View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
habosek kolemjdoucí
5.50 SMM
|
Posted: Fri Mar 17, 2006 11:07 pm Post subject: GPRS na ME45 |
|
|
Je sice pěkné, že ME45 umí GPRS, ale když jsem si nechal na kofigurátoru od T-Mobile poslat nastavení přístupu na WAP pomocí konfigurační SMS a připojil jsem se, tak se vytočí nějaké číslo 603...... a já se pak nestačil divit, když mi přišel účet. Přitom mám neomezený tarif na přístup k netu. Nevíte někdo jak to teda nastavit abych byl na netu pomocí GPRS, když už platím ten paušál? |
|
Back to top |
|
 |
rattle-snake všeználek

15518.64 SMM
Příspěvky na SM: 460,- |
Posted: Sun Apr 18, 2010 7:25 am Post subject: GPRS na ME45 |
|
|
Ano, T-mobile Vám sice poslal konfigurační zprávu pro WAP přes GPRS, ovšem podle toho, co píšete, to vypadá, že jste se připojoval na WAP přes klasické CSD. GPRS se musí nejdříve jakoby "zapnout", popřípadě ho nastavit jako výchozí možnost připojení. _________________ Siemens mobile stále s námi!
 |
|
Back to top |
|
 |
Dav!d5 badatel

Joined: 31 Oct 2006 Posts: 116 Location: Most Phone: iPhone 6+ 335.86 SMM
Příspěvky na SM: 410,- |
Posted: Sun Apr 18, 2010 9:45 am Post subject: CSD a GPRS |
|
|
No snad si to kolega po 4letech přečte
Ale pokud chcete u T-Mobile využívat pouze GPRS/EDGE a né CSD, dá se to přes Operátora zablokovat _________________ Dav!d SXG75 Black, C75 Silver, Mobile Music Set IMS-700, RS-MMC 1GB SanDisk, DCA-510, DCA-540, EBA-750, HHS-700, HHS-510, IFL-600 Flash, IQP 500, Tour Case FCT-700, Image Viewer SU-2, |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Sun Apr 18, 2010 10:04 am Post subject: |
|
|
Ako sa už povedalo, na mobiloch siemens nejde wap cez gprs, ak to nie ja zapnuté aj v mobile, inak je to wap cez csd (teda vytáčané spojenie, a to je jednak pomalé a aj spoplatnené ).
Áno sa dá sa blokovať wap csd cez operátora, malo by so to dať aj zadaním tzv. sieťových kódov, alebo jednoducho tak, že sa v mobile zadá číslo vytáčania pre wap csd, ktoré nie je a teda sa nikam nedovolá, a ani nič nespoplatní.
Novšie mobily a mnohé Nokie už dokonca vôbec nemajú možnosť využívať wap cez csd - niektorí využívali možnosť operátora Orange, že na paušáloch sa nepoplatňovala prvá minúta, neskôr to operátor obmedzil na 10 s, ale aj tak mnohí to využívali na kontrolu spotreby, či aj posielanie SMS cez wap csd
Osobne wap cez csd nevyužívam a blízkym, ktorí nemajú predplatené dáta, radím blokovať prístup na internet, lebo mnohí nechtiac stlačia internet a prídu o kredit, alebo prekvapí suma na faktúre  |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|