View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Sentello táta fóra

SMM
|
Posted: Thu Oct 16, 2008 7:49 pm Post subject: Úkol v javě |
|
|
Ave,
chci se zeptat jestli je tu někdo kdo dělá Javu v NetBeansech? Potřeboval bych poradit s prací do školy. Máme naprogramovat program v javě který by spočítal dvě rovnice o dvou neznámých. Mám o tom trošku představu co a jak ale vůbec mě to nejde potřeboval bych popostrčit.
Zadání: Napiš program který spočte dané rovnice.
Code: |
a*x + b*y = c
d*x + e*y = f
|
za a,b,c,d,e,f se vloží 6 zmáčknutých čísel na klávesnici a mělo by to spočítat X a Y. K tomu by se měla použít fce. „Scanner“ Když by někdo něco naprogramoval a trochu mě objasnil co proč a jak abych to pochopil tak budu rád. Hlavně co možná nejjednodušeji, zrádné matice a podobné; a pouze v Java SE
S javou začínám a tohle je na mě trochu moc po dvou hodinách programování.
Dík  _________________ ->Alcatel OT Club db, C35i, N3310, N3410, S45i, CTSL65, 2x S75, SXG75, HTC Touch Pro (Raphael)
->SE K750i
->ZTE Blade  |
|
Back to top |
|
 |
RDT táta fóra

SMM
|
Posted: Fri Oct 17, 2008 2:40 pm Post subject: |
|
|
Třídu Scanner použiješ jenom pro to samotný načtení čísel (příklady) a rovnici budeš řešit tak, jako bys jí řešil ručně. Potřebuješ z nich vyjádřit to X a Y a to vypsat . _________________ | Právě používám: HTC Touch HD |
!> Windows Mobile Downloads <! |
|
Back to top |
|
 |
Sentello táta fóra

SMM
|
Posted: Fri Oct 17, 2008 3:44 pm Post subject: |
|
|
No tak to nevím je to nějak moc komplikovaný. Hlavně že nám doporučili jednu super knížku pro začátky s javou; už jsem v 1/3 a nic pořádného z čeho bych to mohl uvařit jsem se tam nedozveděl... _________________ ->Alcatel OT Club db, C35i, N3310, N3410, S45i, CTSL65, 2x S75, SXG75, HTC Touch Pro (Raphael)
->SE K750i
->ZTE Blade  |
|
Back to top |
|
 |
yaqwsx táta fóra

Joined: 12 Dec 2005 Posts: 1027 Location: Takové městečko nedaleko Kroměříže
SMM
|
Posted: Fri Oct 17, 2008 6:04 pm Post subject: |
|
|
S načtením dat nepomůžu (neprogramuju v Javě), ale rovnici vyřešíš tak, že spočítáš:
y = (c - (f-ey)/d)/b
x = (f-ey)/d
Doufám, že tam nemám chyby z nepozornosti. Doporučuju ověřit ručním spočítáním a dozazením do těch vzorců... _________________ Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/ |
|
Back to top |
|
 |
Sentello táta fóra

SMM
|
Posted: Fri Oct 17, 2008 9:56 pm Post subject: |
|
|
No to je nápad, vytknout si to a dostadit jsem to blbec, hlavně že chodím na vysokou a neumím spočítat soustavu lin. rovnic jinak než Gaussovou eliminační metodou.
-------------------------
Nějak mi to už chodí viz:
Code: | Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.println("Zadej konstanty [a b c d e f]:");
int b = sc.nextInt();
int c = sc.nextInt();
int d = sc.nextInt();
int e = sc.nextInt();
int f = sc.nextInt();
int x = (f*b - e*c) / (d*b - a*e);
int y = (d*c - f*a) / (d*b - a*c);
System.out.println("Vysledky:");
System.out.println("x = " + x);
System.out.println("y = " + y); |
Ale chtělo by to zjednodušit  _________________ ->Alcatel OT Club db, C35i, N3310, N3410, S45i, CTSL65, 2x S75, SXG75, HTC Touch Pro (Raphael)
->SE K750i
->ZTE Blade  |
|
Back to top |
|
 |
RDT táta fóra

SMM
|
Posted: Sat Oct 18, 2008 6:47 pm Post subject: |
|
|
Zjednodušit to můžeš už jenom tak, že uděláš výpis do jednoho řádku .
EDIT: A nebo že X a Y spočítáš až při vypísu . _________________ | Právě používám: HTC Touch HD |
|
Back to top |
|
 |
Sentello táta fóra

SMM
|
Posted: Mon Oct 20, 2008 8:13 am Post subject: |
|
|
No raději to nechám
Z čeho jsi se učil javu? Myslím tiím knížku nebo tak něco? _________________ ->Alcatel OT Club db, C35i, N3310, N3410, S45i, CTSL65, 2x S75, SXG75, HTC Touch Pro (Raphael)
->SE K750i
->ZTE Blade  |
|
Back to top |
|
 |
RDT táta fóra

SMM
|
Posted: Mon Oct 20, 2008 6:45 pm Post subject: |
|
|
Učebnice jazyka Java a Java - grafické uživatelské prostředí a čeština - oboje od Pavla Herouta.
Ale ne že bych je obě celé přečetl . _________________ | Právě používám: HTC Touch HD |
|
Back to top |
|
 |
Sentello táta fóra

SMM
|
Posted: Mon Oct 20, 2008 8:28 pm Post subject: |
|
|
Tak Učebnici jazyka JAVA mám ale moc jsem se toho nenaučil. Jsem na 100 stránce a umím kulové.
Lepší je snad
Code: | http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=244 |
_________________ ->Alcatel OT Club db, C35i, N3310, N3410, S45i, CTSL65, 2x S75, SXG75, HTC Touch Pro (Raphael)
->SE K750i
->ZTE Blade  |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|