View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Jan 31, 2005 9:11 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | jirkab wrote: | Mám originální i neoriginální USB kabely (DCA-510) a funguje naprosto bez problémů, je třeba však dodržet přesně postup:
1. Vypnout telefon, spustit program, vybrat port, spustit akci, program napíše "Power On".
2. Krátce podržet zapínací tlačítko, zapne se "Service mode", program napíše "Starting Service Menu".
3. Dokud program nenapíše "Power On" nic nedělat (asi 5 sekund).
4. Po zobrazení hlášky "Power On", opětně stlačit zapínací tlačítko dokud se mobil nevypne.
5. Po vypnutí opět krátce stlačit zapínací tlačítko, klidně hned a už to jede.
Takhle to funguje vždy, alespoň u mého mobilu. |
Taky jsem zkoušel a ani omylem jak už jsem psal výše. Opravdu jedině spolehlivá možost je COM kabel, odzkoušeno s MA7720C, ale s USB MA8720C prostě S GOLD ne a ne rozchodit. |
Nejdůležitější je počkat podle bodu 3. Možná je to OS já mám XP-Pro SP2. Funguje mi to dokonce s USB kabelem na Sie C55 od auto top centrum nebo nějak tak se ta firma jmenuje. Jo a pak mi taky SST nepíše čísla USBéček, takže musím odhadnout, které mám obsazené a odpočítat abych se trefil na ten správný. |
|
Back to top |
|
 |
wllk začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 31, 2005 9:19 pm Post subject: |
|
|
Nejdůležitější je počkat podle bodu 3. Možná je to OS já mám XP-Pro SP2. Funguje mi to dokonce s USB kabelem na Sie C55 od auto top centrum nebo nějak tak se ta firma jmenuje. Jo a pak mi taky SST nepíše čísla USBéček, takže musím odhadnout, které mám obsazené a odpočítat abych se trefil na ten správný.[/quote]
Mě SST 5.31 nedá volbu výběru USB. Je tam COM1, COM2, USB - nic jiného...
PS: Též OS Xp Sp2...  _________________ CX70, C65 - wllk -  |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Jan 31, 2005 9:23 pm Post subject: |
|
|
Já tam COM nemám vůbec, protože to provozuju na notebooku, takže to fakt bude asi kabelem. |
|
Back to top |
|
 |
Gohomo začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 31, 2005 9:55 pm Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | Mám originální i neoriginální USB kabely (DCA-510) a funguje naprosto bez problémů, je třeba však dodržet přesně postup:
1. Vypnout telefon, spustit program, vybrat port, spustit akci, program napíše "Power On".
2. Krátce podržet zapínací tlačítko, zapne se "Service mode", program napíše "Starting Service Menu".
3. Dokud program nenapíše "Power On" nic nedělat (asi 5 sekund).
4. Po zobrazení hlášky "Power On", opětně stlačit zapínací tlačítko dokud se mobil nevypne.
5. Po vypnutí opět krátce stlačit zapínací tlačítko, klidně hned a už to jede.
Takhle to funguje vždy, alespoň u mého mobilu. |
Aký presne máš typ MT ??
Medzi bodom 2 a 3 kedy pustíš tlačítko ??
Ja mám CX65 + originál Siemens DCA-510, chodí mi s tým väčšina SW, ale v SST som ešte nerozbehol nič. _________________ Motorola 770CX - N 5110 - N 6110 - N 6210 - N 3510i - N 6610 - Siemens CX65 (oživený) + veľa patchov + DCA-510 |
|
Back to top |
|
 |
karci (člen klubu SM) začátečník

Joined: 17 Dec 2004 Posts: 60 Location: Bratislava - prdel pri Modre
61.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 31, 2005 10:05 pm Post subject: No tak mi to konečne chodí s USB káblom!!!! |
|
|
Tak, konečne som to rozchodil! Ako sa vraví, keď zlyhajú všetky pokusy, treba si prečítať návod. A presne tak je to v tom HTML helpe v SST. Keďže som za posledný deň strávil nemálo energie presviedčaním všetkých, ako sa SST nedá spojazdniť cez USB kábel, beriem všetko späť a som strašne zvedavý, či to pôjde aj viacerým. Čo sa kábla týka, mám DCA-510.
Takže po poriadku, hrubým písmom napíšem tie body, kde som doteraz vždy robil chybu lebo všetky návody som buď zle rozumel alebo boli nejako zle napísané.
1. Nastaviť port USB, rýchlosť 115200.
2. Nemám Java loader, takže Normal boot mode
3. Stlačiť Read Info, počkať kým sa napíše Power On
4. Krátko stlačiť červené tlačítko, objaví sa Service mode
5. NEVYPÍNAŤ SERVICE MODE, nechať prejsť celý proces Boot authority bypassing, môže to trvať podľa návodu medzi 30 sekundami a 5 minútami, mne to trvalo pomerne krátko.
6. Keď sa objaví znova nápis Power On, tak vypnúť servisný mód (dlhšie podržať červené tlačítko ako keď sa vypína telefón)
7. VYBRAŤ BATERKU a znova ju tam vložiť (kábel je stále zapojený)
8. Krátko stlačiť červené tlačítko
9. Všetko sa za chvíľku načíta a je to!!!!!
Odvtedy už nie je potrebné tieto kroky takto zložito nikdy opakovať, keď ideme robiť nejakú operáciu alebo spustíme program niekedy neskôr, stačí sa správať ako píšu všetky doterajšie návody, t.j. pri spustení service mode jednoducho vypnúť telefón a krátko stlačiť červené tlačítko, a všetko sa ihneď načíta.
Tak skúšajte a píšte či vám to tiež fičí.
Na záver - vďaka všetkým, čo do mňa dnes rýpali, že to proste musí ísť. |
|
Back to top |
|
 |
Pita1 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 1:47 am Post subject: Re: No tak mi to konečne chodí s USB káblom!!!! |
|
|
karci wrote: | Tak, konečne som to rozchodil! Ako sa vraví, keď zlyhajú všetky pokusy, treba si prečítať návod. A presne tak je to v tom HTML helpe v SST. Keďže som za posledný deň strávil nemálo energie presviedčaním všetkých, ako sa SST nedá spojazdniť cez USB kábel, beriem všetko späť a som strašne zvedavý, či to pôjde aj viacerým. Čo sa kábla týka, mám DCA-510.
Takže po poriadku, hrubým písmom napíšem tie body, kde som doteraz vždy robil chybu lebo všetky návody som buď zle rozumel alebo boli nejako zle napísané.
5. NEVYPÍNAŤ SERVICE MODE, nechať prejsť celý proces Boot authority bypassing, môže to trvať podľa návodu medzi 30 sekundami a 5 minútami, mne to trvalo pomerne krátko.
6. Keď sa objaví znova nápis Power On, tak vypnúť servisný mód (dlhšie podržať červené tlačítko ako keď sa vypína telefón)
Odvtedy už nie je potrebné tieto kroky takto zložito nikdy opakovať, keď ideme robiť nejakú operáciu alebo spustíme program niekedy neskôr, stačí sa správať ako píšu všetky doterajšie návody, t.j. pri spustení service mode jednoducho vypnúť telefón a krátko stlačiť červené tlačítko, a všetko sa ihneď načíta.
jooooo.... si king..... fungyruje to.....
Pita |
|
Back to top |
|
 |
GgDag siemensmaniak

Joined: 03 Jul 2004 Posts: 3548 Location: Taliansko Mobil:HTC One
10072.34 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 5:04 am Post subject: pc clocked |
|
|
MNE STALE PISE PC CLOCKED TAMPERED A NIKDY SA NESPOJI S MOBILOM. MAM ASI ZACAROVANY MOBIL.  _________________ Siemens->HTC Sensation ->HTC Sensation XE ->HTC Evo 3D White->HTC Evo 3D Black->HTC One X Black->HTC One X White->HTC One silver->HTC One Black |
|
Back to top |
|
 |
Orpheus čestný člen

14900.34 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 7:12 am Post subject: |
|
|
No vydis, ale ja baterku nevyberam. Myslim ze ju treba vybrat iba ak telefon nereaguje... |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 7:45 am Post subject: Re: pc clocked |
|
|
GgDag wrote: | MNE STALE PISE PC CLOCKED TAMPERED A NIKDY SA NESPOJI S MOBILOM. MAM ASI ZACAROVANY MOBIL.  |
To není o začarovaném mobilu. Jenom si to přelož. "Manipulováno s PC časem" . Máš to špatně nainstalované a program poznal že jsi přetočil hodiny. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |

61.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 8:06 am Post subject: |
|
|
Orpheus wrote: | No vydis, ale ja baterku nevyberam. Myslim ze ju treba vybrat iba ak telefon nereaguje... |
Ano, pravda je to, skusal som to rozbehat na inom pocitaci s nainstalovanym SST, kde mi to povodne tiez neslo a tentokrat bez vybratia baterky. Funguje to aj tak.
Chyba proste bola len to, ze som nikdy nevydrzal az do konca procesu Boot authority bypassing a vypinal som ten Service mode este predtym, ako bolo treba. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 9:01 am Post subject: Re: No tak mi to konečne chodí s USB káblom!!!! |
|
|
karci wrote: | Tak, konečne som to rozchodil! Ako sa vraví, keď zlyhajú všetky pokusy, treba si prečítať návod. A presne tak je to v tom HTML helpe v SST. Keďže som za posledný deň strávil nemálo energie presviedčaním všetkých, ako sa SST nedá spojazdniť cez USB kábel, beriem všetko späť a som strašne zvedavý, či to pôjde aj viacerým. Čo sa kábla týka, mám DCA-510.
Dobra praca karci.Doplnene do navodu:
http://www.siemensmania.cz/content.php?id=280&p=1 _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 9:03 am Post subject: Re: pc clocked |
|
|
GgDag wrote: | MNE STALE PISE PC CLOCKED TAMPERED A NIKDY SA NESPOJI S MOBILOM. MAM ASI ZACAROVANY MOBIL.  |
To robilo aj mne.Urob to PRESNE podla mojho navodu v uvodnej stranke a pojde to. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 11:50 am Post subject: |
|
|
Me to sakra stale nefunguje ani na COM ani na USB, ani patchnuty bootcore ani cisty.
Najede my do service modu vzdy kdyz stisknu cervene tlacitko a po chvili SST odemkne moznost stisku tlacitek a napise reading data a nic.
SST Proste naprosto netusi ze k portu je jiz neco pripojeno ((
Dam znovu Read INFO a opakuje se to. nikam dal me to nikdy nepusti, ani mi nenapise entering service mode. devka
Win XP SP2
Jo u generovani boot code u x65 flasheru mi to rve ERROR no aswer for BFC ping _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |

61.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 12:05 pm Post subject: |
|
|
miosmobile wrote: | Me to sakra stale nefunguje ani na COM ani na USB, ani patchnuty bootcore ani cisty.
Najede my do service modu vzdy kdyz stisknu cervene tlacitko a po chvili SST odemkne moznost stisku tlacitek a napise reading data a nic.
SST Proste naprosto netusi ze k portu je jiz neco pripojeno ((
Dam znovu Read INFO a opakuje se to. nikam dal me to nikdy nepusti, ani mi nenapise entering service mode. devka
Win XP SP2 |
Hm, ak mas neoriginalne kable, tak to mozno nechodi... ako mas napriklad nabijanie? Ja som to skusal s vypnutym. |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 12:17 pm Post subject: |
|
|
Uz jsem si kvli tomu pujci origo 510 a service box a stale nic, zkosel jsem vsechny alternativy zapnuti/vypnuti nabijeni, rychlosti, proste mi to v servis modu nekomunikuje s SST. Nechcete radeji nekdo sehnat tu novou verzi? treba to tam bude lepsi. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|