clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - V-Klay

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

V-Klay

Reply to topic     Forum Index -> Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pafr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Jul 07, 2004 12:14 am    Post subject: V-Klay Reply with quote

Může mi někdo vysvětlit co znamená vpři výběru telefonu v nové verzi programu -> Bootcore bug, Patched bootcore a Test point.
Co se kdy volí a proč zrovna tato volba.
Předem děkuji. Pavel
Back to top
View user's profile Send private message
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Wed Jul 07, 2004 6:24 am    Post subject: Reply with quote

Bootcore bug je standartna volba pri vsetkych novych modelov Siemensu od rady A50 vyssie. Volba Patched bootcore sa dava vtedy, ked je nejakym sposobom patchnute (cracknute) bootcore - napriklad to moze byt aplikovanim java loaderu u M55 FW11 a C60. Testpoint by sa mal volit po urobeni testpointu, ale nie je to potrebne,lebo funguje aj volba Bootcore bug. Pri kazdej volbe sa program k telefonu sprava inac (inac sa do neho dostane-nabootuje).Preto je treba velmi davat pozor,ktora volba je zvolena.
Aby sa vam potom nestalo to,co mne,ze som mal nastavene Patched bootcore namiesto Bootcore bug a velmi som sa cudoval,preco mi nejdu aplikovat ziadne patche (program hlasil chybu s starych a novych datach) wink

Fredy
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Sep 07, 2004 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Poradi me nekdo s nastavenim V-Klay? Koncim na okne "pripojuji" (po stisku cerv. tlac. nebo rozpojeni/spojeni kabelu) a dale se nic nedeje dokud okno nestornuji. Telefon je Siemens M55 s fw11, V-Klay ver. 2.7.1 a kabel USB s prepinatelnym dobijenim a cipem Prolific na virtualnim portu COM4. Aktualizaci fw10 na fw11 jsem provedl pomoci WinSwup32 a nyni bych nahral jeste sve oblibene patche, ale nemohu pripojit founa. Jen bych pripomel, ze stejne potize jsem mel jiz v predchozi ver firmware a patche, ktere jsem mel v mobilu jsem nahraval jiz drive starsi verzi V-Klay, tusim < 2.4.x Sad
Back to top
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Wed Sep 08, 2004 7:09 am    Post subject: Reply with quote

Ak mas FW11,musis aplikovat novy loader,ktory je vo forme java aplikacie..pozri sa do navodov na SM,tam ho najdes aj s postupom,ako nato.
Fredy
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 08, 2004 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

hanni wrote:
Ak mas FW11,musis aplikovat novy loader,ktory je vo forme java aplikacie..pozri sa do navodov na SM,tam ho najdes aj s postupom,ako nato.

No dobrá, ale přímo v návodu se píše: "že tento loader je určen jen pro flasher Freia! V_Klay ani žádný jiný flasher vám s ním komunikovat nebude."

Já bych si rád nahrál patche, které jsem v telefonu měl před přeflashováním na fw11. a tyto jsou pro použití s programem V-Klay. Nehledě na to, že potíže nastaly už před přeflashováním, ještě u originální verze fw10. Protože jsem si smazal starou verzi V-Klaye a pak už ji nikde nenašel, instaloval jsem novou - 2.7.1 a od té doby začaly potíže se spojením telefonu. Přeflashoval jsem jen proto, že jsem se mylně domníval, že to vyřeší problém spojování mobilu s V-Klay. Možná mám jen špatně nastavené parametry v nabídce "Nastavení" a "Rozšířené".
Back to top
Nerve_Toxin
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 08, 2004 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

Ten druhej loader je i pro V_Klay

C35i fw18+patche+t9CZ->MT50 fw18@242KB flex+patche->M55 Palladium fw11@3,6MB flex+patche->CX70 fw43
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fredy
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 09, 2004 8:44 am    Post subject: Reply with quote

Návod jsem si pořádně přečetl a druhé verze pro V-Klay si taky všimnul. Takže odpoledne vyzkouším a uvidím, zda to pomůže.
Back to top
Fredy
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 09, 2004 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

Tak se mě podařilo dle návodu úspěšně aplikovat Loader, avšak na popisovaný problém to nemá sebemenší vliv. Program V-Klay se dále tvrdošíjně odmítá spojit s telefonem a tak jako předtím setrvává na okně se zprávou "Spojeno. Probíhá zavádění" pod tím lítá modrý postupový pruh zleva do prava a to vše trvá nekonečně dokud okno nezavřu tlačítkem storno aniž by se s telefonem spojil.
Protože se stejným kabelem, ale starší verzí V-Klaye jsem již dříve patche aplikoval, stále se domnívám, že jde o nějakou chybu v nastavení komunikace, jenže nevím jakou. :-( Číslo virtuálního portu (COM) je správné, neboť teď momentálně jsem přes mobil připojen na internet.
Back to top
Nerve_Toxin
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 09, 2004 9:08 pm    Post subject: Reply with quote

Jediný co mě napadá je nastavit ve V_klay patched bootcore. Jestli ti to ani pak nepude, tak to je blbé...

C35i fw18+patche+t9CZ->MT50 fw18@242KB flex+patche->M55 Palladium fw11@3,6MB flex+patche->CX70 fw43
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fredy
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 10, 2004 11:32 pm    Post subject: Reply with quote

Chyba musela byt skutecne nekde v komunikaci. Kdyz uz jsem nevedel kudy kam, nabootoval jsem do win98 (standardne pouzivam win2k), nainstaloval zde V-klay, pripojil telefon.... a ejhle pripojil se. S parametry M55 (Bootcore bug), COM3, 115200 Baudu, a zatrzenymi volbami autodetekce, RTS a DTR.
Okamzite jsem do telefonu dotlacil vsechny potrebne patche a zitra budu patrat co proti sobe V-Klay, M55 a Win2k maji.
Back to top
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Sun Sep 12, 2004 6:45 am    Post subject: Reply with quote

Fredy wrote:
co proti sobe V-Klay, M55 a Win2k maji.

Aj ja pouzivam tuto trojkombinaciu a nemam ziadne problemy.

Fredy
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 20, 2004 10:03 am    Post subject: Reply with quote

Chyba byla někde v systému. Nedávno jsem byl nucen zazálohovat své dokumenty a na "zelené louce" znova instalovat systém. V-Klay, který se samozřejmě vrátil zpět se od první chvíle připojuje bez problémů. Na vině nebyl tedy ani mobil, ani kabel (nebo jeho ovladač), ani V-klay samotný, ale chyba někde v systému. Bohužel teď již nedokážu určit kde. Sad
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Software All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum