View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Haldy pisatel

Joined: 26 Mar 2004 Posts: 278 Location: Roznov p. Radh. / Brno
698.10 SMM
|
Posted: Fri Feb 18, 2005 9:20 pm Post subject: |
|
|
Super navod. Jsou to docela zajimave veci.....
Mate tam jednu chybku: odkaz na GSMweb ma na zacatku adresu fora (http://forum.www.siemensmania.cz/www.gsmweb.cz)
Jo a jeste bych tam mozna pridal info, ze kdyz vyhledavate BTS podle Cell ID a mate seznam (csv seznam na GSMwebu), kde jsou cisla v desitkove soustave, zatimco v mobilu jsou v sestnastkove (jak je v navodu uvedeno), je treba to cislo prevest (z H do D). V odkazu servis maji i jednoduchy prevadec mezi desitkovou (decimalni) a sestnastkovou (hexadecimalni) soustavou. Snad to nekomu pomuze . _________________
Mobilní historie: Dancall => C35i@M35i => ME45@S45i => A55,A57@C55 => C65 => M75 (všechny Patchované) => E-Ten Glofish X500 (WM6 lite) |
|
Back to top |
|
 |
Jan Novák badatel

272.66 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Dieg0 siemensmaniak

Joined: 08 Nov 2004 Posts: 2937 Location: SR Lipt. Mikulas Telefon: Siemens C65
19990.28 SMM
|
Posted: Sat Feb 19, 2005 7:47 am Post subject: |
|
|
No LoL.To je super.Pochvala  _________________ ...odstraneno - prilis velky obrazek... |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sat Feb 19, 2005 6:52 pm Post subject: |
|
|
Haldy wrote: | Super navod. Jsou to docela zajimave veci.....
Jo a jeste bych tam mozna pridal info, ze kdyz vyhledavate BTS podle Cell ID a mate seznam (csv seznam na GSMwebu), kde jsou cisla v desitkove soustave, zatimco v mobilu jsou v sestnastkove (jak je v navodu uvedeno), je treba to cislo prevest (z H do D). V odkazu servis maji i jednoduchy prevadec mezi desitkovou (decimalni) a sestnastkovou (hexadecimalni) soustavou. Snad to nekomu pomuze . |
Pokud se dobře dívám, tak první sloupec je CID v desítkové a druhý v hexa...  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
Haldy pisatel

698.10 SMM
|
Posted: Sat Feb 19, 2005 8:42 pm Post subject: |
|
|
busch wrote: | Haldy wrote: | Super navod. Jsou to docela zajimave veci.....
Jo a jeste bych tam mozna pridal info, ze kdyz vyhledavate BTS podle Cell ID a mate seznam (csv seznam na GSMwebu), kde jsou cisla v desitkove soustave, zatimco v mobilu jsou v sestnastkove (jak je v navodu uvedeno), je treba to cislo prevest (z H do D). V odkazu servis maji i jednoduchy prevadec mezi desitkovou (decimalni) a sestnastkovou (hexadecimalni) soustavou. Snad to nekomu pomuze . |
Pokud se dobře dívám, tak první sloupec je CID v desítkové a druhý v hexa...  |
U ostatnich jo, ale u seznamu ve formátu CSV jsou jen v hexa (uz jsem to psal). _________________
Mobilní historie: Dancall => C35i@M35i => ME45@S45i => A55,A57@C55 => C65 => M75 (všechny Patchované) => E-Ten Glofish X500 (WM6 lite) |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sun Feb 20, 2005 10:26 am Post subject: |
|
|
Haldy wrote: |
U ostatnich jo, ale u seznamu ve formátu CSV jsou jen v hexa (uz jsem to psal). |
Nevím kam se díváš, ale první položka je CID v desítkové soustavě....
Code: | 11;b;21820;102;20.5.2004;AB;Praha 4 - Horní Roztyly, Babákova 22 (nízký panelák);-;-; |
_________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Back to top |
|
 |
Haldy pisatel

698.10 SMM
|
Posted: Sun Feb 20, 2005 10:42 am Post subject: |
|
|
busch wrote: | Haldy wrote: |
U ostatnich jo, ale u seznamu ve formátu CSV jsou jen v hexa (uz jsem to psal). |
Nevím kam se díváš, ale první položka je CID v desítkové soustavě....
Code: | 11;b;21820;102;20.5.2004;AB;Praha 4 - Horní Roztyly, Babákova 22 (nízký panelák);-;-; |
|
Chtel jsem napsat, ze tam jsou jen v desitkove a ne v hexa(moje chyba), ale dival jsem se ted znova a uz jsou tam v desitkove i v hexa . Myslim, ze predtim jsem se nespletl a bylo to tam jen v desitkove, protoze jsem hledal hexa a nenasel. Tak jsem to prevedl do desitkove a tentokrat jsem to nasel. Ruku do ohne bych za to ale nedal. Mozna jsem nekde udelal chybu .
(jeste dodam, ze jsem hledal v seznamech Oskara) _________________
|
Back to top |
|
 |
SMAriel začátečník

Joined: 21 Jan 2005 Posts: 67 Location: na horach, Jeseniky
61.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 20, 2005 11:59 am Post subject: |
|
|
clanek je fajn, diky, ale neni tam popsane vsechno.... k cemu jsou ty dalsi polozky menu . Nevite nekdo? _________________ TalkAbout Motorola > CX65 ( fw 12 > 25 ;-) + illumination 2% (- - - - - - - - - - - - - e m p t i n e s s - - - - - - - - - - - - - - - -)
btw: Všechno je jinak ... |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sun Feb 20, 2005 10:00 pm Post subject: |
|
|
SMAriel wrote: | clanek je fajn, diky, ale neni tam popsane vsechno.... k cemu jsou ty dalsi polozky menu . Nevite nekdo? |
Něco dalšího víme, ale do článku sem dával jenom věci co sou aspoň k něčemu v praktickým životě. Na http://web.quick.cz/s45/sm je popis sm na řadu x45 (x65 má složitější - rozšířenější ), dost dalších položek je tam popsaných... _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Back to top |
|
 |
AlbatrosCZ kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 22, 2005 9:48 am Post subject: C65 |
|
|
Mam C65, fw25.
Native menu po ### mi jde, ale vzdycky shodi bezici aplikaci. Proste si napisu smsku a po vyskoceni z menu se dostavam na posledni misto odkud jsem tu aplikaci spoustel.
Pokud jde o No 52Mhz support, tak jsem si vsiml, ze rozdil je v tom, ze telefon pri setreni nepouziva 52 ale 26Mhz. V tomto rezimu je mozne videt 52 jen behem telefonovani.
a jeste jeden dodatek:)
v mini monitor>ACCU monitor je na poslednim radku CAPxxxx, na prvni pohled se ta polozka chova jako stupen nabiti v procentech. Kde cca pri 5% telefon umira. _________________ ------------
alb; OT501 -- C65(fw50) |
|
Back to top |
|
 |
SMAriel začátečník

Joined: 21 Jan 2005 Posts: 67 Location: na horach, Jeseniky
61.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 22, 2005 1:11 pm Post subject: Re: C65 |
|
|
AlbatrosCZ wrote: |
v mini monitor>ACCU monitor je na poslednim radku CAPxxxx, na prvni pohled se ta polozka chova jako stupen nabiti v procentech. Kde cca pri 5% telefon umira. |
???
Co druhy pohled? (nebo skutecnost?)
Kde a jak moc umira?  _________________ TalkAbout Motorola > CX65 ( fw 12 > 25 ;-) + illumination 2% (- - - - - - - - - - - - - e m p t i n e s s - - - - - - - - - - - - - - - -)
btw: Všechno je jinak ... |
|
Back to top |
|
 |
AlbatrosCZ kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 22, 2005 1:32 pm Post subject: Re: C65 |
|
|
SMAriel wrote: |
???
Co druhy pohled? (nebo skutecnost?)
Kde a jak moc umira?  |
Druhy pohled bude, az se to objevi nekde v dokumentaci, tohle je jen moje domnenka. Navic mam na ukazatel stavu baterie patch, ktery neukazuje stejne cislo jako je v mini monitoru. Proste si tim nejsem na 100% jistej.
Umiranim je mysleno vypnuti pri vybiti baterie. _________________ ------------
alb; OT501 -- C65(fw50) |
|
Back to top |
|
 |
Franta Hřídel začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 22, 2005 1:53 pm Post subject: |
|
|
No jasně, i na druhý pohled je CAP zbývající kapacita baterie v % A CTY v charge menu zase na první pohled vypadá jako typ nabíjení (USB kabel, standard. nabíječka) |
|
Back to top |
|
 |
Franta Hřídel začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 22, 2005 1:59 pm Post subject: servisní menu na C65 |
|
|
Nemáte někdo zkušenosti se servisním menu na C65? V serving cell mi nejde ta stránka posunout dolu, takže se nedostanu na vzdálenost BTS Ostatní stránky jako GPRS atd. rolujou v normálně. Mohla by to opravit změna FW? Nebo je chyba v patchi, přes který to aktivuju? |
|
Back to top |
|
 |
MLB všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 22, 2005 4:24 pm Post subject: Re: servisní menu na C65 |
|
|
Franta Hřídel wrote: | Nemáte někdo zkušenosti se servisním menu na C65? V serving cell mi nejde ta stránka posunout dolu, takže se nedostanu na vzdálenost BTS Ostatní stránky jako GPRS atd. rolujou v normálně. Mohla by to opravit změna FW? Nebo je chyba v patchi, přes který to aktivuju? |
No, ono sa to neda posuvat dole. Vzdialenost BTS sa ti zobrazi len pocas hovoru. _________________ CX70 fw56 |
|
Back to top |
|
 |
|