View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
schmela kolemjdoucí
126.12 SMM
|
Posted: Tue Sep 14, 2010 12:05 am Post subject: Kam se ukládají nová slova do T9 |
|
|
Zdravím,
dal jsem do M75 čistou FullFlash, a protože pořád píšu s T9, mám za 5 let celkem slušně doplněnou slovní zásobu. Teď otázka, mám zálohu staré FF (fw25); kde najdu mnou přidaná slova abych si je mohl zkopírovat do telefonu. Zkopírování /system/t9/t9cs.ldb nepomohlo, zkoušel jsem přidat pár slov do T9 a soubor je identickej s tím ze zálohy...
Díky |
|
Back to top |
|
 |
caco badatel

457.26 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Tue Sep 14, 2010 9:30 pm Post subject: |
|
|
Naučené slová sa zapisujú do EEPROM, blok 5079. Napíšem ti celý postup.
Budeš potrebovať prgramy „Smelter a Siemens EEPROM Tool 3,15“. Najdeš ich tu v sekcii /Download/Utility.
V programe „Smelter“ otvor starú zálohu FF, po stlačení ikony „E“(EEPROM) ti načíta EEPROM bloky. Nájdi blok „5079“( T9 – Benutzerdatenbank) a daj ho uložiť. Teraz spusť „Siemens EEPROM tool“ a načítaj uložený blok. Označ blok a šípkou ho presuň do pravého okna. Pripoj vypnutý telefón, vyber „COM Port“, nechaj nezaškrtnutý „PreCheck“ a stlač „Init“. Následne stlač tlačítko na zapnutie telefónu.
Po načítaní telefónu vysvieť v pravom okne blok „5079“ a stlač „Save selected“.
Pozor aby si nestlačil „Save all“, lebo si vymažeš celú EEPROM. Po načítaní budeš mať staré naučené slová nazad. Tak pracuj.
Opravený postup po upozornení "schmela"
Last edited by caco on Wed Sep 15, 2010 4:23 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
schmela kolemjdoucí
126.12 SMM
|
Posted: Tue Sep 14, 2010 10:45 pm Post subject: |
|
|
Tak nevím co jsem udělal špatně, ale ve výsledku to nic neudělalo. A to jsem udělal všechno podle návodu. Ve Smelteru (9.65) jsem dal Save block to file (zkoušel jsem i více různých záloh FF). Smelterem uložený blok jsem prošel a opravdu jsou vněm mnou uložená slova... V Siemens EEPROM tool (3.15) jsem bez problémů otevřel blok, spojil se s telefonem (dal jsem variantu =x65, u té druhé se telefon nespojil) dal Save Selected, pak jsem dal Exit, telefon se vypnul ale po zapnutí slova nepřibyla. Ještě vyzkouším starší verze programů... ale moc v úspěch nevěřím. |
|
Back to top |
|
 |
schmela kolemjdoucí
126.12 SMM
|
Posted: Tue Sep 14, 2010 11:08 pm Post subject: |
|
|
Aha, tak už jsem na to došel. Telefon nesmí být zapnutý jak's napsal, ale vypnutý a pak se hodí do Service modu a vše jde bez problému. Ale stejně díky moc, sám bych na to celé asi nedošel. |
|
Back to top |
|
 |
caco badatel

457.26 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Wed Sep 15, 2010 4:15 pm Post subject: |
|
|
Som rád, že som pomohol. Nevedel som, že musí byť mobil vypnutý. Zmením ten postup vyššie, aby iní neprišli do omylu. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|