View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pavn kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 10:20 pm Post subject: Chyba Id-503 při odesílání e-mailu. |
|
|
Snažím se rozchodit e-mailového klienta.
Při odesílání emailu mi to napíše Odesláno 0 a chyba ID-503.
Můžete mi někdo poradit.
Používám smtp na seznamu. Email mám na centrumu.
Posílání pošty přes smtp seznam mě z outlooku fuguje (i když používám ve stejnou dobu jiné vytáčené připojení k internetu). Nastavení v mobilu mám podobné.
Mám v CX65 FW36. Předtím jsem měl FW12 a taky to nejelo - mobil navíc ještě vytuhl.
Díky |
|
Back to top |
|
 |
jiji2004 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 10:53 pm Post subject: Re: Chyba Id-503 při odesílání e-mailu. |
|
|
pavn wrote: |
Používám smtp na seznamu. Email mám na centrumu.
Díky |
Jak to myslíš? Chceš li odeslat mail přes účet na www.centrum.cz, musíš pochopitelně použít ismtp.centrum.cz
Můžeš sem vypsat nastavení email přístupu (menu>zprávy>nastavení zpráv>Email nastav.>přístupy) ?
Last edited by jiji2004 on Wed Mar 09, 2005 10:57 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
pavn kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:05 pm Post subject: |
|
|
Provider: Oskar Internet GPRS
User name:
mojeusername
E-mail address:
mojeusername@centrum.cz
Reply-to address:
mojeusername@centrum.cz
User ID:
mojeusername
Password:
muj paswword na muj ucet na centrumu
Downl. only e-mail smaller than <30> kBytes.
Leave copy on serv.:
Ask user
Server type:
POP3
POP3 server:
pop3.centrum.cz
POP3 port:
00110
SMTP server:
smtp.seznam.cz
SMTP port:
00025
SMTP authentic.:
Yes
SMTP password:
muj password na emialove konto na seznamu |
|
Back to top |
|
 |
jiji2004 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:08 pm Post subject: Re: Chyba Id-503 při odesílání e-mailu. |
|
|
maximus wrote: |
 |
OT : Můžu Tě, Maxime, o něco požádat? Když nemáš nic k tématu, tak nic nepiš. Během posledních deseti minut jsi vychrlil cca 10 příspěvků a většina jich má podobnou informační hodnotu jako ten citovaný. Zbytečně tak znepřehledňuješ diskuse. Neber to, prosím osobně. Je to jenom věcná připomínka, nebo spíš prosba. Dík za pochopení  |
|
Back to top |
|
 |
maximus věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:11 pm Post subject: Re: Chyba Id-503 při odesílání e-mailu. |
|
|
jiji2004 wrote: | maximus wrote: |
 |
OT : Můžu Tě, Maxime, o něco požádat? Když nemáš nic k tématu, tak nic nepiš. Během posledních deseti minut jsi vychrlil cca 10 příspěvků a většina jich má podobnou informační hodnotu jako ten citovaný. Zbytečně tak znepřehledňuješ diskuse. Neber to, prosím osobně. Je to jenom věcná připomínka, nebo spíš prosba. Dík za pochopení  | tak sorry, ale hledal sem to po netu a nic  _________________ Motorola C330 => Siemens CX65(super phone) |
|
Back to top |
|
 |
jiji2004 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:12 pm Post subject: |
|
|
pavn wrote: | SMTP server:
smtp.seznam.cz
SMTP port:
00025
SMTP authentic.:
Yes
SMTP password:
muj password na emialove konto na seznamu |
Skvělý
Hele, musíš tam mít smtp informace k tomu účtu na centru, nikoli k nějakýmu jinýmu. Takže :
SMTP server:
ismtp.centrum.cz (myslím, že to tak je, kdyžtak zkontruluj na www.centrum.cz)
SMTP port:
00025
SMTP authentic.:
Yes
SMTP password:
Tvuj password na emialove konto na centru
Zkrátka jeden přístup jeden účet. Nemůžeš psát, že chceš posílat poštu přes svůj účet na seznamu, když na začátku toho nastavení jsou informace o účtu na centru. Nikde tam pak nemáš informaci mojeusername@seznam.cz, takže to nemůže fungovat. OK ?  |
|
Back to top |
|
 |
pavn kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:18 pm Post subject: |
|
|
Quote: |
Hele, musíš tam mít smtp informace k tomu účtu na centru, nikoli k nějakýmu jinýmu. Takže :
SMTP server:
ismtp.centrum.cz
SMTP port:
00025
SMTP authentic.:
Yes
SMTP password:
Tvuj password na emialove konto na centru |
Takhle to byt nemuze - protoze smtp server centrumu funguje pouze pokud jses pripojeny k centru pres dial up. Proto tam mam seznam. Ten jediny umoznuje smtp server bez pripojeni pouze s autentiyzaci heslem, ktery ma clovek na e-mailovy ucet seznamu.
Takhle presne - jak jsem to uvedl - to mam nastaveny v outlook express a muzu byt pripojeny pres cokoliv a vzdycky e-maily odeslu. (take prectu odkudkoliv) |
|
Back to top |
|
 |
pavn kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:24 pm Post subject: |
|
|
"Nikde tam pak nemáš informaci mojeusername@seznam.cz"
S tímhletím máš pravdu. Není tam account name jako v outlooku.
Fungovalo by to asi jenom v pripade, kdyby mojeusername bylo na uctu na centru a na seznamu stejny.
Zkratka budu muset asi pouzivat seznam. Zkusim to, jesli to takhle pujde. |
|
Back to top |
|
 |
jiji2004 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:30 pm Post subject: |
|
|
pavn wrote: |
Takhle to byt nemuze - protoze smtp server centrumu funguje pouze pokud jses pripojeny k centru pres dial up. Proto tam mam seznam. Ten jediny umoznuje smtp server bez pripojeni pouze s autentiyzaci heslem, ktery ma clovek na e-mailovy ucet seznamu.
|
Jo...no když to přes smtp na centrum nejde, tak si prostě vyplň ještě jeden přístupovej profil kde uvedeš údaje účtu ze seznamu a používej ho pro odesílání. Tak jak to máš teď ti to v žádným případě fungovat nebude, jelikož navazuješ spojení se smtp.seznam.cz na účet, který tam není - proto ta ID-503 |
|
Back to top |
|
 |
pavn kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:34 pm Post subject: |
|
|
Tak s tím seznamem to funguje. Díky za pomoc.
V outlooku je jeste moznost nastavit zvlast uzivatele a heslo pro smtp server.
Tudiz tam to timto zpusobem jde. |
|
Back to top |
|
 |
jiji2004 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 09, 2005 11:45 pm Post subject: |
|
|
pavn wrote: | Tak s tím seznamem to funguje. Díky za pomoc.
V outlooku je jeste moznost nastavit zvlast uzivatele a heslo pro smtp server.
Tudiz tam to timto zpusobem jde. |
Jasný. Jinak účty na centru se daly využívat přes JAVA klienta mailboss, který želbohu skončil, nicméně to znamená, že úplně nemožný se na to jejich smtp dostat z mobilu není Třeba zas někdo něco napíše.... |
|
Back to top |
|
 |
wolkow rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 10, 2005 1:03 am Post subject: |
|
|
Nastaveni mejl klienta jsem udelal dalkove na siemens.com nebo my-siemens.com(cz) (uz si nepamatuju). Bylo to mezi moznostmi u CX65. Za chvili mi prisla "datova" zprava s nastavenim ulozil jsem to a jelo to
Alternativni reseni je samozrejne pouzivat Java klienta ale kdyz mam zabudovaneho? Hodne jsem jich videl na http://interface.beinspired.cz/index.php?s=zabava/java/3.
Nekdo doporucoval klienta od Graliga... _________________ C35i[fw,odbloc,logo,melodie a výměna krytu ]>Alc 303>C65[spoustá patchů... Bootcore error ]>A50>M50]>M55>CX65>DCA 510>CX75 |
|
Back to top |
|
 |
MItex kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Oct 01, 2005 2:42 pm Post subject: Outlook Expres nejde mi odesilet posta |
|
|
ja mam problem s Outlook Expres nejde mi odesilet posta ale prijmat mi jde aj mam zadane ismtp.centrum.cz ale aj tak mi vzdy vyhofi chybu ze: Připojení k serveru se nezdařilo. Účet: 'Centrum', Server: 'ismtp.centrum.cz', Protokol: SMTP, Port: 25, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba zásuvky: 10060, Číslo chyby: 0x800CCC0E a neviem co mam s tym delat. Môzete mi niekto poradit???? |
|
Back to top |
|
 |
|