ VÝŠE
6-VIZ VÝŠE
7-JEDEN PÓL SPÍNACÍHO KONTAKTU TLAČÍTKA PŘÍJMU HOVORU
8-JEDEN PÓL SLUCHÁTKA
9-NEZAPOJENO
10-DRUHÝ PÓL SLUCHÁTKA
11-DRUHÝ PÓL SPÍNACÍHO KONTAKTU TLAČÍTKA PŘÍJMU HOVORU+JEDEN PÓL MIKROFONU
12-DRUHÝ PÓL MIKROFONU
Tak snad je to dostatečně srozumitelný. Ale nevím jestli ti to nějak pomůže. Akorát je to na 100 procent správně!!!
Takhle to teda je. Jak ale udělat to,aby se zaznamenávaly jak příchozí tak odchozí hovory to ti teda neřeknu. Já to vždy potřeboval jen jako přijímač. Respektive jsem potřeboval dostat hovor do TV vysílání. A to řeší vlastně vývody 8 a 10. |
|
Back to top |
|
 |
DarkLegion rozumbrada

Joined: 23 Jun 2007 Posts: 373 Location: okr. Snina Telefon: BQS EL71
1453.28 SMM
|
Posted: Sun Aug 19, 2007 4:40 pm Post subject: |
|
|
da sa nejak urobit to aby sa hovor nahraval priamo do telefonu ako na niektorych SE? mozno existuje najak java alebo elf na to  _________________ SIEMENS VEČNE ZIVÝ
EL71 Opal Black - Orange; Samsung Galaxy Ace - O2 |
|
Back to top |
|
 |
@urel čestný člen

Joined: 25 Feb 2007 Posts: 1067 Location: Slovakia Telefon: BQS EL71
595.45 SMM
|
Posted: Sun Aug 19, 2007 4:50 pm Post subject: |
|
|
Už sa to riešilo link _________________ Siemens večne živý.
C55 > S65 > EL71 > Asus P535 (WM) > Huawei Ideos X5 Pro (Android)
My tuning
@urel OS Hacker Edition EL71
@urel Mac OS S65
,,SIEMENS bez tuningu je ako PC bez CPU“
 |
|
Back to top |
|
 |
|