View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Drebin kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 9:21 pm Post subject: WIN XP a ovladače USB-COM Prolific |
|
|
Zdravím. Zluste někdo konkrétně poradit. Nemohu za žádnou cenu nainstalovat ovladač USB-COM Prolific (posl. verze) do Win XP SP2. Vytvoří se sice někdy, např. COM5. Vždy je to s vykřičníkem, že nelze najít vhodný software, že to nebude pracovat korektně apod. Abych předešel radám o hledání, prohlédl jsem snad všechna vlákna, ale nic konkrétního, snad kromě postupu, který jsem x-krát použil, nic. Ve WIN ME to chodí bez problémů na stejném počítači. XP vyzkoušena ještě na dvou dalších, ale se stejným, tedy chybu házejícím výsledkem. O kabel tady asi nejde, protože se to instaluje bez něj. (C65, DCA-540). Díky,  |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 11:18 pm Post subject: |
|
|
Nejdříve připoj kabel XP ho najde a pak teprve instaluj ovladač. A klidně zkus nějaký starší ovladač. Vždy je většinou problém v ovladači. (Máš vše povoleno v systému - i v Biosu? - usb a tak?) |
|
Back to top |
|
 |
Nakashi (člen klubu SM) badatel

261.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 01, 2005 11:22 pm Post subject: |
|
|
Jojo, tento kabel jsem měl taky doma (win2k), taky mi to zprvu nešlo, zkoušel jsem to x-krát, furt nic. Pak mě napadlo vzít ten driver (*.sys) a hodil jsem ho do ...\System32\Drivers a potom pro jistotu radši aj přímo do System32, restartnul kompl a jelo to v poho...
Další detail 540 není servisní a převadeč na Com port sem buď nezkoušel instalovat, nebo nešel, teď nevím, ale tento kabel je určený pro přenos dat a také je GPRS modem, to znamená, že ho musíš instalovat jakožto modem... _________________ Zahrávej si s nejlepšíma, stejně umřeš s ostatníma!
C35i, MC60, C65, S65 --> 510 (540) |
|
Back to top |
|
 |
szkepek táta fóra

Joined: 17 Jan 2005 Posts: 1269 Location: Konice - největší prdel na jih od Arktidy a na Sever od Sahary
7861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 10:29 am Post subject: |
|
|
Mám stejnej problém, zkousel jsem uz i odinstalovat SP2 a nic. p.s. kdes sehnal ten ovladac, ja mem jenom nejakej strarej? |
|
Back to top |
|
 |
Nakashi (člen klubu SM) badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 12:31 pm Post subject: |
|
|
szkepek wrote: | Mám stejnej problém, zkousel jsem uz i odinstalovat SP2 a nic. p.s. kdes sehnal ten ovladac, ja mem jenom nejakej strarej? |
stahni si toto s zkus to, podle toho co jsem psal víž.
http://communications.siemens.com/repository/481/48156/USBdriver_DCA-540_v0.71.zip _________________ Zahrávej si s nejlepšíma, stejně umřeš s ostatníma!
C35i, MC60, C65, S65 --> 510 (540) |
|
Back to top |
|
 |
szkepek táta fóra

Joined: 17 Jan 2005 Posts: 1269 Location: Konice - největší prdel na jih od Arktidy a na Sever od Sahary
7861.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 03, 2005 6:20 pm Post subject: |
|
|
Takze chlape,
to o co se snazis nepujde, taky jsem to zkousel, ale bez vysledku, kabel nainstalujes jako modem, konkretne Siemens USB GPRS modem, tim padem pres nej neprehrajes ani FW, ani FF ani cokoli jinyho, jenom data, obrazky, atd... Jo a abych nezapomel, tak se pripojis na net, to je ti ale pri cenach za 1kb na dve veci, na nic a na to druhy 8) . |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|