clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SiMoCo a infraport

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SiMoCo a infraport

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jaroslav Štěpánek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 31, 2006 3:22 pm    Post subject: SiMoCo a infraport Reply with quote

Lze připojit ME 75 pomocí infraportu a SW SiMoCo a jak ?
Back to top
View user's profile Send private message
inflater
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed May 31, 2006 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

Malo by sa dat vojto Very Happy
Su 2 moznosti (mam CX65 ale to by malo fungovat aj na tvojom)
[b]1.moznost[/b]:
Normalne si pripoj Irda k PC a aktivuj si infrak v telefone. Nechaj ho nech ho windows najde a mal by najst "nove hardwarove zariadenie", mne to naslo GPRS via IRDA. Kedze ovladac bol nepodpisany tak som to radsej neinstaloval ale potom som to riskol a nastastie sa nestalo nic (zatial). Hardware "GPRS via IRDA" sa mi spravil ako keby bol pripojeny cez COM4 a nie cez IRDA (je viditelny v Spravcovi zariadeni iba vtedy ked windows detekuje infracerveny prenos v telefone). Potom som odstartoval Simoco a tam som zvolil port COM4. Neviem ci sa nahodou neznizi stabilita systemu instalovanim tohto driveru (raz mi zacal dokonca aj GameMaker padat ale tebe mozno nebude robit take mini-problemy ako mne).
Keby ti system padal tak zapni infrak a nechaj nech windows detekuje mobil a normalne to ODINSTALUJ v Spravcovi (GPRS via IRDA).
[b]2.moznost[/b]
Nainstaluj si IrComm2k z

[http://www.ircomm2k.de]
odzipuj to kdesi a nainstaluj IrComm2k. Vykasli sa na to ze nie je driver podpisany a nainstaluj to. Potom sa ta to spyta na port - aky chces, vyber. Po uspesnej instalacii spusti SiMoCo a vyber port a klikni na Pripojit >>.
[b]Dolezite:[/b]
Ten odzipovany zostatok (subory Ircomm2k) si nechaj. Po dokonceni prace odporucam odinstalovat (cez ten Setup.exe ktory najdes v tom unzipovanom a kliknutim na Uninstall) pretoze ten Ircomm2k niekedy zaziera system. Ked budes chciet zas pracovat s Simoco tak si proste znovu nainstaluj driver a potom odinstaluj.

Malo by to fungovat (s mojou CX65 oboje Very Happy )
inflater[/code]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
TheRaduxs
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed May 31, 2006 4:13 pm    Post subject: ME45 infraport + SiMoCo Reply with quote

Chtěl bych se s vámi podělit o svůj zážitek:

Vlastním již moc nepoužívanou outdoorku ME45 s infraportem.Koupil jsem za pár korun infraportový adaptér do USB.Pod Windowsem jsem ho nastavil na virtuální port COM3.Po zapnutí SiMoCo normálně prohledám porty a program mi najde klasicky ME45.Adaptér se tedy chová jako kabel - SiMoCo to nerozpozná.

Ale již po delší době jsem zakoupil datový kabel neb je tato varianta lepší,stabilnější a šetří baterii mobilu.

stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PostPosted: Wed May 31, 2006 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

Simoco spoľahlivo pracuje so zariadeniami na portoch COM 1-9: či kábel, Irda, alebo BT.
Ba dokonca Simoco takto vie komunikovať aj s inými značkami, mám odskúšané N6021 - je to asi tá istá norma, v prípade značky Motorola je to poslabšie. Shame on you
Verím, že ak si kúpim Benq Siemens, tak aj tí budú dodržiavať normu Siemens, lebo pre mňa je Simoco najčastejšie používaný program Applause
Back to top
davidsterba
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Jun 08, 2006 2:12 pm    Post subject: Ještě jednou ME 75 a infraport Reply with quote

Nedaří se mi spojit ME 75 a SiMoCo přes infraport. Koupil jsem si USB IrDA adaptér a po připojení jej najdu ve správci zažízení jako síťové zařízení (mám Win ME) a vůbec nevím, jak tomu mohu přiřadit nějaký virtuální COM port.
Existuje něco jako IrCOMM2k pro Win ME?
Poradíte mi někdo prosím.
Děkuji David
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PostPosted: Thu Jun 08, 2006 8:31 pm    Post subject: Re: Ještě jednou ME 75 a infraport Reply with quote

davidsterba wrote:
Nedaří se mi spojit ME 75 a SiMoCo přes infraport. ... a vůbec nevím, jak tomu mohu přiřadit nějaký virtuální COM port.

Doporučujem postup, ktorý sa mi vždy osvedčil:
1. Po pripojení mobilu na infraport pozri v Nastavenia... Modem, na akom Com porte je, a taký nastaviť v Simoco, ak je väčší ako 9 prestaviť ho na COM 1-9,
2. Ak tam modem nie je, tak po pripojení na Infraport nastaviť modem ručne na niektorý z COM 1-9.
Back to top
somi
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Jun 09, 2006 6:58 am    Post subject: Re: SiMoCo a infraport Reply with quote

Jaroslav Štěpánek wrote:
Lze připojit ME 75 pomocí infraportu a SW SiMoCo a jak ?

SiMoCo je dobrý program ale na běžné rychlé přetěpávání používám Obex Commander. Zatím na něm fungovaly všechny mobily.
http://intradarma.com/OBEXCommander.html
Zkus

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum