Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pinom kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 6:58 pm Předmět: Na jednom počítači kabel funguje, na druhém ne! 64-bit? X2? |
|
|
Zdravím,
řeším zajímavý problém.
Řekněme že mám k dispozici 2 počítače, jeden osobní doma, druhý v práci.
1) AMD Athlon 64 X2 4400+ Toledo, 1 GB RAM, deska MSI řady K8, chipset Nvidia Nforce4.
2) Intel Pentium 4, 512 MB RAM, desku neznám, chipset Intel 845E.
V obou počítačích mám Windows 2000 a Gentoo Linux, který používám převážně. Jedná se softwarově a co se týká nastavení o identické stroje. Ovšem když chci připojit svůj Siemens CX65 pomocí kabelu DCA-510 a přenášet data (hlavně foto), tak v jednom případě nastává problém. Na počítači v práci je vše OK, ale na tom 64-bitu doma spojení po několika sekundách skončí. MPM ve windows hlásí chybu, že není možné vytvořit další systémový semafor a v Linuxu se prostě připojený svazek odmountuje, resp. hlásí chybu, že není připojen.
Nevím, čemu mám tento problém přičítat, 64-bit architektuře procesoru? Vícejádrovému procesoru? (v Linuxu mám SMP jádro, windows také pracují s oběma jádry.) Nebo chipsetu svojí základní desky? Každopádně problém se týká jak Windows, tak Linuxu, po chvíli spojení spadne a v případě Windows je pro pokračování nutný restart, v Linuxu stačí odpojit a připojit telefon a znovu namountovat svazek. Ve Windows mám pro kabel ovladače z tohoto webu (Prolific něco ...) a poslední verzi MPM. V Linuxu využívám pro kabel ovladač pl2303 jako modul jádra a svazek mountuju klasicky jako typ siefs (v systému mám podporu siefs).
Máte někdo podobnou zkušenost? Víte někdo co s tím? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|