clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Datovy kabel k CX65

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Datovy kabel k CX65
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Next

Reply to topic     Forum Index -> Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 11:46 am    Post subject: Reply with quote

To,ze ho telefon nedetekuje nie je problem driverov,ale samotneho kabla.Uprav si ho pridanim 2 odporov a nemal by si mat uz potom problem.Ale skor vyskusaj,ci sa telefon spoji so SiMoCo alebo MPM.Ak ano,upravy nie su potrebne.
-pt-
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

hanni wrote:
To,ze ho telefon nedetekuje nie je problem driverov,ale samotneho kabla.Uprav si ho pridanim 2 odporov a nemal by si mat uz potom problem.Ale skor vyskusaj,ci sa telefon spoji so SiMoCo alebo MPM.Ak ano,upravy nie su potrebne.

No, nespojil... Sad Ad Simoco a MPM... Zkousel jsem akorat OD tools a ten mi chybu ale nezahlasil...?! Jako by pracoval korektne... Je jeste nejaky jiny program, se kterym by sla komunikace otestovat? Btw, po uprave kabelu... Jde s nim pak i prehrat FW? A ad pridavani odporu... Mam tady 2ks 12kiloohmu... Ma to nejaky vliv? Tedy, ze nejsou 15kiloohmove? Myslim, ze to tady nekdo spojoval i ciste dratkama a jelo mu to... Moc tomu stejne nerozumim, jak muzou 2 odpory zprovoznit kabel Shocked Neni to vse zpusobeno treba spatnym zapojenim dratku na piny? Btw, jak muzou prodavat kabel s popisem, ze fguje i u rady X65 a ten si pak ani neskrtne?! Co to jo za bordel?! ???
Back to top
View user's profile Send private message
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 2:13 pm    Post subject: Reply with quote

Mozu byt aj 12kohmove...ci to ide iba dratkami som neskusal.
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 2:42 pm    Post subject: Re: Help Reply with quote

-pt- wrote:
Zdravím...

Náhodou se mi dostal do ruky USB datový kabel k Siemensu... Jedná se o verzi s napájením (uprostřed průhledná krabička s elektonikou s možností on/off). S SL55kou fguje detekce telefonu pod Win XP SP2 bez problémů... Nevím vůbec, o jakou verzi kabelu se jedná... U CX65ky fguje však pouze napájení. Telefon se nedetekuje. Ani onen kabel v telefonu sám (*#06#)... Originál ovladač jsem k němu nedostal, stáhl jsem si proto nějaký přímo ze stránek siemensu pro kabel DC-510. Kabel se s tímto driverem nainstaloval, COMport jsem nastavil na 4 a nikde žádný konflikt, tudíž se zdá, že fguje... Zapojeny jsou na konektoru piny 1 - červený zaizolovaný drátek (napájení?) , pak na pinu 2 společně černý a zelený drátek, na pinu 3 samostatný modrý zaizolovaný drátek a na pinu 4 je pak samostatně drátek bílý. Můžu se zeptat zkušených hlav, co s tím, abych ho rozchodil a o jaký kabel se vlastně vůbec jedná? Případně, jestli jsou použité drivery správné? Mám nainstalován program SIMOCO... Děkuji za rady a tipy... Pt[/img]

Zdarec tenhle kabel mám taky od řady x65 to chce nějakou kontrolu nebo co abys mohl přenášet data, tudíž všechni pude fpohodě i nábíjení (myslím 1 pin) abys mohl připojit od x65 musíš dát myslím na 5 a 7 15kilovej rezistor spojit to a uzemnit (myslím 2)
tady je návod: http://forum.www.siemensmania.cz/content.php?id=152

opravte mě někdo někdo jestli se pletu

hobit
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
-pt-
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 3:32 pm    Post subject: Re: Help Reply with quote

hairy.pecker wrote:
-pt- wrote:
Zdravím...

Náhodou se mi dostal do ruky USB datový kabel k Siemensu... Jedná se o verzi s napájením (uprostřed průhledná krabička s elektonikou s možností on/off). S SL55kou fguje detekce telefonu pod Win XP SP2 bez problémů... Nevím vůbec, o jakou verzi kabelu se jedná... U CX65ky fguje však pouze napájení. Telefon se nedetekuje. Ani onen kabel v telefonu sám (*#06#)... Originál ovladač jsem k němu nedostal, stáhl jsem si proto nějaký přímo ze stránek siemensu pro kabel DC-510. Kabel se s tímto driverem nainstaloval, COMport jsem nastavil na 4 a nikde žádný konflikt, tudíž se zdá, že fguje... Zapojeny jsou na konektoru piny 1 - červený zaizolovaný drátek (napájení?) , pak na pinu 2 společně černý a zelený drátek, na pinu 3 samostatný modrý zaizolovaný drátek a na pinu 4 je pak samostatně drátek bílý. Můžu se zeptat zkušených hlav, co s tím, abych ho rozchodil a o jaký kabel se vlastně vůbec jedná? Případně, jestli jsou použité drivery správné? Mám nainstalován program SIMOCO... Děkuji za rady a tipy... Pt[/img]

Zdarec tenhle kabel mám taky od řady x65 to chce nějakou kontrolu nebo co abys mohl přenášet data, tudíž všechni pude fpohodě i nábíjení (myslím 1 pin) abys mohl připojit od x65 musíš dát myslím na 5 a 7 15kilovej rezistor spojit to a uzemnit (myslím 2)
tady je návod: http://forum.www.siemensmania.cz/content.php?id=152

opravte mě někdo někdo jestli se pletu

Ok, zitra to necham napajet mikropajkou a uvidim... A jeste jedna otazka - pujde s tim upravenym kabelem pak prehrat FW ci pachovat? Diky za odpoved...
Back to top
Haldy
pisatel
pisatel

698.10 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 4:13 pm    Post subject: Re: Help Reply with quote

-pt- wrote:
A jeste jedna otazka - pujde s tim upravenym kabelem pak prehrat FW ci pachovat? Diky za odpoved...

To zalezi na tom, co je to za kabel. Pri pripojenem kabelu k mobilu namackej *#06# a dej Více (leve funkcni tlacitko), sjed az dolu a podivej se na polozku Acc: Mel by jsi tam mit napsane: plugged in DCA-xxx. Misto toho xxx je tam napr. 510 - s tim muzes delat uplne vsechno.

Mobilní historie:
Dancall => C35i@M35i => ME45@S45i => A55,A57@C55 => C65 => M75 (všechny Patchované) => E-Ten Glofish X500 (WM6 lite)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

jo pude na 99%

hobit
Back to top
bossko
začátečník
začátečník

65.50 SMM
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 10:22 pm    Post subject: Reply with quote

Mam strasne tazku otazku. Da sa nejako upravit original kabel, tak, aby som s nim vedel dat telefon do servisneho modu? Zatial sa mi to nijako nedari. Ide mi to s inym neoriginal kablom, ale potreboval by som to all in one ...
Think

hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 11:02 pm    Post subject: Reply with quote

Ano da..prerobenim na servisny:
Arrow http://www.siemensmania.cz/content.php?id=167

sposob ako u x55

bossko
začátečník
začátečník

65.50 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 12:35 am    Post subject: Reply with quote

Fajn, nieco take som mal na mysli, ale bude mi ho telefon nadalej detekovat ako original? To napajanie by som najradsej nejako vytiahol z toho RS232 konektoru. Ziadne externe napajanie. Preco mi to s inym ide aj bez externeho napajania?
sidbin
táta fóra
táta fóra

7892.64 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 7:12 am    Post subject: Reply with quote

bossko wrote:
Fajn, nieco take som mal na mysli, ale bude mi ho telefon nadalej detekovat ako original? To napajanie by som najradsej nejako vytiahol z toho RS232 konektoru. Ziadne externe napajanie. Preco mi to s inym ide aj bez externeho napajania?

napajeni z comu je blbost--toto rozhrani neni urceno k napajeni zarizeni
pouzij napajeni z USB kde mas tech 5V pripravenych k okamzitemu pouziti:mrgreen:

Užitečné java aplikace ZDE

MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu Dancing + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek
Back to top
NEToPEER
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 10:22 am    Post subject: Reply with quote

Zdravim, nemate nekdo zkusenosti s timto kabelem? Cena je vcelku prijemna... Bude bez dalsich uprav fungovat alespon jako datovy na CX70? A po napajeni odporu predelat na servisni? Mimochodem, je mi k necemu napajeni z USB, poud telefon nevyuzivam k pripojeni na net?

Diky.
Back to top
NEToPEER
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 10:24 am    Post subject: Reply with quote

pardon, spatne jsem vlozil odkaz...
http://www.1m.cz/detail/1531/datovy-kabel-siemens-usb-c65,-cx65,-cx70,-m65,-s65,-sl65/
Back to top
sidbin
táta fóra
táta fóra

7892.64 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 10:41 am    Post subject: Reply with quote

NEToPEER wrote:
pardon, spatne jsem vlozil odkaz...
http://www.1m.cz/detail/1531/datovy-kabel-siemens-usb-c65,-cx65,-cx70,-m65,-s65,-sl65/

ten kabel --jak je tam napsano je DCA-540 takze neni servisni Shame on you Shame on you
to je poznat i z tak male cenny d'oh!
javu a melodie a tak nahrajes
ale nenahrajes new FW a patche,ikony kup si na to radej DCA-510 ten sezenes i za 500

Užitečné java aplikace ZDE

MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu Dancing + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek
Back to top
bossko
začátečník
začátečník

65.50 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 10:44 am    Post subject: Reply with quote

DCA 510 by vyriesil moj problem? S nim mi pojde uplne vsetko?
Ale to je myslim USB ...

Reply to topic     Forum Index -> Hardware All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Next
Page 12 of 14

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum