View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
kbs1 badatel

SMM
|
Posted: Mon Mar 02, 2009 10:50 pm Post subject: Stary siemens + seriovy kabel s nabijanim |
|
|
Ahojte, zhanam nejaky stary model siemens, ktory dokaze komunikovat cez AT prikazy s programom SiMoCo a tak isto k nemu potrebujem seriovy kabel s nabijanim (pozor - nie usb!). Cele by som si to predstavoval do 10€. Ak mate doma nejaky nepotrebny stary siemens ktory by vam nerobilo problem predat, rad si vypocujem vasu ponuku
Pre viac info pozri http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=34463
Dakujem _________________ Moje siemensy
ziadne uz nemam, ale stale by som si rad skusil SXG75 Ak mate nejake info alebo dobru cenu prosim SZ ) |
|
Back to top |
|
 |
palucko I <3 emo

SMM
Příspěvky na SM: 1016,- |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Tue Mar 03, 2009 11:31 am Post subject: |
|
|
To: palucko
Možno je to kábel na staršiu rad siemensov, ale Ty to zistíš, resp. opravíš, robíš aj do elektroniky
To: kbs1
Mobil sa nejaký nájde aj za pomoci SM ak nie, prehovorím známu, nech opustí A55 prerobený na C55 a ten iste spĺňa Tvoje požiadavky
Otázka: prečo nie usb kábel, asi nemáš port na PC  |
|
Back to top |
|
 |
palucko I <3 emo

SMM
|
Back to top |
|
 |

SMM
Posted: Tue Mar 03, 2009 8:01 pm Post subject: |
|
|
MC60 som nemal, ale mal by to splňať, ak komunikuje s programom Simoco, či Total Commander, tak určite  |
|
Back to top |
|
 |
kbs1 badatel

SMM
|
Posted: Tue Mar 03, 2009 10:06 pm Post subject: |
|
|
tak tak, jeden z tych mobilov by som teda rad kupil aj s tym kablom vobec nevadi ze ma dorobene nabijanie skor je to dobre )
palucko - povedz ako si dopadol so skusanim MC60
stano.mania - USB nie preto lebo ten server bude ficat na linuxe a tu sa mi s tym naozaj nechce zaoberat ze "ako namapovat usb na com" ak by si zohnal ten C55 bolo by to tiez super, chcem do toho vrazit naozaj co najmenej penazi
dakujem za ponuky _________________ Moje siemensy
ziadne uz nemam, ale stale by som si rad skusil SXG75 Ak mate nejake info alebo dobru cenu prosim SZ ) |
|
Back to top |
|
 |
Jiri.Sko administrátor

SMM
Příspěvky na SM: 69,- |
Posted: Tue Mar 03, 2009 10:13 pm Post subject: |
|
|
Pokud ti ho systém rozpozná a přiřadí jako /dev/ttyUSBx, tak namapování není problém
Code: | ln -s /dev/ttyUSB0 /dev/ttyS4 |
_________________ A52 + A55 + A70 + C55 + C60 + C65 + C70 + C75 + CX65 + CX75 + E71 + EF81 + EL71 + M55 + MC60 + ME75 + M75 + S45 + S55 + S65 + S68 + SK65 + S75 + SXG75 + SX1
DCA-510 + DCA-540 + DCA-140 + Torx 5 + redukce na 3.5 mm JACK + čtečka + QuickPic + přídavný blesk
Tuningy: Windows XP S65 ~ CSL65 | AC55 | Mandriva Linux 2008 (zastaveno)
 |
|
Back to top |
|
 |
kbs1 badatel

SMM
|
Posted: Wed Mar 04, 2009 1:32 am Post subject: |
|
|
hmm to je mapovanie takejto veci fakt tak jednoduche ako symbolicky link? vidno ze o linuxe este vela neviem bal by som sa ale skorej ze to nerozpozna, potom to bude problem, piplat sa s linuxom byva obvykle praca na viac jedno popoludnie  _________________ Moje siemensy
|
Back to top |
|
 |

SMM
Posted: Thu Mar 05, 2009 3:03 pm Post subject: |
|
|
palucko wrote: | ak starsi mobil splna podmienku MC60 tak na nom ti to mozem odskusat ,. lebo to je najstarsi s takym konektorom ktory mam ,.a elektronika je pekna vec ale SMD dosky su na dva dni práce len zistenia čo je čo  |
Ako je to? funguje ten kábel, pre potreby kbs1 by postačovala MC60, ak ju máš nevyužitú, malo by to ísť aj s ňou
Ak nie, tak by známa predala ten prerobený A55 na C55 a ten ide, ale kbs1 by potreboval sériový kábel  |
|
Back to top |
|
 |
palucko I <3 emo

SMM
Posted: Thu Mar 05, 2009 3:23 pm Post subject: |
|
|
no ehm mobil mi nejde zapnut , baterka ukazuje 0.00V , takže som sa musel pustit do pitvy a oživit článok obýdením elektroniky , teraz sa uź pomalinky nabija bo mala 2.9V , snad pojde potom mobil uvidime , a tu moju MC60 si nedám , bol to moj prvy siemens , ktory som si sam kupil , ten si chcem nehať  _________________ Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS |
|
Back to top |
|
 |

SMM
Posted: Thu Mar 05, 2009 3:30 pm Post subject: |
|
|
Iste, treba niečo nechať na pamiatku, prvý mobil je prvý
Ak bude Tvoj sériový kábel OK, známa odpredá mobil pre kbs1 a potom môže robiť aplikácie, čo nejde tak jednoducho (ak vôbec) s inými značkami  |
|
Back to top |
|
 |
palucko I <3 emo

SMM
|
Back to top |
|
 |
kbs1 badatel

SMM
|
Posted: Thu Mar 05, 2009 8:43 pm Post subject: |
|
|
ahoj veru tak som z bratislavy, ak by si mi ho daroval bolo by to super, moc by som ti bol vdacny ) ak chces napis mi na SZ tvoje telefonne cislo, alebo ti ja poslem moje, a mozme sa stretnut, zajtra aj sobotu mam cely den cas ) stano, ak to tvoja znama preda, kludne ho od teba kupim ) mozme sa potom stretnut tiez. dakujem moc za skvele ponuky a ochotu!! _________________ Moje siemensy
|
Back to top |
|
 |
palucko I <3 emo

SMM
Posted: Thu Mar 05, 2009 8:49 pm Post subject: |
|
|
prave som si urobil baterku na ten MC60 teraz testujem kabel ale nejak sa nemaju radi
popripade sa mozeme vsetci traja stretnuť
odrobil som to "napajanie" a mobil som dostal cez ten kabel do servisneho rezimu
EDIT: mno komunikuje to ,
ale nenabíja , zrejme bude treba externy zdroj dorobit , bo merat ten konektor ked je pichnuty vzadu v PC sa mi moc nechce , bo ani PC neviem vytiahnut tak aby siel dalej a mohol som mat zozadu pristup  _________________ Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS |
|
Back to top |
|
 |
kbs1 badatel

SMM
|
Posted: Thu Mar 05, 2009 9:53 pm Post subject: |
|
|
hmm no pokial si ja spravne pamatam, tak na DCA-510 (ak tam teda taky vobec ide) sa dobijanie robilo na tvrdo s dvomi kablikmi z nabijacky, serioby ani USB port na to nema take ampere by som povedal. Nevyznam sa v tom vsak az tak moc ;-) _________________ Moje siemensy
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|