View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Serifus badatel

805.58 SMM
|
Posted: Thu Mar 12, 2009 4:21 am Post subject: Cyklický RESET SXG - Prosím pomoc!! |
|
|
Zdravím! Mohlo by to začít větou: "...Vy jste se v tom zase vrtal, že jo, pane doktore?...". Ano vrtal. Snažil jsem se nainstalovat mojí první Brew aplikaci. Postupoval jsem přesně podle tohoto návodu:
http://www.siemensmania.cz/content.php?id=948
Když jsem vytvořil v QPST zálohu (má 31 MB), tak jsem se jí podle článku pokusil nahrát zpět, jestli je ok. Naběhlo 100 % a telefon se restartoval. A od té doby se furt restartuje. Rozsvítí se displej a nápis Siemens. Chvíli svítí, pak to blikne, jako když už to startuje a hned to zase svítí a nápis Siemens. A tak pořád dokola.
Doufal jsem, že se po čase unaví a dá pokoj. Ale je ono ne
Prosím, co s tím? Jakmile mobil připojím ke kabelu, tak tohle začne dělat taky. Takže nemůžu ani zálohovat a nic. Potřeboval bych z toho aspoň dostat telefonní seznam...
Prosím o pomoc! Jsem z toho v háji
EDIT: Zmáčkl jsem zelenej a červenej telefonek a nahoře to napsalo: Entering download mode. Ale furt se to na to nejde připojit
EDIT2: Nechal jsem jí asi půl hodiny v download módu a snažil se k ní dostat přes kabel a QPST. Odejdu pryč, příjdu a koukám, že je vypnutá. A už nejde zapnout. Jen problikává podsvícení tlačítek. Jak je možný, že se to takhle posralo?
EDIT3: Možná je to baterkou, že se mohla vybít. Normálně nabíjím přes USB. Tak možná to teď nešlo...  _________________ C35i ---> SXG75  |
|
Back to top |
|
 |
Cherokee007 redaktor

Joined: 03 Mar 2006 Posts: 1713 Location: Plzeň (Hadačka) Phone: SXG75 39.00 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
|
Back to top |
|
 |
Serifus badatel

805.58 SMM
|
Posted: Thu Mar 12, 2009 2:09 pm Post subject: |
|
|
Díky! Už jsem podle návodu postupoval, ale....
Postupuju dle návodu, ale nejde to. Napíše to:
IMEI not preset.
Please refer to the manual for further information.
A to tam můžu cpát IMEI jakýkoliv a nejede to.
A další průser je to, že se mi mobil nepodařilo nabít ani přes nabíječku. Takže ani na USB kabelu nejde zapnout  _________________ C35i ---> SXG75  |
|
Back to top |
|
 |
black brewmaster

Joined: 01 Mar 2007 Posts: 490 Location: Slovensko Phone: SXG75 51754.60 SMM
Posted: Thu Mar 12, 2009 3:32 pm Post subject: |
|
|
no mne pomaha toto: vypni mobil. Dostan sa do DM modu (stlacis # a cer. tlacitko) Na displeji bude logo SIEMENS a nebude sa resetovat. Pripoj mobil k PC a zapni prehranie fw (3GSwup takto funguje) Hlasku o IMEI ignoruj a stlac UPDATE. - nezabudni na customizaciu (stratis vsetky data co su v telefone) _________________ Siemens A55 fw 09
Siemens A57 †
Siemens CX65@CX70 - Vista TNG - ElfLoader 2.3, MP14
Siemens SXG75 fw 25 - PlayEX, BrewFM, wOff, ...
Príslušenstvo:
1GB rs-mmc + hhs-550 + Prídavný blesk IFL-600 +dca-510 original SIEMENS + dca-540 + dca-500 + Bike-o-meter ibs-600
SXG75.6f.sk SXG75 download center - patches, brew, software
siemens.sda1.eu List of known websites about siemens |
|
Back to top |
|
 |
GgDag siemensmaniak

Joined: 03 Jul 2004 Posts: 3548 Location: Taliansko Mobil:HTC One
10072.34 SMM
|
Posted: Thu Mar 12, 2009 5:42 pm Post subject: |
|
|
Neviem preco mam pocit ze je to PROTOTYPne SXG.
mam pravdu ?
Prototyp spoznas tak ze zacina IMEI 00 |
|
Back to top |
|
 |
Serifus badatel

805.58 SMM
|
Posted: Thu Mar 12, 2009 6:39 pm Post subject: |
|
|
black wrote: | no mne pomaha toto: vypni mobil. Dostan sa do DM modu (stlacis # a cer. tlacitko) Na displeji bude logo SIEMENS a nebude sa resetovat. Pripoj mobil k PC a zapni prehranie fw (3GSwup takto funguje) Hlasku o IMEI ignoruj a stlac UPDATE. - nezabudni na customizaciu (stratis vsetky data co su v telefone) |
Jasný. Návod na opravu jsem četl. Ale jaksi, když je vybitá baterka a nenabíjí se, tak to prostě nejde udělat...  _________________ C35i ---> SXG75  |
|
Back to top |
|
 |
Serifus badatel

805.58 SMM
|
Posted: Thu Mar 12, 2009 6:41 pm Post subject: |
|
|
GgDag wrote: | Neviem preco mam pocit ze je to PROTOTYPne SXG.
mam pravdu ?
Prototyp spoznas tak ze zacina IMEI 00 |
Nn. Začíná 35**** Je to průser. Já bych tam natvrdo připojil napětí. Buď na baterku, nebo na telefon. Aby se to dalo zapnout... Ale radši bych počkal, jestli někoho nenapadne něco lepšího. Prej se to dá nabít v jinejch telefonech, ale mám tu jen C35i a ta je krapet stará  _________________ C35i ---> SXG75  |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Thu Mar 12, 2009 9:04 pm Post subject: |
|
|
Žádný problém to není. Je třeba nabít baterii (ať již v jiném mobilu anebo pomocí zdroje) a postupovat přesně podle rady, která je popsána výše. Ty rozhodně nepřipojuj žádné napětí přímo na mobil, pokud ho ještě někdy chceš používat. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Serifus badatel

805.58 SMM
|
Posted: Thu Mar 12, 2009 9:16 pm Post subject: |
|
|
Ahoj Jirkabe, Tebe sháním! Napsal jsem ti mail, přidal si tě do ICQ Jsi jedine, kdo mě napadl, že by mi mohl pomoci tady v Praze. Kldně bych i zavolal, ale víš, jak to je Mě zase psal jeden nejmenovaný Siemensmaniak, že prý to nabít ze zdroje nejde, že tam prý je potřeba elektroniky na řízení napájení. No nevim. Každopádně nabíječka má nějakých 8,23 V na výstupu. Ale na výstupu konektorů do baterie, podle všeho jdou hodnoty na +- 2,61 V, +zem 0,7V, -zem 1,91. Takže ten prostřední pin na baterii je plovoucí zem. Takže těžko říct, jak to přesně nabíjet.
Pomohl bys mi, prosím? Zadarmo to nechci.  _________________ C35i ---> SXG75  |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Fri Mar 13, 2009 3:17 pm Post subject: |
|
|
Na krajní piny baterie (ne telefonu) připoj napětí třeba 8V ze zdroje nejlépe s omezením proudu na 1-2A. A nech to tam tak pět minut - toto "dobití" baterie by pro zapnutí a přehrání fw mobilu mělo stačit.
Na tom není nic těžkého - nehledej vědu v jednoduchých věcech. Obávám se však, že pro tebe bude i po nabití baterie problém mobil oživit.
Pokud budeš mít zájem, napiš kdy (kde nepíšu to je jasné - tam jako minule nějaký ty klipsny nebo co to bylo) si mobil předáme - pokusím se ho oživit a za pár dnů (2-4 podle času) zase předám zpět. Vše přes SZ. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
black brewmaster

Joined: 01 Mar 2007 Posts: 490 Location: Slovensko Phone: SXG75 51754.60 SMM
Posted: Fri Mar 13, 2009 3:29 pm Post subject: |
|
|
popripade mne isla baterka z sxgcka nabit v cx65 _________________ Siemens A55 fw 09
Siemens A57 †
Siemens CX65@CX70 - Vista TNG - ElfLoader 2.3, MP14
Siemens SXG75 fw 25 - PlayEX, BrewFM, wOff, ...
Príslušenstvo:
1GB rs-mmc + hhs-550 + Prídavný blesk IFL-600 +dca-510 original SIEMENS + dca-540 + dca-500 + Bike-o-meter ibs-600
SXG75.6f.sk SXG75 download center - patches, brew, software
siemens.sda1.eu List of known websites about siemens |
|
Back to top |
|
 |
stream řád zlaté antény

5506.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 13, 2009 3:40 pm Post subject: |
|
|
a nebo pokud máš stabilizovanej zdroj 4V (přesně na desetiny) mužeš připojit kabely přímo ke svorkám na telefonu (do konektoru na baterii), ano nabít se dá i přímím připojením baterie na nabíječku ale toho se vždycky snažim vyvarovat- hrozí exploze baterie, ale tak jesi budeš hlídat aby se nezačala zahřívat nic se nestane _________________ Trance, disko forever :-)
I love mobile tuning ...
siemens (me75->c75 , m55, m75, s75, s65, 3x sx1, c65)
sony ericsson (t610,k700, k310, w200,k200, k550i -> w610, c702 ) ted mám c702 :-))
jupí! tuníme Advojky tak už je moje c702ka upravená podle mojeho gusta :-)) |
|
Back to top |
|
 |
SPIKEBOY čestný člen

98063.28 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Serifus badatel

805.58 SMM
|
Posted: Sat Mar 14, 2009 7:28 pm Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | Na krajní piny baterie (ne telefonu) připoj napětí třeba 8V ze zdroje nejlépe s omezením proudu na 1-2A. A nech to tam tak pět minut - toto "dobití" baterie by pro zapnutí a přehrání fw mobilu mělo stačit.
Na tom není nic těžkého - nehledej vědu v jednoduchých věcech. Obávám se však, že pro tebe bude i po nabití baterie problém mobil oživit.
Pokud budeš mít zájem, napiš kdy (kde nepíšu to je jasné - tam jako minule nějaký ty klipsny nebo co to bylo) si mobil předáme - pokusím se ho oživit a za pár dnů (2-4 podle času) zase předám zpět. Vše přes SZ. |
Jenže když jsem měřil napětí při zapojení naprázdno z výstupu pinů k baterii - prostě vyndaná baterka, zapojení nabíječky a na výstupu pinů, co jdou do baterky (která byla vyndaná, jak píšu) jsem měřil napětí - tak to není rozhodně 8 V. Jak jsem psal, baterka se nabíjí 2,61 V na pinech + a -. Střední pin je plovoucí zem a ve vztahu k + je tam napětí 0,7 V a ve vztahu k - je tam ten zbytek z 2,61... tedy 2,61-0,7=1,91 V. Připojit teda přímo 8V na baterku mi příjde jako brutální hazard...
Těžko nad tím polemizovat, protože tam baterka zapojená nebyla. Hlavně byl ten telefon vypnutej (jak jinak, bez baterky ). Ale regulace napětí fungovala. Těžko říct, jak se napětí mění při zapnutém telefonu, který je zapojen na nabíječku. Třeba je to stejný. Ale 8V je mazec. To má nabíječka na výstupu...  _________________ C35i ---> SXG75  |
|
Back to top |
|
 |
Serifus badatel

805.58 SMM
|
Posted: Sat Mar 14, 2009 7:40 pm Post subject: |
|
|
stream wrote: | a nebo pokud máš stabilizovanej zdroj 4V (přesně na desetiny) mužeš připojit kabely přímo ke svorkám na telefonu (do konektoru na baterii), ano nabít se dá i přímím připojením baterie na nabíječku ale toho se vždycky snažim vyvarovat- hrozí exploze baterie, ale tak jesi budeš hlídat aby se nezačala zahřívat nic se nestane |
Proč přesně 4 V??? 4 V na té baterii ani nejsou při plném nabití... I když to napětí poklesne, tak ta baterka 4 V stejně neudrží a to má za následek, že klesá její kapacita. A pak se musí nabít  _________________ C35i ---> SXG75  |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|