View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pitrisek věrný diskusník

Joined: 08 Sep 2004 Posts: 405 Location: Česká Třebová & Brno
2061.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 1:38 am Post subject: Kompletni clanek o servisnich zasazich |
|
|
Ahoj,
zitra mi ma prijit kabel a chtel bych se pustit do nejakeho prehrati firmware, patchu atd. Nasel jsem tu spoustu zajimavych clanku, ale nejak mne to vsechno nezapada dohromady. Je to samej fullflash, zaloha eeprom, loader, patch bootcore... Tak jsem se chtel zeptat, jestli tu neni nejaky clanek (na ktery jsem nenarazil), kde je to nejak tak vsechno vysvetlene a nejlepe aktualne (nekde jsem pochytil, ze bootcore uz se nepatchuje atd), co se ma, jak, kdy, proc a tak Nerad bych si telefon odpravil hnedka prvni den
Za vsechny poznatky predem diky!
PS: Mam s65 |
|
Back to top |
|
 |
SMAriel začátečník

Joined: 21 Jan 2005 Posts: 67 Location: na horach, Jeseniky
61.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 5:55 am Post subject: |
|
|
Taky jeste nevim vsechno, ale jak se rika "ucenej z nebe nespad". Je tady dost prispevku na to, aby se clovek dovedel vse, co je treba a pak si to sam
v hlave ulozil na spravne misto. Mozna je to tak lepsi, kdyz prave mnoho veci
jeste neni vyzkouseno, jak mobily, tak softwery (fw,flashery,pache atd.) jsou neustale ve vyvoji, tak mozna nema smysl zabyvat se vytvoreni komplexniho univerzalniho navodu, kdyz to hned zitra treba bude moci byt i jinak psano... Myslim, ale, ze nemas kam spechat, zvlast jestli ti to, cos koupil funguje bez problemu (nekdo treba takove stesti nema a pak je na miste se zabyvat napravou). Asi nejlepsi zacit oficialnim navodem a precist si dobre podminky pro splneni zaruky. Zjistit si, co vsechno se da zalohovat a jak na to. Vedet, ze nektere (byt softwarove) zmeny nemusi byt 100%ne vratne, tzn. ze zalohovani dostupnym prostredky se muze minout s ucinkem. Navic kdyz vsechno funguje jak ma, je vetsina soft. uprav nadbytecna, pouha otazka vkusu (minim hlavne graficke patche) a nema smysl zbytecne riskovat funkcnost systemove castii... Hlavne vez, co delat, kdyz to delas, a nechavej si zadni vratka, at se ti to neprodrazi, at neprijdes zkratka ... ( ... a nepatchuj bootcore hned prvni den ... (ale to uz vis, ze)) _________________ TalkAbout Motorola > CX65 ( fw 12 > 25 ;-) + illumination 2% (- - - - - - - - - - - - - e m p t i n e s s - - - - - - - - - - - - - - - -)
btw: Všechno je jinak ... |
|
Back to top |
|
 |
jakub.karasek všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 8:35 am Post subject: |
|
|
Přesně tak, já mám M65ku, nemám v ní jedinej patch a sem s ní maximálně spokojenej. Proč měnit něco, co je téměř dokonalý a přicházet kvůli tomu o záruku. Firmware si nechávam nahrávat v Siemensu v Brně a sem spokojenej. Za dvě hodiny to tam mají hotový  _________________ J@M_E5
C25>C35>M35>ME45>M65fw50, Skin:Win_XP, Icons:12 Win_XP>HTC S710 Vox
My life is one big dream
I'm lost in what it means
Don't wake me up cuz its almost over |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 8:52 am Post subject: |
|
|
jakub.karasek wrote: | ... Proč měnit něco, co je téměř dokonalý a přicházet kvůli tomu o záruku.... |
...prte mě to prostě baví  |
|
Back to top |
|
 |
JenaM řád zlaté antény

5904.88 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 10:29 am Post subject: |
|
|
jo je to proste dobraj pocit kdyz si telefon upravis...sicem uzes prijit o zaruku jako ja....ale to casem preboli z nakonec zjistis ze zaruku ani nepotrebujes coz se mi nestalo zatim nikdy ze by se mi telefon rozbil!!!!a to uz mam asi 5.!!!!! _________________ Hledat, Zálohovat, at neprijdete o zaruku jako ja!!!!
CX65-FW43ofic.+patche (40 graf+ syst.)_CX65_MRTVEJ
CX75 FW12_DCA-510_par patchu by to lepe slapalo a MMC 512MB Kingston_aplikace nezbytne k zivotu:Gibo SMS,Slovniky UTISOFT,JimmICQ,ReadManiac |
|
Back to top |
|
 |
pitrisek věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 10:57 am Post subject: |
|
|
Anonymous wrote: | jakub.karasek wrote: | ... Proč měnit něco, co je téměř dokonalý a přicházet kvůli tomu o záruku.... |
...prte mě to prostě baví  |
Presne tak, uz pro ten pocit  |
|
Back to top |
|
 |
jakub.karasek všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 11:56 am Post subject: |
|
|
Už jen proto , že mi moje M65ka už jednou klekla a měnili mi celou desku, bych si záručák nenechal vzít. Kdyby se to stalo ještě jednou, byl bych úplně v )( (nebo bez peněz) Pravda, mám tam jiný ikony, odstraněnej zvuk foťáku a spouytu drobností, ale patch žádnej. _________________ J@M_E5
C25>C35>M35>ME45>M65fw50, Skin:Win_XP, Icons:12 Win_XP>HTC S710 Vox
My life is one big dream
I'm lost in what it means
Don't wake me up cuz its almost over |
|
Back to top |
|
 |
Mark Pawl řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 12:06 pm Post subject: |
|
|
jakub.karasek wrote: | Už jen proto , že mi moje M65ka už jednou klekla a měnili mi celou desku, bych si záručák nenechal vzít. Kdyby se to stalo ještě jednou, byl bych úplně v )( (nebo bez peněz) Pravda, mám tam jiný ikony, odstraněnej zvuk foťáku a spouytu drobností, ale patch žádnej. |
to jsem si taky říkal, ale pak jsem si pročetl nejdřív všechny články, udělal si zálohu ff a zkusil patchovat ... něco jako blacklist apod. bych nikdy z telefonu nedal  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 12:53 pm Post subject: |
|
|
Myslim ze by takovy navod byl na skodu, protoze je prilis mnoho odlisnosti pri pouzivani v zavislosti na kabelech, PC, ovladacich, verzi FW, aplikovanych patche.
Ten navod by musel byt tak srozumitelny, aby z neho kazdy pochopil principy a vstahy na jakych to cele pracuje, jinak by si daleko vice lidi znicilo mobily.
Takhle si clovek musi precist vice navodu a dat si to do souvislosti, mnoho lidi na uzivatelske urovni tohle odradi od nebezpecnych pokusu.
Zarnym prikladem budiz patch na zvetseni pameti, kdyby nebyl pristupny tem co si s tim jen pohravaji, nebyl by tu kazdy den 1 clovek kteremu umrel telefon. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
pitrisek věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 1:50 pm Post subject: |
|
|
Hmmm, asi mate pravdu...
Mel bych jeden dotaz: vygeneroval jsem si pres vklay (utils) loader a zazalohoval fullflash a eeprom (eefull?). Potrebuju jeste nejakou zalohu? |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 2:53 pm Post subject: |
|
|
pitrisek wrote: | Hmmm, asi mate pravdu...
Mel bych jeden dotaz: vygeneroval jsem si pres vklay (utils) loader a zazalohoval fullflash a eeprom (eefull?). Potrebuju jeste nejakou zalohu? |
Ne, to je naprosto dostatecne, ted jiz musis jen dodrzovat pravidlo neblbnuti s bootcore, s temito zalohami a funkcnim bootcore lze vzdy uvest telefon do puvodniho stavu. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
JenaM řád zlaté antény

5904.88 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 3:09 pm Post subject: |
|
|
no presne tak hlavne pozor na to aby sis neumrtvil telefon!!!! _________________ Hledat, Zálohovat, at neprijdete o zaruku jako ja!!!!
CX65-FW43ofic.+patche (40 graf+ syst.)_CX65_MRTVEJ
CX75 FW12_DCA-510_par patchu by to lepe slapalo a MMC 512MB Kingston_aplikace nezbytne k zivotu:Gibo SMS,Slovniky UTISOFT,JimmICQ,ReadManiac |
|
Back to top |
|
 |
pitrisek věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 3:13 pm Post subject: |
|
|
miosmobile wrote: | pitrisek wrote: | Hmmm, asi mate pravdu...
Ne, to je naprosto dostatecne, ted jiz musis jen dodrzovat pravidlo neblbnuti s bootcore, s temito zalohami a funkcnim bootcore lze vzdy uvest telefon do puvodniho stavu. |
Jak se da zmrvit bootcore? (nechci to zkouset, ale abych to tomu vyhnul ) |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 3:16 pm Post subject: |
|
|
Tim že by ses jí chtěl mrknout na zoubek  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
pitrisek věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 09, 2005 3:31 pm Post subject: |
|
|
A jeste neco: u kazdeho programu meniciho eeprom (napr x65 Direct Softkey Editor) je odkaz na http://www.siemensmania.com/content.php?id=213 - Záloha EEPROM pro x65 pomocí Siemens EEPROM tool 3 - Staci, kdyz mam zalohu z vklay (EEFULL) nebo musim udelat jeste tu pres sie eeprom tool? Jinymi slovy, je to identicke? |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|