clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Tak prozměnu DEAD A60

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Tak prozměnu DEAD A60
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bregalad
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 6:42 am    Post subject: Tak prozměnu DEAD A60 Reply with quote

Včera jsem zkoušel známému nahrát nový firmware - teď jsem za blbce a přemejšlim, jestli nebudu muset v pondělí tuhle hračku koupit novou.

Jednoduše se mi nezdál ten Pre Check tak jsem dal storno a telefon teď neřekne ani prd. Na červený tlačítko nereaguje. Nezapne se - prostě nic. Ve V-Klayi akorát při stisku červewnýho tlačítka poskočí stavový proužek o dalších pár čtevrečků - zvláštní - když ho nezmáčknu, nic se neděje a ukazatel nejede, jak se ho dotknu poskočí ale to je tak vše co ten telefon dělá - V-Klay ho nevidí, Freia taky ne a WinSwup, kterym sem tam ten fw nahrával pochopitelně taky hlásí error.

Ještě dva dotazy - jakou rychlost pro COMx máte nastavenou pokud máte ty kabely coby redukce USB to COM?

A za další, čím se liší A60 od C60 - neni možný že jen fw jako kdysi A55 versus C55 - ne nezkoušel jsem tam rvát fw C60ky. jen mne to tak napadlo...

HELP MÍÍÍÍ PLÍÍÍÍZ :-)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 8:05 am    Post subject: Reply with quote

Skus este raz Winswup,ale s vypnutym telefonom a zaskrtni Pre-check.Potom klikni na Start a hned stlac cervene tlacitko...dufam,ze mas servisny kabel,to je podmienka.
Borix
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 8:09 am    Post subject: Re: Tak prozměnu DEAD A60 Reply with quote

bregalad wrote:
Jednoduše se mi nezdál ten Pre Check tak jsem dal storno a telefon teď neřekne ani prd. Na červený tlačítko nereaguje. Nezapne se - prostě nic. Ve V-Klayi akorát při stisku červewnýho tlačítka poskočí stavový proužek o dalších pár čtevrečků - zvláštní - když ho nezmáčknu, nic se neděje a ukazatel nejede, jak se ho dotknu poskočí ale to je tak vše co ten telefon dělá - V-Klay ho nevidí, Freia taky ne a WinSwup, kterym sem tam ten fw nahrával pochopitelně taky hlásí error.

Jediné, čo ti môžem poradiť je testpoint.

bregalad wrote:
Ještě dva dotazy - jakou rychlost pro COMx máte nastavenou pokud máte ty kabely coby redukce USB to COM?

Vo v-klayi mám 921600, lebo vyššia mi na C60 už nejde.

bregalad wrote:
A za další, čím se liší A60 od C60 - neni možný že jen fw jako kdysi A55 versus C55 - ne nezkoušel jsem tam rvát fw C60ky. jen mne to tak napadlo...

A60 má bohužiaľ pomalší procesor.

začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 8:48 am    Post subject: WinSwup versus ta A60 Reply with quote

No, to jsem zkusil, někde sem taky kdysi slyšel že právě oba checkboxy maji bejt odškrtnutý jak Pre-Check tak Post-Check. Víceméně tak začala chyba - spustil jsme WinSwup s danym fw a připojil telefon, pochopitelně se to nějak začalo rovnou inicializovat a já si všimnul, že bych je oba mohl ještě odškrtnout, tak jsem dal storno - ale pouze při tom Pre-Checku a od tý doby tonedělá nic. Mam dojem že ani snad dle stavovýho řádku nemohlo dojít k Erase-Flash. Samozřejmě jsem to zkusil pak ještě několikrát, ale jak řikám, ani stisknutí červenýho ani nestisknutí nevede k tomu, že by to našlo telefon. Ještě si musim zkusit poradit s nastavením rychlosti toho portu. Proto jsem se ptal - protže si nějak vybavuju, že rychlostí je tam dost, ale chodí z nich jen jedna... Mam pocit, že buď 115xxx a nebo 57xxx, akorát právě nevim, která je vhodnější a která chodí Vám ostatním - proto se ptám...
Back to top
bregalad
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 8:50 am    Post subject: Testpoint Reply with quote

Jo a co je to ten testpoint - kde to najdu, co to umí, k čemu to je ?
Back to top
&
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 8:57 am    Post subject: Re: Testpoint Reply with quote

bregalad wrote:
Jo a co je to ten testpoint - kde to najdu, co to umí, k čemu to je ?

Testpointy najdes zde http://www.siemensmania.cz/testpointy.php
Jinak zkus snizovat rychlost a s nezaskrtnutym precheeckem to zkousej. Nekdy to trefim az na podesate. Nekdy pomuze vytahnout baterku, dat zpet a zkusit. Jo a jeste jde simulovat zmacknuti cerveneho tlacitka vytazenim a zastrcenim kabelu.....
Back to top
View user's profile Send private message
bregalad
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 9:26 am    Post subject: To vytažení kabelu Reply with quote

Je nějak obecně známo na jak dlouho ho mám vytáhnout ? Nebo ho mam mít vytažený a po startu ho zasunout (kabel) ?

Je to asi jediné nejlevnější řešení - jinak asi přiznat chybu a servis siemens, co ? Sad
Back to top
bregalad
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 10:10 am    Post subject: A60 DEAD - ještě dotaz :-) Reply with quote

Neexistuje nějaká kouzelná kombinace kláves na telefonu ?

Servisní kabel samozřejmě mám - pokud to nebude reklama, tak od GSM-cables a jsem s nim spokojen, už pár fw nahrál.

Ještě dotaz k tý rychlosti portu - mám zkoušet měnit vždy jen rychlost v programu, nebo současně i v nastavení hardwaru v ovládacích panelech ?

Jak to děláte vy ?
Back to top
&
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 10:13 am    Post subject: Reply with quote

Jen v programu a ten kabel vythni na chvilicku. Simuluje zmacknuti cerveneho tlacitka, tak asi tak
Back to top
View user's profile Send private message
bregalad
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 10:20 am    Post subject: Reply with quote

& wrote:
Jen v programu a ten kabel vythni na chvilicku. Simuluje zmacknuti cerveneho tlacitka, tak asi tak

THX :-) Zkusim, ačkoli mam pocit, že včera nad ránem jsem to zkoušel.

Ještě poraďte blbci začátečníkovi, ty testpointy, to jako něco šlusnu přes odpor, něco z toho vyždímu ňáký data, ale co s tim pak hee ? Neni z Vás někdo levnej a z Prahy, že by to dal do kupy ? :-)

Asi už nebudu nikdy vrtat do ničeho čemu na stopro nerozumim - taky asi tim pádem přestanu chodit do zaměstnání :-))
Back to top
Borix
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 11:36 am    Post subject: Reply with quote

bregalad wrote:
& wrote:

THX :-) Zkusim, ačkoli mam pocit, že včera nad ránem jsem to zkoušel.

Ještě poraďte blbci začátečníkovi, ty testpointy, to jako něco šlusnu přes odpor, něco z toho vyždímu ňáký data, ale co s tim pak hee ? Neni z Vás někdo levnej a z Prahy, že by to dal do kupy ? :-)

Asi už nebudu nikdy vrtat do ničeho čemu na stopro nerozumim - taky asi tim pádem přestanu chodit do zaměstnání :-))

Prerežeš tam jeden odpor a tým sa zbavíš testovacieho bodu(testpointu) a mobil sa ti potom môže spojiť s V-klayom, freiou a podobnými programami, stačí si nastaviť tap mobilu A60(testpoint).

851.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 11:40 am    Post subject: Reply with quote

Borix wrote:
... a mobil sa ti potom môže spojiť s V-klayom, freiou a podobnými programami...

To se pak jako spojí i bez toho červenýho tlačítka, nebo v čem je to kouzlo ?

Borix wrote:
...stačí si nastaviť tap mobilu A60(testpoint).

tap mobilu, je co ? :-)
Back to top
Borix
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 12:34 pm    Post subject: Reply with quote

Anonymous wrote:
Borix wrote:
... a mobil sa ti potom môže spojiť s V-klayom, freiou a podobnými programami...

To se pak jako spojí i bez toho červenýho tlačítka, nebo v čem je to kouzlo?

Kúzlo je v tom, že sa obíde bootcore a mobil sa spojí s PC bez nutnosti ďalšieho zásahu. Či sa stláča červené tlačítko neviem, to nieje až tak podstatné.

Anonymous wrote:
Borix wrote:
...stačí si nastaviť tap mobilu A60(testpoint).

tap mobilu, je co ? :-)

Myslel som typ.

851.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Borix wrote:
Kúzlo je v tom, že sa obíde bootcore a mobil sa spojí s PC bez nutnosti ďalšieho zásahu. Či sa stláča červené tlačítko neviem, to nieje až tak podstatné.

Asi jsem blbej - Kúzlo je ze sa obide bootcore - co se obide, proc se obide, co je bootcore, k cemu se to pouziva a co to sakra dela v mym telefonu, kupoval jsem telefon na volani a ne na to abych tam mel nejaky bootcore a jeste ani nevedel co to je...

Jo a to že se pak mobil spojí s PC bez dalšího zásahu - vysvětli to prosím laikovi. K čemu dochází bez přerušení toho spoje a k čemu dochází potom. Konkrétně a detailně - ušetříš jednoho blbce (mne) dalších jistě
stupidních dotazů...

Nespal jsem cca 37 hodin a jeste mne 12 ceka - tak se to mozna trochu projevuje...
Back to top
Borix
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 17, 2005 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

Anonymous wrote:
Asi jsem blbej - Kúzlo je ze sa obide bootcore - co se obide, proc se obide, co je bootcore, k cemu se to pouziva a co to sakra dela v mym telefonu, kupoval jsem telefon na volani a ne na to abych tam mel nejaky bootcore a jeste ani nevedel co to je...
Jo a to že se pak mobil spojí s PC bez dalšího zásahu - vysvětli to prosím laikovi. K čemu dochází bez přerušení toho spoje a k čemu dochází potom. Konkrétně a detailně - ušetříš jednoho blbce (mne) dalších jistě
stupidních dotazů...

Bootcore je časť z fullflashu mobilu(fullflash je kompletná softwarová záloha mobilu), táto časť slúži na testovanie spojenia s PC. Ak sa obchádza spojíš sa aj bez tohto testovania. Keby mal tvoj mobil JAVu a dal by sa zapnúť, dal by sa jednoducho patchnúť(vylepšiť, respektíve opraviť) tento bootcore a mobil by sa spojil z PC tiež. Ty máš chybný fullflash v mobile. Keď sa ti podarí prerezať testpoint, umožní ti to komunikáciu s programom V-klay. Pomocou neho sa ti už podarí nahrať správnu fullflash. Túto správnu fullflash môžeš nájsť na viacerych stránkach. Aj tu na SM by niekde mala byť. Keď nahráš tento fullflash musíš odblokovať mobil. Mobil sa dá odblokovať pomocou freie(základný tvar Freia).
Mal by si vedieť aj o nevýhodách testpointu:
Keď je prerezaný testpoint nejde prehrávať firmware pomocou winswupu! Ale existujú aj prípady, kedy to ide. Takže šanca je asi 50:50. Ďalšie nevýhody už asi niesú.

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum