View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 11:46 am Post subject: |
|
|
To,ze ho telefon nedetekuje nie je problem driverov,ale samotneho kabla.Uprav si ho pridanim 2 odporov a nemal by si mat uz potom problem.Ale skor vyskusaj,ci sa telefon spoji so SiMoCo alebo MPM.Ak ano,upravy nie su potrebne. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
-pt- kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 2:05 pm Post subject: |
|
|
hanni wrote: | To,ze ho telefon nedetekuje nie je problem driverov,ale samotneho kabla.Uprav si ho pridanim 2 odporov a nemal by si mat uz potom problem.Ale skor vyskusaj,ci sa telefon spoji so SiMoCo alebo MPM.Ak ano,upravy nie su potrebne. |
No, nespojil... Ad Simoco a MPM... Zkousel jsem akorat OD tools a ten mi chybu ale nezahlasil...?! Jako by pracoval korektne... Je jeste nejaky jiny program, se kterym by sla komunikace otestovat? Btw, po uprave kabelu... Jde s nim pak i prehrat FW? A ad pridavani odporu... Mam tady 2ks 12kiloohmu... Ma to nejaky vliv? Tedy, ze nejsou 15kiloohmove? Myslim, ze to tady nekdo spojoval i ciste dratkama a jelo mu to... Moc tomu stejne nerozumim, jak muzou 2 odpory zprovoznit kabel Neni to vse zpusobeno treba spatnym zapojenim dratku na piny? Btw, jak muzou prodavat kabel s popisem, ze fguje i u rady X65 a ten si pak ani neskrtne?! Co to jo za bordel?! ??? |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 2:13 pm Post subject: |
|
|
Mozu byt aj 12kohmove...ci to ide iba dratkami som neskusal. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Joined: 19 Oct 2004 Posts: 951 Location: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 2:42 pm Post subject: Re: Help |
|
|
-pt- wrote: | Zdravím...
Náhodou se mi dostal do ruky USB datový kabel k Siemensu... Jedná se o verzi s napájením (uprostřed průhledná krabička s elektonikou s možností on/off). S SL55kou fguje detekce telefonu pod Win XP SP2 bez problémů... Nevím vůbec, o jakou verzi kabelu se jedná... U CX65ky fguje však pouze napájení. Telefon se nedetekuje. Ani onen kabel v telefonu sám (*#06#)... Originál ovladač jsem k němu nedostal, stáhl jsem si proto nějaký přímo ze stránek siemensu pro kabel DC-510. Kabel se s tímto driverem nainstaloval, COMport jsem nastavil na 4 a nikde žádný konflikt, tudíž se zdá, že fguje... Zapojeny jsou na konektoru piny 1 - červený zaizolovaný drátek (napájení?) , pak na pinu 2 společně černý a zelený drátek, na pinu 3 samostatný modrý zaizolovaný drátek a na pinu 4 je pak samostatně drátek bílý. Můžu se zeptat zkušených hlav, co s tím, abych ho rozchodil a o jaký kabel se vlastně vůbec jedná? Případně, jestli jsou použité drivery správné? Mám nainstalován program SIMOCO... Děkuji za rady a tipy... Pt[/img] |
Zdarec tenhle kabel mám taky od řady x65 to chce nějakou kontrolu nebo co abys mohl přenášet data, tudíž všechni pude fpohodě i nábíjení (myslím 1 pin) abys mohl připojit od x65 musíš dát myslím na 5 a 7 15kilovej rezistor spojit to a uzemnit (myslím 2)
tady je návod: http://forum.www.siemensmania.cz/content.php?id=152
opravte mě někdo někdo jestli se pletu _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
-pt- kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 3:32 pm Post subject: Re: Help |
|
|
hairy.pecker wrote: | -pt- wrote: | Zdravím...
Náhodou se mi dostal do ruky USB datový kabel k Siemensu... Jedná se o verzi s napájením (uprostřed průhledná krabička s elektonikou s možností on/off). S SL55kou fguje detekce telefonu pod Win XP SP2 bez problémů... Nevím vůbec, o jakou verzi kabelu se jedná... U CX65ky fguje však pouze napájení. Telefon se nedetekuje. Ani onen kabel v telefonu sám (*#06#)... Originál ovladač jsem k němu nedostal, stáhl jsem si proto nějaký přímo ze stránek siemensu pro kabel DC-510. Kabel se s tímto driverem nainstaloval, COMport jsem nastavil na 4 a nikde žádný konflikt, tudíž se zdá, že fguje... Zapojeny jsou na konektoru piny 1 - červený zaizolovaný drátek (napájení?) , pak na pinu 2 společně černý a zelený drátek, na pinu 3 samostatný modrý zaizolovaný drátek a na pinu 4 je pak samostatně drátek bílý. Můžu se zeptat zkušených hlav, co s tím, abych ho rozchodil a o jaký kabel se vlastně vůbec jedná? Případně, jestli jsou použité drivery správné? Mám nainstalován program SIMOCO... Děkuji za rady a tipy... Pt[/img] |
Zdarec tenhle kabel mám taky od řady x65 to chce nějakou kontrolu nebo co abys mohl přenášet data, tudíž všechni pude fpohodě i nábíjení (myslím 1 pin) abys mohl připojit od x65 musíš dát myslím na 5 a 7 15kilovej rezistor spojit to a uzemnit (myslím 2)
tady je návod: http://forum.www.siemensmania.cz/content.php?id=152
opravte mě někdo někdo jestli se pletu |
Ok, zitra to necham napajet mikropajkou a uvidim... A jeste jedna otazka - pujde s tim upravenym kabelem pak prehrat FW ci pachovat? Diky za odpoved... |
|
Back to top |
|
 |
Haldy pisatel

Joined: 26 Mar 2004 Posts: 278 Location: Roznov p. Radh. / Brno
698.10 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 4:13 pm Post subject: Re: Help |
|
|
-pt- wrote: | A jeste jedna otazka - pujde s tim upravenym kabelem pak prehrat FW ci pachovat? Diky za odpoved... |
To zalezi na tom, co je to za kabel. Pri pripojenem kabelu k mobilu namackej *#06# a dej Více (leve funkcni tlacitko), sjed az dolu a podivej se na polozku Acc: Mel by jsi tam mit napsane: plugged in DCA-xxx. Misto toho xxx je tam napr. 510 - s tim muzes delat uplne vsechno. _________________
Mobilní historie: Dancall => C35i@M35i => ME45@S45i => A55,A57@C55 => C65 => M75 (všechny Patchované) => E-Ten Glofish X500 (WM6 lite) |
|
Back to top |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Joined: 19 Oct 2004 Posts: 951 Location: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 6:53 pm Post subject: |
|
|
jo pude na 99%  _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
bossko začátečník

65.50 SMM
|
Posted: Tue Sep 20, 2005 10:22 pm Post subject: |
|
|
Mam strasne tazku otazku. Da sa nejako upravit original kabel, tak, aby som s nim vedel dat telefon do servisneho modu? Zatial sa mi to nijako nedari. Ide mi to s inym neoriginal kablom, ale potreboval by som to all in one ...
 _________________ www.sms-gsm.sk |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
bossko začátečník

65.50 SMM
|
Posted: Wed Sep 21, 2005 12:35 am Post subject: |
|
|
Fajn, nieco take som mal na mysli, ale bude mi ho telefon nadalej detekovat ako original? To napajanie by som najradsej nejako vytiahol z toho RS232 konektoru. Ziadne externe napajanie. Preco mi to s inym ide aj bez externeho napajania? _________________ www.sms-gsm.sk |
|
Back to top |
|
 |
sidbin táta fóra

7892.64 SMM
|
Posted: Wed Sep 21, 2005 7:12 am Post subject: |
|
|
bossko wrote: | Fajn, nieco take som mal na mysli, ale bude mi ho telefon nadalej detekovat ako original? To napajanie by som najradsej nejako vytiahol z toho RS232 konektoru. Ziadne externe napajanie. Preco mi to s inym ide aj bez externeho napajania? |
napajeni z comu je blbost--toto rozhrani neni urceno k napajeni zarizeni
pouzij napajeni z USB kde mas tech 5V pripravenych k okamzitemu pouziti:mrgreen: _________________ Uz jsem zradil, mam SE W810i
Užitečné java aplikace ZDE
MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek |
|
Back to top |
|
 |
NEToPEER kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 21, 2005 10:22 am Post subject: |
|
|
Zdravim, nemate nekdo zkusenosti s timto kabelem? Cena je vcelku prijemna... Bude bez dalsich uprav fungovat alespon jako datovy na CX70? A po napajeni odporu predelat na servisni? Mimochodem, je mi k necemu napajeni z USB, poud telefon nevyuzivam k pripojeni na net?
Diky. |
|
Back to top |
|
 |
NEToPEER kolemjdoucí
1.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
sidbin táta fóra

7892.64 SMM
|
Posted: Wed Sep 21, 2005 10:41 am Post subject: |
|
|
ten kabel --jak je tam napsano je DCA-540 takze neni servisni
to je poznat i z tak male cenny
javu a melodie a tak nahrajes
ale nenahrajes new FW a patche,ikony kup si na to radej DCA-510 ten sezenes i za 500 _________________ Uz jsem zradil, mam SE W810i
Užitečné java aplikace ZDE
MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek |
|
Back to top |
|
 |
bossko začátečník

65.50 SMM
|
Posted: Wed Sep 21, 2005 10:44 am Post subject: |
|
|
DCA 510 by vyriesil moj problem? S nim mi pojde uplne vsetko?
Ale to je myslim USB ... _________________ www.sms-gsm.sk |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|