View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
cincilla548 kolemjdoucí
|
Posted: Thu Jul 22, 2010 5:04 pm Post subject: Nefunguje originální kabel DCA-510 |
|
|
Mám problém koupil sem si originál servisní kabel dca-510 s originál driverem. Postupoval sem dle návodu: nainstaloval sem si si driver, kabel sem připojil ale zahlásilo to: "Při instalaci kabelu došlo k chybě, systém nemůže nalézt uvedený soubor.". Zkoušel sem všechny možné ovladače, jak z těchto stránek tak i z cizích ale stále mi to nechce vzít. Nevíte někdo co c sím? _________________ Siemens forever |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Thu Jul 22, 2010 5:33 pm Post subject: |
|
|
Ak je kábel dobrý, tak skúsiť ponúknuť ovládače ručne.
Obvykle to ale viacerí riešime tak, že odinštalujeme ovládače ku káblu.
Stiahneme Mobile Phone Manager, nainštalujeme ho (pod Vistou sa ištalácia nepodarí, ale dotiahne všetky ovládače) a potom dať kábel, a mal by ho nájsť.
Pre istotu dať reset PC, aj po inštalácii MPM ale aj kábla.
V živote som skúšal inštalovať viaceré káble, aj neoriginál a nakoniec sa to vždy podarilo, s niektorými ale nie na prvý pokus  |
|
Back to top |
|
 |
cincilla548 kolemjdoucí
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 12:24 pm Post subject: |
|
|
Už jsem pokročil windows mi ten kabel už bere jako:"Prolific USB-to-serial Comm port" (COM2). Problém je ale s programem V-Klay který mi hlásí:"COM2: Systém nemůže nalézt uvedený soubor. was not found". Zkoušel jsem i jiné porty, ale stále nejde. _________________ Siemens forever |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Fri Jul 23, 2010 8:20 pm Post subject: |
|
|
Zisti, či cez ten port komunikuje bez problémov iný program, napr. Simoco, Total Commander (s Pluginom) a pod. Ak áno, V-Klay by ma tiež, ale možno potrebuje loader pre Tvoj mobil (ak treba generuje sa cez Papua, myslím - dávnejšie som nerobil s V-Klay)  |
|
Back to top |
|
 |
GgDag siemensmaniak

Joined: 03 Jul 2004 Posts: 3548 Location: Taliansko Mobil:HTC One
10072.34 SMM
|
Posted: Sat Jul 24, 2010 6:01 am Post subject: |
|
|
Aky mas win ? _________________ Siemens->HTC Sensation ->HTC Sensation XE ->HTC Evo 3D White->HTC Evo 3D Black->HTC One X Black->HTC One X White->HTC One silver->HTC One Black |
|
Back to top |
|
 |
cincilla548 kolemjdoucí
|
Posted: Sat Jul 24, 2010 12:04 pm Post subject: |
|
|
Mam win xp 32bit. Pres simoco mi komunikuje ale pres V-klay ne a pritom mam v nem vse spravne nastaveno. _________________ Siemens forever |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Sat Jul 24, 2010 3:55 pm Post subject: |
|
|
Aký je to mobil, typ?
Ak komunikuje cez Simoco aj cez V-Klay by mal ísť, ale ako som spomínal, možno treba vygenerovať loader pre Tvoj mobil (dá sa to cez Papua, záložka Kódy, V-Klay: PV-VKD - by mal ísť, alebo aj tie dva pod tým)  |
|
Back to top |
|
 |
palucko I <3 emo

15732.22 SMM
Příspěvky na SM: 1016,- |
|
Back to top |
|
 |
cincilla548 kolemjdoucí
|
Posted: Sun Jul 25, 2010 2:52 pm Post subject: |
|
|
Ano je to ten kabel, mam telefon M65 a ten se pokusim ozivit nahranim noveho firmware pres V-klay a Joker, zkousel sem i papuasoft. Komunikaci s simoco sem zkousel s A60a to funguje. _________________ Siemens forever |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Sun Jul 25, 2010 3:02 pm Post subject: |
|
|
A prečo nahrávať nový fw cez V-Klay, stačí obyčajne, cez Joker na M65 ani nejde
Servisné úkony na M65 najlepšie cez Papua.
Ale na nový fw netreba nič, len stiahnuť fw zo stránky SM a spustiť, pri Winswup len odhadnúť červené tlačitko  |
|
Back to top |
|
 |
cincilla548 kolemjdoucí
|
Posted: Mon Jul 26, 2010 6:33 pm Post subject: |
|
|
No a jsme u toho ve chvili kdy mam zmackout to cervene tlacitko tak ho zmacknu, diody na kabelu se chvili rozblikaji a pak nic v programu se mi taky nic nenapise, takze se nemam ceho chytit. _________________ Siemens forever |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Tue Jul 27, 2010 7:00 am Post subject: |
|
|
Ak je teda kábel dobrý, problém môže byť aj v mobile.
Skús komunikovať s mobilom cez Papua v mode Service (pri vypnutom mobile a stlačení červeného tlačidla by sa mali objaviť nejaké informácie). Resp. daj format pamäti.
Alebo prehraj fw Winswup a zaškrtni tie dve veci a pri krátkom stlačení červeného tlačidla by sa mal proces nahrávania začať
Alebo oživiť mobil podľa návodov SM. |
|
Back to top |
|
 |
cincilla548 kolemjdoucí
|
Posted: Thu Jul 29, 2010 3:05 pm Post subject: |
|
|
Omlouvám se že píšu v tak velkých časových mezerách, ale mám dost práce na baráku. Kdybych si předtím nepřečetl návod a nevyzkoušel všechny možné programy tak nepíšu na fórum. Papuautils mi hlasi, ze neni odpoved na zavedeni. Cetl jsem spoustu clanku o tom ze telefon se rozsviti, vyda divny zvuk a pak zase zhasne, ale zadny z tech navodu neni ucinny. _________________ Siemens forever |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Thu Jul 29, 2010 3:25 pm Post subject: |
|
|
Potom je podozrenie na hw závadu. Môže pomôcť teplovzdušná pájkovačka, kto ju má a kto aj vie čo treba urobiť
Jedno z riešení je poslať mobil mario_liptov, a ak ani on si s tým neporadí, tak je mobil len na náhradné diely.
Doma mám jeden CX65, ktorý sme nedokázali oživiť, ale Marián ich opravil už viac kusov
Mám tiež A57, ktorý sa dá cez Joker oživiť, ide pár minút a potom zase "píp a chcíp" (teda na náhradné diely).
Nádej na úspech je, ale nie všetko je opraviteľné. |
|
Back to top |
|
 |
HerryFM kolemjdoucí
39.76 SMM
|
Posted: Sat Oct 08, 2011 9:32 pm Post subject: Flash FW na M65 |
|
|
Zdar chlapi mam M65 uz snad 8 let a je to stale skvely telefon, ktery mi bohate staci (ale pokud pujde do kytek, tak priste Sonim). Nicmene v posledni dobe se mi vypina a neni to kontaktem na baterce. Proste kvikne a vypne se (display pomalinku zhasina). Nebo behem hovoru zacne bzucet sluchatko a pak ztrati telefon signal, pripadne se jeste vypne se stejnymi symptomy viz vyse. Sehnal jsem si zachovaly telefon od hasicu a je tam FW 04. Takze jsem se ho jal svou DCA-510 (ten typ tusim a je to USB) flashnout. WinSWUP mi pise nepodporovany kabel a original flash update od Siemense pise, ze se nemuze spojit. Na klasickou komunikaci kabel funguje a flashovani jsem s nim nikdy nezkousel, az ted. Co delam blbe ?? |
|
Back to top |
|
 |
|