View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 15, 2005 7:56 am Post subject: CX75 - jak na flash? |
|
|
Zkoušel jsem do CX75 flashnout fw12 ale nejde mi to. Kabel mi to hlásí ten co má v názvu 500, teď nevím přesně. Kamarád s ním uspěšně naflashoval S65 (ale asi originál fw).
Já když pustím stažený EXE s fw12 tak mi to po procvakání červeného tlačítka napíše v programu hlášku, že nemám dost nabitou baterku. Jenže to mi hlásí i když jsem nechal baterku nabíjet až do rána a hned jsem to zkusil flashnout.
Kde je chyba? Je to fakt v baterce? Nebo v kabelu? Česká T9 mě fakt vadí, rád bych se toho co nejdřív zbavil. |
|
Back to top |
|
 |
Orpheus čestný člen

14900.34 SMM
|
Posted: Thu Sep 15, 2005 8:34 am Post subject: |
|
|
Mno, ked mas hlasku ze musis dobit baterku, tak mas 2moznosti. Bud dobijes baterku a FW update prebehne, alebo sa to da aj obijst. Precitaj si navod ako na Update FW. http://www.siemensmania.cz/content.php?id=362 |
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 15, 2005 8:40 am Post subject: |
|
|
Orpheus wrote: | Mno, ked mas hlasku ze musis dobit baterku, tak mas 2moznosti. Bud dobijes baterku a FW update prebehne, alebo sa to da aj obijst. Precitaj si navod ako na Update FW. http://www.siemensmania.cz/content.php?id=362 |
No bohužel v návodu se píše to samé co píšeš ty - dobít baterku. Ale ta baterka je přece nabitá!! Netuší někdo jak je tam nastavený limit v tom programu? Vyžaduje to opravdu 100% nabití? Tzn. že při 99% už to nejde? |
|
Back to top |
|
 |
sssugi táta fóra

667.50 SMM
|
Posted: Thu Sep 15, 2005 8:53 am Post subject: |
|
|
bigboban wrote: | Orpheus wrote: | Mno, ked mas hlasku ze musis dobit baterku, tak mas 2moznosti. Bud dobijes baterku a FW update prebehne, alebo sa to da aj obijst. Precitaj si navod ako na Update FW. http://www.siemensmania.cz/content.php?id=362 |
No bohužel v návodu se píše to samé co píšeš ty - dobít baterku. Ale ta baterka je přece nabitá!! Netuší někdo jak je tam nastavený limit v tom programu? Vyžaduje to opravdu 100% nabití? Tzn. že při 99% už to nejde? |
Ja byť tebou tak zašktnem obidva checky vypnem tel. a musí to ísť.  _________________ Benq-Siemens EL71+DCA 110+Micro SD 512Mb
Siemens M65+S65+C55+DCA 510 |
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 11:02 am Post subject: Nejde mi to |
|
|
sssugi wrote: | bigboban wrote: | Orpheus wrote: | Mno, ked mas hlasku ze musis dobit baterku, tak mas 2moznosti. Bud dobijes baterku a FW update prebehne, alebo sa to da aj obijst. Precitaj si navod ako na Update FW. http://www.siemensmania.cz/content.php?id=362 |
Ja byť tebou tak zašktnem obidva checky vypnem tel. a musí to ísť.  |
Bohužel nejsem schopen jakkoliv flashnout fw 12. Winswup stále hlásí nenabitou baterku a když zaškrtnu ignorování checků tak se po stisku START to tlačítko zašedí, ale vůbec nic se dál neděje. Prostě u mě flash nejde a nejde.  |
|
Back to top |
|
 |
Gianni83 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 11:07 am Post subject: |
|
|
Me to na poprve taky zahlasilo, ze nemam nabitou baterku (je pravda, ze jsem ji mel asi na 10% a chtel jsem jenom vedet, esi se pripojim k telefonu). Tak jsem telefon hned hodil do nabijecky a asi po hodine (to mohla byt baterka tak na 75%) jsem telefon pichl na kabel a zacal jsem s nahravanim .... a zadna hlaska se neobjevila. Takze zkus telefon ihned po vytahnuti z nabijecky pripojit ke kabelu. _________________ Sagem MC920 -----> Siemens M35 (s czT9) -----> M55 (fw.91 + tuna patchu) -----> CX75 (fw.25)
Gianni is BACK |
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 11:28 am Post subject: Nejde to |
|
|
Gianni83 wrote: | Me to na poprve taky zahlasilo, ze nemam nabitou baterku (je pravda, ze jsem ji mel asi na 10% a chtel jsem jenom vedet, esi se pripojim k telefonu). Tak jsem telefon hned hodil do nabijecky a asi po hodine (to mohla byt baterka tak na 75%) jsem telefon pichl na kabel a zacal jsem s nahravanim .... a zadna hlaska se neobjevila. Takze zkus telefon ihned po vytahnuti z nabijecky pripojit ke kabelu. |
Nene, věř tomu že to fakt nejde. Hlásilo to i když byl mobil do rána na nabíječce a HNED potom jsem to hodil na kabel a zkusil flashnout. Buď mám špatný kabel, nebo nějakou chybu v mobilu. Mám kabel co se hlásí v mobilu jako (????-500, to před číslem si nepamatuju). Po kabelu to normálně komunikuje, kámoš s tím flashnul S65. |
|
Back to top |
|
 |
Gianni83 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 11:49 am Post subject: Re: Nejde to |
|
|
bigboban wrote: | Nene, věř tomu že to fakt nejde. Hlásilo to i když byl mobil do rána na nabíječce a HNED potom jsem to hodil na kabel a zkusil flashnout. Buď mám špatný kabel, nebo nějakou chybu v mobilu. Mám kabel co se hlásí v mobilu jako (????-500, to před číslem si nepamatuju). Po kabelu to normálně komunikuje, kámoš s tím flashnul S65. |
Hmmm, tak jestli na kabel nebude potreba pripajet nejaky odpory. Nekde tady byl na to navod. Ale na rovinu vazne nevim, jestli to pomuze. _________________ Sagem MC920 -----> Siemens M35 (s czT9) -----> M55 (fw.91 + tuna patchu) -----> CX75 (fw.25)
Gianni is BACK |
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 1:02 pm Post subject: Re: Nejde to |
|
|
Gianni83 wrote: | Hmmm, tak jestli na kabel nebude potreba pripajet nejaky odpory. Nekde tady byl na to navod. Ale na rovinu vazne nevim, jestli to pomuze. |
Podle mě ne. Návod je zde: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=152
Ale to slouží jen v případě pokud mobil kabel nepozná. Jenže mě mobil kabel rozpozná (název DCA-500). Podle mě mám originál Siemens COM kabel, takže fakt nevím proč to nejde. |
|
Back to top |
|
 |
F.afoun pisatel

680.44 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 1:05 pm Post subject: Re: Nejde mi to |
|
|
bigboban wrote: | Bohužel nejsem schopen jakkoliv flashnout fw 12. Winswup stále hlásí nenabitou baterku a když zaškrtnu ignorování checků tak se po stisku START to tlačítko zašedí, ale vůbec nic se dál neděje. Prostě u mě flash nejde a nejde.  |
A stiskneš vůbec po startu a zaškrtnutém skipu červené tlačítko telefonu Viz návod, na který máš odkaz výše:
Quote: | Pokud se vám sekne PC, přečtěte si tuto diskuzi, příspěvky od jenda.69
Mohou nastat i další chyby, ale jelikož u každého je řešení trochu jiné, odkážu vás na vlastní experimentování-zkuste vypnout mobil a zatrhnout obě zatržítka Skip, snižovat rychlost atd. Hlavně nezapomeňte na červené tlačítko ;-) |
_________________ CX65-FW12->25->43->50->56CX70 |
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 2:30 pm Post subject: Re: Nejde mi to |
|
|
F.afoun wrote: |
A stiskneš vůbec po startu a zaškrtnutém skipu červené tlačítko telefonu Viz návod, na který máš odkaz výše:
|
Ale samozřejmě že stisknu. Nedělám flashování poprvé, s S55 jsem se napatchoval do zblbnutí a ME45 jsem předělával na S45i, takže nováček nejsem. Ale tady mi to prostě nejde ani za nic, prostě si myslím že mám mobil co to prostě neumí.  |
|
Back to top |
|
 |
F.afoun pisatel

680.44 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 2:54 pm Post subject: Re: Nejde to |
|
|
bigboban wrote: | Buď mám špatný kabel, nebo nějakou chybu v mobilu. Mám kabel co se hlásí v mobilu jako (????-500, to před číslem si nepamatuju). Po kabelu to normálně komunikuje, kámoš s tím flashnul S65. | Když šlo flashovat S-ko, tak v kabelu asi problém nebude? Ale zkoušel jsi to na tom samém počítači jako kámoš. I PC jsou co sestava, tak unikát Bylo by to škoda, kdyby to bylo telefonem. _________________ CX65-FW12->25->43->50->56CX70 |
|
Back to top |
|
 |
|