clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - 2GB RS-MMC?

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

2GB RS-MMC?
Goto page Previous  1, 2, 3

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pendy
kolemjdoucí

9.30 SMM
PostPosted: Wed Sep 19, 2007 3:50 am    Post subject: Reply with quote

To je právě ono, že se to řešilo u dávno. Diskuze, na kterou odkazuješ, skončila před rokem. A tehdy dvougigovky byly ještě relativně drahé a navíc tehdy ještě nebylo rozlousknuto omezení na max. 400 souborů, takže se ta dvougigovka tehdy zdála logicky zbytečná.
erikerik
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 21, 2007 8:53 am    Post subject: Reply with quote

2 giga v pohode fachci...ju vlozim a je plna...dal som zformatovanu potom som ju postupne skusal...na 800 MB zacali sekat mp3...a na 1800 MB ich spustalo asi tak pol minuti...obrasky boli v pohode pokial som ich dal do viacerich priecinkou...ked som dal 100 obrazkou do jedneho otvaralo ties asi pol minutu priecinok...dal som ich po 50...a celkom fajn...vydea isli ake ked som dal pretacat tak seklo a zamrzlo vydeo...
myslim ze 2 giga len tyra telefon je bi sim si ju nedal...

Nokia 5800 XM - šit
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
pendy
kolemjdoucí

9.30 SMM
PostPosted: Sat Sep 22, 2007 5:51 am    Post subject: Reply with quote

Prosím tě, jakým způsobem zaplňuješ těch 1800 MB? Z telefonu nebo externě přes čtečku?
Jeden známý, co měl taky SXG 75 mi tomu totiž řekl, že telefon sice zdánlivě ukazuje na kartě ještě 200 MB volných, ale při pokusu o zápis na ní (když je v telefonu) se objeví hláška o nedostatku paměti a tudíž už na ní nejde nic zapsat! Těch zbývajících 200 MB lze na kartu zapsat jedině externě přes čtečku, ale když je v telefonu (např. focením nebo po USB přes Bezyho commander), tak tam nejde dát už ani soubor! Takže jestli to dobře chápu, tak jakmile se překročí 1 GB, už je to paměť, která se dá číst (i mazat), ale nedá se do ní v tlf. nic zapsat. A celé 2 GB na ní jdou zapsat jen externí čtečkou.
Múžeš mi to potvrdit?

erikerik
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Sun Sep 23, 2007 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

moj telefon sa pri gigovej spraval normalne mohol som ju doplnyt cez kabel naplno..mas pravdu je to tak len citackou ale naformatovanu kartu v talefone som vlozyl do citacky a natlacil som ju do plna inicializa trvala neuveritelne dlho a napisalo mi karta neplatna...tak som to skusal cez USB znova som ju naformatoval natlacil som tam 1800 MB...viac nic ako hovorys kablom to nejde...viacej som neskusal je to na dlchsie lebo telefon to fakt dlho cita...ak chces tak to mozem vyskusat....ale neber moje testovania ako ze to musi robyt kazde sxg...dost zalezy na tom aky mas FW...znacka karty na tom zalezi dost...

Nokia 5800 XM - šit
Back to top
pendy
kolemjdoucí

9.30 SMM
PostPosted: Sun Oct 14, 2007 11:53 am    Post subject: Reply with quote

Rolling Eyes
Takže se to potvrdilo. Pořídil jsem si RS-MMC Kingston 2 GB a bohužel druhý (horní) GB nejde pro zápis (resp. viditelné volné místo) z telefonu adresovat. Takže pokud ji mám zaplněnou aspoň z poloviny (995 MB), už tam přes USB ani přímo z telefonu (např. focením) nedostanu nic. Zápis horní poloviny karty lze tedy provést pouze přes čtečku. Čtení celé karty z telefonu je naštěstí bez omezení.
Myslel jsem, že si ještě pomůžu naformátováním z telefonu, ale to jsem si dal! Tlf. ji naformátoval jen na 1 GB (FAT16) a když jsem ji v PC chtěl naformátovat zpět na 2 GB, tak mi to nabízelo možnost jen 1 GB. Naštěstí jsem na stránkách Panasonicu našel prográmek SDFormatter V2.0, který mi pomohl ji naformátovat zase na 2 GB (FAT32).
Jinak nějaké zpomalení nepozoruji, je to opravdu asi o množství souborů na kartě. Já ji mám z velké části zaplněnou mapami do TB (soubory 30-50 MB), takže jich tam zase tolik není.

erikerik
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 14, 2007 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

ok mas pravdu ja som ich tam mal strasne vela a bola to velka zataz... nechal som si tam 1G...to mi staci...mas pravdu ze cez fon nenatlacis tich 2G prave preto som to ties riesil sitackou kariet ... este ke tej navigacii instaloval som ju aj ja do tel ale telefon mi ju akosi nenasiel...

Nokia 5800 XM - šit
Back to top
pendy
kolemjdoucí

9.30 SMM
PostPosted: Sun Oct 14, 2007 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

Jestli mluvíš o TrekBuddy, tak tam problém nemám. Vytvořil jsem si Jadgenem soubor trekbuddy.jad a přes Java Midlet Installer nainstaloval(mám verzi 0.9.6.3). Mapy načítám z MMC/miscellaneous.
Ale to by asi mělo být v jiné diskusi např. http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=19237&postdays=0&postorder=asc&start=420 úplně dole...

kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Mon Oct 15, 2007 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

s tim obchazením 400 souboru na MMC bych byl hodne opatrny...poradne si proctete topic primo domu venovany. vetsina telefonu po tomto "kroku" dopadla celkem mizerne
http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
erikerik
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Mon Oct 15, 2007 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

Prave preto to viac neskusam radcej.Cital som si ten topic.

Nokia 5800 XM - šit
Back to top
GgDag
siemensmaniak
siemensmaniak

10072.34 SMM
PostPosted: Fri Nov 16, 2007 6:57 pm    Post subject: Reply with quote

Takze kupil som si 2GB RS-MMC kartu a ostal som prekvapeny co to moje SXG dokaze. Na zaciatku to bolo ok ale teraz uz len 968MB Sad Pokusim sa to nejak vyriesit aby to bolo ok.
SPIKEBOY
čestný člen
čestný člen

98063.28 SMM
PostPosted: Fri Nov 16, 2007 7:08 pm    Post subject: Reply with quote

GgDag wrote:
co to moje SXG dokaze.

Ja viem, že čo to dokáže Applause

Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=18453&postdays=0&postorder=asc&start=298 Think

erikerik
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Fri Nov 16, 2007 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

hej...ale je som tam dostal potom subory len cez kabel aby som dosiahol jej kapacitu....ale s tym citanim to nebolo boch vie co ....vyskusaj...mozno ti to pojde lepsie ......

Nokia 5800 XM - šit
Back to top
pendy
kolemjdoucí

9.30 SMM
PostPosted: Fri Nov 16, 2007 9:39 pm    Post subject: Reply with quote

To GgDag:

Kdyby sis přečetl můj příspěvek (5 příspěvků nad tvým), tak bys nebyl tak překvapený.

GgDag
siemensmaniak
siemensmaniak

10072.34 SMM
PostPosted: Fri Nov 16, 2007 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

pendy ja som si problem vyriesil cize uz nie som prekvapeny Smile A ja xcem testovat cize mna len prekvapila jedna vec ale o tom potom
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum