View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Cogliostro kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:12 pm Post subject: Předělávka kabel C55 na CX65 |
|
|
Nazdarek můžete mi poradit? Mám kabel na C55 neoriginál a zajímalo by mě jestli jdou nějak přehodit piny tak aby to chodilo i s CX65 zatím jsem to nezkoušel zapojit do PC protože se bojím co by to udělalo, ale myslím si, že jsou určitě potřeba aspoň přehodit ty piny, protože když jsem zkoušel z C55 handsfree tak mi na CX65 nejelo přitom vím, že je v pořádku. Takže předpokládám, že nepojede ani kabel. Víte někdo jak na to??? A případně jak přehodit ty piny i na tom handsfree??? Dík moc za každou radu a odpověď.  |
|
Back to top |
|
 |
pechi táta fóra

Joined: 16 Aug 2004 Posts: 1482 Location: Brno - Vinohrady, Mutěnická 9
7861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:16 pm Post subject: Re: Předělávka kabel C55 na CX65 |
|
|
Cogliostro wrote: | Nazdarek můžete mi poradit? Mám kabel na C55 neoriginál a zajímalo by mě jestli jdou nějak přehodit piny tak aby to chodilo i s CX65 zatím jsem to nezkoušel zapojit do PC protože se bojím co by to udělalo, ale myslím si, že jsou určitě potřeba aspoň přehodit ty piny, protože když jsem zkoušel z C55 handsfree tak mi na CX65 nejelo přitom vím, že je v pořádku. Takže předpokládám, že nepojede ani kabel. Víte někdo jak na to??? A případně jak přehodit ty piny i na tom handsfree??? Dík moc za každou radu a odpověď.  |
No tak kabel klidně vyzkoušej, nic se nestane. Maximálně nebude fungovat, potom postupuj podle návodu zde http://www.siemensmania.cz/content.php?id=152
Po zmáčknutí *#06# (musíš mít telefon připojenej na kabelu) zmáčkni "více" a úplně dole je položka Acc: co Ti to tam píše? Neboli jak se Ti kabel hlásí v telefonu? _________________ I´ll face it with a grin, never givin´ in, on with a show ... |
|
Back to top |
|
 |
pechi táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:19 pm Post subject: |
|
|
Jinak schéma HF pro x65:
 _________________ I´ll face it with a grin, never givin´ in, on with a show ... |
|
Back to top |
|
 |
Cogliostro kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:25 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem ho tedy zapojil a telefon mi po zadání kodu hlasí: plugged in. Co teď jede to v pohodě??? A případně jaký program na ovládání? Něco jsem si stál přímo z netu od Siemense a mám taky SiMoCo. Jinak dík za odpověď. |
|
Back to top |
|
 |
pechi táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:27 pm Post subject: |
|
|
Cogliostro wrote: | Tak jsem ho tedy zapojil a telefon mi po zadání kodu hlasí: plugged in. Co teď jede to v pohodě??? A případně jaký program na ovládání? Něco jsem si stál přímo z netu od Siemense a mám taky SiMoCo. Jinak dík za odpověď. |
No to právě není v pohodě, pokud za tím Plugged in: nic není, tak telefon kabel vůbec nenajde, bude ho potřeba upravit podle toho návodu, neboli přidáním dvou patnáctikilových rezistorů na piny 2-5 a 2-7. Jinak programy - buď SiMoCo, nebo MPM (Mobile Phone Manager), obojí ke stažení tady na SM. _________________ I´ll face it with a grin, never givin´ in, on with a show ... |
|
Back to top |
|
 |
pechi táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:28 pm Post subject: |
|
|
pechi wrote: | Cogliostro wrote: | Tak jsem ho tedy zapojil a telefon mi po zadání kodu hlasí: plugged in. Co teď jede to v pohodě??? A případně jaký program na ovládání? Něco jsem si stál přímo z netu od Siemense a mám taky SiMoCo. Jinak dík za odpověď. |
No to právě není v pohodě, pokud za tím Plugged in: nic není, tak telefon kabel vůbec nenajde, bude ho potřeba upravit podle toho návodu, neboli přidáním dvou patnáctikilových rezistorů na piny 2-5 a 2-7. Jinak programy - buď to SiMoCo (doporučuju, super program), nebo MPM (Mobile Phone Manager), obojí ke stažení tady na SM. |
_________________ I´ll face it with a grin, never givin´ in, on with a show ... |
|
Back to top |
|
 |
Cogliostro kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:34 pm Post subject: |
|
|
No nic jiného už za tím teda není napsáno. Takže říkaš rezistory naletovat. Ok to snad zvládnu. Zítra to zkusím a dám ti vědět pokud bych potřeboval ještě radu. Jinak fakt dík máš to u mě. Doufám, že to pak už pojede. Mimochodem s touto úpravou budu moct dělat přes kabel patche a přehrávat firmware??? |
|
Back to top |
|
 |
pechi táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:38 pm Post subject: |
|
|
Cogliostro wrote: | No nic jiného už za tím teda není napsáno. Takže říkaš rezistory naletovat. Ok to snad zvládnu. Zítra to zkusím a dám ti vědět pokud bych potřeboval ještě radu. Jinak fakt dík máš to u mě. Doufám, že to pak už pojede. Mimochodem s touto úpravou budu moct dělat přes kabel patche a přehrávat firmware??? |
Přesně tak, podle toho návodu. No jestli se Ti to povede, tak by mělo jít patchovat i přehrávat firmware. O.K., jestli tu budu, rád Ti poradím  _________________ I´ll face it with a grin, never givin´ in, on with a show ... |
|
Back to top |
|
 |
Cogliostro kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:43 pm Post subject: |
|
|
OK návod jsem prostudoval zítra koupím ty odpory a naletuju to tam a aspoň ti sem pisnu jak jsem dopadl a ještě jednou fakt moc díky. I s tim HF. |
|
Back to top |
|
 |
pechi táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 02, 2005 7:45 pm Post subject: |
|
|
Cogliostro wrote: | OK návod jsem prostudoval zítra koupím ty odpory a naletuju to tam a aspoň ti sem pisnu jak jsem dopadl a ještě jednou fakt moc díky. I s tim HF. |
Není za co. Přeju hodně zdaru  _________________ I´ll face it with a grin, never givin´ in, on with a show ... |
|
Back to top |
|
 |
Batezip kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 03, 2005 1:30 pm Post subject: |
|
|
Delal jsem to samy, predelal jsem kabel ze C55 na Cx65 podle navodu a v telefonu mi to psalo, ze neni pripojenej zadnej kabel, ale programy a flashovani v pohode jde.  _________________ Všechny možný nokie i Siemense. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Thu Feb 03, 2005 3:06 pm Post subject: |
|
|
Aj ja mam noname kabel a robi to iste..Acc:none,ale vsetko fachci. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Batezip kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 03, 2005 5:16 pm Post subject: |
|
|
Jo a jde mi s nim flashovat jen s Winswup, orig. firmware od Siemense ne,ani manualne. Ostatni programy jako fullflashe readery a SiMoCo fachaj v poho. Nevi nekdo jak to kdyztak? _________________ Všechny možný nokie i Siemense. |
|
Back to top |
|
 |
Pierre pisatel

Joined: 23 Mar 2004 Posts: 259 Location: !!!CHODSKÉ KRÁLOVSTVÍ!!!
661.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 03, 2005 6:40 pm Post subject: |
|
|
Zrovna včera jsem předělal kabel z x55 (mnou dělaný) na x65
k mému údivu jsem ještě nenašel nic co by nefungovlo
nevím někdy se hlásí jako DCA500 někdy (častěji) jako DCA510
možná to bude tím že jsem doma neměl 15Kohm odpory, tak jsem tak prásknul 10Kohm...
ale hlavně že funguje:) _________________ !!!SHIBBY!!! |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Thu Feb 03, 2005 6:48 pm Post subject: |
|
|
To je skoro jako muj druhy kabel, stavenej na c35, bez napajeni, 2x 1kOhm odpory a jede pres nej take vse, hlasi se jako 510. Akorat z nej nevytahnu vice jak 115kbaud ( _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
|