View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Zdendis kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 27, 2005 6:26 pm Post subject: Re: Nejde mi přehrát originální FW43 do C65 |
|
|
František Janků wrote: | Zdendis wrote: | na telefonu se objeví Service menu a to tam dokáže bejt třeba půl hodiny a nic se neděje Je to špatným kabelem neco čím ? díky za každou reakci  |
Service menu tam musí být, SST pracuje s telefonem jen v tomto režimu. Buď si skus nabít baterku naplno a pak skus znova originál FW nebo použij winswup verzi FW 43, kterou stáhneš tady na SM http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/fw/c65_430400_service.rar
Nastav si v Serial Config com port a rychlost kabelu zaškrkni oba skipy.
Pak dej start (musíš mít vypnutý telefon) a krátce zmáčkni červené tlačítko na telefonu, mělo by ti najet přehrávání firmwaru, uvidíš to v connect mobile, někdy to napoprvé nenaběhne, tak ho musíš zmáčknout znova, ale ne moc brzo, jinak se bude chtít zapnout telefon. Pak už jen čekej, až se celý proces provede. |
díky za radu, už to tam valím možná mi potom bude fungovat telefon i s SST  |
|
Back to top |
|
 |
Zdendis kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 27, 2005 7:17 pm Post subject: |
|
|
Tak se mi povedlo do telefonu nahrát winswup verzi FW 43, ale SST s telefonem stále nechce moc komunikovat, když dám Read info tak mi napíše Power on, když to udělám objeví se Startin Service mode a na telefonu se ukáže taky Service mode...zachvilku se ukáže v SST Reading data a nic se neděje...ani IMEI a Flash ID se nenačte kde je chyba ? |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Tue Sep 27, 2005 8:14 pm Post subject: |
|
|
Jak uz jsem psal, s nekterymi telefony SST proste nejede(konkretne po nabehnuti service modu vyprsi timeout pro komunikaci driv nez se telefon ozve zpet), krom toho ti gratuluju tim ze sis tam dal FW 43 sis zablokoval možnost jednoducheho odblokovani. Ted si muzes vesele přečíst návod na PapuaUtils jak se generuji loadery a log pro freiu na odblokovani _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
František Janků (člen klubu SM) badatel

261.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 27, 2005 8:19 pm Post subject: |
|
|
Zdendis wrote: | Tak se mi povedlo do telefonu nahrát winswup verzi FW 43, ale SST s telefonem stále nechce moc komunikovat, když dám Read info tak mi napíše Power on, když to udělám objeví se Startin Service mode a na telefonu se ukáže taky Service mode...zachvilku se ukáže v SST Reading data a nic se neděje...ani IMEI a Flash ID se nenačte kde je chyba ? |
Možná se ptám blbě, ale proč to chceš rozchodit s SST? Jinak mně taky jedna bloklá M65 nefakčila s SST, ale to je kvůli USB kabelu, aspoň si to myslel Hani , když mi radil jak to odbloknout. Když jsi tam hodil winswup verzi FW43, na co odblokovat? Ty ho máš zablokovaný?  _________________ Kdo hledá, najde...
Na počátku bylo slovo a to slovo bylo Siemensisthebest!!! |
|
Back to top |
|
 |
Zdendis kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 27, 2005 8:23 pm Post subject: |
|
|
miosmobile wrote: | Jak uz jsem psal, s nekterymi telefony SST proste nejede(konkretne po nabehnuti service modu vyprsi timeout pro komunikaci driv nez se telefon ozve zpet), krom toho ti gratuluju tim ze sis tam dal FW 43 sis zablokoval možnost jednoducheho odblokovani. Ted si muzes vesele přečíst návod na PapuaUtils jak se generuji loadery a log pro freiu na odblokovani |
ale aspoň se ten telefon tak třikrát zrychlil a možná se už nebude tolik vypínat jako dřív mno jak píseš, jdu studovat ten návod, snad to nějak zmáknu, díky moc za rady 8) |
|
Back to top |
|
 |
Zdendis kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 27, 2005 8:30 pm Post subject: |
|
|
František Janků wrote: | Zdendis wrote: | Tak se mi povedlo do telefonu nahrát winswup verzi FW 43, ale SST s telefonem stále nechce moc komunikovat, když dám Read info tak mi napíše Power on, když to udělám objeví se Startin Service mode a na telefonu se ukáže taky Service mode...zachvilku se ukáže v SST Reading data a nic se neděje...ani IMEI a Flash ID se nenačte kde je chyba ? |
Možná se ptám blbě, ale proč to chceš rozchodit s SST? Jinak mně taky jedna bloklá M65 nefakčila s SST, ale to je kvůli USB kabelu, aspoň si to myslel Hani , když mi radil jak to odbloknout. Když jsi tam hodil winswup verzi FW43, na co odblokovat? Ty ho máš zablokovaný?  |
mám ho od eurotelu a je bloklej, bych si tam chtěl občas dát Oskara a podle návodu na SST a diskuze jsem si řek, že to je nejednodušší program na odblokování... |
|
Back to top |
|
 |

261.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 27, 2005 8:43 pm Post subject: |
|
|
Myslím, že není zas takový problém podflashnout na nižší FW přes winswup a nebo použít návod http://www.siemensmania.cz/content.php?id=524 pro generování kódů FW36+ , článek se jmenuje Generovanie kódov u x65 FW 36+ a x75 bez testpointu. Mně se nezdálo to s freiou zas tak složité, jenom pro použití programu Getcode je nutné mít telefon v Service mode, jinak ho nemusí najít. _________________ Kdo hledá, najde...
|
Back to top |
|
 |
Zdendis kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 28, 2005 1:44 pm Post subject: |
|
|
František Janků wrote: | Myslím, že není zas takový problém podflashnout na nižší FW přes winswup a nebo použít návod http://www.siemensmania.cz/content.php?id=524 pro generování kódů FW36+ , článek se jmenuje Generovanie kódov u x65 FW 36+ a x75 bez testpointu. Mně se nezdálo to s freiou zas tak složité, jenom pro použití programu Getcode je nutné mít telefon v Service mode, jinak ho nemusí najít. |
možná se ptám blbě, ale když si vygeneruju podle toho návodu kódy IMEI, ESN, HASH potom je připadně vložím do X65 Flasheru tak tim se mi telefon odblokuje ?  |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Wed Sep 28, 2005 3:12 pm Post subject: |
|
|
Nie,
moznost manualneho vlozenia kodov je tam pre pripad, ze sa ti bootkey nezacne pocitat sam. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
Zdendis kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 28, 2005 6:12 pm Post subject: |
|
|
Lb01 wrote: | Nie,
moznost manualneho vlozenia kodov je tam pre pripad, ze sa ti bootkey nezacne pocitat sam. |
mno a když se mi ten bootkey vypočítá, tak co tím docílím ?  |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Wed Sep 28, 2005 6:20 pm Post subject: |
|
|
Vygeneruje a pouklada ti loadery.  _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
Zdendis kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 28, 2005 6:25 pm Post subject: |
|
|
Lb01 wrote: | Vygeneruje a pouklada ti loadery.  |
tak ti z toho stejnak nejsem moc moudrej tohle všechno musím udělat abych ho odblokoval jo ? ale pokud to dobře chápu, tak stejnak ještě budu muset udělat něco abych ho odblokoval ne ? |
|
Back to top |
|
 |

261.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 28, 2005 7:37 pm Post subject: |
|
|
Zdendis wrote: | Lb01 wrote: | Vygeneruje a pouklada ti loadery.  |
tak ti z toho stejnak nejsem moc moudrej tohle všechno musím udělat abych ho odblokoval jo ? ale pokud to dobře chápu, tak stejnak ještě budu muset udělat něco abych ho odblokoval ne ? |
Použij tento návod pro vygenerování loaderů: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=333&p=0
A tento návod pro odblokování: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=250 , teda aspoň já jsem ho použil na M65 a je to v pohodě, jenom až budeš generovat hexa čísla programem Get code (dočteš se v návodě), musíš mít v telefonu zapnutý Service mode (to uděláš třeba v papua na záložce nastavení=1.karta tlačítko Service mode, v návodě na obrázku je označená číslem 10, na to klikneš a zmáčkneš červené tlačítko na telefonu, na displeji se ti objeví service mode, pak můžeš papua vypnout a spustit get code.) Není na tom nic složitého, jenom si to dobře prostuduj, jdi podle kroků v návodu a nebuď příliš zbrklý. A hlavně nezapomeň zálohovat!!!
Snad jsem to nevysvětlil zamotaně.  _________________ Kdo hledá, najde...
|
Back to top |
|
 |
dubas_ (člen klubu SM) věrný diskusník

Joined: 12 May 2005 Posts: 465 Location: Kostlivec nad Mrtvicí
2061.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 28, 2005 7:44 pm Post subject: |
|
|
tak to se omlouvam tak to sem se asi splet
ne asi ale urcite
sem jenom clovek  _________________ MC920 => C45 => CX65 BEST
fw09 => fw25 a 20 patchu :-) => SX1 (úprava fw 15cz a Mio multipatch) nečekaná výhra co poteší !, děkuji p. Čápovi
 |
|
Back to top |
|
 |
Zdendis kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 28, 2005 8:40 pm Post subject: |
|
|
František Janků wrote: | Zdendis wrote: | Lb01 wrote: | Vygeneruje a pouklada ti loadery.  |
Použij tento návod pro vygenerování loaderů: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=333&p=0
A tento návod pro odblokování: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=250 , teda aspoň já jsem ho použil na M65 a je to v pohodě, jenom až budeš generovat hexa čísla programem Get code (dočteš se v návodě), musíš mít v telefonu zapnutý Service mode (to uděláš třeba v papua na záložce nastavení=1.karta tlačítko Service mode, v návodě na obrázku je označená číslem 10, na to klikneš a zmáčkneš červené tlačítko na telefonu, na displeji se ti objeví service mode, pak můžeš papua vypnout a spustit get code.) Není na tom nic složitého, jenom si to dobře prostuduj, jdi podle kroků v návodu a nebuď příliš zbrklý. A hlavně nezapomeň zálohovat!!!
Snad jsem to nevysvětlil zamotaně.  |
Pokud jsem postupoval podle přechozího návodu Generovanie kódov u x65 FW 36+ a x75 bez testpointu http://www.siemensmania.cz/content.php?id=524 musím ještě generovat loadery, podle toho návodu jak píšeš ? a nebo to takhle stačí ? Každopádně jsem si pro jistotu jak píšeš udělal Full Flash zálohu pomocí programu x65Flasher 8) |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|