View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Marty110r kolemjdoucí
83.98 SMM
|
Posted: Wed Sep 02, 2009 9:21 pm Post subject: CHYBA JEDNOTKY adresáře M55 |
|
|
Ahoj vespolek,
Mám velký problém s adresářem v M55.
Najednou začal místo zobrazení adresáře psát hláku " CHYBA JEDNOTKY"
Soubor 5F08.adr do které se adresář ukládá jsem si zálohoval do PC.
Vytvořil jsem nový soubor se stejným jménem 5F08.adr a ve funguje zase normálně, jen je samozřejmě PRÁZDNÝ. Nové kontakty do něj lze bez problémů vloit i uloit.
Pokud do mobilu nahraju zase původní 5F08.adr hlásí opět "CHYBA JEDNOTKY"
NUTNĚ BYCH POTŘEBOVAL PŮVODNÍ SOUBOR OPRAVIT, PŘÍPADNĚ ALESPOŇ EDITOVAT V PROGRAMU KDE BY BYLY VIDĚT ULOENÉ KONTAKTY VČETNĚ TELEFONNÍHO ČÍSLA.
Pokud toti soubor edituju v zatím zakémkoliv programu vidím jen jméno, příjmení a datum vytvoření kontaktu - zbytek kódovaný.
Prosím netuí někdo jak soubor opravit, případně rozkódovat ?
Díky za odpovědi
Marty |
|
Back to top |
|
 |
Marty110r kolemjdoucí
83.98 SMM
|
Posted: Thu Sep 03, 2009 10:39 am Post subject: Dílčí úspěch |
|
|
Tak jsem byl částečně úspěný
Studiem stránek na internetu ( díky Bohu za Google překladač, protoe vechny odkazy na vyhledání souboru 5F08.adr byly v číntině ) jsem zjistil, e nejze samostatně upravovat tento soubor, protoe je datově provázaný s dalími dvěma 7F08.adr a 9F08.adr.
Ale zadařilo se, alespoň to e jsem byl schopný soubor 5F08.adr otevřít, částečně dekodovat a získat z něj jména a telefoní čísla.
Není to ideální, protoe vechny (cca 200) získané kontakty musím zase ručně zadat do telefonu.
Ale alespoň je mám
Pro ty kdo by to potřebovali - hodně informací je zde :
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=zh-TW&u=http://zhibo.pp.ru/topic.php%3Ftid%3D765&ei=evSeSsmtL8jD_gbm1MjXCw&sa=X&oi=translate&resnum=9&ct=result&prev=/search%3Fq%3D5f08.adr%26hl%3Dcs%26rlz%3D1T4GGLG_enCZ324CZ324%26sa%3DN%26start%3D10
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=zh-CN&u=http://www.wangchao.net.cn/bbsdetail_558622.html&ei=q9ueSozeNJ2CmwPUip3AAg&sa=X&oi=translate&resnum=2&ct=result&prev=/search%3Fq%3D5f08.adr%26hl%3Dcs%26rlz%3D1T4GGLG_enCZ324CZ324
Vlastní přečtení čísla v souboru provedete takto :
- Stáhne te si zde výborný program SIMOCO
- Nakopírujete si soubor 5F08.adr do PC
- v programu Total Comander, nebo podobném ho otevřete pro čtení klávesou F3
- v záloce MONOSTI přepnete do HEXADECIMÁLNÍHO !!! ZOBRAZENÍ na jedné straně vidíte kodovaný zápis a na druhý HEXA.
- struktura zápisu kadého kontaktu je přiblině následovná - příjmení, číslo skupiny, příjmení, kodované telefonní číslo, datum vytvoření kontaktu, zase příjmení. Těch údajů tam můe být mnohem víc, záleí kolik jste toho vyplnili v kartě kontaktu - podrobně je to rozepsané v těch odkazech co jsem psal nahoře.
Příklad:
v adresáři jsem vytvořil nový kontakt, kde jsem vyplnil jen příjmení "Test" a telefonní číslo "123 456 789"
Celý odovaný zápis vypadá takhle:
T e s t ˙˙˙
9 T e s t ˙˙˙˙ !Ceů˙˙˙˙˙˙˙˙20090903T111554 :z Test
Take npř. číslo 123 456 789 v kodovaném formátu je !Ceů
po přepnutí do hexa tvaru vidíme místo telefonního čísla
5 dvojic čísel 21 43 65 87 F9
- čteme ZLEVA po dvojcích, KADOU DVOJCI V PRAVA DOLEVA
Písmeno "F" znamená mezeru, jen vyplňuje volné místo v zápisu dvojce.[/b]
Je to komplikované řeení záchrany kontaktů,
ale ádné jiné jsem zatím nenael a tak jsem rád, je mám alespoň vypsané na papíru
Snad to pomůe i někomu jinému
Ahoj Marty |
|
Back to top |
|
 |
simp moderátor

|
Posted: Thu Sep 03, 2009 1:59 pm Post subject: |
|
|
Teda toto bych dělat nechtěl
Ale co člověku zbývá... Hlavně, e si dokáe poradit, kdy jsme ti neporadili tady... Pro přítě z toho vyplývá jednoduché ponaučení... Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
A to ve, co se dá... Adresář přes SiMoCo, data z flex paměti/paměové karty, fullflash... Nikdy neví, kdy se ti to hodí a usnadní to práci a čas... _________________ M50 unlock java → CX70 FW56 Elfpack 2.3 → S65 FW58 Elfpack 2.3 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|